+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje BERLIN iz Splita, Zadra

Berlin, Dresden i Potsdam uz izravni let

Berlin obiluje prekrasnim gradskim palačama i bogatim muzejima, ali istovremeno ima ludi noćni život, zanimljive restorane i suvremena čuda. Berlinci su opušteni ljudi, indiferentni prema svakom kritiziranju drugih, uistinu žive po onoj uzrečici "live and let live". Nekadašnji Berlinski zid postoji samo kao uspomena na jednu drugu epohu i jedno sasvim drukčije vrijeme. Istodobno, u srcu grada prekrasna je Nefertiti - njena bista nestvarne ljepote. Upoznajte metropolu Euroope i osjetite ludi ritam ovog dinamičnog grada!

Cijena putovanja od: 475,00 EUR

Odredište: Berlin - Njemačka

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Berlin

Detaljno o putovanju

1) četvrtak ZADAR – BERLIN

Sastanak putnika za putovanje u Berlin iz Zadra u zračnoj luci 05:00h. Putnici se prijavljuju kod vodiča putovanja (pokraj šaltera informacija). Prijava na let, sigurnosne i granične formalnosti. Izravni let za Berlin s doletom u 08:35 sati. Po dolasku ukrcaj u autobus i panoramska vožnja gradom: Kolodvor Zoo, Tiergarten, Memorijalna crkva cara Wilheima, srce Zapadnog Berlina KaDeWe, Filharmonija, Potsdamerplatz, ostaci Berlinskog zida, Check-point Charlie, Brandeburška vrata, Unter der Linden, Alte Bibliothek, Staatsbibliothek, Zeughaus, Humbolt Universitat, Museums Insel, Alexanderplatz, Fernsehturm. (doplata za panoramsku vožnju ovisi o broju sudionika putovanja). Šetnja trovačkim dijelom grada i slobodno vrijeme za ručak. Smještaj u hotelske sobe i odmor. U kasnijim popodnevnim satima predlažemo odlazak javnim prijevozom do Branderburških vrata i ulice Under den Linden, šetnju do trga Gendarmenmarkt s Njemačkom i Francuskom crkvom. Slobodna večer. Noćenje 1.

2) petak BERLIN

Doručak. Naše putovanje u Berlin danas nas vodi prema fantastičnoj umjetničkoj zbirci koja je uglavnom koncentrirana na Muzejskom otoku: od Pergamon muzeja s ostacima Babilonskih vrata, cijelog pročelja Tržnice iz Mileta, do Islamske umjetnosti i Zausovog oltara iz Pergama (trenutno pod restauracijom). U Novom muzeju nalazi se obilje artefakta iz raznih razdoblja povijesti ljudske rase među kojima je najpoznatija bista faraonke Nefertiti. Niz se nastavlja, a za one zainteresirane za svjetsku umjetnost ovdje obilascima nikada kraja (ulaznica za sve muzeje može se pribaviti na licu mjesta). Tijekom poslijepodneva šetamo do Alexander platza, Katedrale i Berlinskog tornja (ulaznica na licu mjesta) s kojega s visine od 202m možete razgledati cijeli grad i panoramsku plovidbu po rijeci Spree. Slobodna večer. Noćenje 2.

3) subota DRESDEN

Doručak. Putovanje u Berlin pruža nam mogućnost odlaska u prekrasni i zanimljivi grad Dresden (izlet se organizira vlakom). Grad je bio teško oštećen savezničkim bombardiranjem krajem II. Svjetskog rata, a strogo središte je potpuno obnovljeno. U središtu obilazimo Semper Operu, Zwinger (unutar kojeg je Oružarnica, Galerija Starih Majstora, Porculanski salon), Wallpavillon, Glockenspiel pavillon, Kronentor, Nymphenbad, Katolička Katedrala, Renesansna palača (schloss), Frauenkirche, Albertinum. Nastavljmo do novog dijela grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, obilazak nevjerojatnih muzeja i galerija. Kasnije poslijepodne polazak prema Berlinu. Noćenje 3.

4) nedjelja POTSDAM

Doručak. Putovanje u Berlin vodi nas u tridesetak kilometara udaljeni Potsdam, grad u kojem danas živi oko 150.000 stanovnika. Potsdam je bio središte careva Pruske do kraja Prvog svjetskog rata, studentsko je središte kao i jedno od najvažnijih središte znanosti u Njemačkoj (istraživački centri, instituti, laboratoriji). Carske palače, vrtovi, parkovi i fontane dio su nezaboravne kulturološke bajke koju je prepoznao i zaštitio UNESCO. Obilazimo Dvorac Sanssouci, Zgrada sveučilišta, Vrata sreće, Nova palača, crkva Sv. Nikole, Alter Markt, Einsteinov toranj, Kineska kuća čaja, Potsdamska Brandeburška vrata. Povratak u Berlin krajem dana. Noćenje 4.

5) ponedjeljak BERLIN – ZADAR

Rano ujutro odlazimo do zračne luke i prijavljujemo se na let. Sigurnosne i granične formalnosti. Let Berlin-Zadar s doletom u 10:50h. Putovanje u Berlin završava.

Prije prijave za putovanje i sklapanja “Ugovora o putovanju u paket-aranžmanu” pregledajte Upozorenja MVEP (poveznica) o odabranom odredištu. 

DODATNE INFORMACIJE

Mjesto i vrijeme okupljanja: biti će objavljeno

 • Obveza putnika je prijaviti se kod pratitelja skupine 
 • Kontakt mobitel SAMO za hitne slučajeve: +385994737131

PUTNI DOKUMENTI I GRANIČNA OGRANIČENJA 

 • Obvezni dokumenti: Putovnica ili osobna iskaznica
 • Vize nisu propisane

Covid-19 regulacije: Sva ograničenja su ukinuta

Carinska ograničenja: Možete unijeti najviše 200 cigareta, do jedne litre žestokog alkoholnog pića, do dvije litre vina, do 100 ml parfemskog proizvoda. Zabranjeno je unositi: (1) sve vrste oružja, replika oružja i streljiva; (2) sve vrste droga, narkotika i opojnih sredstava; (3) dronove; (4) sve vrste tla, sjemenki, biljaka i životinja, te sve vrsta prepariranih životinja; (5) sve vrste umjetnina, arheoloških nalaza, povijesnih dokumenata i kulturnih dobara; (6) pornografske sadržaje i/ili sadržaje koji promoviraju govor mržnje, rasizam i religijsku ne-toleranciju; (7) sve lažne dokumente, novčanice i predmete koji im nalikuju; (8) radioaktivne i biološko-kemijski opasne tvari.

PRTLJAGA

Definicije: Predana prtljaga (Hold luggage, Checked baggage) je ona koju predajete prilikom prijave na let. Ručna prtljaga (Carry-on luggage, Cabin baggage) je ona koju nosite sa sobom u zrakoplov.

Pravila pakiranja: U predanu prtljagu ide sve osim uređaja koji je spojen na baterije. U ručnu prtljagu NE IDU tekućine pakirane u spremnike veće od 100ML, oštri predmeti (turpijica za nokte, škarice i sl.), rezervne litij-ion baterije (vrijedi samo za Turkish Airlines), replike oružja. Predana prtljaga neće vam biti dostupna tijekom letova, pa sve što vam je potrebno do dolaska u hotel smjestite u ručnu prtljagu (npr. pribor za higijenu).

Ručnu prtljagu pakirajte racionalno da vam ranac ne bi bio previše težak tijekom putovanja:

 • (A)  nemojte nositi (1) oštre predmete (škarice, turpijice i sl); (2) zapaljive predmete ili one pakirane pod tlakom, upaljače; (3) napitke, tekućine, tekuće kozmetičke proizvode ako su pakirani u spremnike preko 100 ml.
 • (B) poželjno je nositi: (1) hranu (sendvič, grickalice, tvrde bonbone od đumbira i sl.); (2) punjač za mobitel; (3) okovratni jastuk da vam bude udobnije tijekom leta; (4) lijekove koji bi vam mogli zatrebati (protiv bolova, za umirenje želučanih tegoba i sl.).

Napomena: Putne dokumente držite u ručnoj prtljazi uvijek na istom mjestu i u plastičnom etuiu ili koverti s zip-zatvaračem, a manji dio papirnatog novca držite u džepu zbog lakog dohvata za sitne troškove.

PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM

(1) Prijava na let: Ako koristite LowCost kompaniju (EasyJet, Vueling, RyanAir, TransAvia, Volotea): vršite predaju prtljage ako ste je zakupili i pristupate sigurnosnoj provjeri (tisak ukrcajne karte obavlja agencija i pratitelj ih podijeli prilikom okupljanja u zračnoj luci. Nemojte izgubiti tiskanu ukrcajnu kartu jer ponovni tisak u zračnoj luci, ako je moguć, puno košta). Ako letite Nacionalnim prijevoznikom tada pristupite šalteru za prijavu na let s osobom / osobama s kojima dijelite sobu. Uručite putovnice osobi na šalteru i jasno navedite ime konačnog odredišta (primjer: ako letite za Osijek preko Zagreba, onda navedite „za Osijek“ ili „za Osijek, preko Zagreba“). Zamolite da na letovima sjedite svi zajedno (ne mora uvijek biti moguće). Pričekajte upit o postavljanju predane prtljage na traku za prtljagu i upitajte čiju prtljagu da postavite. Nikad ne postavljajte više torbi istovremeno. Kofer postavite uspravno po dužoj strani dolje. Kada predate cjelokupnu prtljagu (jedan komad po putniku) službena osoba će vam uručiti vaše (1) putne dokumente, (2) ukrcajne karte i (3) tagove vezane za prtljagu (male naljepnice s bar-kodom > obvezno ih čuvajte do preuzimanja prtljage na konačnom odredištu). Slijedi pristup sigurnosnoj kontroli, kontroli putnih dokumenata i izlazu prema zrakoplovu.

(2) Toaletne potrebe obavite u pogodno vrijeme! Toalete nalazimo posvuda u zračnim lukama i nije potrebno odvajati se od skupine preuranjeno, a zbog obavljanja toaletnih potreba. Primjer: prije okupljanja skupne i prije prijave na let (DA), prijava na let (NE), prolaz kroz sigurnosne i granične protokole (NE), čekanje u bescarinskoj zoni ili na vratima pred zrakoplov (DA), zrakoplov (DA), šetnja od dolaznih vrata do vrata našeg sljedećeg leta (NE), čekanje ukrcaja na let (DA). Zapravo se radi o vrlo korisnoj racionalizaciji da ne trošimo vrijeme bez razloga, da ne dođe do gubljenja putnika i/ili kašnjenja, a bez da narušimo osnovne potrebe putnika.

(3) Planirajte prolaz kroz sigurnosne kontrole! Dok ste u redu i čekate pristup sigurnosnoj kontroli napravite pripremne radnje i slijedite ove upute:

 1. skinite nakit, sat i kaiš (pojas)
 2. iz džepova uklonite sve metalne predmete i kovanice
 3. skinite jaknu i ako imate đemper ispod nje, ostanite u košulji/majici
 4. prilikom pristupa kontrolnom mjestu odložite ručnu prtljagu i višak odjeće
 5. po potrebi izujte cipele neposredno prije kontrole ako vidite da to rade putnici prije vas
 6. Elektroničke naprave i tekućine izvadite iz ranca / torbe i deponirajte samostalno na tacnu
 7. Prođite kroz rentgen

Po prolasku pokupite sve svoje stvari i udaljite se kako bi se u miru ponovo obuli, odjenuli i organizirali. PAZITE DA NEŠTO OD SVOJE PRTLJAGE NE ZABORAVITE. Posebnu pažnju obratite na putni dokment, zrakoplovnu kartu, novčanik i mobitel. Ako vas vodič upozori o uzastopnim kontrolama onda ostavite u prtljazi remen (kaiš), metalne predmete, sat i nakit i sl. 

PRAVILA PONAŠANJA 

 • U našim turističkim skupinama postoje jasna pravila ponašanja koja vrijede za sve sudionike putovanja.
 • Kašnjenje nije prihvatljivo i nemojte računati na susretljivost vodiča ako niste na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme. Polazimo od toga da ste uplatili putovanje kako biste ugodno, poučno i zabavno proveli svoje vrijeme, a ne da biste čekali nekog tko je odlučio kasniti. Putnici koji nisu u dogovoreno vrijeme na dogovorenom mjestu okupljanja će o svom trošku i samostalno stupiti u kontakt sa skupinom i pratiteljem skupine kako bi nastavili utvrđeni program. Moguće neugodnosti i dodatni troškovi uzrokovani kašnjenjem pojedinog putnika nisu odgovornost Agencije, pratitelja skupine niti ostalih putnika.
 • Uviđavnost je sastavni dio kulturnog ponašanja. (1) Ako imate neki od simptoma: kašalj, hunjavica, temperatura, curenje iz nosa, upala dišnih putova i sl. obvezni ste nositi masku dok ste u zatvorenim prostorima, posebno u prijevoznim sredstvima. (2) Dok traje obraćanje vodiča (tehničke informacije ili izlaganje o lokalitetu) molimo budite tihi kako ne biste ometali svoje suputnike koji žele čuti izlaganje.

INFORMACIJE O ODREDIŠTU 

Vremenska zona: Schengenski i europski prostor je u istoj vremenskoj zoni kao Hrvatska, osim ovih iznimki:

 • Kada je u Hrvatskoj 14 sati u ovim zemljama je 13 sati: Portugal, Velika Britanija, Irska, Island (-1h)
 • kada je u Hrvatskoj 14 sati u ovim zemljama je 15 sati: Finska, Estonija, Latvija, Litva, Rumunjska, Bugarska, Grčka, Ukrajina (+1h)
 • Obratite pažnju primjenjuje li zemlja odredišta ljetno skraćenje vremena

Električna energija: Istovjetno kao u Hrvatskoj: frekvencija 50Hz, napon 220V. Standard utičnice isti kao u RH; korisno je ponijeti višestruke utičnice (lupež)

Mobilne i internetske komunikacije: Pozivi prema Hrvatskoj moraju uključivati predbroj +385. Tekstualnu poruku s cijenama ćete dobiti po ulasku u državu. Za prostor EU vrijede iste cijene kao u RH. Cijene u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji, Kosovu i S. Makedoniji su jako visoke, pa je potreban oprez (isključite mobilne podatke). Za Wi-Fi mreže je važno znati da se priključivanjem na neku otvorenu WiFi mrežu otvara put hakerima da Vam ugrade spyware programe na vaš mobilni uređaj.

NOVAC: 

 • Službena valuta: Euro 
 • Džeparac ponesite u novčanicama EUR (manji apoeni od 5, 10, 20 i 50 EUR). U velikom broju slučajeva možete koristiti debit kartice i kreditne kartice.
 • Napojnice: Uobičajena praksa je na cijene u restoranima ili kavanama dodati 10% napojnice. Običaj je sakupiti napojnice našim vozačima i vodičima
 • Kupovina: Tijekom puta imat ćete vrijeme predviđeno za kupovinu suvenira, ali samo ako slobodno vrijeme ne narušava plan putovanja (što će procijeniti pratitelj skupine).
 • Boravišna pristojba: uplaćuje se na recepciji hotela 2-3 € po osobi po noćenju, jer hoteli odbijaju ovo unaprijed naplatiti.
 • Ulaznice: o troškovima eventualnih (neobaveznih) ulaznica i/ili karata će vas informirati pratitelj skupine. Provjerite u rubrici “Cijena ne uključuje”

PRAKTIČNE INFORMACIJE

Javni prijevoz  S obzirom na površinu gradskog središta uputno je koristiti podzemnu željeznicu, cjelodnevna karta košta ?€. Cjelodnevna karta za skupinu do 5 osoba košta ??€. Karta za vožnju (uključivo s presjedanjima, a u trajanju do 2 sata) košta ?€ ili snižena karta ?€. Više o cijenama možete saznati ovdje: https://shop.bvg.de/index.php/tickets (kopirajte link u tražilicu).

 Izlet u Potsdam: vrijedi dnevna karta za zone ABC (Potsdam je u zoni C) i košta ?€ / Schloss Sanssouci (ulaznica košta ??€).

Izlet u Dresden: očekujte vožnju od oko 2 sata s glavnog kolodvora u Berlinu do glavnog kolodvora u Dresdenu i cijenu od oko ?€ za povratnu kartu. U Dresdenu postoji nekoliko znamenitih muzeja, te Katolička katedrala (slobodan ulaz) i Luteranska Frauenkirche (slobodan ulaz, ali je potrebno provjeriti satnicu, uspon na kupolu je ?€). Za muzeje možete pregledati cjenik ovdje: http://www.skd.museum/en/visitor-service/admission-fees/index.html#c9951 (kopirajte u tražilicu)  

Odjeća: Uputno je provjeriti vremenske prilike dan prije polaska na putovanje i sukladno tome pakirati odjeću: uvijek višeslojno i udobno. Zbog posjeta sakralnim objektima koristite odjeću koja pokriva koljena i ramena. Izazovno odijevanje valja izbjegavati (minice za žene, odjeća s razderanim otvorima, duboki dekolte i sl.). Bez obzira na vremensku prognozu, savjetujemo vam da ponesete topliju jaknu i pamučnu majicu s kapuljačom (zbog pada temperature navečer i zbog klima uređaja u zrakoplovu/autobusu). Provjerite s pratiteljem skupine je li prihvatljivo višak odjevnih predmeta ostavljati u autobusu, na svom sjedalu, dok vam ne trebaju!

Obuća: Tijekom obilazaka obujte već nošene tenisice ili cipele. Japanke i natikače nisu pogodne za obilaske, ali su odličan izbor za boravak u hotelu ili na plaži.

Hrana: Preporučeno je konzumirati kuhanu, prženu i pečenu hranu, a za osobe osjetljive probave izbjegavati sirovu i lako kvarljivu hranu. Kao dio pripreme za putovanje preporučeno je 7 dana prije polaska uzimati probiotike, multivitamine i dodatno vitamin C. U prtljazi je dobro imati lijekove protiv proljeva i aktivni ugljen u tabletama. Za obroke tijekom dana postoji određeni broj relativno pristupačnih restorana (dobit ćete preporuku od pratitelja skupine).

Piće: Konzumirajte pakiranu vodu iako je najčešće vodovodna voda higijenski prihvatljiva za piće. Pijanstvo ili konzumacija alkohola na ulici nije prihvatljivo, a ponegdje je kažnjivo. Prevenciju mogućih probavnih tegoba neki putnici rješavaju konzumacijom male količine pelinkovca, orahovca ili viskija prije obroka (piće možete ponijeti sa sobom iz kuće).

Hotele koje koristimo su kategorije navedene pod “Cijena uključuje”. S obzirom na to da standard hotela nije usporediv s Hrvatskom, ponekad skupine smještamo u hotele više kategorije od navedene. Uglavnom, radi se o urednim i čistim smještajnim objektima, bez posebnog luksuza, u kojima ionako provodimo malo vremena (tuširanje i noćenje). Molimo vodite računa kako se boravišna pristojba plaća u hotelima isključivo na recepciji.

Sigurnost: Moguće su sitne krađe i džeparenje, posebno u sredstvima javnog prijevoza ili na ulici. Najčešće se džepari koriste odvlačenjem pažnje (potpis peticije, neka scena, svađa, naguravanje i sl.). Novac i putni dokumenti trebaju biti pažljivo pohranjeni tijekom cijelog putovanja. Etui koji se ovjesi oko vrata, ispod odjeće, je preporučen. Dok sjedite u kavani ili restoranu ručnu prtljagu pohranite u krilo i nemojte je okačiti o naslonjač stolice. Nakit i skupu odjeću nemojte nositi na ovo putovanje. Preslik osobne iskaznice i putovnice obvezno pohranite odvojeno od putnih dokumenata i novca. Droga kod stranih državljana je veliki prekršaj koji se oštro sankcionira.

Zdravlje: Ponesite (1) tablete protiv bolova koje uobičajeno koristite, (2) sredstva protiv probavnih tegoba poput imodiuma (uz aktivni ugljen i probiotike), (3) sredstva protiv uboda insekata (tablete koje ublažavaju reakciju tijela na ubode); (4) ako patite od grčeva uzmite prije i tijekom putovanja (redovito) 375 mg magnezija u formi: Mg malate, Mg glycinate, Mg taurate (sva tri dostupna od tvrtke KAL) ili Mg klorid (ovo su preporučeni oblici magnezijevih dodataka prehrani koji imaju zaista veliku apsorpciju magnezija u tijelo, za razliku od Mg citrata i Mg oksida koji su često dio suplemenata).

Pušenje: Pušenje, uključivo s korištenjem električnih cigareta i parilica (vape) zabranjeno je u zatvorenim prostorima, uključivo u brodovima, autobusima, kombijima, automobilima, balonima i zrakoplovima (o parenju, vape/vaping, pogledajte pod “Poveznice” niže u tekstu). Zabrane su gotovo istovjetne onima u Hrvatskoj, a pratitelj skupine će vam dati više informacija.

Pregledajte sadržaj ovih važnih poveznica:

NAPOMENE 

 • Putovanje se realizira u skladu s Općim uvjetima Okapi d.o.o. i molimo sve sudionike da se detaljno upoznaju s uvjetima otkaza putovanja;
 • Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, brodskih i kopnenih prijevoznih sredstava (izvanredne okolnosti na prometnicama i sl.);
 • Putovanje se realizira za najmanje 20 i najviše 55 sudionika;
 • Putovanje nije preporučeno za slabije pokretne osobe iako točniju procjenu možete napraviti kroz razgovor s predstavnikom agencije;
 • Kalkulacija je rađena za minimalno 30 sudionika, a u slučaju da putuje 20-29 sudionika primjenjiva je obvezna doplata od ??,00 EUR po putniku;
 • Agencija obavještava putnike o otkazu putovanja uslijed nedovoljnog broja prijavljenih najkasnije 7 dana prije putovanja;
 • U slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu od 2,5% a od datuma objave putnog paket-aranžmana agencija zadržava pravo korekcije cijene;
 • Putnik je obvezan, uz konzultaciju s organizatorom putovanja (agencijom), biti informiran o putnim dokumentima, valjanosti istih i ishođenju dodatnih dokumenata (na primjer vize, police putnog osiguranja);
 • Točnost podataka vezanih za putni dokument isključiva je obveza putnika. U slučaju bilo kakvih poteškoća na graničnim prijelazima uzrokovanih netočnim podacima Agencija ne snosi nikakvu legalnu i financijsku odgovornost;
 • Odgovornost svakog putnika je prikupiti informacije o viznom režimu za državu u koju putuje, a od Ministarstva vanjskih poslova države koja je izdala vašu putovnicu (koristite gore priloženu mrežnu poveznicu).
 • DATUM OBJAVE PAKET-ARANŽMANA JE 10.01.2024.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Berlin iz Splita:

 • 475,00 EUR (cijena s popustom) za uplate u cijelosti, na račun i najkasnije 21 dan prije polaska
 • 510,00 EUR (redovna cijena) za uplate s odgodom: 50% cijene na račun najkasnije 21 dan prije polaska i 50% cijene kreditnom karticom na 1-6 obroka s odgodom

Načini plaćanja putovanja “Berlin iz Splita i Zadra”:

Prilikom prijave za putovanje u Berlin uplaćuje se nepovratni iznos od 130,00 EUR. Preostali dio plaća se ili zajedno s uplatom rezervacije ili obročno s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 10 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka i u ovom slučaju putnik ne ostvaruje pravo na cijenu s popustom.

Cijena putovanja u Berlin iz Splita Zadra UKLJUČUJE:

Let zrakoplovom Zadar – Berlin – Zadar uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, za više od 25 prijavljenih transfer od zračne luke do hotela uz panoramski pregled grada i transfer od hotela do zračne luke uključen je u cijenu putovanja (za manji broj prijavljenih koristimo javni prijevoz o trošku putnika), trošak organizacije ptovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Berlin iz Splita Zadra NE UKLJUČUJE:

Pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Berlin iznose 101,00 EUR, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 170,00 EUR), osobne troškove, fakultativne izlete, ulaznice za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na osigurajte.putovanje@gmail.com).

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X