+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje SLAVONIJA iz Splita

Kulturološka i gastronomska tura autobusom

Tamo gdje vrijeme je stalo, na istoku Hrvatske, leži snena i lijepa Slavonija. Zemlja je ovo dobrih i veselih ljudi, srdačnih domaćina koji Vas dočekuju pjesmom, ukusnom hranom i vrhunskim vinima, ponosni na ljepotu svog kraja, veličanstvenih katedrala, bajkovitih dvoraca i predivnih krajolika. Kada se budete rastajali oni više nisu samo domaćini, oni vas ispraćaju kao prijatelji nadajući se da ćete im ponovo doći.

Cijena putovanja od: 215,00 EUR / 1619,92HRK

Odredište: Hrvatska

Trajanje: 4 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:

Prijavite se za Slavonija

Detaljno o putovanju

1) dan SPLIT – OGULIN – KUTJEVO – OSIJEK

Sastanak putnika na autobusnoj postaji Sukoišanska u 6 sati ujutro. Ukrcaj prtljage u autobus 10 minuta prije polaska, upoznavanje s vodičem putovanja, smještaj na sjedalo (numeracija se radi prema datumu uplate rezervacije). Vožnja prema Ogulinu uz jednu usputnu stanku za odmor. Ogulin je ponikao oko utvrde obitelji Frankopan u kojem ćete doznati tragičnu, ali romantičnu, priču o djevojci Đuli, pregledati Đulin ponor i Frankopanski kaštel. Nakon obilaska nastavljamo putovanje prema Slavoniji uz usputne stanke za odmor. Oko 16 sati dolazimo u Kutjevo. Ovaj vinski kraj ima izvrsnu tradiciju uzgoja vinove loze i proizvodnje visoko-kvalitetnih vina. Predlažemo fakultativni posjet jednoj od vinarija u kojima se može organizirati degustacija vina, pregled vinograda i vinarije, večera. Nakon boravka u ovom slikovitom krajoliku nastavljamo do hotela u Osijeku. Smještaj u sobe i noćenje #1.

2) dan OSIJEK & KOPAČKI RIT

Doručak. Obilazimo grad Osijek, četvrti grad po veličini u Hrvatskoj čija povijest počima ilirskim naseljima, proteže se preko antike i srednjovjekovlja do velikih stradanja u Domovinskom ratu. Obilazimo Tvrđu, jezgru grada iz 17. st. Trg sv. Trojstva, Palača Slavonske Generalkomande, zgrada Glavne straže (danas Muzej Slavonije), zgrada Gradskog magistrata, kuća Plemić, spomenik Presvetog Trojstva, crkva sv. Mihovila i Franjevačka crkva. Nakon obilaska Tvrđe odlazimo u razgled Gornjeg grada: Trg Ante Starčevića, kon-katedrala sv. Petra i Pavla, Palača županije, Hrvatsko narodno kazalište, Kapucinski samostan, crkva sv. Jakova. Slobodno vrijeme za posjet nekoj od kavana, šetnju i fotografiranje. Kraća vožnja prema Kopačkom ritu. Park prirode koji nudi nevjerojatnu biološku raznolikost i razne sadržaje / aktivnosti. Ovo poplavno područje odlikuje se bogatom florom i faunom, i uistinu je prirodni dragulj Hrvatske. Posjetit ćemo Prijemni centar, multimedijalna izložba o flori i fauni, Šetnicu bijelog lopoča koja vodi do Sakaškog jezera, a po jezeru je organizirana plovidba brodom. Nakon posjeta predlažemo posjet eko-gospodarstvu Orlov put, prekrasni ambijent u kojem se može organizirati ručak, kupnja lokalne organske hrane (posjet može biti organiziran prije posjeta Kopačkom ritu). Povratak u hotel. Noćenje #2.

3) dan VUKOVAR & ILOK

Doručak. Vožnja za Vukovar – grad heroj (vožnja traje oko pola sata). Obilazimo legendarnu Vukovarsku bolnicu, obilazimo grad, a zatim ćemo posjetiti Ovčaru (memorijalni centar za poginule u Domovinskom ratu). Ako bude vremena možemo posjetiti Muzej vučedolske kulture (kojeg zbog značaja nazivaju i dunavska Troja), a gdje je pronađena Vučedolska golubica (najpoznatija keramička posuda s ovog lokaliteta). Slijedi oko pola sata vožnje do Iloka kako bismo posjetili Iločke podrume: Principovac u kojemu su nepregledni vinogradi koji se po brežuljkastim padinama Fruške gore spuštaju prema silnom Dunavu. Ovdje je ljetna rezidencija vojvoda od Iloka – obitelji Odescalchi. Moguće je organizirati degustaciju vina i / ili kasniji ručak. Povratak u hotel. Noćenje #3.

4) dan D. MIHOLJAC – ĐAKOVO – SPLIT

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Kraća vožnja do Donjeg Miholjca. Gradić se smjestio nedaleko granice s Mađarskom (granicu obilježava rijeka Drava koja teče samo 3 km od središta grada). Ovdje nas dočekuje Stari i Novi dvorac obitelji Mailath Prandau jedan s početka 19.st. a drugi s početka 20. st. Novi dvorac građen je u engleskom stilu Tudor s prostranim balkonima i terasama, brojnim tornjevima i mansardnim prozorima. Dvorac ima oko tri i pol tisuće kvadrata i oko pedeset prostorija, a bio je ukrašen lovačkim trofejima iz Azije i Afrike. Danas je u dvorcu središte donjomiholjačke gradske uprave. Nakon obilaska kraća vožnja do još jednog slavonskog bisera: grad Đakovo. Obilazimo Ergelu Đakovo osnovanu davne 1506. godine čime je ona među najstarijima u Europi. Ponos ergele je uzgoj, selekcija i dresura slavnih konja lipicanera. Posjet traje do 45 minuta. Nakon obilaska ergele ćemo obići znamenitu Đakovačku katedralu sv. Petra podignutu u neo-gotičkom stilu u vrijeme J.J. Strossmayera. Gradila se 16 godina i danas je prepoznatljivi simbol ovog grada. Slobodno vrijeme u pješačkoj zoni u središtu do 15 sati. Nastavak putovanja autocestom prema Splitu. Dolazak očekujemo oko ponoć. Putovanje u Slavoniju završava na polaznoj postaji.

Napomene:

Tijekom putovanja važno je da se svi putnici i osoblje agencije pridržavaju uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite. Maske su obvezne tijekom boravka u autobusu, preporučeno je imati dezificijens za ruke i striktno voditi računa o socijalnoj distanci. Za detaljne upute ćete se osloniti na pratitelja skupine i obavijesti koje će se usmeno davati svako jutro.

(1) Putovanje se realizira za najmanje 30 i najviše 55 prijavljenih putnika, (2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o., (3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska, (4) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene, (5) datum objave paket aranžmana je 08.01.2023.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja “Slavonija iz Splita”:

  • 215,00 EUR /1619,92HRK (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 21 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 230,05 EUR /1733,31HRK (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja:

Prilikom prijave za putovanje Slavonija iz Splita uplaćuje se minimalni iznos rezervacije od 70,00 EUR /527,42HRK. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana. Cijena je kalkulirana za minimalno 40 osoba. / Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena za Slavonija iz Splita UKLJUČUJE:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama iz programa putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalnog vodiča u Osijeku, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane..

Cijena za Slavonija iz Splita NE UKLJUČUJE:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 70,00 EUR /527,42HRK), troškove ulaznica, degustacija i obroka – agencija će popis troškova dostaviti 7 dana prije polaska, osobne troškove, skretanja s rute i usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr). Cijena je kalkulirana na bazi 40 sudionika putovanja. U slučaju manjeg broja prijavljenih ugovaratelj / korisnik se obvezuje izvršiti doplatu: 35-39 putnika 12,00 EUR /90,14HRK po osobi, 30-34 putnika 25,00 EUR /188,36HRK po osobi, za manje od 30 putnika (25-29) putovanje se ne organizira osim u slučaju da svi sudionici pristanu na doplatu od 50,00 EUR /376,73HRK po osobi.

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Web Sources & Friends

 

X