+385 (0)21 671 348 / +385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje DVORCI ČEŠKE

Skriveni dragulji u srcu Europe

U srcu Europe nalazi se bajkovita zemlja s predivnim Pragom. U sjeni ovog veličanstvenog grada kriju se nebrojene ljepote razbacane po snenoj i tihoj češkoj provinciji. Dvorci od kojih zastaje dah, očuvani u tolikoj mjeri da imate dojam da ste prebačeni u neko drevno vrijeme vitezova, princeza i dvorskih balova. Obilaziti češke dvorce ponekad je kao zakoračiti u neku bajku koju smo slušali u djetinjstvu. Doživite s nama ovu priču, posjetite jednu od najljepših regija Europe - lijepu Češku!

Cijena putovanja od: 1.990,00 HRK

Odredište: Češka

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:

Prijavite se za Dvorci Češke

Detaljno o putovanju

1) dan SPLIT– ČESKY KRUMLOV

Sastanak putnika za putovanje Dvorci Češke iz Splita na stanici u Sukoišanskoj ulici u 21 sat. Ukrcaj prtljage u autobus, upoznavanje s pratiteljem skupine i polazak autocestom prema Češkoj. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputne stanke za odmor.

2) dan ČESKY KRUMLOV – HLUBOKA

Dolazak u Česky Krumlov oko 9 sati ujutro. Ovo je gradić na rijeci Vltavi usred kojeg se izdiže litica s impresivnim dvorcem, a cijeli je kompleks pod zaštitom UNESCO-a. Dvorac potječe iz 13. st. i sadrži gotičke, renesansne i barokne dijelove. Površina dvorca je jeko velika pa je ovo druga najveća dvorska cjelina u Češkoj (iza Hradčana). Tijekom obilaska ćemo posjetiti muzeje, vidikovac i šetati moćnim zidinama s kojih se pruža nezaboravan pogled. Nakon obilaska spuštamo se u gradić podno zamka, šetamo, imamo vremena za šetnju, fotografiranje i piće u nekoj od kavana. Slijedi kratka vožnja do dvorca Hluboka. Dvorac je jako cijenjen zbog uistinu nestvarne ljepote, a mnogi ga smatraju najatraktivnijim dvorcem u Češkoj. Iako je dvorac drevan, obnova u baroknom stilu, a zatim nova obnova u stilu romantizma dale su mu današnji izgled. Šetamo i razgledavamo, uživamo fotografirajući ovaj arhitektonski dragulj. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Noćenje 1.

3) dan KONOPIŠTE – ČEŠKY ŠTERNBERK – KUTNA HORA

Doručak. Naše putovanje Dvorci Češke iz Splita danas započinjemo odjavom iz hotela. Vozimo prema obližnjem dvorcu Konopište koji se proslavio postavši rezidencija nadvojvode i nasljednika habsburškog prijestolja Franz Ferdinanda. Četiri krila ovog trokatnog zdanja čuvaju impresivne zbirke lovačkih trofeja, srednjovjekovnog oružja, porculana i dragocjenosti. Obilazimo ovo zanimljivo mjesto, te nastavljamo putovanje prema Češkom Šternberku. Dvorac iz 13. stoljeća koji je već 800 godina u vlasništvu iste obitelji! Stari je dvorac ukrašen kasnogotičkim elementima u 15. stoljeću, a u 17. je stoljeću dobio barokne dodatke. Vrijeme srednjovjekovnog ratovanja je završilo, pa je njegova nedostupnost prestala biti obrambenom prednosti, vlasnici su sve više mislili na udobnost življenja u dvorcu. Električna energija, vodovod i kanalizacija instalirani su u 20. stoljeću. Obići ćemo ovo slikovito i još uvijek impresivno zdanje i nastaviti prema obližnjoj Kutnoj Hori. Povijesno središte grada je pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazimo grad s impresivnom Crkvom svete Barbare, te rudnike srebra (grad je u srednjem vijeku bio jedan od najvećih rudnika srebra u Europi). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne odlazimo do Kosturnice u Sedlecu, arhitektonskog rariteta – više od 40.000 kostiju korišteno je za unutrašnju dekoraciju, svijećnjake, lustere, i sl. Nakon obilaska ovog bizarnog mjesta vozimo se prema hotelu. Smještaj u sobe i noćenje 2.

4) dan KUTNA HORA – DVORAC PERNŠTEJN – BRNO

Doručak. Ležerna šetnja gradom, a oni koji to žele organiziramo 60-minutni posjet rudnicima srebra. Putovanje Dvorci Češke iz Splita vodi nas na pustolovinu istočnom Češkom (povijesna pokrajina Moravska). Obilazimo zamak Pernštejn. Smješten duboko u provinciji, nalazi se iznad sela Nedvedice kroz koje protječu rijeke Svratka i Nedvedička, a i danas se doima kao da je vrijeme ovdje stalo. Jedan je od najbolje očuvanih dvoraca u Češkoj i gotovo je nepromijenjen od 16.st. kada ga je dovršila plemenita obitelj Pernštejn. Slijedi kraća vožnja za Brno. Upoznajemo moravsko središte, glavni urbani centar istoka Češke Republike, središte visokog obrazovanja (90 tisuća studenata) i dom jednog od najvećih izložbenih prostora u Europi (Brno Expo). U blizini grada je u prestižna moto-staza Masarikov krug. Od znamenitosti izdvajaju se utvrda i dvorac Špilberk, Katedrala svetih Petra i Pavla, vila Tugendhat. Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodna večer i noćenje 3.

5) dan DVORAC LEDNICE – BURG KREUZENSTEIN – SPLIT

Doručak. Naše putovanje Dvorci Češke iz Splita privodimo kraju. Kraća vožnja do dvorca Lednice koji se nalazi unutar zaštićenog kulturno-prirodnog krajolika Lednice-Valtice. Ovo zanimljivo područje je proglašeno zaštićenom svjetskom baštinom (UNESCO). Područje je pripalo obitelji Liechenstein sredinom 13.st. i njihova se obiteljska povijest proteže od tada do 1939. Punih 700 godina ovaj je kraj glavno sjedište ove imućne i utjecajne obitelji. Neogotički dvorac Lednice bajkovito je zdanje koje lijepo oblikovani parkovi povezuju s dvorcem Valtice i ukrašeni bizarnim građevinama: kineska palača, turske banje, rimski obelisci, minaret! Dramatični događaji u vrijeme okupacije Sudeta 1939. doveli su do izgona obitelji u Vaduz. Nakon obilaska nastavljamo put prema Austriji. Obilazimo krasan dvorac Burg Kreuzenstein. Stari srednjovjekovni dvorac potpuno je uništen u Tridesetogodišnjem ratu, pa je obitelj Nepomuka Wilczeka obnovila zdanje u 19.st. Dvorac se nalazi na 265mnm i često se koristio kao mjesto snimanja filmova (poput Tri mušketira iz 1993. i Lov na vještice s Nicolas Cageom iz 2011.). Obnova je izvršena otkupom dijelova starih dvoraca sa svih strana Europe pa je istovremeno i neo-gotički i originalni srednjovjekovni dvorac. Obilazimo ovo bajkovito mjesto i nastavljamo naše putovanje prema jugu. Dolazak na polaznu postaju očekujemo između jedan i dva sata sljedećeg dana. Putovanje Dvorci Češke iz Splita završava.   

Napomene za putovanje Dvorci Češke iz Splita:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenja uslijed izvanrednih okolnosti (zakrčene prometnice, tehnički kvarovi), a zbog kojih se dio programa možda ne može organizirati, (2) putovanje se realizira za najmanje 30 a najviše 52 prijavljenih putnika, (3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o., (4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska, (5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene, (6) datum objave paket aranžmana ‘putovanje Dvorci Češke iz Splita’ je 02.03.2019.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja Dvorci Češke:

  • 1.990,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 2.130,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

Načini plaćanja putovanja Dvorci Češke iz Splita:

Prilikom prijave za putovanje Dvorce Češke iz Splita uplaćuje se iznos rezervacije od minimalno 500,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, do najkasnije 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Cijena putovanja Dvorci Češke uključuje:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom, a prema programu putovanja, pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja Dvorci Češke ne uključuje:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 675,00 kn), osobne troškove, ulaznica za dvorce (od 8 do 12 EUR po dvorcu) muzeje, galerije i/ili znamenitosti koje se obilaze, (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

 

Slična putovanja

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Siniša Viđak & 123RF

 

X