+385 (0)21 671 348 / +385 (0)98 949 0799 / info@explora.hr

TOSKANA i Cinque Terre iz Splita

Najljepše od Italije uz polazak brodom iz Splita

Slikovita Toskana, jedna od najpoznatijih talijanskih pokrajina čudesan je spoj pitomog krajobraza i fascinantne kulturno-povijesne baštine. Vinogradi prekrivaju brežuljke, srednjovjekovni gradići krune uzvisine, muzeji, palače i crkve uljepšavaju gradove poput Firence, Siene i Pise. Slavna prošlost koja je iznjedrila velikane renesanse ponos je ovog kraja, baš kao i najbolja talijanska vina koja se ovdje proizvode.

Cijena putovanja od: 2.490,00 HRK

Odredište: Toskana - Italija

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Brod & Bus

Termin:
Status:
12.10.2017.
Garantirano

Prijavite se za Toskana i Cinque Terre

Detaljno o putovanju

POLASCI 2017. 12.10.

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) četvrtak SPLIT – ANCONA

Sastanak putnika za putovanje u Tosanu iz Splita istočnoj strani gata sv Duje (uz kavanu koja je na istočnoj strani zgrade trajektne luke) u 18:15 sati. Upoznavanje s vodičem putovanja i provjera broja Vašeg sjedala u autobusu (sjedala su numerirana po datumu uplate rezervacije). Ukrcaj prtljage u autobus. Vodič će Vam dati informacije bitne za ukrcaj na brod i početak putovanja. Granične formalnosti. Na recepciji broda preuzimanje ključeva brodskih kabina. Smještaj i noćna plovidba.

2) petak SIENA – SAN GIMIGNANO

Putovanje u Toskanu započinjemo vožnjom preko Apenina do Toskane. Obilazimo Sienu, rodni grad sv. Katarine sienske, zaštitnice Italije, grad prepun arhitektonske ljepote: Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Palazzo Piccolomini, Loggia della Mercanzia, Duomo, S. Domenico. Slobodno vrijeme, te kraća vožnja do San Gimignana. Maleno naselje na vrhu brežuljka bilo je iseljeno nakon Srednjeg vijeka, pa je izvorna arhitektura ostala sačuvana. Danas, prolazeći gradska vrata ulazimo u vremeplov. Grad obiluje tornjevima koji su pripadali palačama bogatih obitelji, a posebno su zanimljive Collegiata, Piazza della Cisterna, Via S. Matteo. Nakon šetnje, uživanja i fotografiranja nastavljamo prema hotelu. Smještaj u sobe. Noćenje.

3) subota FIRENCA

Doručak. Naše putovanje u Toskanu danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odlazak vlakom za Firencu (karte na licu mjesta). Ovo je  grad koji je premostio srednjovjekovlje i ustoličio suvremeni svjetonazor.  Velikani renesanse ovdje su iznjedrili svoja remek-djela, a slična energija još vibrira gradskim ulicama, trgovima i palačama. Obilazimo: Piazzale Michelangiolo, S. Croce, Palazzo Vecchio, Galeria degli Uffizi, Via de’ Calcaiuoli, Duomo, Battistero, Palazzo Medici Ricardi, S. Lorenzo, S. Maria Novella, Palazzo Strozzi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti. Slobodno vrijeme tijekom kojeg preporučamo posjet kupoli Katedrale, ulazak u Palazzo Vecchio, razgled Galeria degli uffizi, zajedničku večeru u jednom od gradskih restorana krajem dana. Povratak u hotel. Noćenje.

4) nedjelja PISA – CINQUE TERRE …

Doručak. Naše putovanje u Toskanu danas započinjemo u 8:00 sati odjavom iz hotela. Odlazak do obližnje Pise. Nekada slavna luka, danas je meka za turiste zbog nestvarne ljepote urbane cjeline Campo dei Miracoli: obilazimo Katedralu, Krstionicu, Camposanto i Kosi toranj. Nakon jednosatnog obilaska i kratke stanke za kupnju suvenira nastavljamo autocestom prema Ligurskoj obali. Cinque Terre, nacionalni park koji sjedinjava prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu na Ligurskoj obali i pod zaštitom je UNESCO-a. Sastoji se od pet gradića na vrlo strmoj, ali slikovitoj obali. Vozimo se vlakom od mjesta do mjesta (po par minuta vožnje), fotografiramo, šetamo i obilazimo. Riomaggiore je gradić sa zanimljivom kombinacijom antičke i srednjovjekovne baštine. Manarola je poznata po proizvodnji vina, a Corniglia je na fascinantnoj lokaciji (litica visine oko sto metara). Vernazza je ribarsko mjesto prekrasnih kučica u toplim i živim bojama u kojemu nailazimo na odlične restorane. Na kraju rute je Monterosso koji ima najljepše plaže od svih gradića Cinque Terre. Napuštamo Ligursku obalu i vozimo autocestom prema Hrvatskoj uz usputne stanke za odmor.

5) ponedjeljak … SPLIT

Dolazak na polaznu postaju očekujemo ujutro.

Napomene za putovanje u Toskanu i Cinque Terre:

Molimo vodite računa kako se boravišna pristojba plaća u talijanskim hotelima isključivo na recepciji. Očekivani troškovi vlaka za Cinque Terre, vlaka do Firence (iz Montecatini Terme) i boravišne pristojbe su oko 45 € po osobi.

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Okapi d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene

(5) raspored sjedenja u autobusu vrši se prema datumu uplate rezervacije

(6) datum objave paket aranžmana 17.01.2017.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Toskanu i Cinque Terre:

  • 2.490,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji uplatu vrše u cijelosti na žiro-račun agencije najkasnije 30 dana prije polaska
  • 2.660,00 kn (redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

Načini plaćanja putovanja u Toskanu i Cinque Terre:

Prilikom prijave za putovanje u Toskanu i Cinque Terra uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od minimalno 300,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

 

Cijena putovanja u Toskanu i Cinque Terre uključuje:

Prijevoz brodom na relaciji Split-Ancona (unutrašnje dvokrevetne kabine), smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom (Montecatini Terme), pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Toskanu i Cinque Terre ne uključuje:

Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi i kabini (doplata iznosi 925 kn), osobne troškove, ulaznice za muzeje, galerije i sadržaje koje posijećujemo  (uplata na licu mjesta), kartu za vlak Cinque terre i kartu za vlak do Firence, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage tijekom prijevoza i osiguranje od rizika otkaza 100,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

 

X