+385 (0)21 671 348 / +385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje PARIZ iz Splita

Najljepši grad svijeta uz IZRAVNI LET iz Splita!

Pariz je grad svjetla, metropola najveće zapadnoeuropske države, a možemo kazati i Majka svih gradova. Njegovi prekrasni trgovi i avenije, velebni muzeji i palače, odlična hrana i opuštena atmosfera čine ga najposjećenijim gradom na svijetu. Budite dio ove čarolije barem na nekoliko dana.

Cijena putovanja od: 2.990,00 HRK

Odredište: Pariz - Francuska

Trajanje: 4 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:
08.10.2020.
U prodaji

Prijavite se za Pariz

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA

1) četvrtak SPLIT – PARIZ

Sastanak putnika za putovanje u Pariz iz Splita u zračnoj luci Split u 13:45 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, i zatim obavljaju check-in (prijava na let, predaja putne torbe za one koji su uslugu doplatili, preuzimanje ukrcajne karte). Let Split – Paris 15:25h/17:40h. Slijedi odlazak javnim prijevozom do hotela. Smještaj u sobe. Večernja šetnja Etoile, Slavoluk pobjede, Champs-Elysees. Večer u Parizu je uvijek posebna, a zalazak sunca na širokom pariškom nebu čarolija (dolazak na Champs Elysees očekujemo kasnije navečer, pa nije loše imati nešto hrane u prtljazi jer nemamo raniju priliku kupiti hranu ili napraviti stanku za obrok). Noćenje.

2) petak PARIZ

Doručak. Naše putovanje u Pariz danas započinjemo u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Rano? Nije, jer u Parizu, tko rano rani … redove i čekanje izbjegava. Odlazak do strogog centra Pariza i obilazak: Hotel de Ville, Otočić Ile de la Cite s Katedralom Notre Dame, Mostovi preko rijeke Seine, Conciergerie uz koju je Sainte-Chapelle, Pont Neuf, Latinska četvrt, trg St-Michel. Slobodno vrijeme za ručak. Popodne odlazak do Eiffelovog tornja, vječnog simbola grada, elegantne čelične konstrukcije koja je vjerojatno najpoznatija građevina na svijetu. Za obilazak je potrebno oko tri sata (kupnja ulaznica online ili na licu mjesta). Organiziramo 60-minutno krstarenje rijekom Seine uz doplatu (preporuka). S obzirom na to da je teško predvidjeti vrijeme obilaska, individualni povratak u hotel javim prijevozom ili taksijem (oko 12e). Noćenje.

3) subota PARIZ

Doručak. Polazak s recepcije u 8 sati. Naše putovanje u Pariz danas nas vodi do najvećeg muzeja Zapada: Musee du Louvre (kupnja ulaznica ili online prije polaska ili na licu mjesta). Šetnja preko vrtova Tuileries do Slavoluka Carrousel. U kolosalnoj kraljevskoj palači Louvre danas su pohranjene dragocjene umjetnine – njih oko 300.000. Tri Sredozemne dive Milojska Venera, Nika sa Samotrakije i slavna Mona Lisa samo su dio vrijednosti ove nepregledne zbirke. Ovdje se čuvaju Michelangelovi robovi, apartmani Napoleona III., a slike Starih majistora nižu se na zidovima muzejskih dvorana u beskonačni niz. Oko 12:00 sati se okupljamo i odlazimo do Palais Royal, zgrade Stare Burze, četvrti Les Halles i do Centre Georges Pompidou. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju (imate priliku pribaviti francuske sireve, vino, kušati puževe,…). Kratka vožnja javnim prijevozom vodi nas do zgrade Stare Opere – Opera Garnier. Šetnja do Place Vendome, crkve Madaleine i trga Place de la Concorde. Za one koji budu htjeli, nastavit ćemo šetnju do mosta Pont Alexandre III, Petite et Grande Palais. Povratak u hotel. Noćenje.

4) nedjelja PARIZ – SPLIT

Doručak. Naše putovanje u Pariz danas započinjemo u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela s prtljagom (prtljagu deponiramo na recepciji). Odlazak u središte grada: Ležerno jutro u Parizu kako bismo iskoristili još malo od ljepote koju pruža ovaj grad. Prošetat ćemo do Montmartra, brežuljka s crkvom Sacre-Coeur. Obilazimo Place du Tetre sa slikarima i portretistima, šetamo niz Rue Lepic do cabareta Moulin Rouge. Slobodno vrijeme do 13:00 sati i ponovnog okupljanja na recepciji hotela. Preuzimanje prtljage i odlazak javnim prijevozom za zračnu luku. Prijava ne let, granične formalnosti. Let Paris – Split 16:15h/18:20h. Naše putovanje u Pariz završava.

KRATKE UPUTE

Zrakoplovne karte: za low-cost zrakoplovne tvrtke ne postoji check-in (prijava na let) već se ukrcajna karta tiska prije polaska. Agencija će vam uručiti tiskane ukrcajne karte za polazni na početku putovanja. Za povratni let karte za let ćemo uručiti neposredno prije odlaska u zračnu luku. U slučaju da ukrcajnu kartu izgubite ona se uz naplatu ponekad može tiskati u zračnoj luci (bez karte ne možete pristupiti na let). Stoga predlažemo da zrakoplovne karte čuvate zajedno s putnim dokumentom. Putnici koji imaju zakupljenu krupnu prtljagu predaju je na za to predviđenom šalteru koristeći putni dokument i ukrcajnu kartu.

Regulacije u zračnom prometu: pripazite da u predanoj prtljazi (koju se dodatno plaća) nema uređaja sa zatvorenim strujnim krugom (uređaji s baterijama). Pripazite da u ručnoj prtljazi ne nosite nikakve oštre predmete (nožići, turpijice za nokte) kao ni tekućine u spremnicima volumena većeg od 100 ML. Sve tekućine moraju biti odvojene u plastičnoj vrećici i odvojene od prtljage tijekom sigurnosnih kontrola. Isto vrijedi za elektroničke naprave – mobitele, laptope, book readere, kamere ili fotografske aparate.

Prtljaga: Postoje dvije vrste prtljage: ručna i predana prtljaga. Vaša zrakoplovna karta uključuje ručnu prtljagu do 10 kg i propisanih dimenzija. Ako se radi o prtljazi 45 cm x 40 cm x 25 cm prijevoznik se obvezuje da će vaša prtljaga biti s vama u kabini zrakoplova. Ako je prtljaga veća, maksimalnih dimenzija 55 cm x 40 cm x 25 cm prijevoznik zadržava pravo prebaciti prtljagu kao „predanu“ (preuzimate je na traci u zračnoj luci) ali BEZ nadoplate. U cijenu zrakoplovne karte NIJE uključena prtljaga koju predajete prilikom prijave na let mase 15kg ili 20 kg (ovisno o vrsti koju zakupite). Oni putnici koji su pravodobno zakupili prtljagu imaju je integriranu u svoju zrakoplovnu kartu. Prijevoznik može promijeniti uvjete bez najave.

Putni dokument: Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje (osobna iskaznica ili putovnica). Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom). Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja. Tijekom putovanja deponirajte svoj putni dokument u hotelskoj sobi (u prtljagu, poželjno da se može zaključati), a sa sobom nosite fotokopiju.

Vremenska zona: Srednjeeuropsko vrijeme – SEV (Pariz je u istoj vremenskoj zoni kao i Split). S obzirom na to da je položen dosta zapadnije vrijeme izlaska i zalaska sunca je skoro 1 sat kasnije.

Električna energija: Napon električne mreže i vrste utičnica su istovjetne onima u Hrvatskoj.

Novac: Valuta plaćanja je euro. Uputno je kupiti eure već u Hrvatskoj, a moguće je podizati novac (euro) na bankomatima (ovisno o bankomatu naplaćuju se različite provizije). Nemojte nositi novčanice veće od 50€ jer možete naići na odbijanje prodaje neke usluge ukoliko vam trgovac ili ugostitelj nema sitnog novca za povrat. Preporučene su novčanice od 5€, 10€ i 20€. Najpraktičnije je koristiti svoju debit karticu (Visa, Maestro) za kupovinu karata u javnom prijevozu, za sitne troškove poput espressa, za obroke ili shopping. Gotovo sve usluge možete plaćati debit karticama (kartice koje direktno terete vaš tekući račun i ovjeravaju se PIN-om). Troškove javnom prijevoza rijetko se može kupiti gotovinom – ponesite debit / elektron karticu!!!

Javni prijevoz: Od i do zračnih luka, te po gradu koristimo javni prijevoz. Karte za vlak koje nas vode od i do zračne luke možemo bez komplikacija kupiti u zračnoj luci. Vožnja vlakom od zračnih luka do središta grada traje oko 45 minuta (Orly – Chatelet) i košta oko 12€ za jedan smjer. Za korištenje podzemne željeznice kupit ćemo „carnet“ – paket od 10 karata po cijeni od 14,90€ (cijena pojedinačne karte je 1,90€).

Voda sa slavine: U Parizu se voda sa slavine može piti i higijenski je ispravna.

Trgovine prehrambenim proizvodima: u trgovinama možete pribaviti alkoholna pića, sokove, voće, jogurte i mliječne proizvode, slatkiše, peciva, kruh itd. Rjeđe nailazimo na male trgovine prehrambenim proizvodima nego u RH.

Restorani: U Parizu je cijena prosječnog obroka oko 15 do 20€. Piće se naplaćuje posebno. Postoji praksa da restorani izvjese dnevni menu, Plat du Jour ili Formule ili Menu Touristique. Ovakvi su obroci preporučeni kako zbog cijene tako i zbog kvalitete. Postoje ekskluzivna mjesta u kojima obrok uglavnom košta od 80 do 120 €.

Telefoniranje: Po slijetanju u Pariz i uključenja mobilne mreže dobit ćete obavijest o cijenama slanja i primitka poziva, slanja SMS i MMS, te cijenama Internetskog prometa. Trenutno je na snazi novi zakon i cijene su istovjetne onima u domaćoj tarifi osim što postoji limit na Internet promet. Za pozive prema RH potrebno je birat pred-broj +385 a potom broj bez početne nule (91 umjesto 091).

Točnost: Ukoliko putnik ne dođe na mjesto okupljanja u usmeno zakazano vrijeme skupina nastavlja s obilascima, dok putnik o svom trošku dolazi u kontakt sa skupinom. Ako putnik kasni na dogovor s grupom dužan je obavijestiti vodiča putovanja pozivom ili tekstualnom porukom. Ako to ne uradi organizator putovanja prepušta putniku da ponovo stupi u kontakt s grupom.

Sigurnost: Molimo uvažite kako džepara ima svugdje i kako je potreban veći oprez nego li kod nas. Obavezno razdijelite novac – manji iznos koji stalno koristite neka bude na lakše dostupnom mjestu (džep torbe koji se zatvara s pantentom), a veći dio negdje drugdje (druga torbica, prtljaga i sl. ali svakako da vam je potrebno malo više truda dok izvadite ove novčanice). Isto vrijedi i za putne dokumente, pohranite ih uz veći iznos, a kopiju pohranite odvojeno). Imali smo sporadičnih slučajeva džeparenja u Parizu do sada, u sredstvima javnog prijevoza, u gužvama oko glavnih turističkih znamenitosti i jednom u restoranu hotela. Sigurnost novca i putnih dokumenata je važna stoga vam i predlažemo ovakvu organizaciju ručne prtljage. Pripazite da ručnu prtljagu (torbicu) ne objesite na naslon svoje stolice u kavani ili restoanu niti je odložite u trgovini dok kupujete.U sredstvima javnog prijevoza držite je ispred sebe (čak i ruksak). Lopovi često stvaraju situacije odvlačenja pažnje (svađa dvoje ljudi i naguravanje), a zapravo tada kradu. Najbolje je putni dokument pohraniti u kofer, a sa sobom imati kopiju putovnice i osobnu iskaznicu.

Osiguranje: Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupili policu dopunskog putnog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj

  • Adresa: 7, square Thiers / 75116 Paris / FRANCUSKA
  • Tel : 0033 1 53 70 02 80
  • RADNO VRIJEME KONZULARNOG ODJELA (osim na blagdane u RH i RF): Od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati.

Pratitelj / vodič Siniša Viđak +385 91 313 3354

Napomene za putovanje u Pariz:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, a kod low – cost letova promjene satnice su moguće do neposredno prije polaska te putnik nema pravo žalbe u ovom slučaju

(2) tijekom leta ne služi se besplatno jelo i piće

(3) putovanje se realizira za najmanje 15 prijavljenih putnika

(4) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o. Explora Travel

(5) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska

(6) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(7) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

(8) kod realizacije fakultativnih izleta uplata se vrši tijekom prvog dana putovanja (agenciji u zemlji realizacije programa), izvršene prijave i uplate se ne mogu tijekom izvedbe programa otkazati, a naknadne prijave su moguće isključivo ukoliko bude raspoloživih kapaciteta

(9) korištenje niskotarifne zrakoplovne tvrtke podrazumijeva da se cijena putniku garantira po uplati rezervacije, a ovisi o cijeni zrakoplovne karte u tom trenutku,

(10) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Pariz iz Splita’ je 08.03.2018.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Pariz:

  • 2.990,00 kn – cijena s popustom za one koji cjelokupnu uplatu izvrše 21 dan prije polaska uplatom na račun agencije
  • 3.199,00 kn – redovna cijena programa za one koji min. 60% uplate izvrše do 21 dan prije polaska, a preostalih max. 40% uplate vrše terećenjem CC na 1-6 mjesečnih obroka

Načini plaćanja putovanja u Pariz:

Prilikom prijave za putovanje u Pariz iz Splita uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije od 1.000,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 50% cijene aranžmana. Uplata rezervacije je nepovratna.

Cijena putovanja Pariz iz Splita UKLJUČUJE:

Izravni let zrakoplovom Split – Pariz – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija (55 cm x 40 cm x 20 cm) i mase do 10 kg, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane. Za doplate pregledajte rubriku “cijena ne uključuje”. Uplata za predanu prtljagu vrši se uz uplatu rezervacije / uplaćeni iznos je nepovratan.

Cijena putovanja Pariz iz Splita NE UKLJUČUJE:

Pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Pariz iznose 850,00 kn, doplata za predanu prtljagu (1 komad) mase 20 kg iznosi 480 kn za oba smjera ukupno – naša je preporuka jedna velika torba za dva ili više putnika koji imaju u cijenu uključeno još dva komada ručne prtljage od 10 kg, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 985,00 kn), osobne troškove, ulaznice za znamenitosti koje se obilaze i usluge korištenja javnog prijevoza u Parizu, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Zanimljive priče na našem blogu

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X