+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje ŠRI LANKA iz Splita

Rajski otok koji nudi sve, povijest, prirodu, živi svijet!

Šri Lanka, rajski otok smješten nešto južnije od Indije, okupan vodama Indijskog oceana, zemlja je vječnog ljeta. Tradicionalni ribolov, fascinantni biljni pokrov i egzotične životinje, tajanstveni drevni hramovi, slikovite plantaže čaja u unutrašnjim planinskim predjelima – ovaj skriveni raj spremno Vas očekuje. Široki osmjesi i srdačno lokalno stanovništvo, zanimljiva hrana i prekrasno vrijeme učinit će boravak ovdje dojmljivim iskustvom.

Cijena putovanja od: 1.490,00 EUR

Odredište: Šri Lanka

Trajanje: 10 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Šri Lanka

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA

1) petak SPLIT – ZAGREB – DOHA

Polazak iz Splita prema dogovoru s agencijom (uz doplatu: ili zrakoplovom ili unajmljenim kombijem). Sastanak putnika za putovanje na Šri Lanku u zračnoj luci Zagreb u 14:15 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja i zatim obavljaju check-in (prijava na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte). Let Zagreb-Doha 16:05h/23:15h (lokalna vremena). 

2) subota DOHA – COLOMBO – DAMBULLA  

Let Doha-Kolombo 02:00h/09:20h. Nakon graničnih formalnosti (viza je obvezna, vodič asistira u popuni imigracijskih formulara), preuzimanje prtljage i transfer prema sjeveroistoku Šri Lanke – Rajskog otoka (oko 140 km). Obilazimo lokalitet Dambulla. Sjaj ovog hramskog kompleksa je uistinu teško opisati: Hram u stijeni, pet hramova u pećinama koje okružuju zlatni hram, delikatne freske, beskonačni nizovi kipova Bude i na kraju fascinantni Veliki Buda, kip optočen u zlatu. Smještaj u hotel. Predlažemo ajurvedsku masažu i relaksaciju u bazenu. Večera i noćenje #1.

3) nedjelja SIGIRIYA – POLONNARUWA

Doručak. Naše putovanje u Šri Lanku danas započinjemo do fantastične Sigiriye. Lokalitet koji je podignut u V. stoljeću i pod zaštitom je UNESCO-a. Kamena utvrda kralja Kasyapa svjedoči o vrsnom umijeću u arhitekturi i umjetnosti svojih graditelja. Prolazeći pokraj dolinskog grada uspinjemo se na Lavlju stijenu, a na kraju ulazimo između Lavljih šapa i otkrivamo simetrične kraljevske vrtove i prilazimo vrhu Lavlje stijene. Ovo je svojevrstan ‘grad bogova’ na dominantnom položaju i ukrašen prekrasnim freskama sličnim Gupta stilu u Indiji (pećine Ajanta). Prolazimo pokraj ‘Zida ogledala’ ukrašenog grafitima. Posjet lokalitetu podrazumijeva uspon uz brojne stepenice, zahtjeva osrednju tjelesnu pripremljenost i udobnu obuću (oni koji procjene da im je uspon previše zahtjevan mogu obaviti samo donji dio obilaska). Slijedi vožnja za Polonnaruwu (50 km), lokalitet pod zaštitom UNESCO-a. Jedna od drevnih prijestolnica Sri Lanke danas se diči ostacima hramova, gradskih vrtova, kipova Bude, stupama (dagobama), … Nakon obilaska povratak u hotel. Večera i noćenje #2.

4) ponedjeljak MATALE – KANDY

Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo odjavom iz hotela i  nastavkom vožnje kroz pokrajinu Matale (do Kandyija oko 70 km) uz stanku u tradicionalnom medicinskom vrtu. Ovdje ćemo saznati o znanjima i vještinama korištenja biljaka za dobrobit zdravlja i imati mogućnosti kupiti začine, ulja, esencije, balzame i kreme. Nastavljamo za Kandy. Posljednja kraljevska prijestolnica Šri Lanke prije dolaska Britanaca i danas je pod zaštitom UNESCO-a. Bogata povijest, baština i kulturno nasljeđe razlog su posjeta brojnih turista sa svih strana svijeta. Moguće je organizirati posjet draguljarnici, trgovinama kvalitetnog tekstila (pamuk, kašmir, pašmina, svila). Poslijepodne folklorni show u kojem upoznajemo tradiciju ovog kraja kroz glazbu, ples i nevjerojatne prizore hodanja po vatri. Obilazimo najsvetije mjesto za budiste sa Šri Lanke, Hram svetog budinog zuba. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje #3.

5) utorak PERADENIYA – NUWARA ELIYA

Doručak. Putovanje u Šri Lanku započinjemo odjavom iz hotela i odlaskom za Peradeniyu (samo 20 minuta vožnje). Posjećujemo Kraljevske botaničke vrtove Peradeniye koji se prostiru na 600.000 m2. Šetnja pokraj Oktagonalnog obzervatorija, uređenih travnjaka, divovske Javanske smokve, Kuće orhideja. Put do Nuwara Eliya je oko 70 km. Obilazimo plantažu čaja. Hladni i magloviti brežuljci savršeno su mjesto za uzgoj čaja (Camellia sinensis). Prolazimo pokraj nepreglednih svježe-zelenih nasada ove plemenite biljke te posjećujemo tvornicu gdje se čaj još obrađuje tradicionalnim metodama. Nastavljamo za Nuwara Eliya cestom koja vijuga uz plantaže čaja. Ovo je poznati britanski kolonijalni resort, utočište od politike i stresa, mjesto za odmor: stara kolonijalna arhitektura, golf teren, atmosfera mjesta zamrznutog u vremenu, od crvene cigle i uredno održavanih travnjaka. Okolica je brežuljkasti kraj čije rijeke i potoci često tvore bajkovite vodopade, a plantaže su ukrašene beračima čaja u sarijima jarkih boja. Smještaj u sobe. Večera i noćenje #4.

6) srijeda NUWARA ELIYA – YALA N.P.

Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo odjavom iz hotela i vožnjom prema krajnjem jugu Šri Lanke (oko 150 km). Okružuju nas rižina terasasta polja i visoke planine, zastajemo za razgled vodopada Ravana te pokraj Tissa Wewa – remek djelo drevnog navodnjavanja uz uživanje u krajolicima i šarmu ovog kraja. Stanka za ručak prije odlaska za Nacionalni park Yala. U Yali je prirodna začuđujuće raznolika, baš kao i krajobrazi: od travnjaka i šuma do dina i pustara pa je razumljivo najposjećeniji nacionalni park na Šri Lanki. Dok se vozimo jeepovima ugledat ćemo svo obilje egzotičnih životinja: jelene lopatare, slonove, srndaće, šakale, bivole, veprove, krokodile, paunove, iguane i cijelu lepezu prekrasnih ptica. Vladar ove divljine je leopard (najgušća naseljenost na svijetu) pa ako nas sreća posluži ugledat ćemo i njega! Smještaj u hotel. Večera i noćenje #5.

7) četvrtak GALLE – BENTOTA

Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo odjavom iz hotela i putovanjem priobalnom magistralom na samom jugu otoka za Galle, epski južnjački grad. Ovdje se klasični nizozemski utjacaj u arhitekturi stapa s tropskim okolišem i tvori jedinstveni krajolik. Šetnja ulicama oivičenim starim drvenim kućama na fasadama kojih se europski utjecaj naslanja na južno-azijsku tradiciju. Obilazimo utvrdu sa grbom Engleske, bastionom Zwart, svjetionikom i Utrecht bastionom. Zastajemo u Dutch Hospital Shopping Complex za nevjerojatan izbor suvenira. Nastavak putovanja do Beruwale / Bentota. Smještaj u hotel. Večera i noćenje #6.

8) petak BENTOTA

Doručak. Naše putovanje u Šri Lanku polako privodimo kraju. Relaksirajući dan uz Indijski ocean (plaže su primjerene i sigurne za kupanje). Možete zaplivati u hotelskom bazenu, masirati se, šetati kilometarskim plažama oivičenim kokosovim palmama. Organizirat ćemo izlet u Centar za spašavanje i uzgoj mladih morskih kornjača. Ova prekrasna stvorenja (četiri vrste žive u moru uz Šri Lanku) odlažu svoja jaja na plažama Šri Lanke. Često se jaja prikupljaju i prodaju na crnom tržištu. Uzgajalište ih otkupljuje od ilegalnih lovaca u dobroj namjeri i pomaže u podizanju malih kornjača koje se potom vraćaju u more. Nakon Centra odlazimo na jednosatnu plovidbu brodom po rijeci ulazeći u svijet mangrovih šuma, rukavaca i otočića. Izlet traje oko 3 sata Povratak u hotel. Večera i noćenje #7.

9) subota COLOMBO – DOHA

Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo ležernim jutrom uz mogućnost kupanja u Indijskom oceanu ili u hotelskom bazenu. Ovo je prilika za predah i prebiranje uspomena i dojmova s našeg putovanja u Šri Lanku. Slijedi odjava iz hotela u 11 sati i transfer za Colombo (80 km). Panoramska vožnja gradom tijekom koje ćemo upoznati najveći grad Šri Lanke, vidjeti urbane cjeline, poslovna središta, posjetiti legendarni hotel Galle Face u kojemu osim lijepe kavane pronalazimo fotografije poznatih uzvanika i gostiju. Transfer za zračnu luku. Prijava na let za Zagreb. Let Colombo-Doha 20:20h/23:10h (lokalna vremena).

10) nedjelja DOHA – ZAGREB – SPLIT

Let Doha-Zagreb 02:15h/06:15h (lokalna vremena). Putnici iz Splita nastavljaju za polaznu postaju.

Putovanje na Šri Lanku završava.

Prije prijave za putovanje i sklapanja “Ugovora o putovanju u paket-aranžmanu” pregledajte Upozorenja MVEP (poveznica) o odabranom odredištu. 

DODATNE INFORMACIJE za putovanje u Šri Lanku iz Splita

Satnice letova su navedene u programu putovanja. Printane karte za zrakoplov i vaše vize bit će vam uručene u zr.luci u Zagreb pri polasku.

Komunikacije:

Pozivni broj za Šri Lanku je +94 a internetski sufix za Šri Lanku je .lk / bežično povezivanje (WiFi) dostupno je u hotelima (osrednja kvaliteta uz povremena zakrčenja mreže). Preporučamo da ne koristite prijenos podataka preko mobilnog interneta zbog izuzetno visokih cijena. U zračnoj luci moguće je pribaviti SIM kartice lokalnog operatera. 

Vremenska zona: Vremenska razlika između Šri Lanke i Hrvatske je +4h30min, što znači da kada je u Hrvatskoj 13:00h na Šri Lanki je 17:30h. (Šri Lanka je+5h30min od UTC vremena, dok je Hrvatska +1h00min od UTC vremena).

Novac: Službena valuta na Šri Lanki je Šrilanska rupija i jedino je sredstvo plaćanja u zemlji. Označava se simbolom Rs, a dijeli se na 100 centi (rijetko na njih možete naići). Novčanice koje se koriste su 5.000 Rs, 2.000Rs, 1.000Rs, 500Rs, 100Rs, 50Rs, 20Rs i 10Rs. Pazite da ne zamjenite novčanicu od 500Rs koja je sllična onoj od 100Rs. Da bi provjerili jesu li novčanice koje niste dobili od banke ispravne, pogledajte ima li novčanica vodeni žig s likom lava. Uvijek imajte uza se dovoljno novčanica niže vrijednosti (50Rs, 100Rs i 500Rs) za kupovinu jer, osim hotela i velikih dućana, teško ćete dobiti ostatak. Također je poželjno da imate novčanice nižih vrijednosti za napojnice koje su uobičajne na Šri Lanki (20Rs za čistaće toaleta, 50Rs portirima…). Banke su otvorene od 9 do 13 sati od ponedjeljka do petka. Većina hotela, restorana i šoping-centara prihvaća kreditne kartice. Neke ustanove mogu pokušati nadodati doplatu za uplatu kreditnom karticom, što je ilegalna, ali učestala praksa. 

Tečaj: 100,00 USD = oko 17.200,00 LKR i 100,00 EUR = oko 19.500,00 LKR

Pretvaranje S. rupije u kune: 1 kuna je 25 rupija ili 100 rupija je 4 kune / pregled često korištenih novčanica: 50 rupija = 2 kune; 200 rupija = 8 kuna; 500 rupija = 20 kuna; 1000 rupija = 40 kuna; 5000 rupija = 200 kuna (ponesite ove informacije na malom papiru radi lakšeg snalaženja).

Električna energija: Električni napon je 230 V, frekvencija 50Hz. Na Šri Lanki se koriste utičnice tipa D/G što nije kompatibilno s našim (Tip F), pa je preporučeno nabaviti adapter. Veliki broj hotela ima univerzalne utičnice već postavljene u zidove, međutim ima i iznimki – preporučamo imati adapter.

PRAKTIČNE INFORMACIJE za putovanje u Šri Lanku

Jezik: Šri Lanka ima dva službena jezika. Sinhala i Tamil. Većina ljudi prilično dobro govori ili barem poznaje engleski jezik, a većina znakova su također i na engleskom jeziku.

Sigurnost: Šri Lanka je iznimno sigurna zemlja. Ponekad se događaju sitne krađe, turisti ponekad naiđu na džepara pa stoga preporučamo novac i druge vrijedne predmete i dragocjenosti pohraniti u malenu torbicu ili putni novčanik koji se nosi ovješen o vrat. Slučajevi krađa po hotelskim sobama su rijetki, no gosti sami preuzimaju rizik ako vrijedne predmete ostavljaju u sobi dok u njoj ne borave. Tijekom obilazaka preporučeno je reducirati osobnu prtljagu (višak i nepotrebne stvari za lokalitete i mjesta koja posjećujemo slobodno se mogu ostaviti u autobusu pod nadzorom vozača, osim novca, dokumenata i mobitela).U slučaju krađe, javiti se Turističkoj policiji. Kontakt broj je + 94 11 2382209

Ponesite (!) sprej koji odbija komarce (ako je pod tlakom onda u predanoj prtljazi), kreme s jakim zaštitnim faktorom protiv UV zračenja, kapu ili šešir, puno pamučnih majica kratkih rukava koje su lagane i tanke, čarape koje možete nositi tijekom posjeta hramovima (obvezno izuvanje), kupaće kostime i naočale za plivanje, japanke i natikače za plažu, kratke hlače za plažu, majice s rukavima i hlače do koljena za posjet hramovima, gel za dezinfekciju ruku, vanjske baterije (za punjenje el.uređaja – nije neophodno), kabel za punjenje mobitela (možete puniti u zrakoplovu), sportski ručni sat s gumenim pojasom (vlaga, znoj, kupanje), majicu dugih rukava s kapuljačom i pamučni šal za vožnju (autobus je klimatiziran i velika je razlika u temperaturi izvan i unutar autobusa). Sredstva protiv mučnine u vožnji za dionicu Kandy – N.Eliya – Ela. 

Dozvole za slikanje i snimanje:Potrebne su dozvole za video i foto snimke na nekoliko lokaliteta, a o tome će nas obavijestiti naš lokalni vodič. Ulaznice za lokalitete uglavnom su dostupne u jutarnjim satima. Snimanje prolaznika i žitelja često se prihvaća radosno i s veseljem, ponekad očekuju sitnu napojnicu, a nerijetko i da im pošaljete fotografiju po povratku kući. Restrikcije fotografiranja uglavnom se odnose na budistička svetišta gdje je uvredljivo fotografiranje ispred ili pokraj svetih kipova ili murala.

Carinska ograničenja: Iako su ograničenja podložna čestim promjenama, bilo propisanim zakonima bilo iterpretacijom zakona na samim graničnim prijelazima ovo su opće instrukcije: u zemlju se može unijeti 1.5 litre žestokih pića, 2 boce vina, 250ml toaletne vode, mala pakiranja parfema. Suveniri čija vrijednost prelazi 250 USD mogu biti zaplijenjeni. Unos elektroničkih naprava (laptopi, fotografski aparati i kamere) je dopušten ali je poželjno / propisano izvršiti deklaraciju na carinskom prijelazu po ulasku u zemlju. Najveća dopuštena količina čaja koju posjetitelji mogu iznijeti iz zemlje je 10 kg. Nije dopušteno iz zemlje iznositi artefakte, predmete starije od 50 godina (rijetke knjige, rukopise na palminom lišću, antropološke, umjetničke i arheološke predmete). Posjetitelji koji u zemlju unose više od 10.000 USD moraju iznos prijaviti na graničnom prijelazu. Na kraju putovanja moguće je zamijeniti rupije u USD iako bi propisno bilo imati barem dio računa za potrošeni iznos rupija (prihvatite savjet lokalnog vodiča o ovoj temi).

Hoteli nose kategorizaciju koja je pod nadzorom lokalne turističke zajednice i nije usporediva s europskim standardima. Mi koristimo hotele prema dosadašnjim iskustvima. Osoblje je jako ugodno i ljubazno, jedina zamjerka je povremeno duže čekanje na reakciju, pred recepcijom i sl. (zbog različitog mentaliteta od Europljana). Komfor i higijenski standardi su prihvatljivi iako napominjemo – Šri Lanka je potpuno drukčija od Europe i bolje je ne očekivati puno u ovom pogledu. U hotelima je najčešće osigurano korištenje sefa, a kupaonice najčešće imaju fen.

INFORMACIJE O ZDRAVLJU tijekom putovanja na Šri Lanku

Zdravstveni rizici: Rizici su MALI. Rizik za zdravlje posjetitelja uvelike se razlikuje između Šri Lanke i zemalja u Sredozemnom okružju i Europi. Uglavnom se radi o sporadičnim probavnim tegobama, dizenteriji uzrokovanoj amebama, malariji (vrlo rijetko), gljivičnim oboljenjima. Napominjemo: nema zakonskih obveza cijepljenja! Ipak, potrebne su česte dezinfekcije dlanova, konzumacija vode iz boca, izbjegavanje zelene salate. Posjetitelji ugroženog zdravlja i/ili slabog imuniteta: preporučena je zaštita cijepljenjem protiv hepatitisa A i B, tetanusa, bjesnoće, tifusa i dječje paralize. Sporadični slučajevi malarije nisu prijetnja velikoj većini turista, no poželjno je imati veliku zalihu repelenta protiv komaraca.

Hrana i piće: Stomačne tegobe NISU ČESTE, a moguće ih je zaobići: IZBJEGAVAJTE: ribu, meso i posebno školjke koji nisu dovoljno termalno obrađeni. Salate predstavljaju rizik ako nisu isprane pročišćenom vodom, prethodno očišćeno voće, sladoled i led valja izbjegavati. Voda sa slavine nije preporučena za piće! Prihvatljivo je piti samo flaširanu vodu i sokove (potražite SLS certifikat na pakiranju pića i vode). Voda se lako pribavlja u super marketima (Keels i Food City). Neki gosti preferiraju ispiranje usta nakon pranja zubi isključivo flaširanom vodom.

Sunčanica i rizik od opeklina: Mala udaljenost od Ekvatora znači zamjetno jaču radijaciju suncu od Europe, pogotovo za posjetitelje u zimskim mjesecima kada je izloženost suncu u zemlji stalnog boravka mala. Lagana odjeća dugih nogavica i rukava, kapa, marama i sunčane naočale su način zaštite od sunca. Preporučeno je koristiti losion s visokim faktorom zaštite od UV zračenja.Preporučeno je piti veće količine vode od uobičajenih radi rehidracije i zaštite od vrućine.

Zbog drukčijih klimatskih uvjeta (Hrvatska / Šri Lanka), desetak sati leta, promjene vremenske zone itd – putnici su skloniji prehladi ili gripi. Osigurajte se unosom velikih doza vitamina C (do 1000 mg / dan), magnezija i multivitaminskih / multi mineralnih suplamenata. Ponesite i nešto potrebnih lijekova (smanjenje temperature, protiv proljeva, protiv bolova, možda anibiotik šireg spektra, sredstva protiv alergije na ubod insekata i sl). 

Putovanja koja uključuju prijevoz zrakoplovom, vlakom, brodom

Uvažite sljedeće napomene i načine ponašanja koje su obveza putnika, a navodimo ih s namjerom uspješne realizacije SKUPNOG putovanja! Ovo je izravan rezultat naših iskustava tijekom putovanja po brojnim odredištima, prohodom kroz brojne procedure u zračnim lukama, postajama vlaka i brodskim lukama.

Ručnu prtljagu pakrajte racionalno: U ručnoj prtljazi nemojte nositi ono što vam NIJE potrebno do dolaska na odredište (oštre predmete: škarice, turpijice i sl; tekuće kozmetičke proizvode i one zapaljive i/ili pakirane pod tlakom, upaljače). Pića nemojte nositi, dok hranu i/ili grickalice nosite; putne dokumente držite u ručnoj prtljazi uvijek na istom mjestu i u plastičnom etuiu ili koverti s zip-zatvaračem; punjač za mobitel nosite u ručnoj prtljazi; manji dio papirnatog novca držite u džepu zbog lakog dohvata za sitne troškove; ponesite okovratni jastuk da vam bude udobnije tijekom leta; lijekove koji bi vam mogli zatrebati pohranite u ručnu prtljagu (protiv bolova, za umiranje želučanih tegoba i sl.);

Toaletne potrebe obavite u pogodno vrijeme: Toalete nalazimo posvuda u zračnim lukama i nije potrebno odvajati se od skupine preuranjeno, a zbog obavljanja toaletnih potreba. Primjer: prije okupljanja skupne i prije prijave na let (DA), prijava na let (NE), prolaz kroz sigurnosne i granične protokole (NE), čekanje u bescarinskoj zoni ili na vratima pred zrakoplov (DA), zrakoplov (DA), šetnja od dolaznih vrata do vrata našeg sljedećeg leta (NE), čekanje ukrcaja na let (DA). Zapravo se radi o vrlo korisnoj racionalizaciji da ne trošimo vrijeme bez razloga, da ne dođe do gubljenja putnika i/ili kašnjenja, a bez da narušimo osnovne potrebe putnika.

Planirajte prolaz kroz sigurnosne kontrole: Dok ste u redu i čekate pristup sigurnosnoj kontroli napravite pripremu: skinite nakit, sat i kaiš (pojas). Iz džepova uklonite sve metalne predmete i kovanice; prilikom pristupa kontrolnom mjestu odložite ručnu prtljagu, jaknu, a sve odjevne predmete koji su preko majice ili košulje također stavite na tacnu, po potrebi izujte cipele neposredno prije kontrole AKO vidite da to rade putnici prije vas. Po prolasku pokupite sve svoje stvari i udaljite se kako bi se u miru ponovo obuli, odjenuli i organizirali. Ako vas vodič upozori o uzastopnim kontrolama onda ostavite u prtljazi remen (kaiš), metalne predmete, sat i nakit i sl. Posebnu pažnju obratite na elektroničku opremu: mobitel, računalo i sl > izdvojite ih na posebnu tacnu. Posebno se fokusirajte nakon prolaska kroz sigurnosnu kontrolu kako ne biste zaboravili nešto što je vaše i nastavili dalje.

Važne informacije i poveznice: 

DODATNE INFORMACIJE za putovanje u Šri Lanku iz Splita:

  1. Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
  2. Putovanje se realizira za najmanje 15 prijavljenih putnika
  3. Putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani “općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana” turističke agencije Okapi d.o.o.
  4. Agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 21 dan prije polaska
  5. U slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene
  6. Cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
  7. Prije sklapanja Ugovora o putovanju u paket aranžmanu informirajte se o preporukama MVEP (poveznica) jer je individualna odgovornost svakog ugovaratelja/korisnika odabir odredišta
  8. Datum objave paket aranžmana “putovanje u Šri Lanku” je 04.01.2024.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Šri Lanku:

  • 1.490,00 EUR (cijena s popustom) za uplate u cijelosti, na račun i najkasnije 30 dana prije polaska
  • 1.595,00 EUR (redovna cijena) za uplate s odgodom: 50% cijene na račun najkasnije 30 dana prije polaska i 50% cijene kreditnom karticom na 1-6 obroka s odgodom

Načini plaćanja putovanja u Šri Lanku:

Prilikom prijave za putovanje u Šri Lanku uplaćuje se iznos troškova međunarodne zrakoplovne karte (pod “Cijena ne uključuje”). Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 50% cijene aranžmana.

Cijena putovanja u Šri Lanku UKLJUČUJE:

Smještaj u biranim hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja s doručkom i 7 polupansiona, lokalnog vodiče na engleskom jeziku tijekom putovanja, pratitelja skupine na hrvatskom jeziku, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, troškove organizacije, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Šri Lanku NE UKLJUČUJE:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 390,00 EUR), obvezna viza za Šri Lanku uz troškove obrade 50,00 EUR, paket ulaznica za sadržaje koji se obilaze uz N.P. Yala Jeep Safari (135,00 USD), fakultativne izlete (jahanje na slonovima, posjet etno selu, gledanje kitova i dupina, posjet uzgajalištu morskih kornjača). Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na osigurjate.putovanje@gmail.com). Na ovim odredištima obvezna je uplata napojnice lokalnim vodičima od min. 45 USD po osobi za cjelokupno putovanje.

 

X