+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje RIM brodom iz Splita

Kabine uključene u cijenu

Rim je vječni grad kojeg bi svatko trebao barem jednom posjetiti! Središte velikog Carstva i katoličke crkve, grad nevjerojatne povijesne važnosti i obilja umjetnina, antičkih ostataka i najznačajnijih crkava svijeta. U Rimu se oblikovao današnji svijet, ovdje je Zapad dobio svoj oblik i sadržaj, a kada Rimu dodamo Vatikan, te polazak brodom, dobivamo putovanje kojem je teško odoljeti.

Cijena putovanja od: 349,00 EUR /2629,54HRK

Odredište: Rim - Italija

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Brod Bus

Termin:
Status:

Prijavite se za Rim

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA

1) dan SPLIT – ANCONA

Sastanak sudionika putovanja u trajektnoj luci Split u 18:15 sati. Upoznavanje s vodičem putovanja, ukrcaj krupne prtljage u autobus i podjela karata za brod. Zajedno pristupamo graničnoj kontroli i zatim na recepciji broda preuzimamo ključeve od kabina. Smještaj i noćenje tijekom ploivbe.

2) dan ANCONA – RIM

Po iskrcaju s broda obavljamo granične formalnosti i krećemo autocestom prema Rimu. Neposredno prije ulaska u Rim zaustavljamo u Tivoliju za obilazak Ville Adriane. Ovo je krasno očuvani kompleks od oko 30 građevina i na površini od 100 ha kojeg je podigao car Hadrijan. Tijekom gradnje (2. stoljeće) kombinirani su elementi arhitekture Egipta, Grčke i Rima. Nakon obilaska nastavljamo putovanje prema Rimu. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Večernja šetnja gradom: Bazilika Santa Maria Maggiore, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi. Slobodan ostatak večeri. Noćenje.

3) dan VATIKAN & RIM

Doručak. Naše putovanje u Rim iz Splita danas započinjemo ranijim doručkom i odlaskom do Vatikana, najmanje države svijeta, u kojoj je sjedište Svete stolice i time Rimokatoličke crkve. Najprije ćemo obići Vatikanske muzeje, nepreglednu zbirku umjetnina (Rafaelove stanze, Sikstinska kapela, Leonardov sv. Jerolim, Laokontova skupina – samo su neka od djela koja ovdje možete razgledati; ulaznicu pribavljamo na licu mjesta). Obilazimo Baziliku svetog Petra, imamo vremena za spuštanje u kriptu ili uspon na slavnu kupolu. Nakon obilaska odlazimo javnim prijevozom do Rimske katedrale, Sveti Ivan Lateranski. Obilazimo ovo zdanje, razgledavamo Scalle Sante i Krstionicu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4) dan ANTIČKI RIM

Doručak i odjava iz hotelskih soba. Deponiramo prtljagu u autobus. Odlazimo javnim prijevozom (najbrži način zbog zakrčenosti rimskih ulica gustim prometom) do Koloseuma, impresivnog amfiteatra u srcu Rima. Slijedi razgled antičkih ostataka grada: Kapitolij, Rimski forumi, Trajanov stup. Uz Koloseum nalazi se i crkva San Pietro in Vincoli u kojoj je Michelangelov Mojsije. Nakon obilaska rimskog foruma šetamo do crkve Il Gesu, središnjice jezuitskog reda. Zatim odlazimo do rimskog hrama svih bogova: Pantheona, jedne od najvećih kupola na svijetu podignute 126.g. Uz ovo veličanstveno zdanje nalazi se i jedina gotička crkva Rima, Santa Maria sopra Minerva, trg Piazza Navonna i crkva San Luigi dei Francesi sa slavnim slikama Caravaggia (prikazi iz života sv. Mateja). Oko 17 sati odlazimo prema ukrcajnom mjestu i ulazimo u naš autobus. Noćna vožnja autocestom prema Hrvatskoj.

5) dan SPLIT

Dolazak u Split u jutarnjim satima. Naše putovanje u Rim iz Splita završava.

Evo nekoliko korisnih informacija za naše putovanje u Rim iz Splita. Nadamo se da će Vam ove informacije koristiti prilikom pripreme / pakiranja prtljage, kao i tijekom našeg putovanja.

Okupljanje skupine Pokraj zgrade Jadrolinije i kioska Tiska (na čeonom dijelu zgrade) u 18:15h. Pratitelj će imati kod sebe fasciklu s velikim i vidnom logotipom EXPLORA. Vodič će kod sebe imati raspored putnika po sjedalima rađen prema datumu prijave i uplate rezervacije.

Prtljaga Molimo da uvažite kako prtljaga deponirana u autobus nije dostupna tijekom noćne plovidbe do Ancone i tijekom dužih vožnji (vožnja od Rima do Splita). Sve što vam je potrebno spakirajte u ručnu prtljagu (pribor za higijenu, punjač za mobitel, pidžama i sl.)

Putni dokument Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom) i pohraniti ga odvojeno od ostalih dokumenata. Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja.

Novac U Italiji je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka.

Boravišna pristojba uplaćuje se na recepciji hotela 3-4 € po osobi po noćenju. Rimski hoteli odbijaju naplatiti BP unaprijed i inzistiraju na ovakvom načinu plaćanja in situ.

Hrana Doručak u talijanskim hotelima, pogotovo u Rimu je skroman. Ovo je navika od koje lokalni hotelijeri teško odustaju. Za obroke tijekom dana postoji određeni broj relativno pristupačnih restorana u središtu grada (oko trga Navonna).

Sigurnost Molimo uvažite kako džepara ima svugdje i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. U Rimu je džeparenje primjetan problem i događa se u sredstvima javnog prijevoza, na ulici (posebno kada je gužva), u kavanama ako torbicu objesite na naslon svoje stolice, u trgovinama ako torbicu odložite dok kupujete, … Lopovi često stvaraju situacije odvlačenja pažnje (svađa dvoje ljudi i naguravanje ili prosjaci na ulici koji su vrlo vješti lopovi), a zapravo tada kradu. Najbolje je putni dokument i novac pohraniti u kofer koji se može zaključati, a sa sobom tijekom dnevnih šetnji imati tek dio novca koji vam je potreban taj dan.

Osiguranje Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupili policu dopunskog putnog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču. Police se zaključuju 21 dan prije putovanja. Nakon navedenog roka nismo u mogućnosti izdati policu osiguranja od rizika otkaza.

Troškovi ulaznica i izleta pripremite 35 EUR za ulaznice (1) Vila Adrijana, (2) Vatikanski muzeji s lokalnim vodičem;

Informativne cijene ostalih ulaznica: Koloseum 12-14€, ulazak u bazilike i crkve se ne naplaćuje, uspon na kupolu Bazilike sv. Petra je oko 8-10€.

Mobilna telefonija Kod pozivanja mobilnih ili fiksnih brojeva koristite ovakvo biranje: +385913334444 („+“ ili „00“ je izlaz iz zemlje, „385“ je pozivni za Hrvatsku, brojevi 098, 091, 095 i drugi biraju se bez početne nule). Cijene poziva istovjetne su onoj u domaćoj mreži. Internetski promet može biti limitiran.

Iskrcaj putnika Po završetku putovanja iskrcaj putnika vrši se ISKLJUČIVO na stanici Sukoišanska (iskrcaj na stanicama gradskih autobusnih linija nije prema propisima i već smo imali neogodnosti / naplata kazne).

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

Sretan put,

Team Explora

Dodatne napomene za putovanje u Rim iz Splita:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, a kod low – cost letova promjene satnice su moguće do neposredno prije polaska te putnik nema pravo žalbe u ovom slučaju

(2) tijekom leta ne služi se besplatno jelo i piće

(3) putovanje se realizira za najmanje 25 i najviše 55 prijavljenih putnika

(4) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o. Explora Travel

(5) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska

(6) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene,

(7) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

(8) kod realizacije fakultativnih izleta uplata se vrši tijekom prvog dana putovanja (agenciji u zemlji realizacije programa), izvršene prijave i uplate se ne mogu tijekom izvedbe programa otkazati, a naknadne prijave su moguće isključivo ukoliko bude raspoloživih kapaciteta

(9) korištenje niskotarifne zrakoplovne tvrtke podrazumijeva da se cijena putniku garantira po uplati rezervacije, a ovisi o cijeni zrakoplovne karte u tom trenutku,

(10) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Rim iz Splita’ je 20.01.2023.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Rim:

  • 349,00 EUR /2629,54HRK (cijena s popustom): za one koji cjelokupnu uplatu izvrše 21 dan prije polaska uplatom na račun agencije
  • 373,43 EUR /2813,61HRK (redovna cijena): za one koji min. 60% uplate izvrše do 21 dan prije polaska, a preostalih max. 40% uplate vrše terećenjem CC na 1-6 mjesečnih obroka

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja putovanja u Rim:

Prilikom prijave za putovanje u Rim iz Splita uplaćuje se iznos rezervacije od 40,00 EUR /301,38HRK. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana. Uplata rezervacije je nepovratna / Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena putovanja u Rim uključuje:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu putovanja, obvezne troškove ZTL za autobus u Rimu, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom u Rimu, jednu veliku putnu torbu u prtljažniku autobusa i jednu manju putnu torbu u kabini autobusa, pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Rim ne uključuje:

Skretanja s rute, boravišnu pristojbu u Rimu (nekoliko eura po osobi i po noćenju, a moguća je isključiva uplata na recepciji hotela, gotovinom prilikom preuzimanja ključeva), troškove javnog prijevoza ako ga koristimo u Rimu, smještaj u jednokrevetnoj sobi i kabini (doplata iznosi 120,00 EUR /904,14HRK), osobne troškove, troškove ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr).

Zanimljive priče na našem blogu

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X