+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje TURSKA iz Splita

Kapadokija i čuda Male Azije na Vašem dlanu

Posjećujemo čarobnu Kapadokiju, zemlju brojnih čuda! Obilazimo Efez i predivne lokalitete uz Egejsko more! Šetamo po Bursi i Istanbulu. Uživamo u Pamukkalama. Odmor, prilika za kupnju, srdačni domaćini, i nezaboravni doživljaji. Kulturna i prirodna baština Turske ostavit će vas bez daha. Ne propustite ovo jedinstveno putovanje!

Cijena putovanja od: 1090,00 EUR

Odredište: Turska

Trajanje: 8 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Turska iz Splita

Detaljno o putovanju

1. dan ZAGREB – ISTANBUL – KAYSERI

Sastanak s predstavnikom agencije u zračnoj luci Franjo Tuđman Pleso.Podjela putnih dokumenata i prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 u 08h55. Slijetanje u 12h05. Sastanak sa vašim vodičem. Nastavak leta za Kayseri u 16h05.Po slijetanju u 17h30 prijevoz do hotela. Smještaj, večera, noćenje.

2. dan KAPADOKIJA

Cjelodnevni obilazak KAPADOKIJE gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 mil. god. formirale jedan među najizuzetnijim pejzažima na svijetu. Obilazak tvrđave UCHISAR; lokacije GOREME- cijeli grad smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. U šupljinama oko grada nalaze se podzemna naselja iz 4. stoljeća, ali i crkve i samostani iz bizantskog doba. Neke od njih imaju dobro očuvane freske iz razdoblja od 7. do 14. stoljeća. Posjetit ćete i muzej na otvorenom ZELVE , mjesto u kojem se nekada nalazila jedna od najvećih zajednica u Kapadokiji. U ovom nevjerojatnom špiljskom gradu možete prošetati povijesnim stanovima, crkvama i vjerskim odajama, kao i gradskim trgom Slijedi obilazak tipičnog grada ove pokrajine,URGUPA. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan KAPADOKIJA – KONYA

Poslije doručka vožnja u obližnji podzemni grad DERINKUYU ukopan čak 7 katova pod zemljom iz doba ranog kršćanstva. Slijedi posjet jednom od najbolje sačuvanih karavansaraja : Sultanhan. Po dolasku u Konyu obilazimo muzej Mevlana. Tu je grobnica velikog pjesnika i filozofa Celadina Rumija Mevlana – osnivača derviškog reda koji je živio u 13.stoljeću.”Više puteva vodi do Boga” govorio je Rumi, “izabrao sam put plesa i glazbe”… Obilazak džamije Aladdin te smještaj u hotel,večera , noćenje .

4. dan KONYA – PAMUKKALE

Nakon doručka odjava iz Konye te vožnja za Pamukkale (“Pamučna tvrđava”), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Crvenih slapova”, gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje .

5. dan PAMUKKALE – EFES – IZMIR

Nakon doručka nastavak ture prema Efezu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije u kojoj je navodno provela zadnje godine života u tajnosti. Po dolasku obilazak Efeza – antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, Agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka — Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana te brdo uznesenja. Nastavak putovanja prema Izmiru. Večera i noćenje.

6. dan IZMIR – BURSA

Poslije doručka vožnja do Bergame.Tu ćemo posjetiti nekadašnji Pergamon, antičku metropolu Male Azije, u kojem se nalazila jedna od sedam crkava spomenutih u Svetom Pismu. Obilazak Pergamonske akropole u kojoj se nekad nalazila biblioteka sa više od 200.000 pergamenata, Zeusov oltar. Posjeta Asklepionu, čuvenom lječilišnom centru iz rimskog doba .Vožnja prema Bursi,gradu koji zauzima posebno mjesto u srcu Turaka jer je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Osmanlijskog carstva .Posjeta Velike džamije (Ulu Cami) i veliki centar svile Koza Han.Večera , noćenje.

7. dan BURSA – ISTANBUL

Voznja prema İstanbulu.Po dolasku oko 11.00 sati obilazak Ajasofije, Topkapı palače, Plave džamije i Kapali čaršije. Večera,noćenje.

8. dan ISTANBUL – ZAGREB

Fakultativno krstarenje brodom po Bosporu sa ručkom u nekom do brojnih restorana. Prijevoz u zračnu luku. Prijava za let TK 1055 u 18h35.Dolazak u Zagreb u 19h40.

Prije prijave za putovanje i sklapanja “Ugovora o putovanju u paket-aranžmanu” pregledajte Upozorenja MVEP (poveznica) o odabranom odredištu. 

DODATNE INFORMACIJE

Putovanja koja uključuju prijevoz zrakoplovom, vlakom, brodom

Uvažite sljedeće napomene i načine ponašanja koje su obveza putnika, a navodimo ih s namjerom uspješne realizacije SKUPNOG putovanja! Ovo je izravan rezultat naših iskustava tijekom putovanja po brojnim odredištima, prohodom kroz brojne procedure u zračnim lukama, postajama vlaka i brodskim lukama.

Ručnu prtljagu pakrajte racionalno: U ručnoj prtljazi nemojte nositi ono što vam NIJE potrebno do dolaska na odredište (oštre predmete: škarice, turpijice i sl; tekuće kozmetičke proizvode i one zapaljive i/ili pakirane pod tlakom, upaljače). Pića nemojte nositi, dok hranu i/ili grickalice nosite; putne dokumente držite u ručnoj prtljazi uvijek na istom mjestu i u plastičnom etuiu ili koverti s zip-zatvaračem; punjač za mobitel nosite u ručnoj prtljazi; manji dio papirnatog novca držite u džepu zbog lakog dohvata za sitne troškove; ponesite okovratni jastuk da vam bude udobnije tijekom leta; lijekove koji bi vam mogli zatrebati pohranite u ručnu prtljagu (protiv bolova, za umiranje želučanih tegoba i sl.);

Toaletne potrebe obavite u pogodno vrijeme: Toalete nalazimo posvuda u zračnim lukama i nije potrebno odvajati se od skupine preuranjeno, a zbog obavljanja toaletnih potreba. Primjer: prije okupljanja skupne i prije prijave na let (DA), prijava na let (NE), prolaz kroz sigurnosne i granične protokole (NE), čekanje u bescarinskoj zoni ili na vratima pred zrakoplov (DA), zrakoplov (DA), šetnja od dolaznih vrata do vrata našeg sljedećeg leta (NE), čekanje ukrcaja na let (DA). Zapravo se radi o vrlo korisnoj racionalizaciji da ne trošimo vrijeme bez razloga, da ne dođe do gubljenja putnika i/ili kašnjenja, a bez da narušimo osnovne potrebe putnika.

Planirajte prolaz kroz sigurnosne kontrole: Dok ste u redu i čekate pristup sigurnosnoj kontroli napravite pripremu: skinite nakit, sat i kaiš (pojas). Iz džepova uklonite sve metalne predmete i kovanice; prilikom pristupa kontrolnom mjestu odložite ručnu prtljagu, jaknu, a sve odjevne predmete koji su preko majice ili košulje također stavite na tacnu, po potrebi izujte cipele neposredno prije kontrole AKO vidite da to rade putnici prije vas. Po prolasku pokupite sve svoje stvari i udaljite se kako bi se u miru ponovo obuli, odjenuli i organizirali. Ako vas vodič upozori o uzastopnim kontrolama onda ostavite u prtljazi remen (kaiš), metalne predmete, sat i nakit i sl. Posebnu pažnju obratite na elektroničku opremu: mobitel, računalo i sl > izdvojite ih na posebnu tacnu. Posebno se fokusirajte nakon prolaska kroz sigurnosnu kontrolu kako ne biste zaboravili nešto što je vaše i nastavili dalje.

Važne informacije i poveznice:

OPĆE NAPOMENE za putovanje Turska iz Splita:

 1. Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
 2. Putovanje se realizira za najmanje 20 i najviše 45 prijavljenih putnika
 3. Putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o. i pod stavkom 9
 4. Agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 21 dan prije polaska
 5. U slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene
 6. Cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
 7. Putovnica je obvezni putni dokument za državljane Republike Hrvatske i mora važiti najkraće 6 mjeseci nakon povratka s putovanja
 8. Prije sklapanja Ugovora o putovanju u paket aranžmanu informirajte se o preporukama MVEP (poveznica) jer je individualna odgovornost svakog ugovaratelja/korisnika odabir odredišta
 9. Odgovorni organizator I.T.C.d.o.o.,Petrinjska 9, Zagreb , IDK:HR-AB-01-080203269 Za ovaj program vrijede « OPĆI UVJETI PUTOVANJA» putničke agencije ITC d.o.o.Putnici na ovom putovanju osigurani su od posljedica stečaja organizatora putovanja. Datum objave paket aranžmana Turska iz Splita je 03.01.2024.

Cijena i način plaćanja

PROMO Cijena putovanja Turska iz Splita:

 • 1090,00 EUR (cijena s popustom) za uplate u cjelosti, na račun i najkasnije do 30 dana prije polaska
 • 1.166,30 EUR (redovna cijena) za uplate s odgodom: 50% cijene na račun najkasnije 30 dana prije polaska i 50% cijene kreditnom karticom na 1-6 obroka s odgodom

Načini plaćanja putovanje u Tursku iz Splita:

Prilikom prijave za putovanje Turska iz Splita uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije u visini cijene zrakoplovnog prijevoza (vidi pod “Cijena ne uključuje”). Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 50% cijene aranžmana.

Cijena putovanja Turska iz Splita uključuje:

Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Zagreb, smještaj u hotelima 4****(lokalna kategorizacija) na bazi polupansiona tijekom čitavog putovanja, razglede, ulaznice i licenciranog lokalnog vodiča na hrvatskom. Ulaznice : Göreme Open Air Museum, Uçhisar, Paşabağları-Zelve, Derinkuyu, Sultanhan,Mevlana muzej, Pamukkale Hierapolis, Efes, Bazilika Sv. İvan, Kuća Bogorodice Marije, Bergama Akropola, Bergama Asklepion, Topkapi Palača.

Cijena putovanja Turska iz Splita ne uključuje:

Zrakoplovne pristojbe (205,00 eur– točan iznos na dan pisanja karte ), osobne troškove, dodatne police osiguranja, smještaj u jednokrevetnoj sobi (210,00 EUR). Agencija zadržava pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. Agencija zadržava pravo eventualne promjene redoslijeda obilaska tijekom ture. Za putovanje hrvatskih državljana u Tursku potrebna je valjana putovnica koja mora važiti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku. Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku ne trebaju vizu za boravak do 90 dana. .

 

X