+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje JORDAN & IZRAEL iz Splita

Magični Jeruzalem, čudesno Mrtvo more, nezaboravna Petra!

Sveta zemlja je tajanstveno i inspirativno mjesto, a danas se proteže kroz Izrael, Jordan, Palestinu, Zapadna obala rijeke Jordan. Pored najznačajnijih građevina za tri velike monoteističke vjere, ovdje pronalazimo čarobnu Petru, nezaboravni staro-rimski Jerash, te križarske utvrde. Ako nadodamo šarm arapskog svijeta, slikovite uličice, bučne bazare, odličnu hranu, u konačnici se vraćamo kući prepuni neizbrisivih uspomena.

Cijena putovanja od: 1.250,00 EUR /9418,13HRK

Odredište: Jordan, Izrael

Trajanje: 8 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Jordan & Izrael

Detaljno o putovanju

1) dan SPLIT/ZAGREB – TEL AVIV   

Sastanak putnika za putovanje u Izrael Jordan u zračnoj luci Zagreb u 07:15h. Agencija može, uz pravodobnu najavu putnika, ponuditi transfer do zračne luke F. Tuđman u Zagrebu. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja i zatim obavljaju sve obvezne granične i tehničke formalnosti. Let Zagreb-Istanbul 0910/1315, let Istanbul-Tel Aviv 1815/1915. Po dolasku nastavljamo autobusom prema hotelu koju ćemo iskoristiti za uvodnu priču o Svetoj zemlji. Smještaj u hotelske sobe i kraći odmor. Večera. Noćenje #1.    

2) dan JERUZALEM

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael iz Splita danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Upoznajemo jedan od najzanimljivijih gradova na svijetu – Jeruzalem. Slojevit, drevan, mjesto susreta i razilaženja. Najbolji pristup je preko Maslinske gore na kojoj je Crkva Očenaša, Veliko židovsko groblje i s kojeg puca prekrasan pogled na grad. Spuštamo se prema Crkvi usnuća BDM, crkvi Dominus Flevit i Crkvi svih naroda. Ovdje su se odigrali događaji iz života Isusa Krista i svaki kamen nosi snažnu poruku. Zalazimo u grad i šetamo prema Zidu plača. Dijelom ćemo proći po Via Dolorosa (Križnom putu) i posjetiti Crkvu svetog groba u kojoj je mjesto uskrsnuća. Iz Jeruzalema se vraćamo u hotel. Večera. Noćenje #2.    

3) dan BETLEHEM – JERUZALEM

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:00 sati. Obilazak Betlehema, gradića koji je toliko blizu Jeruzalema da nalikuje na rubnu četvrt svog ‘velikog brata’. Grad naseljavaju kršćani i muslimani, a u njemu se nalazi pravi kulturološki i hodočasnički biser – Crkva rođenja. Nakon obilaska bazilike ponovo odlazimo za Jeruzalem. Uspinjemo se na Cion s crkvom Sv. Petra Gallicantu, Cionskim gradskim vratima, Dvoranom posljednje večere i grobom kralja Davida. Prošetat ćemo Židovskom četvrti i obići Zid plača. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Povratak u hotel, večera i noćenje #3.    

4) dan JERIHON – MRTVO MORE – PETRA

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotela i okupljanjem na recepciji hotela. Spuštamo se prema najvećoj depresiji na svijetu – Mrtvo more. Napravit ćemo stanku za kratki obilazak najstarijeg grada na svijetu, Jerihona, koji je kontinuirano naseljen već 9 milenija! Prelazak granice i ulazak u Jordan. Radimo stanku na Mrtvom moru. Neobično veliki udio minerala čini more ljekovitim, ali i toliko gustim da je u ovoj vodi nemoguće potonuti. Na nevjerojatnih -420 m nadmorske visine relaksiramo se, kupamo, mažemo ljekovitim blatom i uživamo u okrjepi u nekoj od kavana (ne zaboravite ručnik i kupaći kostim, zadržavanje je 90 minuta). Nastavljamo vožnju kroz Jordan prema slavnoj Petri. U večernjim satima dolazimo u hotel. Večera. Noćenje #4. 

5) dan PETRA – Pustinja WADI RUM

Doručak. Današnji je dan rezerviran za posjet Petri – gradu u kamenu. Šetnja kroz Siq nezaboravno je iskustvo: nad nama se uzdižu stotine metara kamenog zida, a prizori se svakim korakom mijenjaju. Prizor Riznice, al-Khazneh, je uskoro pred nama, a zatim se grad polako lista pred našim očima kako koračamo okruženi planinama. Ovo skriveno mjesto uistinu je fascinantno – nekoć su stanovnici raspolagali pitkom vodom, bogatili se nadzirući unosnu trgovinu s istoka i uspijevali ostati skriveni iza ružičastih stijena svog rodnog kraja. Podigli su veliko kazalište, a uglednici su izgradili veličanstvene grobnice. Nabatejci, izvorni žitelji i graditelji ovog mjesta preci su beduina koji ovdje i danas žive, čuvaju deve, konje i magarce, prodaju suvenire i rukotvorine. Nakon obilaska koji uobičajeno traje oko 4 sata, vozimo prema jugu, do beduinskog kampa u jednoj od najljepših pustinja na svijetu, Wadi Rum. Očekuje nas autentična večera i noćenje #5 u šatorima (imate sve pogodnosti hotelske sobe).  

6) dan WADI RUM – PLANINA NEBO – AMMAN

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:00 sati fakultativnom vožnjom jeep-ovima kroz pustinjske predjele Wadi Rum koji se prelijevaju od nježno žute, do oker nijansi i jasno narančaste. Zastajemo na najljepšim djelovima, šetamo po pijesku, fotografiramo i otkrivamo ovo uistinu nezaboravno mjesto. Moguće je dio puta prijeći na devama i sudjelovati u istinskom doživljaju pustinjskog karavana (doplata). Nakon uživanja i fotografiranja u pustinji vraćamo se u autobus i krećemo prema sjeveru. Obilazimo Planinu Nebo s koje se pruža prekrasan pogled na Mrtvomorsku depresiju. Obilazimo lokalitet za kojeg se vjeruje da je mjesto s kojeg je Mojsije ugledao Svetu zemlju i nedavno je potpuno obnovljen. Slijedi posjet radionici mozaika i keramike. Kraći transfer za Amman. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje #6.

7) dan AMMAN – Antički JERASH

Doručak. Odjava iz hotela. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo panoramskom vožnjom po Ammanu: Brežuljci, Stari dio grada, Džamija kralja Abdullaha I., vile i ambasade, brežuljak s Citadelom, Antičko kazalište. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak do arheološkog lokaliteta Jerash. Ovo je poslastica koju smo ostavili za kraj naše jordanske pustolovine. Stari rimski grad nevjerojatno je dobro očuvan: Ovalni trg, Kazališta, oko 600m duga Glavna ulica omeđena prekrasnim antičkim stupovima, Terme, brojni hramovi, fontane, … Nakon obilaska povratak u Amman. Zajednička večera u autentičnom ambijentu i uz provjerenu kvalitetu lokalnih specijaliteta. Nakon večere krećemo prema zračnoj luci Queen Alia. Prijava na let i predaja prtljage. Sigurnosne i granične formalnosti.

8) dan AMMAN – ZAGREB / SPLIT

Letovi ekonomske klase: Let Amman-Istanbul 0240/0616. Let Istanbul-Zagreb 0805/0815 (vremena su lokalna). Za one koji su to ranije dogovorili s agencijom – transfer do Splita. Naše putovanje u Jordan Izrael iz Splita završava.

Okupljanje u zračnoj luci Zagreb u 07:15 sati pokraj kafića desno od glavnog ulaza. Vodič će imati fasciklu s velikim logotipom EXPLORA. U slučaju izmjene satnica kontaktirat će Vas agencija.

Vize i granična ograničenja

Putovnica je obvezni putni dokument.

Datum valjanosti putovnice mora biti 6 mjeseci nakon posljednjeg dana putovanja. Putnici čija putovnica ne ispunjava ove uvjete moraju žurno reagirati i pribaviti novu putovnicu.

Podaci koje ste upisali u prijavu za putovanje (ime i prezime, datum rođenja, broj putnog dokumenta, datum izdavanja putovnice i datum do kojeg je putovnica valjana) šalju se u konačno odredište 30 dana prije polaska. U slučaju bilo kakvih promjena putnik je obvezan pismeno obavijestiti Agenciju do navedenog datuma.

Točnost podataka vezanih za putni dokument (putovnicu) obveza je putnika. U slučaju bilo kakvih poteškoća na graničnim prijelazima uzrokovanih netočnim podacima Agencija ne snosi nikakvu legalnu i financijsku odgovornost.

King Hussein Bridge / Allenby Bridge (granični prijelaz između Zapadne obale i Jordana) (1) Napuštamo autobus s prtljagom, (2) prelazimo granicu iz Zapadne obale, (3) vršimo kontrolu i ulazimo u Jordan. Ovdje prelazimo u autobus koji ćemo koristiti u Jordanu. Molimo za strpljenje i pažljivo praćenje uputa koje će Vam dati pratitelj skupine. Sigurnosne kontrole su vrlo slične onima u zračnim lukama.

Valuta i plaćanja

Izrael, Palestina i Zapadna obala:

 • Novi izraelski šekel, 1 šekel = 100 agorota
 • 100 USD je oko 350 ILS 

Tečaj: za 100 USD dobijete oko 360 ILS, a za 100 EUR dobijete oko 410 ILS. Ako želite neke usluge možete plaćati u USD (poput wc-a, kave i sl). Ako zatražite cijenu u USD onda vam malo zaokruže na svoju korist.

Jordan:

 • Jordanski dinar, 1 dinar = 10 dirhama, 100 kirša ili piastra, 1000 fulusa
 • 100 USD je oko 70 JOD

Tečaj: za 100 USD dobijete oko 70 JOD, a za 100 EUR dobijete oko 80 JOD. PLaćanje u USD je vrlo slično onome što je navedeno za Izreal.

Preporučamo korištenje novčanica za plaćanja. Ako ste u mogućnosti pribavite u Hrvatskoj papirnate novčanice od 1 USD koje su jako pogodne za „sitne“ troškove (npr. naplata wc-a) i napojnice. U Izraelu možete koristiti i plaćanje kreditnim karticama, ali preporučen je oprez, posebno u Palestini, Zapadnoj obali i u Jordanu. Zbog sigurnosti kartičnog poslovanja nikada ne dopuštajte korištenje „pegle“ za kartice izvan dosega vašeg pogleda, ne dopustite trećim osobama uvid u vaš PIN, prije polaska pribavite sve telefonske brojeve koji su vam potrebni za doznačiti banci krađu kreditne, debit ili electron kartice. Zaštitite sve dokumente koji sadrže detalje kreditne kartice ili bankovnog računa. Nemojte davati osobne podatke ili podatke o bankovnom računu nikome.

Odjeća i obuća

Preporuka: lagana pamučna, široka i udobna odjeća, sportska ili casual odjeća / obuća. Preporučeno je nositi odjeću dugih nogavica i rukava, a ako nosite t-shirt kratkih rukava ponesite i pamučnu majicu ili trenerku dugih rukava za večer. Zbog naglog pada temperature nakon zalaza sunca preporučeno je višeslojno odijevanje. Sportska i udobna, već korištena obuća je preporučena radi vaše udobnosti i smanjena rizika od ozljeda tijekom obilazaka – ovo se posebno odnosi na Petru, Wadi Rum i Mrtvo more. Za boravak u pustinji (posebno za vožnju jeepovima) ponesite obuću i čarape koje ćete po završetku zamjeniti (puno pijeska zaostane u obući). Japanke, natikače ili sandale korisne su za odlazak na pješčane plaže Mrtvog mora. Mrtvo more posjećujemo na putu iz Svete zemlje u Jordan pa ponesite ručnik zbog kupanja, kao i kupaći kostim. Posjet crkvama (pokriveni laktovi, ramena i koljena), posjet džamijama (kao crkve dok žene moraju imati maramu preko kose), posjet sinagogama (kao crkve uz to da muškarci pokriju glavu – kapa).

Hrana

Israel i Jordan imaju vrlo zanimljivu gastronomiju. Način prehrane razlikuje se od Hrvatske. Doručak slijedi bliskoistočne i sjevernoafričke tradicije – mahunarke i masline, te juha dio su doručka. Na ulici se prodaje raznovrsna hrana po vrlo pristupačnim cijenama. Uglavnom je možete konzumirati bez straha. Troškovi ručka su od 15 do 20 USD. Za osobe osjetljivije probave preporučeno je konzumirati samo kuhanu ili pečenu hranu, te voće (poput banana) čija se kora baca. Kao dio pripreme za putovanje preporučeno je 7 dana prije polaska uzimati probiotike, multivitamine i dodatno vitamin C. U prtljazi je dobro imati Imodium (protiv proljeva) i aktivni ugljen. Za osobe koje pate od grčeva uputno je koristiti magnezij kao dodatak prehrani (u obliku Mg glicinat). Rijetko smo imali slučajeve probavnih tegoba na ovom putovanju.

Prosječne temperature

Temperature su u celzijevim stupnjevima: veljača 10, ožujak 13, travanj 17, svibanj 22 / rujan 25, listopad 21, studeni 15. Navedene temperature odnose se na Amman. U Petri i pustinji Wadi Rum temperature su 3-5 stupnjeva više, a u Jeruzalemu slične kao u Ammanu.

Piće

Voda Preporučujemo konzumaciju flaširane vode. Alkoholna pića Prodaja i konzumacija alkoholnih pića u Izraelu ne podliježe posebnim ograničenjima. U zemlju se može unijeti 1 boca žestokih pića ili 1 boca vina.

Alkoholna pića dostupna su u većini hotela, u barovima i restoranima (visoke cijene). Alkoholna pića u Jordanu limitirana su na hotele s 4* & 5* u kojima borave stranci. Pijanstvo ili konzumacija alkohola na ulici je zabranjeno i kažnjivo. Cijene alkoholnih pića su prilično visoke. Nesmetano možete nositi 1 bocu alkoholnog pića iz Hrvatske (u predanoj prtljazi) ili je kupiti na duty free shopu u Istanbulu.

Napojnice

Uobičajena praksa je na cijene u restoranima ili kavanama dodati 10% napojnice ako napojnica već nije uključena u račun. Mala napojnica (1USD) daje se portirima i nosačima prtljage. Na kraju putovanja predajemo i napojnicu lokalnom vodiču & vozaču 5 USD po danu putovanja i po putniku (praksa koja je odavno postavljena i stalna). Nemojte ništa davati prosjacima jer vrlo često se radi o triku, prosjak lako može biti nasilni lopov.

Sigurnost

Novac i putni dokumenti trebaju biti pažljivo pohranjeni tijekom cijelog putovanja. Ulične pljačke su rijetkost, ali ipak je potreban malo veći oprez ako se odvajate od skupine i samostalno krećete. Nakit i skupu odjeću ne treba nositi na ovo putovanje jer izazivaju pažnju eventualnih lopova. PRESLIK osobne iskaznice i putovnice obvezno pohranite odvojeno od putnih dokumenata i novca.

Droga kod stranih državljana je veliki prekršaj koji se oštro kažnjava. Vodite računa da je vaša prtljaga stalno pod nadzorom kako vam netko ne bi u nju ubacio nedozvoljene tvari. Dovoljna mjera opreza je boravak u skupini i nadzor pića kojeg konzumirate (čašu ne ostavljamo bez nadzora, pogotovo u lokalima u kojima je gužva).

Mi putujemo organizirano i s nama je prateće osoblje koje će nam davati potrebne sigurnosne informacije – treba pažljivo saslušati savjete i pridržavati se danih uputa i vjerujemo kako nećete osjetiti nikakvu nelagodu. Veliki udio turističkih posjeta je bez ikakvih problema.

Elektična energija

U Izrael i Jordan imaju napon 220-230V – isti kao i u Hrvatskoj. Standard utičnica je sličan ili isti kao i u RH (za Izrael postoji mala razlika ali adapteri nisu potrebni).

Pušenje

U Izraelu su zakoni o zabrani pušenja slični kao u Hrvatskoj, uglavnom je pušenje dozvoljeno samo na otvorenim prostorima (restorani ponekad imaju odvoj unutrašnji prostor za pušaće). U Jordanu je zabrana puno manje, stav liberalniji, a pušenje je ponekad dozvoljeno u hotelskim sobama.

Uporaba e-cigareta zabranjena je u Jordanu (vrlo labavo se primjenjuje), dok je u Izraelu zabranjena uporaba samo e-cigareta branda Juul.

Mobilna telefonija

Po ulasku u stranu mrežu dobit ćete tekstualnu poruku s cijenama mobilne telefonije. Za sve države u sklopu našeg paket aranžmana cijene su prilično visoke. Postoje Wi-Fi mreže, ali ponekad zbog preopterećenja ne rade dovoljno brzo. Također, važno je znati da se priključivanjem na neku WiFi mrežu otvara put hakerima da Vam ugrade spyware programe na vaš mobilni uređaj. Svima onima koji koriste mobilno bankarstvo NE PREPORUČAMO spajanje na WiFi. Za ostala vrijedi isto zbog sigurnosti email adrese, osobnih podataka na društvenim mrežama i sl. Većina ljudi ili ne zna ili ignorira ove informacije, i u velikom broju slučajeva ništa se loše ne dogodi. Naša je obveza skrenuti vam pažnju na realnu opasnost, a vaše je procijeniti rizike (navedene činjenice o WiFi mrežama treće strane vrijede za cijeli svijet).

Boravak u pustinji

Do sada nismo imali nikakvih problema tijekom boravka u pustinji. Ipak, obvezni smo navesti nekoliko mogućih opasnosti: (1) škorpioni preferiraju topla i vlažna mjesta, (2) zmije su vrlo često u voćnjacima i mjestima bez prevelikog kretanja ljudi, (3) insekti ne bi trebali predstavljati značajan rizik, ali repelenti i tablete koje umanjuju reakciju na ugriz su poželjne (antihistaminici), (4) izbjegavajte dodir s psima lutalicama, mačkama i drugim životinjama. U Petri možete koristiti prijevoz kočijama, dok jahanje podrazumijeva manji rizik. Pripremite 50 USD za vožnju jeepovima po pustinji Wadi Rum.

Putovanja koja uključuju prijevoz zrakoplovom, vlakom, brodom

Uvažite sljedeće napomene i načine ponašanja koje su obveza putnika, a navodimo ih s namjerom uspješne realizacije SKUPNOG putovanja! Ovo je izravan rezultat naših iskustava tijekom putovanja po brojnim odredištima, prohodom kroz brojne procedure u zračnim lukama, postajama vlaka i brodskim lukama.

Ručnu prtljagu pakrajte racionalno: U ručnoj prtljazi nemojte nositi ono što vam NIJE potrebno do dolaska na odredište (oštre predmete: škarice, turpijice i sl; tekuće kozmetičke proizvode i one zapaljive i/ili pakirane pod tlakom, upaljače). Pića nemojte nositi, dok hranu i/ili grickalice nosite; putne dokumente držite u ručnoj prtljazi uvijek na istom mjestu i u plastičnom etuiu ili koverti s zip-zatvaračem; punjač za mobitel nosite u ručnoj prtljazi; manji dio papirnatog novca držite u džepu zbog lakog dohvata za sitne troškove; ponesite okovratni jastuk da vam bude udobnije tijekom leta; lijekove koji bi vam mogli zatrebati pohranite u ručnu prtljagu (protiv bolova, za umiranje želučanih tegoba i sl.);

Toaletne potrebe obavite u pogodno vrijeme: Toalete nalazimo posvuda u zračnim lukama i nije potrebno odvajati se od skupine preuranjeno, a zbog obavljanja toaletnih potreba. Primjer: prije okupljanja skupne i prije prijave na let (DA), prijava na let (NE), prolaz kroz sigurnosne i granične protokole (NE), čekanje u bescarinskoj zoni ili na vratima pred zrakoplov (DA), zrakoplov (DA), šetnja od dolaznih vrata do vrata našeg sljedećeg leta (NE), čekanje ukrcaja na let (DA). Zapravo se radi o vrlo korisnoj racionalizaciji da ne trošimo vrijeme bez razloga, da ne dođe do gubljenja putnika i/ili kašnjenja, a bez da narušimo osnovne potrebe putnika.

Planirajte prolaz kroz sigurnosne kontrole: Dok ste u redu i čekate pristup sigurnosnoj kontroli napravite pripremu: skinite nakit, sat i kaiš (pojas). Iz džepova uklonite sve metalne predmete i kovanice; prilikom pristupa kontrolnom mjestu odložite ručnu prtljagu, jaknu, a sve odjevne predmete koji su preko majice ili košulje također stavite na tacnu, po potrebi izujte cipele neposredno prije kontrole AKO vidite da to rade putnici prije vas. Po prolasku pokupite sve svoje stvari i udaljite se kako bi se u miru ponovo obuli, odjenuli i organizirali. Ako vas vodič upozori o uzastopnim kontrolama onda ostavite u prtljazi remen (kaiš), metalne predmete, sat i nakit i sl. Posebnu pažnju obratite na elektroničku opremu: mobitel, računalo i sl > izdvojite ih na posebnu tacnu. Posebno se fokusirajte nakon prolaska kroz sigurnosnu kontrolu kako ne biste zaboravili nešto što je vaše i nastavili dalje.

OPĆE NAPOMENE za putovanje u Jordan Izrael iz Splita:

 1. Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
 2. Putovanje se realizira za najmanje 25 putnika i najviše 45 putnika
 3. Putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.
 4. Agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 21 dan prije polaska
 5. U slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene
 6. Cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
 7. U slučaju korištenja dvije odvojene zrakoplovne karte u realizaciji paket aranžmana putnik snosi svaki rizik, uključivo i financijski, ako zbog kašenjenja jednog leta gubi pravo na letove koji slijede,
 8. Prije sklapanja Ugovora o putovanju u paket aranžmanu informirajte se o preporukama MVEP (poveznica) jer je individualna odgovornost svakog ugovaratelja/korisnika odabir odredišta
 9. Datum objave paket aranžmana ‘Putovanje u Jordan i Izrael iz Splita’ je 13.01.2023.

Cijena i način plaćanja

First-Minute cijena putovanja u Jordan Izrael:

 • 1.250,00 EUR /941813HRK (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
 • 1.340,00 EUR /10096,23HRK (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

First Minute cijena vrijedi samo za putnike koji prijavu i uplatu rezervacije naprave 90 dana prije polaska / Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja putovanja:

Prilikom prijave za putovanje u Jordan Izrael uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije u iznosu od 270,00 EUR /2034,32HRK. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana / Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena putovanja u Jordan Izrael UKLJUČUJE:

Let na ekonomskoj klasi Zagreb-Istanbul-Tel Aviv i Aman-Istanbul-Zagreb (ako bude moguće agencija će ponuditi i let posebnim / charter zrakoplovom na relacijama Split – Tel Aviv – Split i o tome na vrijeme obavijestiti sudionike putovanja) uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija 55 cm x 40 cm x 23 cm do 8 kg, te jednu putnu torbu (kofer) do 23 kg, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 6 polupansiona (hoteli nose službenu kategorizaciju u zemljama u kojima se nalaze i ne moraju biti usporedivi s hrvatskom kategorizacijom), paket ulaznica vrijednosti 750 kn za znamenitosti koje se posjećuju, a za sve koji se prijave i uplate rezervaciju do 01.06.2019., lokalne vodiče tijekom putovanja (engleski ili hrvatski jezik), pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja (promjena busa na graničnom prijelazu), osiguranje od profesionalne odgovornosti te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

 

Cijena putovanja u Jordan Izrael NE UKLJUČUJE:

Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Izrael i Jordan iznose 295,00 EUR /2222,68HRK, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 240,00 EUR /1808,28HRK), viza za Jordan uz izlazne takse (obvezna doplata 55,00 EUR /414,40HRK), paket ulaznica za sve lokalitete koji se obilaze 100,00 EUR /753,45HRK (poklon agencije za sve koji se prijave i uplate min. rezervaciju do 15.09.2019.), osobne troškove, fakultativni izlet Wadi Rum vožnja Jeepovima (50,00 EUR /376,73HRK na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr). Na ovim odredištima obvezna je uplata napojnice lokalnim vodičima od 5 USD po danu putovanja.

 

X