+385 (0)21 671 348 / +385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje POLJSKA iz Splita

Krakov, rudnik soli Wieliczka, Brno

Obilazimo jug velike Poljske, njen stari glavni grad Krakov koji će vas sigurno oduševiti: stara kraljevska tradicija, dvor, katedrala, gradski trgovi. Obići ćemo drevni rudnik soli Wieliczka, posjetiti Brno u Moravskoj i prepuni dojmova vratiti se kući. Ne propustite ovu istočno-europsku poslasticu!

Cijena putovanja od: 1.750,00 HRK

Odredište: Krakov - Poljska

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:

Prijavite se za Poljska

Detaljno o putovanju

1) dan SPLIT – KRAKOV

Okupljanje skupine za putovanje u Poljsku iz Splita na autobusnoj postaji SUKOIŠANSKA ulica, Split u 18 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja autocestom kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju prema Poljskoj (noćna vožnja uz redovne stanke za odmor).

2) dan WIELICZKA – KRAKOV

Dolazak do rudnika soli Wieliczka očekujemo oko 10 sati. Ovaj je rudnik soli, tog ‘bijelog zlata’ bio u trajnoj uporabi od 13.st. do 2007. što ga čini možda i najduže korištenim rudnikom svijeta. Danas je zaštićen kao povijesni spomenik Poljske i nalazi se na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Rudnik je dubok 327 m, i ima skoro 300 km tunela. Zbog kapela, kipova i svijećnjaka isklesanih od soli rudnik još nazivaju „Podzemna katedrala od soli“. Nakon obilaska odlazimo u Krakov. Smještaj u hotel. Nakon odmora odlazimo do središta grada – šetnja, fotografiranje, mogućnost zajedničke večere. Povratak u hotel i noćenje.

3) dan KRAKOV

Doručak. Krakov je od 11. do 17. stoljeća bio glavni grad kraljevine Poljske. Danas je ovo drugi po veličini grad ove velike zemlje. Svoje zlatno doba doživio je u 15. i 16. st. kada postaje jedna od renesansnih prijestolnica Europe. Obilazak grada uključuje obilazak Starog Mesta, četvrti Kazimierz i kraljevskog dvorca Wawel (ovo su djelovi stroge gradske jezgre pod zaštitom UNESCO-a). U Starom mestu posebno je zanimljiva Krunidbena staza, a u četvrti Kazimierz pronalazimo lijepe renesansne palače, slikovite ulice i Židovsku četvrt. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Noćenje.

4) dan KRAKOV – BRNO – SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Transfer autobusom prema Brnu (oko pet sati vožnje). Najveći moravski grad i drugi po veličini grad Češke. Grad je smješten na sutoku rijeka Svitave i Svatke i nalazi se uz najkraću rutu našeg putovanja prema Splitu. Obilazimo Katedralu svetih Petra i Pavla, Dvorac Špilberk, Stara gradska vijećnica, Crkva svetog Jakova, Crkva Kapucinera, gradski trgovi. Slobodno vrijeme u središtu. Nastavak putovanja autocestom prema Splitu u 18 sati.

5) dan … SPLIT

Dolazak na polaznu postaju očekujemo ujutro oko 6 sati.

Napomene za putovanje DVORCI LOIRE Plus:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenja uzrokavana elementarnom nepogodom, prometnom gužvom, nepredviđenim okolnostima

(2) putovanje se realizira za najmanje 30 i najviše 55 prijavljenih putnika

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska

(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(6) datum objave paket aranžmana ‘Poljska iz Splita’ je 14.05.2019.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja POLJSKA IZ SPLITA:

  • 1.750,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 1.875,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

Načini plaćanja putovanja POLJSKA IZ SPLITA:

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 300,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Cijena putovanja POLJSKA IZ SPLITA uključuje:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom (Krakov), pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče na engleskom jeziku gdje su propisani, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja POLJSKA IZ SPLITA ne uključuje:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 390,00 kn), osobne troškove, troškove ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (dopunsko zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 100,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

 

Slična putovanja

 

X