+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje LONDON iz Splita

Metropola na Temzi uz izravan let iz Splita

London je metropola ne samo Velike Britanije već i svijeta. Središte financijske moći, raznih kultura i nacija, ali i konzervativan, tradicionalan grad prepun povijesne baštine. Od ponajboljih svjetskih restorana do tradicionalnih fish and chips kioska, od velikih modernih građevina do malenih i slikovitih uličica, od enormnih muzeja od pikanterija poput Baker streeta 221B. London jednostavno treba vidjeti i doživjeti!

Cijena putovanja od: 525,00 EUR

Odredište: London - Velika Britanija

Trajanje: 4 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za London

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA

1) dan SPLIT – LONDON

Okupljanje skupine za putovanje u London iz Splita u zračnoj luci Split u 8:30 sati. Preuzimanje ukrcajnih karata od predstavnika agencije, predaja prtljage (za one koji su izvršili doplatu), sigurnosne i granične formalnosti. Let Split – London 1035/1210. Javnim prijevozom odlazimo do središta grada (karte kupujemo u zračnoj luci). Deponiranje prtljage u hotelu, ako bude moguće odmah ćemo se smjestiti u hotelske sobe. Sredinom dana krećemo u šetnju gradom: Trafalgar square, Westminster Abbey (ulaznica na licu mjesta), Parlament i Big Ben, White Hall, London Eye (ulaznica na licu mjesta). Večer u četvrti Soho. Noćenje.

2) dan LONDON

Doručak. Putovanje London iz Splita vodi nas u istraživanje istočnog dijela grada (London City). Obilazimo Masonic Hall, Covent Garden, Temple, Fleet street, St-Pauls Cathedral, Tate Modern, Millenium bridge. Stanka za kavu i predah, nastavak kroz bankarsku četvrt do Mounumenta i London Bridge-a, te krasnom šetnicom uz Temzu prema City Hall i Tower Bridge. Slobodno vrijeme za obilazak Tower of London (ulaznica na licu mjesta) gdje ćete vidjeti krunske dragulje i srednjovjekovni London. Koristimo Tube i odlazimo za South Kensington. Šetamo pokraj Prirodoslovnog muzeja, Victoria and Albert Museum, Albert hall, Hyde parka i Kensington Palace. Povratak prema hotelu. Slobodno večer. Noćenje.

3) dan LONDON

Doručak. Odlazimo do British Museuma. Ulaz je slobodan, ali je potrebno proći sigurnosnu kontrolu. Obilazak nepregledne zbirke umjetnina koja se ovdje nalazi, od Mezopotamije i drevnog Egipta, do perzijskih, starogrčkih i rimskih ostataka do arheoloških nalaza iz prapovijesne Europe. Zastupljenost eksponata uistinu pokriva cijeli svijet i sve epohe povijesti čovjeka. Poslijepodne preporučamo odlazak javnim prijevozom ili šetnjom do najpoznatije detektivske adrese na svijetu: Baker street 221B, kuće Sherlocka Holmsa. Iako slavni detektiv trenutno uzgaja pčele u južnoj Engleskoj, možemo posjetiti njegov londonski dom (ulaznica na licu mjesta). U blizini je Madame Tusseaud – muzej voštanih figura. Slijedi šetnja niz Baker street prema Oxford street. Noćenje.

4) dan LONDON

Doručak. Jutarnji posjet National Gallery – sjajnoj i velikoj kolekciji umjetnina. Ulaz je slobodan, ali je potrebno proći sigurnosnu kontrolu. Sjajna zbirka slika velikih majstora kista koja je pritom dobro prostorno organizirana (da Vinci, Rafael, Carravaggio, Vermeer, van Eyck, Durer, Botticelli, Michelangelo, Tizian, Rubens, Velazquez, Rembrandt, Goya, Cezanne, Monet, van Gogh, … i mnogi drugi). Nakon obilaska šetamo i razgledavamo: Pall Mall, St James’s Palace, Green park, Buckingam palace, Green Park, Wellington Arch, Marble Arch i Oxford street. Poslijepodne odlazak javnim prijevozom prema zračnoj luci. Sigurnosne i granične formalnosti. Let London – Zadar 1850/2215. Agencija nudi mogućnost transfera do Splita uz doplatu (ovisi o broju sudionika). Naše putovanje London iz Splita završava.

Prije prijave za putovanje i sklapanja “Ugovora o putovanju u paket-aranžmanu” pregledajte Upozorenja MVEP (poveznica) o odabranom odredištu. 

DODATNE INFORMACIJE

Mjesto i vrijeme okupljanja: biti će objavljeno

 • Obveza putnika je prijaviti se kod pratitelja skupine 
 • Kontakt mobitel SAMO za hitne slučajeve: +385994737131

PUTNI DOKUMENTI I GRANIČNA OGRANIČENJA 

 • Obvezni dokumenti: Putovnica ili osobna iskaznica
 • Vize nisu propisane

Covid-19 regulacije: Sva ograničenja su ukinuta

Carinska ograničenja: Možete unijeti najviše 200 cigareta, do jedne litre žestokog alkoholnog pića, do dvije litre vina, do 100 ml parfemskog proizvoda. Zabranjeno je unositi: (1) sve vrste oružja, replika oružja i streljiva; (2) sve vrste droga, narkotika i opojnih sredstava; (3) dronove; (4) sve vrste tla, sjemenki, biljaka i životinja, te sve vrsta prepariranih životinja; (5) sve vrste umjetnina, arheoloških nalaza, povijesnih dokumenata i kulturnih dobara; (6) pornografske sadržaje i/ili sadržaje koji promoviraju govor mržnje, rasizam i religijsku ne-toleranciju; (7) sve lažne dokumente, novčanice i predmete koji im nalikuju; (8) radioaktivne i biološko-kemijski opasne tvari.

PRTLJAGA

Definicije: Predana prtljaga (Hold luggage, Checked baggage) je ona koju predajete prilikom prijave na let. Ručna prtljaga (Carry-on luggage, Cabin baggage) je ona koju nosite sa sobom u zrakoplov.

Pravila pakiranja: U predanu prtljagu ide sve osim uređaja koji je spojen na baterije. U ručnu prtljagu NE IDU tekućine pakirane u spremnike veće od 100ML, oštri predmeti (turpijica za nokte, škarice i sl.), rezervne litij-ion baterije (vrijedi samo za Turkish Airlines), replike oružja. Predana prtljaga neće vam biti dostupna tijekom letova, pa sve što vam je potrebno do dolaska u hotel smjestite u ručnu prtljagu (npr. pribor za higijenu).

Ručnu prtljagu pakirajte racionalno da vam ranac ne bi bio previše težak tijekom putovanja:

 • (A)  nemojte nositi (1) oštre predmete (škarice, turpijice i sl); (2) zapaljive predmete ili one pakirane pod tlakom, upaljače; (3) napitke, tekućine, tekuće kozmetičke proizvode ako su pakirani u spremnike preko 100 ml.
 • (B) poželjno je nositi: (1) hranu (sendvič, grickalice, tvrde bonbone od đumbira i sl.); (2) punjač za mobitel; (3) okovratni jastuk da vam bude udobnije tijekom leta; (4) lijekove koji bi vam mogli zatrebati (protiv bolova, za umirenje želučanih tegoba i sl.).

Napomena: Putne dokumente držite u ručnoj prtljazi uvijek na istom mjestu i u plastičnom etuiu ili koverti s zip-zatvaračem, a manji dio papirnatog novca držite u džepu zbog lakog dohvata za sitne troškove.

PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM

Zrakoplovne karte: za low-cost zrakoplovne tvrtke ne postoji check-in (prijava na let) već se ukrcajna karta tiska prije polaska. U slučaju da ukrcajnu kartu izgubite ona se uz naplatu ponekad može tiskati u zračnoj luci. Stoga predlažemo da ukrcajne karte za polazni i povratni let čuvate zajedno s putnim dokumentom. Putnici koji imaju zakupljenu krupnu prtljagu predaju je na za to predviđenom šalteru koristeći putni dokument i ukrcajnu kartu. Ako letimo nacionalnim prijevoznikom (ne s low-cost prijevoznikom) upoznajte se s procedurom:

(1) Prijava na let: Pristupite šalteru za prijavu na let s osobom / osobama s kojima dijelite sobu. Uručite putovnice osobi na šalteru i jasno navedite ime konačnog odredišta (primjer: ako letite za Osijek preko Zagreba, onda navedite „za Osijek“ ili „za Osijek, preko Zagreba“). Zamolite da na letovima sjedite svi zajedno (ne mora uvijek biti moguće). Pričekajte upit o postavljanju predane prtljage na traku za prtljagu i upitajte čiju prtljagu da postavite. Nikad ne postavljajte više torbi istovremeno. Kofer postavite uspravno po dužoj strani dolje. Kada predate cjelokupnu prtljagu (jedan komad po putniku) službena osoba će vam uručiti vaše (1) putne dokumente, (2) ukrcajne karte i (3) tagove vezane za prtljagu (male naljepnice s bar-kodom > obvezno ih čuvajte do preuzimanja prtljage na konačnom odredištu). Slijedi pristup sigurnosnoj kontroli, kontroli putnih dokumenata i izlazu prema zrakoplovu.

(2) Toaletne potrebe obavite u pogodno vrijeme! Toalete nalazimo posvuda u zračnim lukama i nije potrebno odvajati se od skupine preuranjeno, a zbog obavljanja toaletnih potreba. Primjer: prije okupljanja skupne i prije prijave na let (DA), prijava na let (NE), prolaz kroz sigurnosne i granične protokole (NE), čekanje u bescarinskoj zoni ili na vratima pred zrakoplov (DA), zrakoplov (DA), šetnja od dolaznih vrata do vrata našeg sljedećeg leta (NE), čekanje ukrcaja na let (DA). Zapravo se radi o vrlo korisnoj racionalizaciji da ne trošimo vrijeme bez razloga, da ne dođe do gubljenja putnika i/ili kašnjenja, a bez da narušimo osnovne potrebe putnika.

(3) Planirajte prolaz kroz sigurnosne kontrole! Dok ste u redu i čekate pristup sigurnosnoj kontroli napravite pripremne radnje i slijedite ove upute:

 1. skinite nakit, sat i kaiš (pojas)
 2. iz džepova uklonite sve metalne predmete i kovanice
 3. skinite jaknu i ako imate đemper ispod nje, ostanite u košulji/majici
 4. prilikom pristupa kontrolnom mjestu odložite ručnu prtljagu i višak odjeće
 5. po potrebi izujte cipele neposredno prije kontrole ako vidite da to rade putnici prije vas
 6. Elektroničke naprave i tekućine izvadite iz ranca / torbe i deponirajte samostalno na tacnu
 7. Prođite kroz rentgen

Po prolasku pokupite sve svoje stvari i udaljite se kako bi se u miru ponovo obuli, odjenuli i organizirali. PAZITE DA NEŠTO OD SVOJE PRTLJAGE NE ZABORAVITE. Posebnu pažnju obratite na putni dokment, zrakoplovnu kartu, novčanik i mobitel. Ako vas vodič upozori o uzastopnim kontrolama onda ostavite u prtljazi remen (kaiš), metalne predmete, sat i nakit i sl. 

PRAVILA PONAŠANJA 

 • U našim turističkim skupinama postoje jasna pravila ponašanja koja vrijede za sve sudionike putovanja.
 • Kašnjenje nije prihvatljivo i nemojte računati na susretljivost vodiča ako niste na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme. Polazimo od toga da ste uplatili putovanje kako biste ugodno, poučno i zabavno proveli svoje vrijeme, a ne da biste čekali nekog tko je odlučio kasniti. Putnici koji nisu u dogovoreno vrijeme na dogovorenom mjestu okupljanja će o svom trošku i samostalno stupiti u kontakt sa skupinom i pratiteljem skupine kako bi nastavili utvrđeni program. Moguće neugodnosti i dodatni troškovi uzrokovani kašnjenjem pojedinog putnika nisu odgovornost Agencije, pratitelja skupine niti ostalih putnika.
 • Uviđavnost je sastavni dio kulturnog ponašanja. (1) Ako imate neki od simptoma: kašalj, hunjavica, temperatura, curenje iz nosa, upala dišnih putova i sl. obvezni ste nositi masku dok ste u zatvorenim prostorima, posebno u prijevoznim sredstvima. (2) Dok traje obraćanje vodiča (tehničke informacije ili izlaganje o lokalitetu) molimo budite tihi kako ne biste ometali svoje suputnike koji žele čuti izlaganje.

INFORMACIJE O ODREDIŠTU 

Vremenska zona: Schengenski i europski prostor je u istoj vremenskoj zoni kao Hrvatska, osim ovih iznimki:

 • Kada je u Hrvatskoj 14 sati u ovim zemljama je 13 sati: Portugal, Velika Britanija, Irska, Island (-1h)
 • kada je u Hrvatskoj 14 sati u ovim zemljama je 15 sati: Finska, Estonija, Latvija, Litva, Rumunjska, Bugarska, Grčka, Ukrajina (+1h)
 • Obratite pažnju primjenjuje li zemlja odredišta ljetno skraćenje vremena

Električna energija: Istovjetno kao u Hrvatskoj: frekvencija 50Hz, napon 220V. Utičnice nisu isti standard kao u Hrvatskoj i potreban je adapter kojeg možete pribaviti u zračnim lukama ili OnLine. Hoteli ih ponekad imaju adaptere, ali nije pouzdano da će ih imati na raspolaganju u vrijeme našeg boravka. Stoga preporučamo da pribavite adapter prije putovanja.; korisno je ponijeti višestruke utičnice (lupež)

Mobilne i internetske komunikacije: Pozivi prema Hrvatskoj moraju uključivati predbroj +385. Tekstualnu poruku s cijenama ćete dobiti po ulasku u državu. Za prostor EU vrijede iste cijene kao u RH. Cijene u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji, Kosovu i S. Makedoniji su jako visoke, pa je potreban oprez (isključite mobilne podatke). Za Wi-Fi mreže je važno znati da se priključivanjem na neku otvorenu WiFi mrežu otvara put hakerima da Vam ugrade spyware programe na vaš mobilni uređaj.

NOVAC: 

 • Službena valuta: Britanska funta. 100 EUR = 86 GBP. Uputno je kupiti funte već u Hrvatskoj. Moguće je razmjenjivati i u mjenjačnicama po Londonu, uz nešto nepovoljniji tečaj, ili podizati novac na bankomatima (na recepciji hotela je bankomat). Najpraktičnije je koristiti svoju debit karticu (Visa, Maestro) za kupovinu karata u javnom prijevozu, za sitne troškove poput espressa (oko 2 funte), za obroke ili shopping. Zapravo nije uopće potrebno mijenjati novac u b. funte jer doslovno sve usluge možete plaćati debit karticama (kartice koje direktno terete vaš tekući račun i ovjeravaju se PIN-om).
 • Džeparac ponesite u novčanicama EUR (manji apoeni od 5, 10, 20 i 50 EUR). U velikom broju slučajeva možete koristiti debit kartice i kreditne kartice.
 • Napojnice: za sitne usluge (nosači prtljage ili osoblje u garderobama) očekuju 1 funtu, osoblje u pubovime ne očekuje napojnice osim ako je poslužena hrana, konobari u restoranima očekuju 12,5% napojnice, a ako ste jako zadovoljni uslugom onda i do 15%. Vodite računa je li “service charge” već uključen na računu, jer u to slučaju ne ostavljate napojnicu. Vožnju legendarnim taksijem valja nagraditi s 10-15% napojnicom.. Običaj je sakupiti napojnice našim vozačima i vodičima
 • Kupovina: Tijekom puta imat ćete vrijeme predviđeno za kupovinu suvenira, ali samo ako slobodno vrijeme ne narušava plan putovanja (što će procijeniti pratitelj skupine).
 • Boravišna pristojba: uplaćuje se na recepciji hotela 2-3 € po osobi po noćenju, jer hoteli odbijaju ovo unaprijed naplatiti.
 • Ulaznice: o troškovima eventualnih (neobaveznih) ulaznica i/ili karata će vas informirati pratitelj skupine. Provjerite u rubrici “Cijena ne uključuje”
 • Troškovi transfera vlakom od zračne luke do grada i u obrnutom smjeru: očekujte troškove od ??? funti po smjeru

PRAKTIČNE INFORMACIJE

Odjeća: Uputno je provjeriti vremenske prilike dan prije polaska na putovanje i sukladno tome pakirati odjeću: uvijek višeslojno i udobno. Zbog posjeta sakralnim objektima koristite odjeću koja pokriva koljena i ramena. Izazovno odijevanje valja izbjegavati (minice za žene, odjeća s razderanim otvorima, duboki dekolte i sl.). Bez obzira na vremensku prognozu, savjetujemo vam da ponesete topliju jaknu i pamučnu majicu s kapuljačom (zbog pada temperature navečer i zbog klima uređaja u zrakoplovu/autobusu). Provjerite s pratiteljem skupine je li prihvatljivo višak odjevnih predmeta ostavljati u autobusu, na svom sjedalu, dok vam ne trebaju!

Obuća: Tijekom obilazaka obujte već nošene tenisice ili cipele. Japanke i natikače nisu pogodne za obilaske, ali su odličan izbor za boravak u hotelu ili na plaži.

Hrana: Preporučeno je konzumirati kuhanu, prženu i pečenu hranu, a za osobe osjetljive probave izbjegavati sirovu i lako kvarljivu hranu. Kao dio pripreme za putovanje preporučeno je 7 dana prije polaska uzimati probiotike, multivitamine i dodatno vitamin C. U prtljazi je dobro imati lijekove protiv proljeva i aktivni ugljen u tabletama. Za obroke tijekom dana postoji određeni broj relativno pristupačnih restorana (dobit ćete preporuku od pratitelja skupine).

Piće: Konzumirajte pakiranu vodu iako je najčešće vodovodna voda higijenski prihvatljiva za piće. Pijanstvo ili konzumacija alkohola na ulici nije prihvatljivo, a ponegdje je kažnjivo. Prevenciju mogućih probavnih tegoba neki putnici rješavaju konzumacijom male količine pelinkovca, orahovca ili viskija prije obroka (piće možete ponijeti sa sobom iz kuće).

Hotele koje koristimo su kategorije navedene pod “Cijena uključuje”. S obzirom na to da standard hotela nije usporediv s Hrvatskom, ponekad skupine smještamo u hotele više kategorije od navedene. Uglavnom, radi se o urednim i čistim smještajnim objektima, bez posebnog luksuza, u kojima ionako provodimo malo vremena (tuširanje i noćenje). Molimo vodite računa kako se boravišna pristojba plaća u hotelima isključivo na recepciji.

Javni prijevoz: Od i do zračnih luka, te po gradu koristimo javni prijevoz. Karte za vlak koje nas vode od i do zračne luke možemo bez komplikacija kupiti na automatima UZ UVJET da kupac ima svoju debit karticu ili novčanice funti (apoeni od 10 ili 20 £). Vožnja vlakom od zračnih luka do središta grada traje oko 50-60 minuta. Za korištenje podzemne željeznice i gradskih autobusa kupujemo Oyster-Card (deponira se 5£ i dodaje se željeni iznos, oko 10-15£). Oystericu je moguće nadopuniti na svim većim stanicama. Radno vrijeme “Tube-a”: svaki dan od 5:30 do 24:39, ali u vremenu od 8:00-9:30 i 17:00-18:30 je iznimno velika gužva na stanicama podzemne pa ukoliko nemate hitan razlog za putovanje, bolje je izbjegavati navedene termine za putovanje.

Autobusi (double decker): Poznati londonski crveni autobusi na kat, su u današnje vrijeme zamjenjeni novim, modernijim verzijama, s iznimkom pojedinih autobusa poput broja 9 i 15 koji su još uvijek u svom tradicionalnom izgledu. Cijena karte: postoji samo jedna gradska zona za koju vrijedi ista karta. Cijena karte za odrasle je ??? ₤. Karte se mogu kupiti u kompletu od 6 karata po nižoj cijeni, na stanicama podzemne željeznice ili na tisku. Karte se moraju kupiti prije ukrcavanja na autobus jer je moguća kazna za svaku vožnju bez karte. Također, posjetitelji mogu koristiti navedenu jednodnevnu kartu za autobusnu vožnju kao i za vožnju tramvajem. Ukoliko planirate duži boravak u Londonu, svakako se raspitajte o povoljnijim uvjetima javnog prijevoza, poput višednevnih karata pretplati. Radno vrijeme: 24 sata, karta se može kupiti na stanicama metroa, s naznakom da se u noćnim autobusima karta može kupiti u samom autobusu. Noćne linije su označene sa slovom ‘N’.

Trgovine prehrambenim proizvodima: pokraj hotela nalazi se jedna takva trgovina u kojoj možete pribaviti alkoholna pića, sokove, voće, jogurte i mliječne proizvode, slatkiše, peciva, kruh itd. Naplata je ili na pultu s osobljem (duže čekanje) ili na automatskim naplatnim blagajnama. Radno vrijeme nedjeljom je skraćeno – do 18 sati.

Sigurnost: Moguće su sitne krađe i džeparenje, posebno u sredstvima javnog prijevoza ili na ulici. Najčešće se džepari koriste odvlačenjem pažnje (potpis peticije, neka scena, svađa, naguravanje i sl.). Novac i putni dokumenti trebaju biti pažljivo pohranjeni tijekom cijelog putovanja. Etui koji se ovjesi oko vrata, ispod odjeće, je preporučen. Dok sjedite u kavani ili restoranu ručnu prtljagu pohranite u krilo i nemojte je okačiti o naslonjač stolice. Nakit i skupu odjeću nemojte nositi na ovo putovanje. Preslik osobne iskaznice i putovnice obvezno pohranite odvojeno od putnih dokumenata i novca. Droga kod stranih državljana je veliki prekršaj koji se oštro sankcionira.

Zdravlje: Ponesite (1) tablete protiv bolova koje uobičajeno koristite, (2) sredstva protiv probavnih tegoba poput imodiuma (uz aktivni ugljen i probiotike), (3) sredstva protiv uboda insekata (tablete koje ublažavaju reakciju tijela na ubode); (4) ako patite od grčeva uzmite prije i tijekom putovanja (redovito) 375 mg magnezija u formi: Mg malate, Mg glycinate, Mg taurate (sva tri dostupna od tvrtke KAL) ili Mg klorid (ovo su preporučeni oblici magnezijevih dodataka prehrani koji imaju zaista veliku apsorpciju magnezija u tijelo, za razliku od Mg citrata i Mg oksida koji su često dio suplemenata).

Pušenje: Pušenje, uključivo s korištenjem električnih cigareta i parilica (vape) zabranjeno je u zatvorenim prostorima, uključivo u brodovima, autobusima, kombijima, automobilima, balonima i zrakoplovima (o parenju, vape/vaping, pogledajte pod “Poveznice” niže u tekstu). Zabrane su gotovo istovjetne onima u Hrvatskoj, a pratitelj skupine će vam dati više informacija.

Pregledajte sadržaj ovih važnih poveznica:

NAPOMENE 

 • Putovanje se realizira u skladu s Općim uvjetima Okapi d.o.o. i molimo sve sudionike da se detaljno upoznaju s uvjetima otkaza putovanja;
 • Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, brodskih i kopnenih prijevoznih sredstava (izvanredne okolnosti na prometnicama i sl.);
 • Putovanje se realizira za najmanje 20 i najviše 55 sudionika;
 • Putovanje nije preporučeno za slabije pokretne osobe iako točniju procjenu možete napraviti kroz razgovor s predstavnikom agencije;
 • Kalkulacija je rađena za minimalno 30 sudionika, a u slučaju da putuje 20-29 sudionika primjenjiva je obvezna doplata od ??,00 EUR po putniku;
 • Agencija obavještava putnike o otkazu putovanja uslijed nedovoljnog broja prijavljenih najkasnije 7 dana prije putovanja;
 • U slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu od 2,5% a od datuma objave putnog paket-aranžmana agencija zadržava pravo korekcije cijene;
 • Putnik je obvezan, uz konzultaciju s organizatorom putovanja (agencijom), biti informiran o putnim dokumentima, valjanosti istih i ishođenju dodatnih dokumenata (na primjer vize, police putnog osiguranja);
 • Točnost podataka vezanih za putni dokument isključiva je obveza putnika. U slučaju bilo kakvih poteškoća na graničnim prijelazima uzrokovanih netočnim podacima Agencija ne snosi nikakvu legalnu i financijsku odgovornost;
 • Odgovornost svakog putnika je prikupiti informacije o viznom režimu za državu u koju putuje, a od Ministarstva vanjskih poslova države koja je izdala vašu putovnicu (koristite gore priloženu mrežnu poveznicu).
 • DATUM OBJAVE PAKET-ARANŽMANA JE 10.01.2024.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u London iz Splita:

 • 525,00 EUR (cijena s popustom) za uplate u cjelosti, na račun i najkasnije 21 dan prije polaska 
 • 560,00 EUR (redovna cijena) za uplate s odgodom: 50% cijene na račun najkasnije 21 dan prije polaska i 50% cijene kreditnom karticom na 1-6 obroka s odgodom

Načini plaćanja putovanja “London iz Splita”:

Prilikom prijave za putovanje u London uplaćuje se nepovratni iznos zrakoplovne karte (pod “Cijena ne uključuje”). Preostali dio plaća se ili zajedno s uplatom rezervacije ili obročno s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka i u ovom slučaju putnik ne ostvaruje pravo na cijenu s popustom.

Cijena putovanja u London iz Splita UKLJUČUJE:

Smještaj u hotelu 3* (središte grada) u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u London iz Splita NE UKLJUČUJE:

Zrakoplovnu kartu (cijena TBA), prijevoz od zračne luke i hotela (povratno / koristimo javni prijevoz), smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 180,00 EUR), osobne troškove, dodatnu prtljagu (velika putna torba do 20 kg koja se predaje u zračnoj luci), ulaznice za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na osigurajte.putovanje@gmail.com).

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X