+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje BERLIN iz Splita, Zadra

Berlin, Dresden i Potsdam uz izravni let

Berlin obiluje prekrasnim gradskim palačama i bogatim muzejima, ali istovremeno ima ludi noćni život, zanimljive restorane i suvremena čuda. Berlinci su opušteni ljudi, indiferentni prema svakom kritiziranju drugih, uistinu žive po onoj uzrečici "live and let live". Nekadašnji Berlinski zid postoji samo kao uspomena na jednu drugu epohu i jedno sasvim drukčije vrijeme. Istodobno, u srcu grada prekrasna je Nefertiti - njena bista nestvarne ljepote. Upoznajte metropolu Euroope i osjetite ludi ritam ovog dinamičnog grada!

Cijena putovanja od: 475,00 EUR /3578,89HRK

Odredište: Berlin - Njemačka

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Berlin

Detaljno o putovanju

1) četvrtak ZADAR – BERLIN

Sastanak putnika za putovanje u Berlin iz Zadra u zračnoj luci 05:00h. Putnici se prijavljuju kod vodiča putovanja (pokraj šaltera informacija). Prijava na let, sigurnosne i granične formalnosti. Izravni let za Berlin s doletom u 08:35 sati. Po dolasku ukrcaj u autobus i panoramska vožnja gradom: Kolodvor Zoo, Tiergarten, Memorijalna crkva cara Wilheima, srce Zapadnog Berlina KaDeWe, Filharmonija, Potsdamerplatz, ostaci Berlinskog zida, Check-point Charlie, Brandeburška vrata, Unter der Linden, Alte Bibliothek, Staatsbibliothek, Zeughaus, Humbolt Universitat, Museums Insel, Alexanderplatz, Fernsehturm. (doplata za panoramsku vožnju ovisi o broju sudionika putovanja). Šetnja trovačkim dijelom grada i slobodno vrijeme za ručak. Smještaj u hotelske sobe i odmor. U kasnijim popodnevnim satima predlažemo odlazak javnim prijevozom do Branderburških vrata i ulice Under den Linden, šetnju do trga Gendarmenmarkt s Njemačkom i Francuskom crkvom. Slobodna večer. Noćenje 1.

2) petak BERLIN

Doručak. Naše putovanje u Berlin danas nas vodi prema fantastičnoj umjetničkoj zbirci koja je uglavnom koncentrirana na Muzejskom otoku: od Pergamon muzeja s ostacima Babilonskih vrata, cijelog pročelja Tržnice iz Mileta, do Islamske umjetnosti i Zausovog oltara iz Pergama (trenutno pod restauracijom). U Novom muzeju nalazi se obilje artefakta iz raznih razdoblja povijesti ljudske rase među kojima je najpoznatija bista faraonke Nefertiti. Niz se nastavlja, a za one zainteresirane za svjetsku umjetnost ovdje obilascima nikada kraja (ulaznica za sve muzeje može se pribaviti na licu mjesta). Tijekom poslijepodneva šetamo do Alexander platza, Katedrale i Berlinskog tornja (ulaznica na licu mjesta) s kojega s visine od 202m možete razgledati cijeli grad i panoramsku plovidbu po rijeci Spree. Slobodna večer. Noćenje 2.

3) subota DRESDEN

Doručak. Putovanje u Berlin pruža nam mogućnost odlaska u prekrasni i zanimljivi grad Dresden (izlet se organizira vlakom). Grad je bio teško oštećen savezničkim bombardiranjem krajem II. Svjetskog rata, a strogo središte je potpuno obnovljeno. U središtu obilazimo Semper Operu, Zwinger (unutar kojeg je Oružarnica, Galerija Starih Majstora, Porculanski salon), Wallpavillon, Glockenspiel pavillon, Kronentor, Nymphenbad, Katolička Katedrala, Renesansna palača (schloss), Frauenkirche, Albertinum. Nastavljmo do novog dijela grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, obilazak nevjerojatnih muzeja i galerija. Kasnije poslijepodne polazak prema Berlinu. Noćenje 3.

4) nedjelja POTSDAM

Doručak. Putovanje u Berlin vodi nas u tridesetak kilometara udaljeni Potsdam, grad u kojem danas živi oko 150.000 stanovnika. Potsdam je bio središte careva Pruske do kraja Prvog svjetskog rata, studentsko je središte kao i jedno od najvažnijih središte znanosti u Njemačkoj (istraživački centri, instituti, laboratoriji). Carske palače, vrtovi, parkovi i fontane dio su nezaboravne kulturološke bajke koju je prepoznao i zaštitio UNESCO. Obilazimo Dvorac Sanssouci, Zgrada sveučilišta, Vrata sreće, Nova palača, crkva Sv. Nikole, Alter Markt, Einsteinov toranj, Kineska kuća čaja, Potsdamska Brandeburška vrata. Povratak u Berlin krajem dana. Noćenje 4.

5) ponedjeljak BERLIN – ZADAR

Rano ujutro odlazimo do zračne luke i prijavljujemo se na let. Sigurnosne i granične formalnosti. Let Berlin-Zadar s doletom u 10:50h. Putovanje u Berlin završava.

Informacije o letovima  Za detaljnije informacije o letovima pregledajte stranicu www.ryanair.com (kopirajte u tražilicu) na kojoj možete pronaći sve bitne informacije o dimenzijama prtljage, masi prtljage, različitim kategorijama prtljage, kao i ostale informacije o letovima i poslovanju ove tvrtke.

Zračna luka u Berlinu: Schoenefeld – povezana je sa središtem grada javnim prijevozom (Berlin Express je vlak i najbrži način dolaska do središta grada). Očekujte trošak od oko 3 eur za jedan smjer.

Javni prijevoz  S obzirom na površinu gradskog središta uputno je koristiti podzemnu željeznicu, cjelodnevna karta košta 7€. Cjelodnevna karta za skupinu do 5 osoba košta 20€. Karta za vožnju (uključivo s presjedanjima, a u trajanju do 2 sata) košta 2,80€ ili snižena karta 1,70€. Više o cijenama možete saznati ovdje: https://shop.bvg.de/index.php/tickets (kopirajte link u tražilicu).

 Izlet u Potsdam: vrijedi dnevna karta za zone ABC (Potsdam je u zoni C) i košta 7,70€ / Schloss Sanssouci (ulaznica košta 12€).

Izlet u Dresden: očekujte vožnju od oko 2 sata s glavnog kolodvora u Berlinu do glavnog kolodvora u Dresdenu i cijenu od oko 40€ za povratnu kartu. U Dresdenu postoji nekoliko znamenitih muzeja, te Katolička katedrala (slobodan ulaz) i Luteranska Frauenkirche (slobodan ulaz, ali je potrebno provjeriti satnicu, uspon na kupolu je 8€). Za muzeje možete pregledati cjenik ovdje: http://www.skd.museum/en/visitor-service/admission-fees/index.html#c9951 (kopirajte u tražilicu)  

Hrana i piće  U Berlinu nije nikakav problem pronaći restorane ili ugostiteljske objekte koji služe brzu hranu. Slično velikim europskim metropolama i ovdje je spektar ponuđene hrane izuzetno raznolik. Osim meksičkih, kineskih ili talijanskih restorana, nailazimo na tradicionalne njemačke restorane (kobasice ili meso s krumpirom), te veliki broj turskih i bliskoistočnih restorana. Ovdje se često šale kako Berlin ima više mjesta koje nude Doner kebab nego li ih je u Istanbulu. Voda sa slavine može se konzumirati, a od pića u prodaji najviše se konzumira pivo.

Vremenske prilike: ponesite kišobran jer je u najavi promjenjivo vrijeme s povremenim kišnim razdobljima.

Novac: obvezno ponesite (ako imate) kovane eure, i novčanice malih vrijednosti 5, 10 i 20€. Karte javnog prijevoza mogu se pribavljati i elektron karticama 

Napomene za putovanje u Berlin iz Splita:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova,

(2) putovanje se realizira za najmanje 10 prijavljenih putnika, 

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.,

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska,

(5) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene,

(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku,

(7) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Berlin iz Splita’ je 04.01.2023.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Berlin iz Splita:

  • 475,00 EUR /3578,89HRK (cijena s popustom): za one koji cjelokupnu uplatu izvrše 21 dan prije polaska uplatom na račun agencije
  • 508,25 EUR /3829,41HRK (redovna cijena): za one koji min. 60% uplate izvrše do 21 dan prije polaska, a preostalih max. 40% uplate vrše terećenjem CC na 1-6 mjesečnih obroka

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja putovanja “Berlin iz Splita i Zadra”:

Prilikom prijave za putovanje u Berlin uplaćuje se nepovratni iznos od 130,00 EUR /979,49HRK. Preostali dio plaća se ili zajedno s uplatom rezervacije ili obročno s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 10 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka i u ovom slučaju putnik ne ostvaruje pravo na cijenu s popustom / Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena putovanja u Berlin iz Splita Zadra UKLJUČUJE:

Let zrakoplovom Zadar – Berlin – Zadar uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, za više od 25 prijavljenih transfer od zračne luke do hotela uz panoramski pregled grada i transfer od hotela do zračne luke uključen je u cijenu putovanja (za manji broj prijavljenih koristimo javni prijevoz o trošku putnika), osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Berlin iz Splita Zadra NE UKLJUČUJE:

Pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Berlin iznose 101,00 EUR /760,98HRK, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 170,00 EUR /1280,87HRK), osobne troškove, fakultativne izlete, ulaznice za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr).

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X