+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje PARIZ iz Splita

Najljepši grad svijeta uz LET iz Splita!

Pariz je grad svjetla, metropola najveće zapadnoeuropske države, a možemo kazati i Majka svih gradova. Njegovi prekrasni trgovi i avenije, velebni muzeji i palače, odlična hrana i opuštena atmosfera čine ga najposjećenijim gradom na svijetu. Budite dio ove čarolije barem na nekoliko dana.

Cijena putovanja od: 355,00 EUR /2674,75HRK

Odredište: Pariz - Francuska

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Pariz

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA

1) dan SPLIT – PARIZ

Sastanak putnika za putovanje u Pariz iz Splita u zračnoj luci Split u 10:00 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, i zatim obavljaju check-in. Ukrcajne karte dobit ćete od pratitelja skupine. Let Split – Pariz 11:45h/14:00h. Slijedi odlazak prema hotelu javnim prijevozom i smještaj u hotelske sobe. Zajednički odlazak do Champs-Elysees gdje ćete vidjeti ogromni kružni tok Etoile i Slavoluk pobjede, prošetati najpoznatijom avenijom svijeta uz koju su trgovine slavnih i renomiranih brandova, imati slobodno vrijeme i mogućnost večerati. Navečer je moguće organizirati panoramsku vožnju gradom “Paris by Night” uz doplatu. Povratak u hotel i noćenje 1.

2) dan PARIZ

Doručak. Naše putovanje u Pariz danas započinjemo u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Rano? Nije, jer u Parizu, tko rano rani … redove i čekanje izbjegava. Odlazak do strogog centra Pariza i obilazak: Hotel de Ville, Otočić Ile de la Cite s Katedralom Notre Dame, Mostovi preko rijeke Seine, Conciergerie uz koju je Sainte-Chapelle, Sorbona, Pantheon, Luksemburški vrt, Pont Neuf, Latinska četvrt, trg St-Michel. Slobodno vrijeme za ručak. Popodne odlazak do Eiffelovog tornja, vječnog simbola grada, elegantne čelične konstrukcije koja je vjerojatno najpoznatija građevina na svijetu. Za obilazak je potrebno oko tri sata (kupnja ulaznica online ili na licu mjesta). Organiziramo 60-minutno krstarenje rijekom Seine uz doplatu (preporuka). S obzirom na to da je teško predvidjeti vrijeme obilaska, povratak u hotel javim prijevozom ili taksijem (oko 15e). Noćenje 2.

3) dan PARIZ

Doručak. Polazak s recepcije u 8 sati. Naše putovanje u Pariz danas nas vodi do najvećeg muzeja Zapada: Musee du Louvre (kupnja ulaznica ili online prije polaska ili na licu mjesta). Šetnja preko vrtova Tuileries do Slavoluka Carrousel. U kolosalnoj kraljevskoj palači Louvre danas su pohranjene dragocjene umjetnine – njih oko 300.000. Tri Sredozemne dive Milojska Venera, Nika sa Samotrakije i slavna Mona Lisa samo su dio vrijednosti ove nepregledne zbirke. Ovdje se čuvaju Michelangelovi robovi, apartmani Napoleona III., a slike Starih majstora nižu se na zidovima muzejskih dvorana u beskonačni niz. Oko 12:00 sati se okupljamo i odlazimo do Palais Royal, zgrade Stare Burze, četvrti Les Halles i do Centre Georges Pompidou. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju (imate priliku pribaviti francuske sireve, vino, kušati puževe,…). Povratak u hotel ili slobodno vrijeme u gradu. Noćenje 3.

4) dan PARIZ

Doručak. Naše putovanje u Pariz danas započinjemo u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Predlažemo fakultativni izlet u dvorac Versailles: podignut za vladavine Loiusa XIV, “Kralja Sunce” u sklopu kojeg obilazimo unutrašnjost dvorca i poznatu dvoranu zrcala. Prošetat ćemo zajedno do tržnice prije povratka u Pariz. Slijedi odlazak do brežuljka Montmartre, na kojemu je crkva Sacre-Coeur. Obilazimo Place du Tetre sa slikarima i portretistima, šetamo niz Rue Lepic do cabareta Moulin Rouge. Slobodno vrijeme za šetnju i ručak. Za one koji to žele zajednički odlazak do Place Vendome i do nedaleke, a poznate Opera Garnier – legendarne stare opere Pariza u kojoj se danas izvode baleti. U blizini su slavne robne kuće Pariza i poznate kavane. Ostatak dana slobodan za individualne programe. Noćenje 4.

5) dan PARIZ – SPLIT

Doručak i odjava iz hotelskih soba. Odlazak do Les Grand et Petit Palais gdje ćete uživati u arhitekturi i sjaju građevina s početka 20.st. Zatim prelazimo znameniti most Alexandre III i esplanadu ispred Hotel des Invalides – impozantne palače koja krasi lijevu obalu Seine. U sklopu ovog velebnog kompleksa nalazi se i Dome des Invalides, crkva s posmrtnim ostacima francuskih vojnih velikana, uključivo s Napoleonom. Slobodno vrijeme do okupljanja na recepciji hotela i odlazak do zračne luke javnim prijevozom (moguće je prethodno dogovoriti organizirani prijevoz autobusom, uz dovoljan broj zainteresiranih i doplatu). Prijava ne let, granične formalnosti. Let Pariz – Split 17:20h/19:35h. Naše putovanje u Pariz završava.

KRATKE UPUTE

Sve potrebne informacije o uvjetima ulaska u Francusku nalaze se na ovom > LINKu

Zrakoplovne karte: kupnja zrakoplovne karte vrši se kao potvrda rezervacije putovanja, a preostali dio cijene paket aranžmana ugovaratelj je obvezan prema uputuma s ovog aranžmana. MOLIMO VODITE RAČUNA O REGULACIJAMA PRTLJAGE > na ovoj poveznici

Regulacije u zračnom prometu: pripazite da u predanoj prtljazi nema uređaja sa zatvorenim strujnim krugom (uređaji s baterijama i ako posebno zakupljujete predanu prtljagu). Pripazite da u ručnoj prtljazi ne nosite nikakve oštre predmete (nožići, turpijice za nokte) kao ni tekućine u spremnicima volumena većeg od 100 ML. Sve tekućine moraju biti odvojene u plastičnoj vrećici i odvojene od prtljage tijekom sigurnosnih kontrola. Isto vrijedi za elektroničke naprave – mobitele, laptope, book readere, kamere ili fotografske aparate.

Prtljaga: Postoje dvije vrste prtljage: ručna i predana prtljaga. Obje vrste prtljage podležu regulacijama dimenzija i mase. U sklopu osnovne cijene karte osiguran je prijevoz ručne prtljage 55cmx35cmx25cm. Uz ovu torbu možete imati i malu prateću torbu dimenzija 40x30x20 cm ali ukupna masa obje torbe ne smije prelaziti 10 kg. Zakup predane prtljage može se obaviti ISKLJUČIVO uz kupnju karte: 20 kg iznosi 62e protuvrijednost u kn.

Putni dokument: Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje (osobna iskaznica ili putovnica). Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom). Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja. Tijekom putovanja deponirajte svoj putni dokument u hotelskoj sobi (u prtljagu, poželjno da se može zaključati), a sa sobom nosite fotokopiju. 

Vremenska zona: Srednjeeuropsko vrijeme – SEV (Pariz je u istoj vremenskoj zoni kao i Split). S obzirom na to da je položen dosta zapadnije vrijeme izlaska i zalaska sunca je skoro 1 sat kasnije.

Električna energija: Napon električne mreže i vrste utičnica su istovjetne onima u Hrvatskoj.

Novac: Valuta plaćanja je euro. Uputno je kupiti eure već u Hrvatskoj, a moguće je podizati novac (euro) na bankomatima (ovisno o bankomatu naplaćuju se različite provizije). Nemojte nositi novčanice veće od 50€ jer možete naići na odbijanje prodaje neke usluge ukoliko vam trgovac ili ugostitelj nema sitnog novca za povrat. Preporučene su novčanice od 5€, 10€ i 20€. Najpraktičnije je koristiti svoju debit karticu (Visa, Maestro) za kupovinu karata u javnom prijevozu, za sitne troškove poput espressa, za obroke ili shopping. Gotovo sve usluge možete plaćati debit karticama (kartice koje direktno terete vaš tekući račun i ovjeravaju se PIN-om). Troškove javnom prijevoza rijetko se može kupiti gotovinom – ponesite debit / elektron karticu!!!

Javni prijevoz: Od i do zračnih luka, te po gradu koristimo javni prijevoz. Karte za vlak koje nas vode do zračne luke (pri povratku) možemo bez komplikacija kupiti na postajama javnom prijevoza. Vožnja vlakom do zračne luke iz središta grada traje oko 45 minuta (Orly) i košta oko 11€ za jedan smjer. Za korištenje podzemne željeznice kupit ćemo „carnet“ – paket od 10 karata po cijeni od 16,90€ (cijena pojedinačne karte je 1,90€). KUPNJA KARATA ZA JAVNI PRIJEVOZ OBAVLJA SE ISKLJUČIVO KREDITNIM KARTICAMA ILI DEBIT KARTICAMA!

Voda sa slavine: U Parizu se voda sa slavine može piti i higijenski je ispravna.

Trgovine prehrambenim proizvodima: u trgovinama možete pribaviti alkoholna pića, sokove, voće, jogurte i mliječne proizvode, slatkiše, peciva, kruh itd. Rjeđe nailazimo na male trgovine prehrambenim proizvodima nego u RH.

Restorani: U Parizu je cijena prosječnog obroka oko 17 do 25€. Piće se naplaćuje posebno. Postoji praksa da restorani izvjese dnevni menu, Plat du Jour ili Formule ili Menu Touristique. Ovakvi su obroci preporučeni kako zbog cijene tako i zbog kvalitete. Postoje ekskluzivna mjesta u kojima obrok uglavnom košta od 80 do 120 €.

Telefoniranje: Po slijetanju u Pariz i uključenja mobilne mreže dobit ćete obavijest o cijenama slanja i primitka poziva, slanja SMS i MMS, te cijenama Internetskog prometa. Trenutno je na snazi novi zakon i cijene su istovjetne onima u domaćoj tarifi osim što postoji limit na Internet promet. Za pozive prema RH potrebno je birat pred-broj +385 a potom broj bez početne nule (91 umjesto 091).

Točnost: Ukoliko putnik ne dođe na mjesto okupljanja u usmeno zakazano vrijeme skupina nastavlja s obilascima, dok putnik o svom trošku dolazi u kontakt sa skupinom. Ako putnik kasni na dogovor s grupom dužan je obavijestiti vodiča putovanja pozivom ili tekstualnom porukom. Ako to ne uradi organizator putovanja prepušta putniku da ponovo stupi u kontakt s grupom.

Sigurnost: Molimo uvažite kako džepara ima svugdje i kako je potreban veći oprez nego li kod nas. Obavezno razdijelite novac – manji iznos koji stalno koristite neka bude na lakše dostupnom mjestu (džep torbe koji se zatvara s pantentom), a veći dio negdje drugdje (druga torbica, prtljaga i sl. ali svakako da vam je potrebno malo više truda dok izvadite ove novčanice). Isto vrijedi i za putne dokumente, pohranite ih uz veći iznos, a kopiju pohranite odvojeno). Imali smo sporadičnih slučajeva džeparenja u Parizu do sada, u sredstvima javnog prijevoza, u gužvama oko glavnih turističkih znamenitosti i jednom u restoranu hotela. Sigurnost novca i putnih dokumenata je važna stoga vam i predlažemo ovakvu organizaciju ručne prtljage. Pripazite da ručnu prtljagu (torbicu) ne objesite na naslon svoje stolice u kavani ili restoanu niti je odložite u trgovini dok kupujete.U sredstvima javnog prijevoza držite je ispred sebe (čak i ruksak). Lopovi često stvaraju situacije odvlačenja pažnje (svađa dvoje ljudi i naguravanje), a zapravo tada kradu. Najbolje je putni dokument pohraniti u kofer, a sa sobom imati kopiju putovnice i osobnu iskaznicu.

Osiguranje: Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupili policu dopunskog putnog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj

  • Adresa: 7, square Thiers / 75116 Paris / FRANCUSKA
  • Tel : 0033 1 53 70 02 80
  • RADNO VRIJEME KONZULARNOG ODJELA (osim na blagdane u RH i RF): Od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati.

Pratitelj / vodič Siniša Viđak +385 91 313 3354

Napomene za putovanje u Pariz:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova ili promjene satnica letova i putnik nema pravo žalbe u ovim slučajevima

(2) tijekom leta ne služi se besplatno jelo i piće

(3) putovanje se realizira za najmanje 10 prijavljenih putnika

(4) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o. Explora Travel

(5) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska

(6) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(7) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata

(8) kod realizacije fakultativnih izleta uplata se vrši tijekom prvog dana putovanja (agenciji u zemlji realizacije programa), izvršene prijave i uplate se ne mogu tijekom izvedbe programa otkazati, a naknadne prijave su moguće isključivo ukoliko bude raspoloživih kapaciteta

(9) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Pariz iz Splita’ je 05.01.2022.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Pariz:

  • 355,00 EUR /2674,75HRK (cijena s popustom) za one koji cjelokupnu uplatu izvrše 21 dan prije polaska uplatom na račun agencije
  • 379,85 EUR /2861,98HRK (redovna cijena) za one koji min. 60% uplate izvrše do 21 dan prije polaska, a preostalih max. 40% uplate vrše terećenjem CC na 1-6 mjesečnih obroka

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja putovanja u Pariz:

Prilikom prijave za putovanje u Pariz iz Splita kupuje se zrakoplovna karta. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 50% cijene aranžmana. Kupnja zrakoplovne karte podliježe pravilima zrakoplovne kompanije, kao i uvjeti storna ili promjene termina (sve navedeno na ponudi za uplatu zr. karte) / Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena putovanja Pariz iz Splita UKLJUČUJE:

Smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom (doručak je buffet), pratitelja skupine na hrvatskom jeziku tijekom putovanja uz prateće troškove, troškove organizacije putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane. Za doplate pregledajte rubriku “cijena ne uključuje”. 

Cijena putovanja Pariz iz Splita NE UKLJUČUJE:

Zrakoplovnu kartu Split – Pariz – Split (cijena ovisi o dostupnosti i datumu kupnje, može se zakupiti karta s ručnom prtljagom do 10kg dimenzija 55cm x 35cm x25cm i/ili dodati predana prtljaga), smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 170,00 EUR /1280,87HRK), osobne troškove, ulaznice za znamenitosti koje se obilaze, troškove javnog prijevoza u Parizu, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr). / U slučaju 15 i više prijavljenih agencija će ponuditi doplatu za autobusni prijevoz od zračne luke do hotela uz panoramsku vožnju, kao i povratni transfer autobusom od hotela do zračne luke. Oubičajeno se ovi transferi obavljaju javnim prijevozom.

Zanimljive priče na našem blogu

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X