+385 (0)21 671 348 / +385 (0)98 949 0799 / info@explora.hr

RIM let iz Splita

Vječni Rim i Vatikan; izravni let

Rim je vječni grad kojeg bi svatko trebao barem jednom posjetiti! Središte velikog Carstva i katoličke crkve, grad nevjerojatne povijesne važnosti i obilja umjetnina, antičkih ostataka i najznačajnijih crkava svijeta. U Rimu se oblikovao današnji svijet, ovdje je Zapad dobio svoj oblik i sadržaj, a kada Rimu dodamo Vatikan, te polazak izravnim letom, dobivamo putovanje kojem je teško odoljeti.

Cijena putovanja od: 2.490,00 HRK

Odredište: Rim - Italija

Trajanje: 4 dana

Prijevoz: avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Rim

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA

1) dan SPLIT – RIM

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Split u 13:50 sati. Upoznavanje s vodičem putovanja, prijava na let i preuzimanje ukrcajne karte. Let Split-Rim 15:35h / 16:40h. Po dolasku u Rim nastavljamo vlakom za središte Rima (Stazione Termini). Smještaj u hotel. Kraći odmor. Večernja šetnja gradom: Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Piazza Navonna, Pantheon. Slobodan ostatak večeri. Noćenje.

2) dan VATIKAN & RIM

Doručak. Naše putovanje u Rim iz Splita danas započinjemo ranijim doručkom i odlaskom (javnim prijevozom) do Vatikana, najmanje države svijeta, u kojoj je sjedište Svete stolice i time Rimokatoličke crkve. Obilazimo Baziliku svetog Petra, imamo vremena za spuštanje u kriptu ili uspon na slavnu kupolu. Nakon obilaska odlazimo javnim prijevozom do Rimske katedrale, Sveti Ivan Lateranski. Obilazimo ovo zdanje, razgledavamo Scalle Sante i Krstionicu. Povratak u hotel. Noćenje.

3) dan ANTIČKI RIM

Doručak. Naše putovanje u Rim iz Splita danas započinjemo u 9:00 sati. Odlazimo javnim prijevozom (najbrži način zbog zakrčenosti rimskih ulica gustim prometom) do Koloseuma, impresivnog amfiteatra u srcu Rima. Danas upoznajemo antički Rim. Slijedi razgled antičkih ostataka grada: Kapitolij, Rimski forumi, Trajanov stup. Uz Koloseum nalazi se i crkva San Pietro in Vincoli u kojoj je Michelangelov Mojsije. Nakon obilaska rimskog foruma šetamo do crkve Il Gesu, središnjice jezuitskog reda. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4) utorak RIM – SPLIT

Doručak i odjava iz hotelskih soba. Deponiramo prtljagu na recepciji hotela. Slobodno jutro u gradu za individualne obilaske po preporuci vodiča. Okupljanje u hotelu oko 12 sati. Preuzimanje prtljage i odlazak javnim prijevozom do zračne luke. Prijava na let Rim-Split 14:25h / 15:35h.  Naše putovanje u Rim iz Splita završava.

Evo nekoliko korisnih informacija za naše putovanje u Rim iz Splita. Nadamo se da će Vam ove informacije koristiti prilikom pripreme / pakiranja prtljage, kao i tijekom našeg putovanja.

Putni dokument Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom) i pohraniti ga odvojeno od ostalih dokumenata. Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja.

Novac U Italiji je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka.

Boravišna pristojba uplaćuje se na recepciji hotela 3-4 € po osobi po noćenju. Rimski hoteli odbijaju naplatiti BP unaprijed i inzistiraju na ovakvom načinu plaćanja in situ.

Hrana Doručak u talijanskim hotelima, pogotovo u Rimu je skroman. Ovo je navika od koje lokalni hotelijeri teško odustaju. Za obroke tijekom dana postoji određeni broj relativno pristupačnih restorana u središtu grada (oko trga Navonna).

Sigurnost Molimo uvažite kako džepara ima svugdje i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. U Rimu je džeparenje primjetan problem i događa se u sredstvima javnog prijevoza, na ulici (posebno kada je gužva), u kavanama ako torbicu objesite na naslon svoje stolice, u trgovinama ako torbicu odložite dok kupujete, … Lopovi često stvaraju situacije odvlačenja pažnje (svađa dvoje ljudi i naguravanje ili prosjaci na ulici koji su vrlo vješti lopovi), a zapravo tada kradu. Najbolje je putni dokument i novac pohraniti u kofer koji se može zaključati, a sa sobom tijekom dnevnih šetnji imati tek dio novca koji vam je potreban taj dan.

Osiguranje Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupili policu dopunskog putnog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču. Police se zaključuju 21 dan prije putovanja i potrebno nam je javiti vaš OIB. Nakon navedenog roka nismo u mogućnosti izdati policu osiguranja od rizika otkaza.

Troškovi ulaznica i izleta informativne cijene ulaznica: Koloseum 12-14€, ulazak u bazilike i crkve se ne naplaćuje, uspon na kupolu Bazilike sv. Petra je oko 8€.

Mobilna telefonija Kod pozivanja mobilnih ili fiksnih brojeva koristite ovakvo biranje: +385913334444 („+“ ili „00“ je izlaz iz zemlje, „385“ je pozivni za Hrvatsku, brojevi 098, 091, 095 i drugi biraju se bez početne nule). Cijene poziva istovjetne su onoj u domaćoj mreži. Internetski promet može biti limitiran.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

Sretan put,

Team Explora

Dodatne napomene za putovanje u Rim iz Splita:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, a kod low – cost letova promjene satnice su moguće do neposredno prije polaska te putnik nema pravo žalbe u ovom slučaju

(2) tijekom leta ne služi se besplatno jelo i piće

(3) putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika

(4) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o. Explora Travel

(5) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(6) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(7) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

(8) kod realizacije fakultativnih izleta uplata se vrši tijekom prvog dana putovanja (agenciji u zemlji realizacije programa), izvršene prijave i uplate se ne mogu tijekom izvedbe programa otkazati, a naknadne prijave su moguće isključivo ukoliko bude raspoloživih kapaciteta

(9) korištenje niskotarifne zrakoplovne tvrtke podrazumijeva da se cijena putniku garantira po uplati rezervacije, a ovisi o cijeni zrakoplovne karte u tom trenutku,

(10) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Rim iz Splita’ je 08.03.2018.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Rim:

  • 2.490,00 kn – cijena s popustom za one koji cjelokupnu uplatu izvrše 21 dan prije polaska uplatom na račun agencije
  • 2.650,00 kn – redovna cijena programa za one koji min. 60% uplate izvrše do 21 dan prije polaska, a preostalih max. 40% uplate vrše terećenjem CC na 1-6 mjesečnih obroka

Načini plaćanja putovanja u Rim:

Prilikom prijave za putovanje u Rim iz Splita uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 700,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana. Uplata rezervacije je nepovratna.

Cijena putovanja u Rim uključuje:

Prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Rim – Split, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom u Rimu, ručnu prtljagu dimenzija 55cm x 40cm x 20cm ukupne mase do 10 kg, pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Rim ne uključuje:

Obvezna je doplata za pristojbe zračnih luka od 850,00 kn (cijena na dan objave aranžmana, a precizno se određuje na dan printa zrakoplovnih karata) boravišnu pristojbu u Rimu (nekoliko eura po osobi i po noćenju, a moguća je isključiva uplata na recepciji hotela, gotovinom prilikom preuzimanja ključeva), troškovi zakupa predane prtljage 300 kn za 1 kofer / torbu do 23 kg, troškovi javnog prijevoza od zračne luke do hotela (povratno), smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 830,00 kn), osobne troškove, troškove ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Zanimljive priče na našem blogu

 

Slična putovanja

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X