+385 (0)21 671 348 / +385 (0)98 949 0799 / info@explora.hr

ISTANBUL iz Splita i Dubrovnika

Grad na dva kontinenta uz izravni let!

Izravni let iz Dubrovnika za Istanbul. Polazak u najveći turski grad. Organiziramo smještaj u hotelima u strogom središtu drevnog poluotoka, na 20 minuta pješice od slavnih znamenitosti. Iskoristite AKCIJSKU cijenu i putujte s nama. Vrijednost više - pogodnost izuzetno povoljnog tečaja turske lire - vrijeme je za šoping!

Cijena putovanja od: 2.490,00 HRK

Odredište: Istanbul - Turska

Trajanje: 4 dana

Prijevoz: avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Istanbul

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA

1) subota SPLIT/DUBROVNIK – ISTANBUL

Sastanak putnika za putovanje u Istanbul u zračnoj luci Dubrovnik u 06:45 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, i zatim obavljaju check-in (prijava na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte). Let Dubrovnik-Istanbul 08:30h / 11:20h (lokalna vremena). Granične formalnosti uključuju i pregled vize za Republiku Tursku. Transfer javnim prijevozom do središta grada. Deponiranje prtljage u hotelu (možda bude moguće odmah se smjestiti u hotelske sobe). Podzemnom željeznicom odlazimo do Trga Taksim. Šetamo niz Istiklal ulicu, uživamo u živosti grada, razgledavamo suvenirnice i umjetničke galerije, fotografiramo Toranj Galata i spuštamo se do Galata mosta. Predvečer imamo priliku uživati u jednom od najljepših pogledan na Istanbul. Povratak javnim prijevozom do hotela. Noćenje.

2) nedjelja ISTANBUL

Doručak. Naše putovanje u Istanbul iz Splita danas započinjemo u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Javnim prijevozom odlazimo do trga Sultanahmet. Obilazimo staru sultansku palaču Topkapi, i Aju Sofiju. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne razgledavamo Cisternu Baziliku, Hipodrom i Plavu džamiju, palaču velikog vezira Ibrahima. Povratak prema hotelu najživljom ulicom prepunom trgovina. Uz put ćete naići na Sveučilište, džamiju Bajazidiju, Čemberlitaš (Konstantinov stup). Noćenje.

3) ponedjeljak ISTANBUL

Doručak. Jutarnji odlazak tramvajem do Misir čaršije – egipatske tržnice začina koja otkriva orijentalno lice grada. Šetamo prema džamiji Sulejmaniji s grobovima sultana Sulejmana veličanstvenog i Haseki Hurem, Nakon posjeta odlazimo do obližnje Kapali Čaršije, najveće i natkrivljene tržnice u Istanbulu. Slobodno vrijeme za šoping. Ostatak dana slobodno vrijeme. Noćenje.

4) utorak ISTANBUL – DUBROVNIK/SPLIT

Doručak. Odjava iz hotela. Fakultativni izlet Bosporska čarolija: Polazak točno u 8:00 sati do Dolmabahce palače, nove sultanske palače iz druge polovine XIX. stoljeća u kojoj se razaznaje sjaj i raskoš Osmanlija. Nakon obilaska krstarenje Bosporom, najpoznatijim morskim tjesnacem na svijetu. Razgledavamo priobalne vile i palače, drevne male gradiće i ogromne mostove koji povezuju Europu i Aziju. Iskrcaj na azijskoj strani i povratak u hotel nedavno otvorenim podvodnim vlakom, Marmaray, a ispod Bospora. Povratak u hotel po prtljagu oko 15 sati. Javnim prijevozom i u pratnji vodiča odlazimo prema zračnoj luci. Prijava na let, preuzimanje ukrcajne karte, sigurnosne i carinske kontrole. Let Istanbul-Dubrovnik 19:35h/20:25h. Naše putovanje u Istanbul završava. Agencija organizira transfer iz Dubrovnika uz doplatu (cijena ovisi o broju prijavljenih).

OKUPLJANJE & LETOVI (SATNICE)

Subota 28.04.2018. polazak autobusa sa istočnog dijela Rive u Splitu do zračne luke Dubrovnik je u 02:15h (rano jutro).

Subota 28.04.2018. Dubrovnik – Istanbul 08:30h/11:20h

Utorak 01.05.2018. Istanbul – Dubrovnik 19:35h/20:25h.

LOKALNO VRIJEME u Turskoj je jedan sat ispred vremena u Hrvatskoj, tj. kad je u Splitu 13 sati u Istanbulu je 14 sati.

HOTELI koje koristimo nalaze se jako blizu jedni drugih, vrlo su slični po kvaliteti smještaja i obroka (doručka). Odabrali smo hotele po dosadašnjim iskustvima i najboljim ocjenama iz anketa dosadašnjih putnika. Udaljenost do Aja Sofije (‘nulta točka’ grada) je nepunih pola sata žustrog hoda u gradu čija je os istok-zapad 115 km, dakle u najstrožem središtu.

PUTNI DOKUMENTI Putovnica izdana u Republici Hrvatskoj je OBVEZNI PUTNI DOKUMENT i potrebno ju je imati za ulazak u Republiku Tursku. Putovnica mora biti valjana minimalno 6 mjeseci od datuma povratka s putovanja.

U slučaju gubitka putovnice tijekom putovanja: Generalni konzulat RH u Istanbulu: Adresa: Asmali Mescit Mah. Oteller Sok. No: 1/2 Tepebasi Beyoglu Istanbul / Telefon: (212) 293 54 67, 293 54 68 i Telefaks: (212) 293 54 76 UREDOVNO VRIJEME PON-PET 09:00h-12:00h. U slučaju potrebne asistencije osoblja naše agencije ili lokalne agencije OČEKUJTE TROŠKOVE OKO 50-100€.

VIZA Od 1. travnja 2013. hrvatskim državljanima koji putuju u Republiku Tursku OBVEZNA je turistička viza za ulazak u zemlju. Vize su izrađene u agenciji i šaljemo Vam ih zajedno s ovom obavijesti. Molimo uvažite kako morate zadovoljiti sljedeća pravila: (1) Putovnica s najmanje jednom stranicom bez pečata; (2) viza isključivo u tiskanom obliku (ne elektronskom) mora biti kod vas uz putovnicu tijekom trajanja putovanja (od poleta iz Dubrovnika do povratka u Dubrovnik). Istu vizu možete koristiti više puta do 23.10.2018.

PRIJAVA NA LET U zračnoj luci Dubrovnik se prijavljujete na šalteru s oznakom ISTANBUL (putnik je dužan predočiti samo svoju putovnicu i nije potrebna karta za let). Tiskane karte za let ćete ipak dobiti od predstavnika agencije i pohraniti ih u ručnu prtljagu do povratka u Dubrovnik. Kartu koristite samo u slučaju problema prilikom prijave na let. Zatim predajete krupnu prtljagu (do 20 kg), a osoba na šalteru će vam uručiti ukrcajnu propusnicu za zrakoplov, te naljepnicu s bar-kodom koja se odnosi na vašu prtljagu (ovu naljepnicu svakako čuvajte jer u slučaju gubitka prtljage to je jedina poveznica s vašom torbom i potrebna je kako biste obavili prijavu neuručene prtljage na krajnjem odredištu). Prilikom prolaska kroz sigurnosnu kontrolu predajete ručnu prtljagu iz koje morate izvaditi sve elektronske naprave i tekućine, skinuti remen, nakit i ručni sat, te iz džepova izvaditi metalne predmete (kovanice). Slijedi prolazak do policijskog i carinskog osoblja zbog kontrole putovnica. Zatim odlazite do bescarinske zone i izlaza koji je naznačen za naš let na oglasnim elektronskim pločama u zračnoj luci.

ODJEĆA I OBUĆA Prosječne temperature za kraj travnja i početak svibnja su 18 stupnjeva C (max) i 10 stupnjeva C (min). Molimo prilagodite odjeću i obuću prethodno provjerivši dugoročnu vremensku prognozu za Istanbul (www.weather.com www.yr.no www.dhmz.hr www.meteo.hr ). Za naše obilaske uputna je SPORTSKA OBUĆA i VIŠESLOJNO ODIJEVANJE!

TURSKE LIRE Tursku valutu možete pribaviti u zračnoj luci ili u mjenjačnicama neposredno blizinu Vašeg hotela. Tečaj turske lire je 1€ = 4,5 TL. Nemojte mijenjati novac kod preprodavača na ulici.

VODA Turska je jedina zemlja koja obiluje vodom na Bliskom istoku. Sukladno tome, voda sa slavine je higijenski ispravna. Ipak, naša je preporuka piti vodu pakiranu u staklenu ili plastičnu ambalažu koja se može kupiti u malim trgovinama hranom na koje nailazite svugdje u Istanbulu.

ALKOHOLNA PIĆA Turska je sekularna zemlja – alkoholna pića (vino, pivo i sl) se može naručiti u velikom broju restorana i kavana u blizini turističkih znamenitosti, dok ostali restorani rjeđe služe alkohol. Cijene su uglavnom visoke.

KRIMINAL Turska je sigurna zemlja, no broj džepara u velikim gradovima i turističkim centrima je velik! Pohranite svoj novac u prednje džepove ili (još bolje) u novčanike koji se ovjese oko vrata, a ručnu prtljagu stalno držite pod nadzorom. U restoranima i kavanama prtljagu nemojte ostavljati izvan vidnog polja i obratite pažnju na osobe koje sjede pored Vas (ručna torbica drži se „u krilu“). Džepara ima puno u sredstvima javnog prijevoza i oko turističkih znamenitosti gdje je velika gužva. SAVJET: putovnicu, vizu i dio novca deponirajte u hotelskom sefu ili u sobi, u prtljazi koja se može zaključati! Dio novca, preslik putovnice, debit ili kreditnu karticu i eventualno osobnu iskaznicu nosite sa sobom pospremljenu u pažljivo odabranom džepu koji je najteže dostupan i može se zatvoriti zatvaračem.

ELEKTRIČNA ENERGIJA Napon u Turskoj je 220V. Za utičnice NE trebaju adaptori. Mobitele i fotoaparate možete nesmetano puniti.

PUŠENJE Pušenje u Turskoj je zabranjeno u svim javnim prostorima (uključivo i hotele) koji imaju krovište. Pušenje na otvorenom je dopušteno osim u blizini nekih povijesnih građevina (poput dvorišta Plave Džamije), u svakom slučaju postoje natpisi sa vidljivom zabranom pušenja. Hoteli često dozvoljavaju pušenje u sobama, posebnim djelovima bara, recepcije i restorana.

POŠTIVANJE RELIGIJE I OBIČAJA Lokalno stanovništvo u većini pripada islamu. Osnovna pravila: Tijekom vjerskih službi nemojte ometati lokalno stanovništvo (klanjanje za dnevne molitve, klanjanje petkom). Nemojte fotografirati ljude koji mole. Za fotografiranje unutar povijesnih i arheoloških lokaliteta konzultirajte oglasne ploče na ulazu. Fotografiranje nije svugdje dozvoljeno, posebice u zatvorenim prostorima uz upotrebu bljeskalice. Posjet džamiji podrazumijeva izuvanje obuće, a žene trebaju pokriti kosu maramom ili kapom, muškarci i žene trebaju imati duge hlače i pokrivena ramena.

ZRAČNA LUKA ATATURK *NOVOSTI* Prilikom povratka u zračnu luku Ataturk – Istanbul kako bismo se prijavili za naš povratni let za Dubrovnik želimo vas informirati: (1) uvedena je automatska prijava na let koja se obavlja skeniranjem putovnice, (2) nakon što iz automata dobijete svoju ukrcajnu kartu istu proceduru obavljate i za predanu prtljagu (na drugom automatu), (3) osobe koje žele sjediti jedne pored drugih pristupaju automatima zajedno i biraju mjesta u zrakoplovu koja su jedna do drugih (ovisi o dostupnosti). Ovo je nova procedura prijave na letove i osoblje zračne luke stoji uz automate kako bi olakšalo prilagodbu na novi sustav i pomoglo putnicima.

FAKULTATIVNI SADRŽAJI – rok za prijavu je ponedjeljak, 23.04.’18. do 12:00h

Paket A: Ulaznice za Aja Sofija, Topkapi palača, Cisterna bazilika + cjelodnevni najam slušalica + troškovi 5 x javni prijevoz iznosi ukupno 40,00€.

Paket B: fakultativni izlet „Bosporska čarolija“ (prijevoz autobusom do Dolmabahce palače + ulaznica za Dolmabahce palaču Selamluk + krstarenje brodom po Bosporu + vožnja vlakom ispod Bosporskog tjesnaca) iznosi 50,00€

Molimo najavite ako želite ove sadržaje na email info@explora.hr do 23.04.2018. u 12 sati (podne). Najava je potrebna jer se u Istanbulu očekuju iznimne gužve! Obvezno pripremite TOČAN iznos u eurima.

VAŽNE INFORMACIJE za zračni promet!

Odgovornost putnika je obaviti sve granične, carinske i sigurnosne procedure u zračnim lukama na vrijeme.

Boarding time (ili vrijeme ukrcaja) označeno je na elektronskim oglasnim pločama u zračnoj luci i odgovornost putnika je pravodobno biti na gateu (izlazu) u naznačeno vrijeme.

Dozvoljena masa predane prtljage je 20 kg / ručne prtljage je 7 kg (max 55 cm x 40 cm x 23 cm)

RUČNA PRTLJAGA Sve tekućine (uključivo: kreme, tekuća šminka, parfemi i sl.) ako su u količini većoj od 100ml biti će oduzete. Tekućine u pakiranjima manjim od 100ml pohraniti u prozirnu plastičnu vrećicu i odvojeno predati na policijskoj kontroli. Baterije (za discman, mp3 player, foto aparat, video kamera) smiju se nalaziti samo u ručnoj prtljazi.

Ukratko: baterije nemojte pakirati u ‘veliku’ prtljagu koju predajete prilikom prijave na let. Nikakve tekućine i oštre predmete nemojte pakirati u ručnu prtljagu.

U KABINU ZRAKOPLOVA NIJE DOZVOLJENO UNOSITI Oružje ::: Stvarno oružje sposobno kod uporabe nanositi ozlijede, replike / imitacije oružja, sastavne dijelove oružja, zračne i dječje pištolje, signalne pištolje i startere, pištolje-igračke svih vrsta, pištolje s gumenim streljivom, lukove i samostrele, katapulte, harpune i pištolje sa strelicama, električno oružje, upaljače u obliku vatrenog oružja. Oštre predmete i šiljata oružja ::: Sjekire, strijele, klizaljke, noževe bilo koje duljine oštrice, mačete, sjekače mesa, noževe za ritualne namjene, ošrice i mačeve / sablje svih vrsta, skalpere, škarice, i bilo koje druge predmete s kojima se mogu nanositi ubodne rane i posjekotine. Eksplozive i zapaljive tvari ::: Municiju, detonatore, eksplozive, replike ili imitacije ekploziva, mine, granate, plinove i kontejnere plinova, pirotehničke naprave i rakate za vatromet, petarde, zapaljive tekućine (kerozin, benzin, nafta, etanol),boja u aerosolu, razređivače, alkoholna pića preko 70% vol. Alc. Kemikalije i otrovne tvari ::: Kiseline, lužine, korozive i izbjeljivače, sprejeve za samoobranu, radioaktivnu materiju, otrove, biohazardne materijale, infekticide, samozapaljive tvari, vatrogasne aparate. Ostalo ::: Palice za baseball i softball, palice bez obzira na sprortsku ili drugu namjenu, vesla i skateboards, štapove za biliard i ribičke štapove, opremu za borilačke vještine.

Želimo Vam ugodno i nezaboravno putovanje!

Team EXPLORA.

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, a kod posebnih – charter letova promjene satnice su moguće do neposredno prije polaska te putnik nema pravo žalbe u ovom slučaju

(2) tijekom leta charter zrakoplovom ne služi se jelo i piće

(3) putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika

(4) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o. Explora Travel

(5) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(6) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(7) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

(8) kod realizacije fakultativnih izleta uplata se vrši tijekom prvog dana putovanja (agenciji u zemlji realizacije programa), izvršene prijave i uplate ne mogu se otkazati, a naknadne prijave su moguće isključivo ukoliko bude raspoloživih kapaciteta

(9) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Istanbul iz Splita’ je 07.03.2018.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Istanbul:

  • 2.490,00 kn – cijena s popustom za one koji cjelokupnu uplatu izvrše 21 dan prije polaska uplatom na račun agencije
  • 2.650,00 kn – redovna cijena programa za one koji min. 60% uplate izvrše do 21 dan prije polaska, a preostalih max. 40% uplate vrše terećenjem CC na 1-6 mjesečnih obroka

Načini plaćanja putovanja u Istanbul:

Prilikom prijave za putovanje u Istanbul iz Splita / Dubrovnika uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije u iznosu od 500,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana..

Cijena putovanja u Istanbul uključuje:

Izravni let zrakoplovom Turkish Airlines Dubrovnik – Istanbul – Dubrovnik uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg, smještaj u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom (kako je kategorizacija hotela u strogom središtu grada prilično nedosljedna organiziramo smještaj u one hotele koje su putnici najbolje ocijenili u završnim anketama), pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalnog vodiča drugi dan putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Istanbul ne uključuje:

Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Istanbul iznose 890,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 790,00 kn), osobne troškove, troškove izrade vize za Republiku Tursku 180,00 kn (potrebno je agenciji dostaviti ime oca i majke), fakultativne izlete, paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (Aja Sofija sa slušalicama, Topkapi palača, Cisterna bazilika – uplata na licu mjesta), troškove javnog prijevoza zračna luka – hotel – zračna luka, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje). Transfer autobusom Split – zračna luka Dubrovnik – Split: cijene po osobi su 225 kn (min 40 putnika) ili 250 kn (min 35 putnika) ili 300 kn (min 30 putnika) ili 350 kn (min 25 putnika).

Zanimljive priče na našem blogu

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X