+385 (0)21 671 348 / +385 (0)98 949 0799 / info@explora.hr

DVORCI LOIRE iz Splita

Normandija, Pikardija i Dvorci Loire!

Putovanje u čarobne pokrajine na sjeveru Francuske, Dolina Loire, Normandija i Pikardija nezaboravan je doživljaj. Od gastronomskih užitaka, do velebne arhitekture, šarma Normandije, snene doline rijeke Loire, do potpuno neotkrivene Pikardije. Priuštite sebi tjedan za pamćenje!

Cijena putovanja od: 5.990,00 HRK

Odredište: Dolina Loire, Normandija, Pikardija - Francuska

Trajanje: 8 dana

Prijevoz: avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Dvorci Loire Plus

Detaljno o putovanju

POLASCI 2017. 01.05.

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) nedjelja SPLIT – ZADAR – PARIZ – AMIENS

Sastanak putnika za putovanje Dvorci Loire u zračnoj luci Zadar u 16:00 sati – za putnike iz Splita organiziramo prijevoz autobusom (cijena ovisi o broju prijavljenih). Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, preuzimaju ukrcajnu kartu i prijavljuju se na let. Molimo slijedite upute za lakše snalaženje u zračnim lukama. Let Zadar-Pariz 1750h/1955h. Slijedi vožnja do Amiensa (oko 50 min.) koju ćemo iskoristiti za uvodnu priču o Francuskoj. Smještaj u hotelske sobe. Noćenje.

2) ponedjeljak AMIENS – LAON – PIERREFONDS – COMPIEGNE

Doručak. Naše putovanje Dvorce Loire, Normandiju i Pikardiju danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Obilazimo gradsko središte Amiensa, upravnog središta sjevernofrancuske pokrajine Pikardije s prekrasnom Katedralom iz 13. stoljeća. Veličinom spada među 20 najvećih crkava na svijetu, a strop na više od 40 m proslavio ju je kao najvišu srednjovjekovnu dovršenu građevinu na svijetu. Kratki predah i nastavak vožnje za Laon (oko sat i pol). Obilazimo gradske zidine, Donji grad, Templarski hram, crkvu sv. Ivana krstitelja, Katedralu. Stanka za ručak. Odlazak do dvorca Pierrefonds (oko sat vremena). Ovaj potpuno obnovljeni dvorac iz 14. stoljeća tipičan je primjer srednjovjekovne utvrdne arhitekture i doima se kao prizor iz bajke. Nakon obilaska odlazimo do obližnjeg grada Compiegne. Šetamo središtem, fotografiramo Gradski dvorac i Hotel de Ville. Povratak u hotel. Noćenje.

3) utorak ROUEN – HONFLEUR – CAEN

Doručak. Naše putovanje u Dvorce Loire, Normandiju i Pikardiju danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotela i vožnjom od nešto više od sat vremena. Obilazimo Rouen, središte Normandije. Velebni grad zanimljivog gradskog središta koje se hvali svojom povijesnom baštinom, Gros Horloge, crkva st.Ouen i legendarnom Katedralom uz koju je Toranj od maslaca (čest prizor na slikama Claude Moneta). Nakon obilaska nastavljamo sat vremena vožnje do gradića Honfleur, slikovite luke gdje ćemo napraviti stanku za ručak. Slijedi jednosatna vožnja za Caen u kojem je najpoznatija znamenitost Chateau de Caen. Obilazak središta grada i smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

4) srijeda ST.MICHEL – NANTES

Doručak. Naše putovanje u Dvorce Loire, Normandiju i Pikardiju danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotela. Krećemo prema Le Mont Saint Michel (oko sat i pol vožnje). Fotografiramo slavni prizor otoka koji po nastupanju oseke postaje poluotok, šetamo srednjovjekovnim uličicama, obilazimo Katedralu. Posjet St. Michelu nezaboravno je iskustvo. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Nantesu. Stanku za ručak radimo u jednom malom gradiću (ostavljamo ovo kao iznenađenje za putnike). Nantes je smješten 50ak kilometara od ušća Loire u Atlantik. Posjet označava ulazak u čarobni svijet priobalja najromantičnije francuske rijeke. Obilazimo središte koje krasi stara luka, drevne drvene kuće, razmetljivi trgovi, Katedrala, Crkva svetog Križa i Dvorac Vojvoda od Bretanje. Smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

5) četvrtak ANGERS – TOURS

Doručak. Naše putovanje u Dvorce Loire, Normandiju i Pikardiju danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotela. Nakon sat vremena stižemo u Angers, nekadašnji glavni grad domene Anjou i rodnim gradom dinastije Anjou-Plantagenet. Prošetat ćemo gradskom jezgrom prepunoj starih kuća od kamena i drva, malih šarmantnih trgova, i gdje se nalazi Chateau d’Angers. Stanka za ručak. Poslijepodne nastavljamo put za Tours (nešto više od sat vremena). Obilazimo grad s Katedralom St. Gatien, trgovima Plumereau i Jean Jaures. Smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

6) petak AMBOISE – CHENONCEAU – AZAY LE RIDEAU

Doručak. Naše putovanje u Dvorce Loire, Normandiju i Pikardiju danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odlazak do dvorca Azay le Rideau smješten uz rijeku Indre, nedaleko Loire. Ovaj renesansni dvorac elegantno je zdanje koje se savršeno uklapa u prirodno okruženje. Podigao ga je vitez Rideau d’Azay po kojemu nosi ime. Slijedi kraća vožnja za grad Amboise. Leži na južnim obalama Loire, a središtem dominira strmi brijeg nad rijekom s ostacima dvorca. Dvorac je proširio Loius XI. pa Charles VIII. čije vladavine su označile 15. st. Arhitektonski i dizajnerski noviteti iz Italije tog doba ovdje su počele ulaziti na tlo Francuske. Vrijedi posjetiti Clos-Luce, kuću Leonarda da Vincija. Nakon obilaska stanka za šetnju i ručak. Kratka vožnja za Chenonceau, bajkoviti dvorac na rijeci prepoznatljiv po svojim lukovima koji se zrcale u odrazu vode. Njegovu povijest odredilo je šest različitih, vrlo uspješnih žena koje su mu dale estetski biljeg. Nakon obilaska povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

7) subota CHAMBORD – BLOIS – CHARTRES

Doručak. Naše putovanje u Dvorce Loire, Normandiju i Pikardiju danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotela. Autocestom vozimo oko sat vremena do istočnog dijela doline Loire. Obilazimo dvorac Chambord, jedan od prepoznatljivih prizora Doline Loire. H. James ga opisuje kao istinsko kraljevsko zdanje, dominanto veličinom, ozračjem i važnosti. Uvjerljivo najveći dvorac u reprezentativnoj okolici na svoj je način predskazao veliki i poznati Versailles. Nakon obilaska zastajemo u obližnjem gradu Blois (15 km). Dvorac podignut u središtu glavna je znamenitost koja evocira prijelaz 15. st. u 16. st. – čarobno vrijeme širenja renesanse u Francusku, vrijeme kada je ovdje stvarao Leonardo da Vinci. Najznamenitiji dio dvorca je stubište, no vrijedi razgledati i stari dio grada. Stanka za šetnju i ručak. Nastavljamo putovanje (oko sat i pol) za Chartres. Obilazimo slavnu Katedralu, jedinstveno gotičko zdanje koje sažima srednjovjekovni duh. Ovdje se uistinu pisala povijest zapadne arhitekture. Kraća šetnja nakon obilaska i vožnja prema Parizu. Smještaj u hotel i slobodna večer. Noćenje.

8) nedjelja GIVERNY – AUVERS – BEAUVAIS – ZADAR – SPLIT

Doručak. Naše putovanje u Dvorce Loire, Normandiju i Pikardiju danas započinjemo u 9:00 sati odjavom iz hotela. Nakon kraće vožnje (oko sat vremena) posjećujemo Giverny, gradić neraskidivo vezan za Claude Moneta, slikara impresionizma, koji je ovdje njegovao svoj vrt i slikao ga. Obilazimo vrt, uživamo u prizorima, prisjećamo se slavnih ‘lopoča’ koji su krajem 19. st. ovdje cvali, a danas su vječno zabilježeni na platnima u Orangerie i Musee d’Orsay. Nakon stanke slijedi kraća vožnja za Auvers sur Oise, gradić kojeg vezujemo za još jednog velikana kista – Vincent van Gogha. On je ovdje proveo svoje posljednje godine, a puno prizora koje je oslikao još je sačuvano u zbilji ovog mjesta zamrznutog u vremenu. Za kraj putovanja zadržavamo se u gradskoj jezgri Beauvaisa gdje se nalazi nedovršena Katedrala i gdje imamo priliku prošetati i ručati. U 18 sati odlazimo za zračnu luku (10 min). Prijava na let, sigurnosne i granične kontrole. Let Beuauvais-Zadar 2020h/2220h. Za putnike iz Splita transfer do polazne postaje.

Napomene za putovanje DVORCI LOIRE Plus:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova

(2) putovanje se realizira za najmanje 15 prijavljenih putnika

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

(7) datum objave paket aranžmana ‘putovanje Dvorci Loire, Normandija i Pikardija (skraćeno Dvorci Loire Plus)’ je 08.03.2016.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja DVORCI LOIRE, NORMANDIJA I PIKARDIJA:

  • 5.990,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 6.410,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

Načini plaćanja putovanja DVORCI LOIRE Plus:

Prilikom prijave za putovanje u Dvorce Loire, Normandiju i Pikardiju uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 1.000,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Cijena putovanja DVORCI LOIRE Plus uključuje:

Let zrakoplovom Zadar-Beauvais-Zadar uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja s doručkom prema programu putovanja, pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenim relacijama, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja DVORCI LOIRE Plus ne uključuje:

Pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja iznose 550,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.980,00 kn), osobne troškove, troškove putne torbe do 15 kg na letovima Zadar-Beauvais-Zadar (doplata je 400,00 kn), paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 250,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

 

Slična putovanja

 

X