+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje MAKEDONIJA i ALBANIJA iz Splita

Kulturološka i gastronomska tura

Malene zemlje, Makedonija, Albanija i Crna Gora, fantastična su turistička odredišta. Prirodne ljepote od kojih zastaje dah, obilje kulturno-povijesnih dragulja i odlična hrana čine ovo putovanje zanimljivim, ugodnim i nezaboravnim. Posjetit ćemo i vinarije kako biste kušali najbolja lokalna vina, a u pogledu hrane vjerujemo kako ćete se ugodno iznenaditi domišljatošću tradicionalni recepata.

Cijena putovanja od: 350,00 EUR /2637,08HRK

Odredište: Crna Gora

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:
10.05.2023.
U prodaji

Prijavite se za Makedonija i Albanija

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) dan SPLIT – VINARIJA ŠIPĆANIK – TIRANA

Sastanak putnika na autobusnoj postaji SUKOIŠANSKA ulica, Split u 5:00 sati ujutro. Ukrcaj prtljage u autobus, upoznavanje s vodičem i polazak prema Crnoj Gori. Odlazimo prema jednoj od najvećih vinskih plantaža Europe 13. Juli i posjećujemo vinski podrum Šipćanik smješten unutar ogromnog podruma koji je izgrađen u vrijeme SFRJ kao popratni i skriveni dio vojne zrakoplovne baze. Uživajte u degustaciji fantastičnih i visoko-kvalitetnih vina. Moguće je organizirati ručak. (Ako vinarija ne bude otvorena zamijenit ćemo ovaj sadržaj posjetom Cetinju). Nastavljamo do obližnje granice i ulazimo u Albaniju. Smještaj u hotel u Tirani. Večernja šetnja gradom. Noćenje #1.

2) dan TIRANA – OHRID

Doručak. Danas ćemo upoznati glavni grad Albanije, koji se vidno transformira u vrlo kratkom vremenu. Tirana ima oko pola milijuna stanovnika, a u okrugu živi preko 800.000 ljudi. Razgledavanje u pratnji vodiča: Skenderberg trg, Ethem Bey džamija, Sahat kula, Nacionalni povijesni muzej, Palača kulture, Mauzolej Enver Hodže. Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak u nekom od preporučenih restorana (cijene su izuzetno povoljne, hrana ukusna i vjerujemo da ćete uživati u gastro-ponudi). Poslijepodne nastavljamo prema Makedoniji. Po dolasku u Ohrid smještaj u hotel. Noćenje #2.

3) dan OHRID & Sv. NAUM

Doručak. Obilazimo Ohrid: Grad je uvršten na popis UNESCO-ve baštine već 1980. godine. Ohridom dominiraju brojne crkve i manastiri kojih je nekoć bilo koliko i dana u godini. Smješten uz Ohridsko jezero odavno postaje makedonsko turističko središte i ljetovalište. Osim hotela, brojnih restorana i kavana, poznat je po tajnoj izradi nadaleko poznatih ohridskih bisera. Razgledavanje stare gradske jezgre u pratnji vodiča: Spomenik Ćirilu i Metodu, Crkva Sv. Sofije, Antički teatar, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment (IX. St.), ranokršćanska crkva Sv. Erazma (IV. St.), Samuilova tvrđava (X./XI. St.). Moguće je organizirati zajednički ručak. Poslijepodne odlazak prema Crkvi Sv. Nauma. Prvi manastir na ovom mjestu podigao je sv. Naum krajem IX. stoljeća. Smješten na prekrasnoj lokaciji (litici iznad Ohridskog jezera) manastir je često dograđivan da bi konačni izgled dobio u XVI. stoljeću. Postao je jedna od najpoznatijih znamenitosti Makedonije. U blizini je izvor Crnog Drima. Nakon obilaska povratak u Ohrid. Slobodna večer. Noćenje #3.

4) dan OHRID – KRUJE – SKADAR

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Albaniji. Sredinom dana dolazimo u Kruje. Središte otpora Osmanlijama u XV. stoljeću pod vodstvom legendarnog odmetnutog janjičara Skenderbega. Ovo je mjesto nacionalnog ponosa Albanije u kojemu ćemo prošetati pazarom i obići Skenderbegov dvorac. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira, ručak ili okrjepu u nekoj od kavana. Kraća vožnja za Skadar (alb. Shkodra), grad od oko 110.000 stanovnika, a okružen s tri rijeke: Kir, Drin i Bojana (Buna). Smještaj u hotel. Večernja šetnja središtem grada, Pjaca i glavna ulica koja vodi od Katedrale (sveti Stjepan), spomenik Majci Tereziji. Noćenje #4.

5) dan SKADARSKO JEZERO – SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo prema Crnoj Gori i mjesta Virpazar gdje je smješten Nacionalni park Skadarsko jezero. Istočni dio jezera pripada Albaniji, a zapadni leži unutar teritorija Crne Gore. Izlet brodom po jezeru. Tijekom plovidbe imat ćemo priliku vidjeti otoke i otočiće, raznoliku faunu (posebno ptice močvarice) i stare sakralne objekte na otočićima. Ručak nakon plovidbe (na jednoj od neiskvarenih, skrivenih plaža uz jezero). Kušat ćete lokalne specijalitete, od pršuta do dimljenog šarana i svakojakih plodova jezera. Povratak do autobusa i povratak prema Splitu. Stanka u Tivtu za nezaboravni užitak – slatke delicije u jednoj iznimnoj slastičarnici (vjerujemo da ćete dio ponude ponijeti sa sobom kako biste se pogostili i počastili svoje ukućane). Dolazak u Split očekujemo kasno navečer.

Opće napomene:

(1) putovanje se realizira za najmanje 20 prijavljenih putnika uz navedenu doplatu, dok iskazana cijena vrijedi za 30 i više sudionika putovanja, (2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o., (3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska, (4) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene, (5) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Albaniju i Makedoniju iz Splita’ je 20.01.2023.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja “Albanija i Makedonija iz Splita”:

  • 350,00 EUR /2637,08HRK (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 21 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 374,50 EUR /2821,67HRK (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja:

Prilikom prijave za putovanje Makedonija, Albanija i Crna Gora iz Splita uplaćuje se minimalni iznos rezervacije od 40,00 EUR /301,38HRK. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana. Cijena je kalkulirana za minimalno 30 osoba. Putnici se obvezuju uplatiti 35,00 EUR /263,71HRK po osobi ako bude 20-29 prijavljenih.

Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena za Albanija i Makedonija iz Splita UKLJUČUJE:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama koje su navedene u programu putovanja Makedonija i Albanija iz Splita, smještaj u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče gdje su propisani, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane. Za sve putnike, bez obzira na mjesto ukrcaja, vrijedi ista cijena.

Cijena za Albanija i Makedonija iz Splita NE UKLJUČUJE:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 95,00 EUR /715,78HRK), osobne troškove, ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, degustacije i obroke osim doručka koji je uključen u pansionsku uslugu, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr).

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Web Sources & Friends

 

X