+385 (0)21 671 348 / +385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje TURSKA iz Splita 2020

Najbolje od Male Azije na Vašem dlanu

Pažljivim planiranjem izbjegavamo dugotrajne vožnje autobusom! Letimo za Kapadokiju, prelijećemo do Egeja i vraćamo se kući iz Pamukkala. Odmor, prilika za kupnju, srdačni domaćini, i nezaboravni doživljaji. Kulturna i prirodna baština Turske ostavit će vas bez daha. Ne propustite ovo jedinstveno putovanje!

Cijena putovanja od: 3.590,00 HRK

Odredište: Turska

Trajanje: 6 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:
13.10.2020.
U prodaji

Prijavite se za Turska

Detaljno o putovanju

1) utorak SPLIT – KAYSERI

Transfer do zračne luke u Sarajevu. Prijava na let Sarajevo – Kapadokija. Granične i sigurnosne formalnosti. Let Sarajevo – Istanbul 11:40h/15:20h. Let Istanbul – Kayseri 18:05h/19:45h. Po dolasku transfer do hotela i noćenje.

2) srijeda Najbolje od KAPADOKIJE

Prije doručka moguće je organizirati let balonima (u svitanje i ako su vremenske prilike primjerene). Doručak. Geološka posebnost ovog kraja omogućila je stanovnicima još od pradavnih vremena da dube svoje nastambe u kamenu. Obići ćemo puno različitih lokaliteta kako bismo stekli dojam o ovom jedinstvenom mjestu. Kaymakli je podzemni grad koji se spušta više od 50 metara ispod razine tla. Zračni tuneli, prolazi, stubišta, dvorane, sobe, kuhinje … sve ovo zaprepasti posjetitelja (ulazak u podzemni grad nije za klaustrofobične). Zatim obilazimo Muzej na otvorenom Goreme. Ovo je uistinu poslastica i vjerojatno najimpresivnije mjesto pokrajine Kapadocije. Kompaktan prostor na kojem se nalaze najljepše crkve Kapadocije, ukrašene su freskama na kojima su još jasne izvorne boje: crkva sv. Barbare, crkva Jabuka, Tamna crkva, crkva zmija, … Obilazimo i Samostan s trpezarijom, crkvom, podzemnim tunelima, spavaonicama. Stanka za ručak. Poslijepodne ćemo obići Uchisar – možda i najslikovitiji gradić ovdje koji krije piramidalnu stijenu prepunu kopanih nastambi. Večera i noćenje u hotelu.

3) četvrtak KAYSERI – IZMIR – MILET – DIDIMA

Rana odjava iz hotela i odlazak za zračnu luku. Let Kapadokija – Egejska obala, točnije Kayseri – Izmir (ASR ADB) 07:50h/09:20h. Ukrcaj u autobus i izlet tijekom kojeg ćemo upoznati antičku baštinu Male Azije. Milet je nizinski grad pokraj rijeke Meandar. Prije Perzijskog upada smatrao se najbogatijim Starim grčkim gradom. Brojni velikani umjetnosti i posebno znanosti rođeni su ovdje, a zaslužni su za tvorbu slavne Škole iz Mileta. Ostaci su u nizini, prilično pokriveni muljem rijeke. Ipak, Amfiteatar, Stadion, Jonska stoa, Sveti put, … svjedoče o velebnosti nekadašnjeg grada. Slijedi kraća vožnja preko nekadašnjeg zaljeva, danas plodne nizine, do starogrčkog svetišta Didima. Ovo se mjesto nekoć nalazilo na čelu poluotoka nedaleko velikog, bogatog i moćnog Mileta. Osobito važno bilo je štovanje Artemide i Apolona. Ako izuzmemo Delfe, ovdje se nalazi najveći i najvažniji Apolonov hram Stare Grčke. Baš kao i u Delfima, ovdje se dolazilo po proročanstva. Nakon obilaska Apolonovog hrama slobodno vrijeme i povratak u hotel. Večera i noćenje.

4) petak EFEZ

Doručak. Odlazimo do obližnjeg Efeza – drevnog grada koji je uistinu impresivan. Iako je rijeka svojim naplavinama ostavila Efez na kopnu, u vrijeme Starih Grka on je bio lučki grad. Jonski Grci su ga nastanili nakon maloazijskih prastanovnika. Postao je i jedan od 12 gradova Jonske lige i nastavio cvasti pod Rimskim carstvom. Porušeni Artemidin hram bio je jedno od 7 svjetskih čuda (rame uz rame s Keopsovom piramidom, Semiramidinim visećim vrtovima i drugim) – danas je sačuvan samo jedan stup legendarnog hrama. Rani kršćani iz Efeza ugostili su nekoliko velikih crkvenih koncila, a vjeruje se da je novozavjetna Knjiga otkrovenja pisana u Efezu. Tijekom obilaska uvjerit ćemo se u veličanstveno bogatstvo antičkih spomenika (posebno je dojmljiva Celzijusova biblioteka). Otići ćemo i do Kuće Blažene Djevice Marije, te posjetiti selo Sirince. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5) subota PAMUKKALE

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja za Pamukkale. Fascinantni krajolik smješten 110 km od mora. Posebnost vode ovog predjela je visoki udio magnezija. Na mjestu gdje vrući izvori izbacuju vodu i ona se spušta s platoa prema dolini nastaju tzv. Pamučni dvorci – Pamukkale. Ove dvorbe su kružne, pa nakupljanje vode tvori slikovite bazene. Rubovi kuda voda istječe imaju stalaktitski oblik. Sedimanti su potpuno bijeli što uvelike doprinosi ljepoti ovog prirodnog fenomena. Na platou s kojeg se voda spušta nalazi se ogroman antički grad (pod UNESCO-vom zaštitom) Hierapolis. Obilazimo lokalitet, gradska vrata i ulice, dvije velike nekropole, Kazalište, Apolonov hram, Plutonijum, Nimfeum, Kleopatrin bazen, Martrij svetog Filipa. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za kupanje u Kleopatrinom bazenu (uz ulaznicu), fotografiranje, šetnju. Odlazak u hotel. Večera i noćenje.

6) nedjelja PAMUKKALE – SARAJEVO – SPLIT

Odjava iz hotela i odlazak za obližnju zračnu luku. Prijava na let Pamukkale – Sarajevo. Denizli – Istanbul 05:50h/07:20h. Let Istanbul – Sarajevo 10:40h/10:45h. Po dolasku u Sarajevo transfer do Splita.

Napomene za putovanje Turska iz Splita:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova

(2) putovanje se realizira za najmanje 20 i najviše 45 prijavljenih putnika

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 21 dan prije polaska

(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

(7) putovnica je obvezni putni dokument za državljane Republike Hrvatske i mora važiti najkraće 6 mjeseci nakon povratka s putovanja

(8) datum objave paket aranžmana Turska iz Splita je 22.08.2019.

Cijena i način plaćanja

PROMO Cijena putovanja Turska iz Splita:

  • 3.590,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska
  • 4.120,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom
  • PROMO cijena vrijedi za sve prijavljene do 06.09.2019.

Načini plaćanja putovanje u Tursku iz Splita:

Prilikom prijave za putovanje Turska iz Splita uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije od 2.500,00 kn (polog za kupnju zrakolovnih karata / u slučaju odustanka zrakoplovna kompanija ne refundira kupljene karte). Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Cijena putovanja Turska iz Splita uključuje:

Let zrakoplovom (ekonomska taksa) na relaciji Sarajevo – Kayseri (Kapadokija), Kayseri Izmir, Denizli (Pamkkale) Sarajevo uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 polupansiona i 1 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalnog vodiča gdje je obvezan u Turskoj, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja Turska iz Splita ne uključuje:

Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja Turska iz Splita iznose 1.590,00 kn za svih pet (5) letova koje koristimo, transfer na relaciji Split-Sarajevo-Split (cijena ovisi o broju prijavljenih, povratni transfer oko 500,00 kn po osobi za 6-8 putnika u kombiju), smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 590,00 kn), osobne troškove, fakultativne izlete, troškove izleta i ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (obvezna doplata 850,00 kn), viza za Tursku NIJE POTREBNA OD 2.3.2020., usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 250,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

 

Slična putovanja

 

X