+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje CRNA GORA iz Splita

Kulturološka i gastronomska tura autobusom

Malena zemlja, Crna Gora, fantastična je turističko odredište. Prirodne ljepote od kojih zastaje dah, obilje kulturno-povijesnih dragulja i odlična hrana čine ovo putovanje zanimljivim, ugodnim i nezaboravnim. Posjetit ćemo i vinarije kako biste kušali najbolja lokalna vina, a u pogledu hrane vjerujemo kako ćete se ugodno iznenaditi domišljatošću tradicionalni recepata.

Cijena putovanja od: 179,00 EUR /1348,68HRK

Odredište: Crna Gora

Trajanje: 3 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:

Prijavite se za Crna Gora

Detaljno o putovanju

POLAZAK 10.OŽUJKA  P O P U NJ E N!

1) petak SPLIT – GOSPA OD ŠKRPJELA – KOTOR – BUDVA

Sastanak putnika za putovanje Crna Gora iz Splita na autobusnoj stanici Sukoišanska u 06:00 sati ujutro. Ukrcaj prtljage u autobus, upoznavanje s vodičem i polazak prema Crnoj Gori. Prelazak granice u Crnu Goru očekujemo iza 10 sati ujutro. Iz Perasta, prekrasnog gradića stiješnjenog između brda sv. Ilije i mora, duboko u Bokokotorskom zaljevu, odlazimo na fakultativni izlet brodićem do otoka Gospe od Škrpjela. Ovo je jedini umjetni otok u Jadranskom moru, a nastao je nasipanjem na hridi na kojoj su mletački pomorci pronašli sliku Blažene Djevice Marije. U neposrednoj blizini je otočić Sv. Đorđa (Jure). Povratak u Perast i kratka stanka za šetnju. Uživajte u tradicionalnim primorskim dvorovima i sredozemnoj atmosferi ovog gradića. Kraća vožnja do Kotora. Obilazimo grad (fakultativno ulaznice) koji je na popisu UNESCO-ve zaštićene svjetske baštine, opasan starim zidinama dužine oko četiri kilometra: Katedrala sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, i nekoliko baroknih palača (popis sakralnih objekata i gospodskih dvorova je uistinu povelik). Nakon obilaska slobodno vrijeme i zatim odlazimo prema Budvi. Smještaj u hotel. Zajednička večera. Noćenje.

2) subota NACIONALNI PARK SKADARSKO JEZERO – VINSKA RUTA

Doručak. Fakultativni izlet prema Sutomoru uz stanku za pogled na Sveti Stefan. Prolazimo tunel i izlazimo u gorskom dijelu Crne Gore gdje je smješten Nacionalni park Skadarsko jezero. Istočni dio jezera pripada Albaniji, a zapadni leži unutar teritorija Crne Gore. Izlet brodom po jezeru. Tijekom plovidbe imat ćemo priliku vidjeti otoke i otočiće, raznoliku faunu (posebno ptice močvarice) i stare sakralne objekte na otočićima. Nakon plovidbe odlazimo prema jednoj od najvećih vinskih plantaža Europe 13. Juli i posjećujemo vinski podrum. Zajednički ručak i uživanje u degustaciji visoko-kvalitetnih vina. Krajem dana radimo stanku u Podgorici, a zatim se vraćamo u Budvu. Večernja šetnja gradom čije je povijesno središte zanimljivo i donekle podsjeća na Dubrovnik. Slobodan ostatak večeri. Noćenje.

3) nedjelja CETINJE – TIVAT – SPLIT

Doručak. Putovanje u Crnu Goru iz Splita privodimo kraju. Pred nama je još jedan dojmljiv dan. Iz Budve vozimo prema Cetinju. Fakultativni obilazak Cetinja, grada koji je osnovan kao središte države u 15.st. kako su Turci napredovali nizinskim dijelovima Crne Gore. Danas je ovdje službena rezidencija Predsjednika Crne Gore (Plavi dvor). Obilazimo Cetinjski manastir, Njegoševa Biljarda, Vlaška crkva i Crkva na Ćipuru, Dvor kralja Nikole, katolička crkva Sv. Antuna. Ručak u Cetinju. Povratak prema Primorju. Stanka u Tivtu za nezaboravni užitak – slatke delicije u jednoj iznimnoj slastičarnici (vjerujemo da ćete dio ponude ponijeti sa sobom kako biste se pogostili i počastili svoje ukućane). Dolazak u Split očekujemo u kasnijim večernjim satima. Naše putovanje u Crnu Goru iz Splita završava.  

Opće napomene:

(1) putovanje se realizira za najmanje 40 prijavljenih putnika / sudionika putovanja, (2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o., (3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska, (4) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene, (5) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Crnu Goru iz Splita’ je 24.01.2023.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja “Crna Gora iz Splita”:

  • 179,00 EUR /1348,68HRK (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 21 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 192,00 EUR /1446,62HRK (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja:

Prilikom prijave za putovanje Crna Gora iz Splita uplaćuje se minimalni iznos rezervacije od 50,00 EUR /376,73HRK. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana. Cijena je kalkulirana za minimalno 40 osoba / Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena za Crna Gora iz Splita UKLJUČUJE:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama koje su navedene u programu, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena za Crna Gora iz Splita NE UKLJUČUJE:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 114,00 EUR /858,93HRK), osobne troškove, pića uz obroke osim ako je drukčije navedeno u programu, fakultativne posjete (ulaznice i lokalno vođenje): izlet prvi dan putovanja Gospa od Škrpjela i Katedrala sv Tripuna 15,00 EUR, izlet drugi dan putovanja Skadarsko jezero i posjet vinariji s degustacijom 35,00 EUR ili s degustacijom i ručkom 55,00 EUR, izlet treći dan putovanja posjet Cetinju s ulaznicama 15,00 EUR (ako se ide u Mauzolej onda 25,00 EUR), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr).

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Web Sources & Friends

 

X