+385 (0)21 671 348 / +385 (0)98 949 0799 / info@explora.hr

CRNA GORA i ALBANIJA iz Splita

Kulturološka i gastronomska tura autobusom

Malene zemlje, Albanija i Crna Gora, fantastična su turistička odredišta. Prirodne ljepote od kojih zastaje dah, obilje kulturno-povijesnih dragulja i odlična hrana čine ovo putovanje zanimljivim, ugodnim i nezaboravnim. Posjetit ćemo i vinarije kako biste kušali najbolja lokalna vina, a u pogledu hrane vjerujemo kako ćete se ugodno iznenaditi domišljatošću tradicionalni recepata.

Cijena putovanja od: 1.890,00 HRK

Odredište: Crna Gora

Trajanje: 5 dana

Bus Prijevoz: bus

Termin:
Status:
31.05.2018.
U prodaji

Prijavite se za Crna Gora i Albanija

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) četvrtak SPLIT – N. P. SKADARSKO JEZERO – TIRANA

Sastanak putnika za putovanje Crna Gora iz Splita na autobusnoj stanici Sukoišanska u 5:00 sati ujutro. Ukrcaj prtljage u autobus, upoznavanje s vodičem i polazak prema Crnoj Gori. Prelazak granice u Crnu Goru očekujemo oko 9 sati ujutro. Slijedi nastavak vožnje do mjesta Virpazar. Prolazimo tunel i izlazimo u gorskom dijelu Crne Gore gdje je smješten Nacionalni park Skadarsko jezero. Istočni dio jezera pripada Albaniji, a zapadni leži unutar teritorija Crne Gore. Izlet brodom po jezeru. Tijekom plovidbe imat ćemo priliku vidjeti otoke i otočiće, raznoliku faunu (posebno ptice močvarice) i stare sakralne objekte na otočićima. Ručak nakon plovidbe (na jednoj od neiskvarenih, skrivenih plaža uz jezero). Kušat ćete lokalne specijalitete, od pršuta do dimljenog šarana i svakojakih plodova jezera. Povratak do autobusa i kraća vožnja prema granici. Po ulasku u Albaniju preostaje nam oko 130 km do Tirane. Smještaj u hotelske sobe. Noćenje #1.

2) petak TIRANA

Doručak. Danas ćemo upoznati glavni grad Albanije, koji se vidno transformira u vrlo kratkom vremenu. Grad ima oko pola milijuna stanovnika, a u okrugu živi preko 800.000 ljudi. Razgledavanje u pratnji vodiča: Skenderberg trg, Ethem Bey džamija, Sahat kula, Nacionalni povijesni muzej, Palača kulture, Mauzolej Enver Hodže. Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak u nekom od preporučenih restorana (cijene su izuzetno povoljne, a hrana ukusna). Poslijepodne slobodno za ugodnu šetnju, fotografiranje i individualno razgledavanje. Noćenje #2.

3) subota KRUJE – VINSKA RUTA – BUDVA

Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do grada Kruje. Središte otpora Osmanlijama u XV. stoljeću pod vodstvom legendarnog odmetnutog janjičara Skenderbega. Ovo je mjesto nacionalnog ponosa Albanije u kojemu ćemo prošetati pazarom i običi Skenderbegov dvorac. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira, okrjepu u nekoj od kavana. Nastavka putovanja za Crnu Goru. Nedaleko granice odlazimo prema jednoj od najvećih vinskih plantaža Europe 13. Juli i posjećujemo vinski podrum. Uživajte u degustaciji fantastičnih i visoko-kvalitetnih vina. Moguće je organizirati ručak. Nastavljamo putovanje prema priobalju. Stanku za pogled na Sveti Stefan. Smještaj u hotel u Budvi i večernja šetnja gradom čije je povijesno središte zanimljivo i donekle podsjeća na Dubrovnik. Noćenje #3.

4) nedjelja N. P. LOVĆEN – CETINJE

Doručak. Putovanje u Crnu Goru iz Splita privodimo kraju. Pred nama je još jedan dojmljiv dan. Iz Budve vozimo prema Cetinju i nastavljamo do Nacionalnog parka Lovćen. Ovo je „krov Crne Gore“ njena iskonska jezgra usred koje se uzdiže mitska planina Lovćen (preko 1700 m.n.m.). Šetamo do Mauzoleja P.P. Njegoša kojeg je sagradio slavni hrvatski kipar Ivan Meštrović. Njegoš, legendarni vladar, vladika, ali i poznati književnik i pjesnik ovdje je sahranjen. Uživamo u prekrasnoj arhitekturi Mauzoleja, šetamo i fotografiramo nezaboravne prizore planine, igru kamena i neba uokvirenu fantastičnim pogledima prema Bokokotorskom zaljevu. Slijedi obilazak Cetinja, grada koji je osnovan kao središte države u 15.st. kako su Turci napredovali nizinskim dijelovima Crne Gore. I danas je ovdje službena rezidencija Predsjednika Crne Gore (Plavi dvor). Obilazimo Cetinjski manastir, Njegoševa Biljarda, Vlaška crkva i Crkva na Ćipuru, Dvor kralja Nikole, katolička crkva Sv. Antuna. Slijedi stanka za obilan ručak po našoj preporuci. Povratak prema Primorju. Noćenje #4.

5) ponedjeljak KOTOR – TIVAT – GOSPA OD ŠKRPJELA – SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja za Kotor – Stanka u Tivtu za nezaboravni užitak – slatke delicije u jednoj iznimnoj slastičarnici (vjerujemo da ćete dio ponude ponijeti sa sobom kako biste se pogostili i počastili svoje ukućane). Slijedi posjet Kotoru. Obilazimo grad koji je na popisu UNESCO-ve zaštićene svjetske baštine, opasan starim zidinama dužine oko četiri kilometra: Katedrala sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, i nekoliko baroknih palača (popis sakralnih objekata i gospodskih dvorova je uistinu povelik). Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak – kušajte specijalitete od ribe u jednoj od kotorskih konoba, rado ćemo vas uputiti gdje se dobro jede. Iz Perasta, prekrasnog gradića stiješnjenog između brda sv. Ilije i mora, duboko u Bokokotorskom zaljevu, odlazimo na izlet brodićem do otoka Gospe od Škrpjela. Ovo je jedini umjetni otok u Jadranskom moru, a nastao je nasipanjem na hridi na kojoj su mletački pomorci pronašli sliku Blažene Djevice Marije. U neposrednoj blizini je otočić Sv. Đorđa (Jure). Povratak u Perast i kratka stanka za šetnju. Uživajte u tradicionalnim primorskim dvorovima i sredozemnoj atmosferi ovog gradića. Dolazak u Split očekujemo u kasnijim večernjim satima. Naše putovanje u Crnu Goru iz Splita završava.

Opće napomene:

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika, (2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o., (3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska, (4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene, (5) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Albaniju i Crnu Goru iz Splita’ je 16.02.2018.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja “Albanija i Crna Gora iz Splita”:

  • 1.890,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 21 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 2.025,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

Načini plaćanja:

Prilikom prijave za putovanje Albanija i Crna Gora iz Splita uplaćuje se minimalni iznos rezervacije od 350,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Cijena za Albanije i Crna Gora iz Splita UKLJUČUJE:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče gdje su propisani, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena za Albanija i Crna Gora iz Splita NE UKLJUČUJE:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 845,00 kn), osobne troškove, ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, degustacije i obroke osim doručka koji je uključen u pansionsku uslugu, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

 

Slična putovanja

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Web Sources & Friends

 

X