+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje TAJLAND iz Splita, Zagreba

Odmor uz obilazak fantastičnog Tajlanda

Tajland, raj na zemlji, država u tropskom pojasu, okupana vodama Indijskog oceana, zemlja je vječnog ljeta. Pitomi krajolici, nestvarna ljepota plaža, koraljni otoci, mirni i srdačni ljudi, ... Tajland svoje posjetitelje dočekuje širom otvorenih ruku. Hrana je odlična, mogućnost zabave neograničena, prilika za odmor i relaksaciju na svakom koraku, a kulturna baština uistinu fascinantna. Nagradite se odmorom!

Cijena putovanja od: 1.690,00 EUR

Odredište: Tajland

Trajanje: 10 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Tajland

Detaljno o putovanju

1) nedjelja ZAGREB  DOHA – CHIANG MAI

Sastanak putnika za putovanje u Tajland u zračnoj luci Zagreb u 06:30 sati. (za putnike iz Splita, uz doplatu i pravovremenu prijavu: let Split-Zagreb večer prije i noćenje pokraj zračne luke). Prijava na let, granične i carinske formalnosti. Let Zagreb-Doha 0840h/1610h. Let Doha-Chiang Mai 2010h/0600h (+1). Tijekom letova služe se obroci i pića.

2) ponedjeljak CHIANG MAI & CHIANG RAI (R/N)

Po dolasku transfer do središta grada i obilazak hrama Wat Phrathat Doi Suthep. Hram je smješten na predivnoj lokaciji preko 1000m iznad mora i s njega se pruža pogled na grad. Izgrađen u 14.st. diči se Zlatnom pagodom u kojoj se čuvaju relikti Bude. Slijedi posjet selu obrtnika u kojemu ćete se upoznati s načinom izrade rukotvorina od papira, svile, drva, pletiva i srebra. Zajednički ručak. Nastavljamo prema gradu Chiang Rai (oko 180 km / 3 sata vožnje). Tijekom vožnje ćete upoznati predivne krajolike sjevernog Tajlanda. Po dolasku obilazimo Bijeli hram (Rong Khun) kojeg je dizajnirao jedan poznati tajlandski umjetnik i koji je potpuno bijele boje. Poseban dojam ostavljaju refleksije stakla koje je ugrađeno u fasadu. Odlazimo u hotel. Noćenje #1.

3) utorak ZLATNI TROKUT (D/R/N)

Doručak. Odlazimo za Selo dugovratih žena. Tradicija je nositi prstene oko vrata od rane dobi. Neke od žena imaju ih čak do 20 i ponosno ih pokazuju. Slijedi odlazak do gradića Mae Sai, granice s Mijanmarom i najsjevernije točke Tajlanda. Uživajte u kupnji mijanmarskih proizvoda na lokalnoj tržnici. Slijedi odlazak do Zlatnog trokuta, tromeđe – mjesta gdje se susreću državne granice Laosa, Tajlanda i Mijanmara. Plovidba rijekom Mekong: obilazimo Kip zlatnog Bude koji je na obali, a s rijeke je predivan pogled na njega. Posjećujemo Muzej opijuma. Tijekom izleta zajednički ručak. Povratak u hotel. Noćenje #2.

4) srijeda CHIANG RAI – PHUKET (D/R/N)

Doručak. Odjava iz hotela i jutarnji transfer za zračnu luku. Domaći let na relaciji Chiang Rai – Phuket / nije uključen u cijenu aranžmana prema traženju skupine). Po slijetanju u Phuket transfer prema hotelu. Zajednički ručak. Ostatak dana slobodno vrijeme za individualne programe. Uživajte u veličanstvenom jugu Tajlanda, tropskom radu u kojem se isprepliće more i kopno, bujna vegetacija i smaragdno more. Noćenje #3.  

5) četvrtak ZALJEV PHANG NGA (D/R/N)

Doručak. Izlet brodom do prekrasnog Zaljeva Phang Nga. Jedinstveni krajolik gotovo okomitih krških stijena na kojima obiluje tropska vegetacija, djevičanskih plaža i fascinantnih otoka dio je iskustva koje ćemo ovdje doživjeti. James Bond island i otok Koh Panyee samo su neki od točaka u ovom krajoliku koji će vas ostaviti bez daha, baš kao i hram kojeg ćemo obići. Ručak i kupanje u smaragdno zelenom moru. Obilazak muslimanskog sela koje je na drvenim kolcima a kuće su povezane drvenim mostićima. Povratak u hotel uz stanku u tvornici orašastih plodova. Slobodna večer. Noćenje #4.

6) petak PHUKET – BANGKOK (D/R/N)

Doručak i odjava iz hotela. Transfer do zračne luke i let Phuket – Bangkok (nije uključen u cijenu na tražanje skupine). Po slijetanju preuzimanje prtljage i transfer prema središtu grada. Zajednički ručak. Putovanje u Tajland dovelo nas je u legendarni Bangkok. Ovo je prijestolnica Tajlanda, nezaobilazna je točka posjeta istoku Azije. Grad sijeku nebrojeni kanali rijeke Chao Praja. Plovidba rijekom i uživanje u pogledu na suvremene ali i tradicionalne građevine, nastambe od drva. Posjetit ćemo Wat Arun (Hram Svitanja), ukrašen keramikom i smješten na zapadnoj obali rijeke Chao Phraya. Noćenje #5.

7) subota BANGKOK (D/N)

Doručak. Slobodan dan u Bangkoku za individualne razglede i upoznavanje grada koji nikada ne spava. Noćenje #6.

8) nedjelja BANGKOK – DAMNOEN SADUAK (D/R/N)

Doručak. Vožnja kroz polja riže, voćnjake, plantaže kokosa i solane prema zapadu do regije Damnoen Saduak. Ovdje ćemo uživati u šarenilu plutajućih tržnica, trgovini i autentičnom životu Tajlanđana. Zatim ćemo posjetiti tržnicu na tračnicama, gdje se štandovi uklanjaju po dolasku vlaka i ponovo vraćaju kada vlak ode. Poslije kraćeg zadržavanja za fotografiranje. Povratak u Bangkok i zajednički ručak. Poslijepodne obilazimo hram Wat Phra Kaew, najljepši i najvažniji hram Tajlanda. Dojam kojeg ostavlja obilje ukrasa i bogatstvo je uvesti posjetitelja u grad anđela na zemlji. Obilazimo Kraljevsku palaču. Ovo je jedan od najljepših primjera sijamske dvorske arhitekture. Dvor je bio središte političke moći punih 150 godina. Posebno su zanimljive: Pogrebna dvorana, Dvorana za prijeme, Krunidbena dvorana, Kraljevska gostinska kuća i Kraljevska kapela sa Smaragdnim Budom. Povratak u hotel. Noćenje #7.

9) ponedjeljak BANGKOK – AYUTTHAYA  DOHA (D/R)

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na izlet: odlazimo do Ljetne palače Bang Pa-In. Podignuli su je kraljevi Tajlanda u 17.st. i nastavili proširivati i uljepšavati kroz dva stoljeća. Zatim odlazimo tri hrama regije Ayutthaya: hram Wat Phra Si Sanphet. zatim posjet hramu Wat Yai Chai Mongkol koji se diči predivnom stupom. Sredinom dana krstarimo prema Bangoku uz ručak. Odlazimo za zračnu luku. Prijava na let Bangkok – Doha 2100h/0050h +1

10) utorak DOHA  ZAGREB

Let Doha – Zagreb 0200h/0615h. Putovanje u Tajland završava!

Prije prijave za putovanje i sklapanja “Ugovora o putovanju u paket-aranžmanu” pregledajte Upozorenja MVEP (poveznica) o odabranom odredištu. 

INFORMACIJE O VIZI ZA TAJLAND

Vize se pribavljaju u Konzulatu Tajlanda u Zagrebu (Thai Consulate Zagreb), na adresi Gunduličeva 18, 10000 Zagreb, HRV, a u radnom vremenu (ponedjeljak – petak) od 9:00h do 13:00h.

Za ishođenje vize potrebno je dostaviti:

 1. Putovnicu koja vrijedi najmanje 6 mjeseci od datuma povratka iz Tajlanda i u kojoj je najmanje jedna stranica potpuno prazna 
 2. Preslik prve stranice putovnice (stranica na kojoj je vaša fotografija)
 3. Preslik vaše zrakoplovne karte
 4. Jedna (1) slika poput one potrebne za izradu putovnice
 5. Ispunjen obrazac za izdavanje vize kojeg se može preuzeti na stranicama tajlandskog konzulata
 6. Točan iznos od 35 EUR

Prilikom popunjavanja obveznog formulara / zahtjeva za izdavanje tajlandske vize potrebno je upisati: (1) datum ulaska u Tajland, (2) broj dana koje provodite u Tajlandu, (3) ime i adresa hotela u kojem ostajete u Tajlandu, (4) ime agencije iz hrvatske koja organizira vaše putovanje (local guarantor), (5) vrsta prijevoza i ime prijevoznika kojeg koristite za dolazak do Tajlanda.

Važne informacije i poveznice:

Prosječne temperature: Prosječne temperature (za veljaču) za Tajland su oko 28 stupnjeva C, a u rasponu od 33 stupnja C tijekom dana i 23 stupnja C tijekom noći. Na sjeveru zemlje noćne temperature su nešto niže (oko 16 stupnjeva C).    

Vremenska zona: Cijela država pripada jednoj vremenskoj zoni – 6 sati ispred vremena u Hrvatskoj. Kada je u Hrvatskoj 13 sati u Tajlandu je 19 sati.    

Odjeća i obuća Lagana pamučna, široka i udobna odjeća. S obzirom na to da dolazimo iz zimskog razdoblja u Hrvatskoj preporučeno je nositi odjeću dugih nogavica i rukava za zaštitu od „ljetnog“ sunca u Tajlandu kao i od uboda komaraca. Cijela država pripada tropskom pojasu pa je preporučena lagana sportska i udobna, već korištena obuća. Preporučene su natikače ili japanke za plažu i hotel. Višeslojno odijevanje na sjeveru (rano ujutro ili navečer). Svakako majica dugih rukava s kapuljačom ili jakna za jutro i večer (ako zatreba) i za let zrakoplovom. Uvažite kako idemo u tropsku zemlju pa je PRAKTIČNOST ispred ESTETIKE u odabiru odjeće svakako preporučena.    

Tajlanđani polažu veliku važnost osobnoj higijeni, čistoći i izgledu. Majice bez rukava (tank tops), trikoi (singlets), kratke hlaće (shorts) i slična odjeća smatra se nepristojnom na svim mjestima osim na plaži. Sandale su prihvatljive izuzev na formalnim okupljanjima. Topless ili nudizam na plažama ili drugim mjestima smatra se uvredljivim ponašanjem i ilegalno je. Prilikom ulaska u nečiju kuću, u neke urede i trgovine pristojno je izuti cipele ili sandale. Ako vidite obuću poredanu pred nekim ulaznim vratima nemojte čekati da vas zamole, već odmah izujte obuću. 

Kraljevska obitelj  Svi članovi kraljevske obitelji izuzetno su poštovani u Tajlandu. Od posjetitelja se očekuje jednak odnos i poštivanje. Negativne izjave o monarhiji težak su prekršaj u ovoj zemlji i vode oštrim kaznama. Prilikom izvođenja nacionalne himne (svakodnevno u 8 sati ujutro i 6 sati navečer, te na javnim događajima ili u kinima) od Vas se učekuje da ustanete i pokažete poštovanje. Najbolje pravilo je pogledati ljude oko vas i uraditi ono što oni rade.

Religija  Nemojte vrijeđati nijednu religiju, niti većinski budizam niti neku drugu manjinsku religiju. Težaj je prekršaj riječju ili postupkom uvrijediti religiju. Za posjetitelje ovo je osobito važno prilikom posjeta hramovima i svetištima.

Svi prikazi Bude (veliki ili mali) smatraju se svetima. Nemojte se penjati na kipove Bude ili snimati fotografije ispred prikaza bude. Redovnicima je zabranjeno dotaknuti ili biti dotaknuti od žene. Žena koja želi nešto pokloniti redovniku ili budističkom novaku polaže poklon na tkaninu. Tek tada redovnik to smije uzeti.

Uvijek se odijevajte uredno i pristojno prilikom posjeta nekom hramu ili svetištu – kratke hlače ili majice bez rukava smatraju se neželjenima. Nemojte nositi obuću unutar glavne kapele hrama u kojoj je Budin kip. Primjereno je biti obuven u vanjskom prostoru hramskog kompleksa.  

Valuta i plaćanja U Tajlandu je valuta Baht (kratica THB). Tečaj je 1 € = 35 bahta; 1 USD = 31 baht; 1 kn = 4,8 bahta  

 • Konverzija: 10 bahta je 2 kn / 20 bahta je 4,1 kn / 50 bahta je 10,3 kn / 100 bahta je 20,5 kn / 500 bahta je 103 kn / 1000 bahta je 205 kn    
 • Kovanice: 25 i 50 satanga, 1, 2, 5 i 10 bahta  
 • Novčanice: 20, 50, 100, 500, 1000 bahta    

Preporučeno je nositi USD (Američki dolar) iako EUR nije problem mijenjati u mjenjačnicama.    

Novac (eure ili dolare) možete mijenjati na mjenjačnicama ili ga podizati na bankomatima. Preporučano je izbjegavati plaćanje kreditnim karticama (uglavnom vam obračunaju 3-4% višu cijenu). U bankama je provizija za zamjenu novca oko 2% ali ako donesete stare ili minimalno oštećene novčanice onda je dodatnih 2%. Ukratko: ponesite novije novčanice eura ili dolara i promijenit ćemo ih prema sugestijama lokalnog vodiča u pouzdanoj mjenjačnici ili banci.    

Postotak prijevara prilikom korištenja kreditnih kartica je izuzetno visok. Prijevara na bankomatima se također ponekad događaju. Pripazite da vaš PIN ne vidi nitko dok podižete novac sa bankomata (radi ilegalnih kamera pokrijte rukom tipke dok unosite PIN). Odbijte pomoć prilikom korištenja bankomata koju bi vam mogli ponuditi „slučajni prolaznici“ (koji zapravo nisu tu slučajno i vrlo su vješti lopovi). Zaštitite sve dokumente koji sadrže detalje kreditne kartice ili bankovnog računa. Nemojte davati osobne podatke ili podatke o bankovnom računu nikome.

Hrana i piće  Tijekom putovanja imamo u cijenu uključena dva obroka (doručak i ručak). Tajland ima odličnu gastronomiju i nemojte se sustezati pojesti nešto na štandovima na ulici. Vodu sa slavine NEMOJTE PITI! Konzumirajte pakiranu vodu. Alkoholna pića su dostupna, a preporučeno je kupovati kvalitetne brandove piva, vina i žestokih pića. U barovima plaćajte po donošenju pića kako biste izbjegli eventualne kasnije rasprave oko računa. Ako niste u društvu pazite na svoju čašu jer je čest slučaj podvale raznih stimulansa u piće.    

Carinske regulacije o unosu alkoholnih pića, cigareta i novca u Tajland: moguće je unijeti 1 litru alkoholnog pića po osobi; 200 cigareta po osobi; a iznos preko 15.000 USD po osobi svakako treba prijaviti. Zabrana unosa iz EU zemalja članica: meso, zlato, droga.    

Napojnice su uobičajena praksa za vozače, vodiče, taksiste. Ekskluzivni restorani uključe 5% napojnice u cijenu. U ostalim slučajevima napojnice nisu obvezne, iako su dobrodošla gesta ako ste zadovoljni uslugom.

Sigurnost  Novac i putni dokumenti trebaju biti pažljivo pohranjeni tijekom cijelog putovanja. Ulične pljačke su rijetkost, ali je priličan broj sitnih lopova i džepara. Ulično nasilje je rijetko zastupljeno, no raste broj krađi ručnih torbi koje otimaju lopovi na motorima (posebno u velikim gradovima i turističkim zonama). Nakit i skupu odjeću ne treba nositi na ovo putovanje jer izazivaju pažnju eventualnih lopova. Novce i dokumente ne treba nigdje ostavljati (čak ni u hotelskoj sobi) već ili u sefu ili razdijeljeno na barem dva mjesta u ručnoj prtljazi.    

Prtljaga preporučeno je nositi kofer koji se može zaključati. Ograničite masu predane prljage na 20kg. Samo na letovima Qatar Airwaysa je ograničenje 30kg (interkontinentalni let) dok su letovi na domaćim linijama podložni pravilu 20 kg po torbi / koferu.

Droga Tajland se često prikazuje kao „party“ odredište. Međutim, posjedovanje lakih i teških opijata je zakonom kažnjivo. Kazne za posjedovanje droga su jako oštre. Mi putujemo organizirano i s nama je prateće osoblje koje će nam davati potrebne sigurnosne informacije – treba pažljivo saslušati savjete i pridržavati se danih uputa i vjerujemo kako nećete osjetiti nikakvu nelagodu. Ubacivanje opijata u piće ili podvaljivanje droge u tuđu prtljagu su česta praksa. Stoga preporučamo oprez i stalni nadzor svoje prtljage, pića i sl.

Fotografiranje Nemojte fotografirati vojne objekte niti vojnike. Prije fotografiranja neke osobe uvijek pitajte za dozvolu. Tajlanđani su susretljivi i nećete imati problema.

Elektična energija U Tajlandu je napon 110 V – 220 V. Ne treba koristiti transformatore napona. Utičnice su tipa A i B (kao SAD), C (kao EU), F (šuko kao Njemačka) O (jedinstven za Tajland ali u ovu utičnicu idu C, E, F). Ako baš želite pribaviti adapter –prilično su jeftini i dostupni u zračnim lukama i trgovinama, pa ćemo ih po potrebi pribaviti na licu mjesta.

Širom Tajlanda norma električne struje je 220V. Ovo se posebno odnosi na turističke dijelove zemlje. Ipak, u nekim drugim dijelovima još uvijek se koriste trostruki utikači i utičnice. Ako želite biti 100% sigurni – koristite adapter.

Pušenje  Pušenje NIJE svugdje dopušteno. Uglavnom je zabranjeno u zatvorenim prostorima i prostorima koji imaju AC, a dopušteno na otvorenim prostorima. Striktna pravila se primjenjuju na plažama – postoje pušačke zone, no pušenje je na plažama zabranjeno, baš kao i bacanje opušaka na pijesak plaže. Kazne su iznimno visoke (oko 2.500,00 EUR). Molimo vodite računa o jasno naznačenim zabranama pušenja, a ako nisu vidljive raspitajte se prije nego li pripalite cigaretu. PUŠENJE E-CIGARETA JA ZABRANJENO. IMATI E-CIGARETU KOD SEBE MOŽE SE TRETIRATI KAO TEŽAK PREKRŠAJ: ZATVOR, SUĐENJE I KAZNA OD 50.000 DO 100.000 BAHTA.

Kupanje  Tajland je zemlja s brojnim pješčanim plažama. Rizici kupanja su mali ali postoje: meduze, morske zmije i raže. Morski psi ne predstavljaju značajnu opasnost (4 napada na ribare u posljednjih 100 godina). Snažni podmorske morske struje predstavljaju još jednu od opasnosti, baš kao i jureći jet-ski koji turisti često koriste i pojavljuju se iznenadno.

Napojnice  Za svaku uslugu koju plaćate primjenjuje se „trošak usluge“ ili na engl. “service charge”, a ovo zapravo znači plaćanje napojnice. Naravno da je dobrodošla gesta posjetitelja ako ostavi par bahta kao napojnicu u slučaju da je izuzetno zadovoljan uslugom. Nema pravila o iznosu napojnice ali smatrajte da je napojnica od 35 bahta dovoljna da primatelju osigura potpuni obrok.  

Obvezni dokumenti  Obveza putnika je napraviti dva preslika putovnice. Jedan (rezervni) preslik i putovnicu pohranite u hotelu, a jedan preslik ste obvezni nositi sa sobom tijekom dana. Uz ovo obvezno ponesite i osobnu iskaznicu jer je zakonska obveza imati dokument sa slikom / fotografijom kod sebe stalno.    

Cjepiva, insekti i sl. 

Malarija > Postoji mali rizik od malarije na sjevernom dijelu Tajlanda. Preporučeno je pribaviti antimalarik „Malarone“. Lijek je prikladan za ovo područje i vrlo dobro se podnosi, a košta oko 500 kn. Lijek se konzumira 1-2 dana prije ulaska u sjeverni Tajland, za vrijeme boravka i 7 dana nakon izlaska iz sjevernog Tajlanda. Dodatna prevencija je obilno korištenje repelenata za komarce (koje sadrže DEET 30-35%), kao i nošenje odjeće svijetle boje, dugih nogavica i rukava, te zatvorenu obuću.

Cjepiva > Preporučena cjepiva su za: (1) hepatitis A, (2) trbušni tifus. Rizik od zaraze je mali za obje bolesti. Tajland inzistira na cjepivu protiv žute groznice ako ste nedavno posjetili državu koja ima ugrozu od te bolesti. Preporuča se izbjegavati kontakt s psima i drugim životinjama zbog postojećeg, ali minimalnog rizika od bjesnoće. Uobičajena cjepiva protiv ospica, zaušnjaka, rubeole, difterije i tetanusa također bi trebala biti obvezna za sve posjetitelje.  

Insekti > Osobe osjetljive na uboda insekata trebale bi na putovanje ponijeti repelente i antihistaminike (za smanjenje alergijske reakcije na ubod).  

Putovanja koja uključuju prijevoz zrakoplovom, vlakom, brodom

Uvažite sljedeće napomene i načine ponašanja koje su obveza putnika, a navodimo ih s namjerom uspješne realizacije SKUPNOG putovanja! Ovo je izravan rezultat naših iskustava tijekom putovanja po brojnim odredištima, prohodom kroz brojne procedure u zračnim lukama, postajama vlaka i brodskim lukama.

Ručnu prtljagu pakrajte racionalno: U ručnoj prtljazi nemojte nositi ono što vam NIJE potrebno do dolaska na odredište (oštre predmete: škarice, turpijice i sl; tekuće kozmetičke proizvode i one zapaljive i/ili pakirane pod tlakom, upaljače). Pića nemojte nositi, dok hranu i/ili grickalice nosite; putne dokumente držite u ručnoj prtljazi uvijek na istom mjestu i u plastičnom etuiu ili koverti s zip-zatvaračem; punjač za mobitel nosite u ručnoj prtljazi; manji dio papirnatog novca držite u džepu zbog lakog dohvata za sitne troškove; ponesite okovratni jastuk da vam bude udobnije tijekom leta; lijekove koji bi vam mogli zatrebati pohranite u ručnu prtljagu (protiv bolova, za umiranje želučanih tegoba i sl.);

Toaletne potrebe obavite u pogodno vrijeme: Toalete nalazimo posvuda u zračnim lukama i nije potrebno odvajati se od skupine preuranjeno, a zbog obavljanja toaletnih potreba. Primjer: prije okupljanja skupne i prije prijave na let (DA), prijava na let (NE), prolaz kroz sigurnosne i granične protokole (NE), čekanje u bescarinskoj zoni ili na vratima pred zrakoplov (DA), zrakoplov (DA), šetnja od dolaznih vrata do vrata našeg sljedećeg leta (NE), čekanje ukrcaja na let (DA). Zapravo se radi o vrlo korisnoj racionalizaciji da ne trošimo vrijeme bez razloga, da ne dođe do gubljenja putnika i/ili kašnjenja, a bez da narušimo osnovne potrebe putnika.

Planirajte prolaz kroz sigurnosne kontrole: Dok ste u redu i čekate pristup sigurnosnoj kontroli napravite pripremu: skinite nakit, sat i kaiš (pojas). Iz džepova uklonite sve metalne predmete i kovanice; prilikom pristupa kontrolnom mjestu odložite ručnu prtljagu, jaknu, a sve odjevne predmete koji su preko majice ili košulje također stavite na tacnu, po potrebi izujte cipele neposredno prije kontrole AKO vidite da to rade putnici prije vas. Po prolasku pokupite sve svoje stvari i udaljite se kako bi se u miru ponovo obuli, odjenuli i organizirali. Ako vas vodič upozori o uzastopnim kontrolama onda ostavite u prtljazi remen (kaiš), metalne predmete, sat i nakit i sl. Posebnu pažnju obratite na elektroničku opremu: mobitel, računalo i sl > izdvojite ih na posebnu tacnu. Posebno se fokusirajte nakon prolaska kroz sigurnosnu kontrolu kako ne biste zaboravili nešto što je vaše i nastavili dalje.

OPĆE NAPOMENE za putovanje u Tajland iz Splita

 1. Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
 2. Putovanje se realizira za najmanje 15 prijavljenih putnika i najviše 25 prijavljanih putnika
 3. Putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani “općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana” turističke agencije Okapi d.o.o.
 4. Agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 21 dan prije polaska
 5. U slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene
 6. Cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
 7. Prije sklapanja Ugovora o putovanju u paket aranžmanu informirajte se o preporukama MVEP (poveznica) jer je individualna odgovornost svakog ugovaratelja/korisnika odabir odredišta
 8. Datum objave paket aranžmana “putovanje u Tajland” je 04.01.2024.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Tajland:

 • 1.690,00 EUR (cijena s popustom) za uplate u cijelosti, na račun i do 30 dana prije polaska
 • 1.810,00 EUR (redovna cijena) za uplate s odgodom: 50% cijene na račun najkasnije 30 dana prije polaska i 50% cijene kreditnom karticom na 1-6 obroka s odgodom

Načini plaćanja putovanja u Tajland:

Prilikom prijave za putovanje u Tajland iz Splita i Zagreba uplaćuje se iznos rezervacije od 350,00 EUR. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 50% cijene aranžmana.

Cijena putovanja u Tajland uključuje:

Let zrakoplovom Zagreb – Chiang Mai i Bangkok – Zagreb uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 30 kg (vodite računa da su domaći letovi u Tajlandu podložni većoj restrikciji mase prtljage), smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja s doručkom, 6 organiziranih ručkova za skupinu, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalnog vodiča na engleskom jeziku tijekom putovanja (u dane kada imamo planirane obilaske), prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, sve izlete, ulaznice i sadržaje koji su navedeni u programu putovanja kao uključeni, trrošak organizacije putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Tajland ne uključuje:

Pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Tajland iznose 320,00 EUR, vizu za Tajland (35,00 EUR), smještaj u jednokrevetnoj sobi (235,00 EUR), troškove zrakoplovne karte Chiang Rai-Phuket i Phuket-Bangkok, osobne troškove, fakultativne izlete, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na osigurajte.putovanje@gmail.com). Napojnice lokalnom osoblju plaćaju se na licu mjesta (vozači, vodiči, portiri, nosači prtljage). Cijena je kalkulirana na bazi 15 sudionika putovanja. U slučaju 10-14 sudionika putovanja cijena se uvećava za 95,00 EUR.

 

X