+385 (0)21 671 348 / +385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

ISTANBUL iz Splita i Dubrovnika

Grad na dva kontinenta uz izravni let!

Izravni let iz Dubrovnika za Istanbul. Iskoristite pad Turske lire i obavite povoljne kupnje. Smješteni smo u strogom središtu i imamo mogućnosti napraviti odlične obilaske grada. Program ima AKCIJSKU cijenu.

Cijena putovanja od: 2.390,00 HRK

Odredište: Istanbul - Turska

Trajanje: 4 dana

Prijevoz: avion

Termin:
Status:
10.04.2020.
U prodaji
30.04.2020.
U prodaji
11.06.2020.
U prodaji

Prijavite se za Istanbul

Detaljno o putovanju

1) dan SPLIT / DUBROVNIK – ISTANBUL

Preporučeno vrijeme dolaska u zračnu luku Dubrovnik u 07:10 sati. Agencija će ponuditi prijevoz do zračne luke Dubrovnik uz doplatu. Prijava na let (šalter Turkish Airlines), predaja putne torbe (do 30kg), preuzimanje ukrcajne karte. Let Dubrovnik-Istanbul 08:45h / 11:35h (lokalna vremena). Granične formalnosti uključuju i pregled vize za Republiku Tursku (morate imati printani primjerak). Susret s pratiteljem skupine, ukrcaj u autobus i transfer do središta grada. Deponiranje prtljage u hotelu (možda bude moguće odmah se smjestiti u hotelske sobe) i slobodno vrijeme za ručak i upoznavanje s okolicom hotela (strogo središte). Šetnja prema Kapali Čaršiji, velikoj natkrivenoj tržnici u kojoj je više od 3600 trgovina. Ovdje se prodaje sve, “od igle do lokomotive” i odlična je prilika da se iskušate u cjenkanju. Individualan povratak u obližnji hotel. Noćenje.

2) dan ISTANBUL

Doručak. Obilazimo najvažnije građevine drevnog Carigrada i njegovog nasljednika Istanbula: Highlights of Istanbul (s početkom u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela). Šetnja do trga Sultanahmet i razgledavanje stare sultanske palače Topkapi, a zatim nevjerojatne crkve (danas je muzej) Aja Sofije. Obići ćemo Cisternu Baziliku, Hipodrom i Plavu džamiju (izvana), palaču velikog vezira Ibrahima. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u šetnji, fotografiranju, kupnji. Put prema hotelu ide najživljom ulicom prepunom trgovina. Uz put ćete naići na Sveučilište, džamiju Bajazidiju, Čemberlitaš (Konstantinov stup). Noćenje.

3) dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan u Istanbulu ili fakultativni izlet Bosporska čarolija: Polazak točno u 8:15 sati do Dolmabahce palače, nove sultanske palače iz druge polovine XIX. stoljeća u kojoj se razaznaje sjaj i raskoš Osmanlija. Nakon obilaska krstarenje Bosporom, najpoznatijim morskim tjesnacem na svijetu. Razgledavamo priobalne vile i palače, drevne male gradiće i ogromne mostove koji povezuju Europu i Aziju. Za poslijepodne preporučamo šetnju po Misir čaršiji – egipatska tržnica začina koja otkriva orijentalno lice grada. Slobodno vrijeme za šoping. Noćenje.

4) dan ISTANBUL – DUBROVNIK / SPLIT

Doručak. Odjava iz hotela i deponiranje prtljage. Danas upoznajemo Sultanov Istanbul: Jutarnji odlazak do džamije Šehzade koja je podignuta za najstarijeg sina Sulejmana veličanstvenog i Haseki Hurem. Zatim šetamo prema džamiji Sulejmaniji uz koju se nalaze obiteljske grobnice Sulejmana veličanstvenog i koja je možda i najljepša džamija na svijetu. Slijedi slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje skupine oko 15:30 sati. Transfer prema zračnoj luci. Prijava na let, preuzimanje ukrcajne karte, sigurnosne i carinske kontrole. Let Istanbul-Dubrovnik 19:10h/20:10h. Naše putovanje u Istanbul završava. Agencija organizira transfer do kućne adrese uz doplatu (cijena ovisi o broju prijavljenih).

TRANSFER DO ZR. LUKE DUBROVNIK

Polazak kombija je na dan poleta oko 01:30 sati / povratni transfer je po izlasku iz zračne luke Dubrovnik izravno za Split. 

LOKALNO VRIJEME u Turskoj je jedan sat ispred vremena u Hrvatskoj, tj. kad je u Splitu 13 sati u Istanbulu je 14 sati (vrijedi za ljetni period 2019 točnije nakon uvođenja ljetnog skraćenja vremena u Hrvatskoj).

DODATNI TROŠKOVI 

(1) Obilazak Istanbula u pratnji lokalnog vodiča, s uključenim ulaznicama za Aju Sofiju, Topkapi Palaču i Cisternu Baziliku, te s uključenim slušalicama za skupi obilazak Aja Sofije iznosi 40€ po osobi;

(2) Izlet Sultanov Istanbul: POKLON agencije;

(3) Izlet Bosporska čarolija koja uključuje ulaznicu u Dolmabahce palaču i krstarenje Bosporom (60min) uz lokalnog vodiča i troškove javnog prijevoza 40 € po osobi. Uplate se vrše lokalnom agentu u R. Turskoj.

ROK ZA PRIJAVU IZLETA je utorak, 15.10.2019. u 10 sati ujutro. Izlete možete prijaviti putem e-maila ili telefonskim pozivom. Za putnike koji se ne prijave na vrijeme agencija se ne obvezuje realizirati dodatne sadržaje.

Napomena: Zbog drastične promjene tečaja turske lire prema euru vlada R. Turske donijela je odluku o poskupljenju ulaznica (jesen 2018). Polagano opadanje eura u odnosu na tursku liru u posljednje vrijeme nažalost nije uzrokovalo niže cijene ulaznica. 

HOTELI koji koristimo nalazi se u strogom središtu grada (Laleli). Odabrali smo ga po dosadašnjim iskustvima i najboljim ocjenama iz anketa dosadašnjih putnika. Udaljenost do Aja Sofije (‘nulta točka’ grada) je nepunih pola sata žustrog hoda u gradu čija je os istok-zapad 115 km, dakle u strogom središtu.

PUTNI DOKUMENTI Putovnica izdana u Republici Hrvatskoj je OBVEZNI PUTNI DOKUMENT i potrebno ju je imati za ulazak u Republiku Tursku. Putovnica mora biti valjana minimalno 6 mjeseci od datuma povratka s putovanja.

U slučaju gubitka putovnice tijekom putovanja: Generalni konzulat RH u Istanbulu: Adresa: Asmali Mescit Mah. Oteller Sok. No: 1/2 Tepebasi Beyoglu Istanbul / Telefon: (212) 293 54 67, 293 54 68 i Telefaks: (212) 293 54 76 UREDOVNO VRIJEME PON-PET 09:00h-12:00h. U slučaju potrebne asistencije osoblja naše agencije ili lokalne agencije OČEKUJTE TROŠKOVE OKO 50-100€.

VIZA Od 1. travnja 2013. hrvatskim državljanima koji putuju u Republiku Tursku OBVEZNA je turistička viza za ulazak u zemlju. Vize su izrađene u agenciji i šaljemo Vam ih zajedno s ovom obavijesti. Molimo uvažite kako morate zadovoljiti sljedeća pravila: (1) Putovnica s najmanje jednom stranicom bez pečata; (2) viza isključivo u tiskanom obliku (ne elektronskom) mora biti kod vas uz putovnicu tijekom trajanja putovanja (od poleta iz Dubrovnika do povratka u Dubrovnik). Agencija je izradila vize i biti će Vam uručena na polasku.

PRIJAVA NA LET U zračnoj luci Sarajevo se prijavljujete na šalteru s oznakom ISTANBUL (putnik je dužan predočiti samo svoju putovnicu i nije potrebna karta za let). Tiskane karte za let ćete ipak dobiti od predstavnika agencije i pohraniti ih u ručnu prtljagu do povratka u Zagreb. Kartu koristite samo u slučaju problema prilikom prijave na let. Zatim predajete krupnu prtljagu (do 30 kg), a osoba na šalteru će vam uručiti ukrcajnu propusnicu za zrakoplov, te naljepnicu s bar-kodom koja se odnosi na vašu prtljagu (ovu naljepnicu svakako čuvajte jer u slučaju gubitka prtljage to je jedina poveznica s vašom torbom i potrebna je kako biste obavili prijavu neuručene prtljage na krajnjem odredištu). Prilikom prolaska kroz sigurnosnu kontrolu predajete ručnu prtljagu iz koje morate izvaditi sve elektronske naprave i tekućine, skinuti remen, nakit i ručni sat, te iz džepova izvaditi metalne predmete (kovanice). Slijedi prolazak do policijskog i carinskog osoblja zbog kontrole putovnica. Zatim odlazite do bescarinske zone i izlaza koji je naznačen za naš let na oglasnim elektronskim pločama u zračnoj luci.

ODJEĆA I OBUĆA Prosječne dnevne temperature u Istanbulu: siječanj i veljača 8C, ožujak 11C, travanj 16C, svibanj 20C, lipanj 26C, srpanj i kolovoz 28C, rujan 25C, listopad 19C, studeni 14C, prosinac 10C. Molimo prilagodite odjeću i obuću prethodno provjerivši dugoročnu vremensku prognozu za Istanbul (www.weather.com www.yr.no www.dhmz.hr www.meteo.hr ). Za naše obilaske uputna je SPORTSKA OBUĆA i VIŠESLOJNO ODIJEVANJE!

MOLIMO obratite pažnju da je za putovanje potreba udobna, već nošena i “razgažena” SPORTSKA OBUĆA. Osobe s invaliditetom mogu sudjelovati u obilascima (staze su prilagođene), uz procjenu svojih mogućnosti u svladavanju udaljenosti.

TURSKE LIRE Tursku valutu možete pribaviti u zračnoj luci ili u mjenjačnicama neposredno blizinu Vašeg hotela. Tečaj turske lire je 1€ = oko 6 TL. Nemojte mijenjati novac kod preprodavača na ulici.

VODA Turska je jedina zemlja koja obiluje vodom na Bliskom istoku. Sukladno tome, voda sa slavine je higijenski ispravna. Ipak, naša je preporuka piti vodu pakiranu u staklenu ili plastičnu ambalažu koja se može kupiti u malim trgovinama hranom na koje nailazite svugdje u Istanbulu.

ALKOHOLNA PIĆA Turska je sekularna zemlja – alkoholna pića (vino, pivo i sl) se može naručiti u velikom broju restorana i kavana u blizini turističkih znamenitosti, dok ostali restorani rjeđe služe alkohol. Cijene su uglavnom visoke.

KRIMINAL Turska je sigurna zemlja, no broj džepara u velikim gradovima i turističkim centrima je velik! Pohranite svoj novac u prednje džepove ili (još bolje) u novčanike koji se ovjese oko vrata, a ručnu prtljagu stalno držite pod nadzorom. U restoranima i kavanama prtljagu nemojte ostavljati izvan vidnog polja i obratite pažnju na osobe koje sjede pored Vas (ručna torbica drži se „u krilu“). Džepara ima puno u sredstvima javnog prijevoza i oko turističkih znamenitosti gdje je velika gužva. SAVJET: putovnicu, vizu i dio novca deponirajte u hotelskom sefu ili u sobi, u prtljazi koja se može zaključati! Dio novca, preslik putovnice, debit ili kreditnu karticu i eventualno osobnu iskaznicu nosite sa sobom pospremljenu u pažljivo odabranom džepu koji je najteže dostupan i može se zatvoriti zatvaračem.

ELEKTRIČNA ENERGIJA Napon u Turskoj je 220V. Za utičnice NE trebaju adaptori. Mobitele i fotoaparate možete nesmetano puniti.

PUŠENJE Pušenje u Turskoj je zabranjeno u svim javnim prostorima (uključivo i hotele) koji imaju krovište. Pušenje na otvorenom je dopušteno osim u blizini nekih povijesnih građevina (poput dvorišta Plave Džamije), u svakom slučaju postoje natpisi sa vidljivom zabranom pušenja. Hoteli često dozvoljavaju pušenje u sobama, posebnim djelovima bara, recepcije i restorana.

POŠTIVANJE RELIGIJE I OBIČAJA Lokalno stanovništvo u većini pripada islamu. Osnovna pravila: Tijekom vjerskih službi nemojte ometati lokalno stanovništvo (klanjanje za dnevne molitve, klanjanje petkom). Nemojte fotografirati ljude koji mole. Za fotografiranje unutar povijesnih i arheoloških lokaliteta konzultirajte oglasne ploče na ulazu. Fotografiranje nije svugdje dozvoljeno, posebice u zatvorenim prostorima uz upotrebu bljeskalice. Posjet džamiji podrazumijeva izuvanje obuće, a žene trebaju pokriti kosu maramom ili kapom, muškarci i žene trebaju imati duge hlače i pokrivena ramena.

Fakultativni izleti i troškovi ulaznica

Molimo najavite na email info@explora.hr koje ste ulaznice i dodatne sadžaje odabrali. Ovo nam je važno zbog toga jer želimo na vrijeme osigurati ulaznice i napraviti sve potrebne rezervacije.

VAŽNE INFORMACIJE za zračni promet!

Odgovornost putnika je obaviti sve granične, carinske i sigurnosne procedure u zračnim lukama na vrijeme.

Boarding time (ili vrijeme ukrcaja) označeno je na elektronskim oglasnim pločama u zračnoj luci i odgovornost putnika je pravodobno biti na gateu (izlazu) u naznačeno vrijeme.

Dozvoljena masa predane prtljage je 30 kg / ručne prtljage je 7 kg (max 55 cm x 40 cm x 23 cm)

RUČNA PRTLJAGA Sve tekućine (uključivo: kreme, tekuća šminka, parfemi i sl.) ako su u količini većoj od 100ml biti će oduzete. Tekućine u pakiranjima manjim od 100ml pohraniti u prozirnu plastičnu vrećicu i odvojeno predati na policijskoj kontroli. Baterije (za discman, mp3 player, foto aparat, video kamera) smiju se nalaziti samo u ručnoj prtljazi.

Ukratko: baterije nemojte pakirati u ‘veliku’ prtljagu koju predajete prilikom prijave na let. Nikakve tekućine i oštre predmete nemojte pakirati u ručnu prtljagu.

U KABINU ZRAKOPLOVA NIJE DOZVOLJENO UNOSITI Oružje ::: Stvarno oružje sposobno kod uporabe nanositi ozlijede, replike / imitacije oružja, sastavne dijelove oružja, zračne i dječje pištolje, signalne pištolje i startere, pištolje-igračke svih vrsta, pištolje s gumenim streljivom, lukove i samostrele, katapulte, harpune i pištolje sa strelicama, električno oružje, upaljače u obliku vatrenog oružja. Oštre predmete i šiljata oružja ::: Sjekire, strijele, klizaljke, noževe bilo koje duljine oštrice, mačete, sjekače mesa, noževe za ritualne namjene, ošrice i mačeve / sablje svih vrsta, skalpere, škarice, i bilo koje druge predmete s kojima se mogu nanositi ubodne rane i posjekotine. Eksplozive i zapaljive tvari ::: Municiju, detonatore, eksplozive, replike ili imitacije ekploziva, mine, granate, plinove i kontejnere plinova, pirotehničke naprave i rakate za vatromet, petarde, zapaljive tekućine (kerozin, benzin, nafta, etanol),boja u aerosolu, razređivače, alkoholna pića preko 70% vol. Alc. Kemikalije i otrovne tvari ::: Kiseline, lužine, korozive i izbjeljivače, sprejeve za samoobranu, radioaktivnu materiju, otrove, biohazardne materijale, infekticide, samozapaljive tvari, vatrogasne aparate. Ostalo ::: Palice za baseball i softball, palice bez obzira na sprortsku ili drugu namjenu, vesla i skateboards, štapove za biliard i ribičke štapove, opremu za borilačke vještine.

Želimo Vam ugodno i nezaboravno putovanje!

Team EXPLORA.

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, a kod posebnih – charter letova promjene satnice su moguće do neposredno prije polaska te putnik nema pravo žalbe u ovom slučaju

(2) tijekom letova služi se piće

(3) putovanje se realizira za najmanje 15 i najviše 45 prijavljenih putnika

(4) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o. Explora Travel

(5) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(6) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(7) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

(8) kod realizacije fakultativnih izleta uplata se vrši tijekom prvog dana putovanja (agenciji u zemlji realizacije programa), izvršene prijave i uplate ne mogu se otkazati, a naknadne prijave su moguće isključivo ukoliko bude raspoloživih kapaciteta

(9) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Istanbul iz Splita’ je 12.12.2018.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Istanbul:

  • 2.390,00 kn – cijena s popustom za one koji cjelokupnu uplatu izvrše 21 dan prije polaska uplatom na račun agencije
  • 2.560,00 kn – redovna cijena programa za one koji min. 60% uplate izvrše do 21 dan prije polaska, a preostalih max. 40% uplate vrše terećenjem CC na 1-6 mjesečnih obroka

Načini plaćanja putovanja u Istanbul:

Prilikom prijave za putovanje u Istanbul iz Splita / Dubrovnika uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije u iznosu od 700,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana..

Cijena putovanja u Istanbul uključuje:

Izravni let zrakoplovom Turkish Airlines Dubrovnik – Istanbul – Dubrovnik (ekonomska klasa) uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 22 kg (za polazak 25.10.2019. letovi su Sarajevo-Istanbul-Sarajevo), transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom (kako je kategorizacija hotela u strogom središtu grada prilično nedosljedna organiziramo smještaj u one hotele koje su putnici najbolje ocijenili u završnim anketama), pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Istanbul ne uključuje:

Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Istanbul iznose 990,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 985,00 kn), osobne troškove, troškove izrade vize za Republiku Tursku 180,00 kn (potrebno je agenciji dostaviti ime oca i majke), fakultativne izlete, paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (Aja Sofija sa slušalicama, Topkapi palača, Cisterna bazilika – uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje). Transfer autobusom ili kombijem Split – zračna luka Dubrovnik – Split (cijena ovisi o broju prijavljenih za transfer).

Zanimljive priče na našem blogu

 

Slična putovanja

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X