+385 (0)21 671 348 / +385 (0)98 949 0799 / info@explora.hr

ČUDESNA BAVARSKA iz Splita

Slavni i skriveni dragulji, dvorci i gradići!

Bavarska je najveća njemačka pokrajina koja krije neobično zanimljivu i bogatu baštinu. Pored turističkih meka poput dvorca Neuschwanstein i velebnog Wurzburga, ovdje pronalazimo gradove i mjesta koja su nepravedno zanemarena. Stoga smo Vam odlučili pokazati Regensburg, Bamberg, Rotherdam o.d. Tauber, i Ulm. Tek kada doživite ovu kompletnu bavarsku turu vratit ćete se kući oduševljeni i prepuni fantastičnih uspomena. Visoka alpska cesta šlag je na ovoj slikovitoj turističkoj torti!

Cijena putovanja od: 2.490,00 HRK

Odredište: Bavarska - Njemačka

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:
21.06.2018.
Garantirano

Prijavite se za Dvorci Bavarske

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) četvrtak SPLIT …

Sastanak putnika za putovanje na autobusnoj stanici u Sukoišanskoj ulici u 19:30 sata. Upoznavanje s vodičem putovanja i ukrcaj prtljage u autobus. Polazak autocestom prema Njemačkoj. Ukrcaj putnika uz rutu putovanja moguć je na odmorištima ili na izlazima s autoceste A1 (Šibenik, Zadar), uz obvezan pravovremeni dogovor s agencijom. Noćna vožnja uz stanke za odmor.

2) petak REGENSBURG – BAMBERG praznik u RH

Nakon stanke za doručak i osvježenje na jednom od odmorišta uz rutu putovanja obilazimo Regensburg. Grad stare tradicije (nekada rimski pogranični grad na Dunavu), te središte srednjovjekovne Njemačke i Svetog rimskog carstva. Obilazimo: Kornmarkt, Alte Kapelle, Dom St Peter, Porta Praetoria, Niedermunster, Steinerne Brucke, Altes rathaus, Haidplatz. Slobodno vrijeme za okrjepu u nekoj od kavana, šetnju i fotografiranje. Slijedi vožnja za čarobni Bamberg (oko dva sata). Grad je pod zaštitom UNESCO-a i u njemu pronalazimo građevine u širokom rasponu od romanike do baroka. Obilazimo: Katedralu (Dom) s klaustrom, Alte Hofhaltung, Neue Residenz, te Altes Rathaus. Odlazak prema hotelu. Smještaj u sobe i noćenje #1.

3) subota WURZBURG – ROTHENBURG – ULM

Doručak. Naše putovanje danas započinjemo u 8:30 odjavom iz hotela. Kraća vožnja za Wurzburg (oko 60 minuta). Prije obilaska stare gradske jezgre razgledat ćemo veličanstveni Residenz – Palaču Wurzburg. Jedna od najvećih baroknih palača u Njemačkoj, podigao ju je genijalni arhitekt Balthasar Neumann sredinom XVIII. stoljeća. Obilazimo unutrašnjost (ulaznica na licu mjesta). Šetamo do povjesnog središta uz obilazak: Dom (Katedrala Sv. Kilijana), Neumunster, Marienkapelle, Rathaus, Alte Mainbrucke, te po želji Festung Marienberg. Slobodno vrijeme za ručak. Kraća vožnja za Rothenburg ob der Tauber (oko 45 minuta). Romantični i bajkovit njemački gradić, kao da je zamrznut u vremenu, a okružen je srednjovjekovnim zidinama. Uličice, stare fasade, bajkoviti ugođaj čine ovo mjesto posebnim. Obilazimo: Gradsku vječnicu St. Jakob kirche, Burgtor i Burgarten. Slobodno vrijeme za šetnju. Vožnja (oko sat i pol) za Ulm. Obilazak središta grada sa slavnom i najvišom Katedralom u Europi. Stara slava još prati ovaj grad, nekoć glavno središte Lige gradova Švapske i rodni grad A. Einsteina. Smještaj u hotel. Noćenje.

4) nedjelja NEUSCHWANSTEIN – HOHENSCHWANGAU – WIES

Doručak. Naše putovanje danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotela. Kraća vožnja za Schwangau u blizini kojega je najljepši bavarski dvorac, Neuschwanstein. Šetnja kroz prekrasne alpske šume prema zdanju koje je kruna žive graditeljske aktivnosti ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II. Obilazimo unutrašnjost, a prati nas dojam kao da smo u bajci. Pogled na planine, obronke, livade i dva prekrasna jezera, Alpsee i Swansee, jednostavno ostavlja bez daha. Za one koji to žele moguće je (uz pravodobnu najavu) organizirati i posjet dvorcu Hohenschwangau. Nakon obilaska krećemo prema Salzburgu. Kraća stanka za obilazak remek-djela rokokoa, crkve u Wiesu. Smještaj u blizini grada. Noćenje.

5) ponedjeljak HOCHAPLENSTRASSE – SPLIT praznik u RH

Doručak i odjava iz hotela. Naše putovanje danas započinjemo u 8:30 sati polaskom prema jugu (autocestom) prema drugoj najposjećenijoj znamenitosti Austrije – panoramska cesta HochAlpenStrasse. Uspinjemo se po serpentinama uživajući u pogledu na ledenjak Grossglockner i najviši vrh u Austriji visok 3800 m. Na vrhu ceste postoji vidikovac s kavanom i ovdje radimo stanku za odmor, toaletne potrebe i uživanje u pogledu. Nastavljamo prema autocesti, i dalje prema Sloveniji i Hrvatskoj. Dolazak na polaznu postaju očekujemo kasno navečer. Putovanje u Bavarsku iz Splita završava.

Napomene za putovanje:

(1) putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Okapi d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene

(5) raspored sjedenja u autobusu vrši se prema datumu uplate rezervacije

(6) datum objave paket aranžmana 20.10.2017.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja Čudesna Bavarska:

  • 2.490,00 kn – (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji uplatu vrše u cijelosti na žiro-račun agencije najkasnije 30 dana prije polaska
  • 2.650,00 kn – (redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

Načini plaćanja putovanja:

Prilikom prijave za putovanje “Čudesna Bavarska” uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 350,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Cijena putovanja “Bavarska iz Splita” uključuje:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom (hoteli nisu u središtima gradova već uz rutu putovanja), pratitelja skupine tijekom putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja “Čudesna Bavarska” ne uključuje:

Skretanja s rute, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 695,00 kn), osobne troškove, ulaznice za muzeje i druge znamenitosti koje nisu navedene pod „cijena uključuje“. Moguće je doplatiti uslugu polupansiona (3 x večera po cijeni od 400,00 kn). Agencija nudi dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja) po cijeni od 150,00 kn po osobi (polica vrijedi za sve punoljetne osobe do 79,99 godina).

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X