+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje TOSKANA i Cinque Terre iz Splita

Najljepše od Italije uz polazak brodom iz Splita

Slikovita Toskana, jedna od najpoznatijih talijanskih pokrajina čudesan je spoj pitomog krajobraza i fascinantne kulturno-povijesne baštine. Vinogradi prekrivaju brežuljke, srednjovjekovni gradići krune uzvisine, muzeji, palače i crkve uljepšavaju gradove poput Firence, Siene i Pise. Slavna prošlost koja je iznjedrila velikane renesanse ponos je ovog kraja, baš kao i najbolja talijanska vina koja se ovdje proizvode.

Cijena putovanja od: 375,00 EUR /2825,44HRK

Odredište: Toskana - Italija

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Brod & Bus

Termin:
Status:
18.05.2023.
U prodaji

Prijavite se za Toskana i Cinque Terre

Detaljno o putovanju

1) dan SPLIT – ANCONA

Sastanak putnika za putovanje u Toskanu iz Splita istočnoj strani gata sv Duje (uz kavanu koja je na istočnoj strani zgrade trajektne luke) u 18:15 sati. Upoznavanje s vodičem putovanja i provjera broja Vašeg sjedala u autobusu (sjedala su numerirana po datumu uplate rezervacije). Ukrcaj prtljage u autobus. Vodič će Vam dati praktične informacije korisne za prvi dio putovanja. Obavljamo granične formalnosti. Na recepciji broda preuzimamo ključeve brodskih kabina. Smještaj i noćna plovidba.

2) dan SIENA – SAN GIMIGNANO

Putovanje u Toskanu započinjemo vožnjom preko Apenina do Toskane i grada Siene. Ovo je rodni grad sv. Katarine sienske, zaštitnice Italije, grad prepun arhitektonske ljepote: Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Palazzo Piccolomini, Loggia della Mercanzia, Duomo, S. Domenico. Nakon zajedničke šetnje u pratnji lokalnog vodiča slobodno vrijeme. Slijedi kratka vožnja do San Gimignana. Smješten je na brežuljkui bio iseljeno nakon Srednjeg vijeka. U svakom zlu i nešto dobro: izvorna arhitektura je ostala potpuno sačuvana. Danas, prolazeći gradska vrata ulazimo u vremeplov. Grad obiluje tornjevima koji su pripadali palačama bogatih obitelji, a posebno su zanimljive Collegiata, Piazza della Cisterna, Via S. Matteo. Nakon šetnje, fotografiranja i kušanja izvrsnog sladoleda krećemo prema hotelu. Smještaj u sobe. Noćenje.

3) dan FIRENCA

Doručak. Naše putovanje u Toskanu danas započinjemo u 8:30 sati. Odlazimo vlakom za Firencu (karte na licu mjesta uz asistenciju našeg vodiča). Ovo je  grad koji je premostio srednjovjekovlje i ustoličio suvremeni svjetonazor.  Velikani renesanse ovdje su gromoblasno progovorili kroz svoje kipove, slike, pisanu riječ i razne izume. Slična energija još vibrira gradskim ulicama, trgovima i palačama. Obilazimo u pratnji lokalnog vodiča: S. Croce, Palazzo Vecchio, Galeria degli Uffizi, Via de’ Calcaiuoli, Duomo, Battistero, Palazzo Medici Ricardi, S. Lorenzo, S. Maria Novella, Palazzo Strozzi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti. Slobodno vrijeme tijekom kojeg preporučamo posjet kupoli Katedrale, ulazak u Palazzo Vecchio, razgled Galeria degli Uffizi. Sadržaja je puno i nikome u Firenci nije dosadno. Povratak u hotel. Noćenje.

4) dan PISA – CINQUE TERRE 

Doručak i odjava iz hotela. Naše putovanje Toskana iz Splita danas započinjemo u 8:00 sati. Jednosatna vožna do obližnje Pise. Nekada slavna luka, danas je meka za turiste zbog nestvarne ljepote urbane cjeline Campo dei Miracoli: obilazimo Katedralu, Krstionicu, Camposanto i Kosi toranj. Nakon jednosatnog obilaska i kratke stanke za kupnju suvenira nastavljamo autocestom prema Ligurskoj obali. Cinque Terre je nacionalni park koji sjedinjava prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu na Ligurskoj obali. Ovaj rajski komadić Italije je pod zaštitom UNESCO-a. Sastoji se od pet gradića na vrlo strmoj, ali slikovitoj obali. Vozimo se vlakom od mjesta do mjesta (po par minuta vožnje), fotografiramo, šetamo i obilazimo. Manarola je poznata po proizvodnji vina. Vernazza je ribarsko mjesto prekrasnih kučica u toplim i živim bojama u kojemu nailazimo na odlične restorane. Na kraju rute je Monterosso koji ima najljepše plaže od svih gradića Cinque Terre. Napuštamo Ligursku obalu i vozimo autocestom prema hotelu. Smještaj u sobe i noćenje.

5) dan PADOVA  SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema pokrajini Veneto. Dolazak u Padovu očekujemo oko 10:30 sati. Obilazimo grad: Prato della Valle, najširi talijanski trg s vodenim kanalima, mostićima i prekrasnim kipovima. Zatim odlazimo do Bazilike Svetog Antuna Padovanskog uz koju je i klaustar. Razgled bazilike i slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Povratak u autobus i nastavak vožnje. Dolazak na polaznu postaju oko ponoć. Putovanje Toskana iz Splita završava!!

KRATKE UPUTE ZA PUTOVANJE

Evo nekoliko korisnih informacija za Vaše putovanje u Italiju iz Splita. Nadamo se da će Vam ove informacije koristiti prilikom pripreme / pakiranja prtljage, kao i tijekom našeg putovanja.

REGULACIJE VEZANE ZA PANDEMIJU KORONA-VIRUSA: Italija je ukinula sve obveze u lipnju 2022. Ostala je preporuka korištenja maski u javnom prijevozu i sl. Više informacija pronađite na poveznicama: LINK 1 i LINK 2

Mjesto okupljanja: Glavni terminal trajektne luke Split – pokraj kioska Tiska (istočni dio zgrade). Autobus će imati logotip EXPLORA uz vjetrobransko staklo.

Vrijeme okupljanja: 18 sati 00 minuta. Polazak je brodom do Ancone, povratak je autobusom.

Putni dokument: Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom) i pohraniti ga odvojeno od ostalih dokumenata. Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja. Za detaljne upute i informacije o posjetu Italiji pročitajte na > poveznici Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Prtljaga: Velika putna torba koju ćete odložiti u spremnik autobusa neće Vam biti dostupna tijekom plovidbe do Ancone. Stoga sve ono što vam je potrebno za smještaj u kabinama broda (higijenski pribor i sl.) ponesete u odvojenoj ručnoj prtljazi. Ovo vrijedi i za putovanja autobusom na odredištu. Jastuk ili deku (ako vam treba) možete pohraniti na svom sjedalu do završetka putovanja.

Novac: U Italiji je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka.

Boravišna pristojba i ulaznice: Boravišna pristojba se uplaćuje na recepciji hotela 2-3 € po osobi po noćenju. Talijanski hoteli odbijaju naplatiti BP unaprijed i inzistiraju na ovakvom načinu plaćanja in situ. Prosječni trošak po osobi za ulaznice, karte (vlakovi, Nacionalni parkovi itd) i boravišne pristojbe je oko 45€. Pripremite točan iznos, a u slučaju da troškovi budu veći vodič će vas obavijestiti tijekom putovanja (moguće jedino ako ad hoc neki od sadržaja podigne cijenu).

Hoteli u Italiji: Hoteli koje uglavnom koristimo su 3*. S obzirom na to da u Italiji postoji jako duga turistička sezona i neprekidan veliki interes posjetitelja standard hotela nije usporediv s Hrvatskom. Ponekad skupine smještamo u hotele 4* i unatoč tome ne dostižemo razinu naših domaćih hotela 3*. Uglavnom, radi se o urednim smještajnim objektima, bez posebnog luksuza u kojima ionako provodimo malo vremena (tuširanje i noćenje).

Hrana: Doručak u talijanskim hotelima je skroman. Ovo je navika od koje lokalni hotelijeri teško odustaju. Za obroke tijekom dana uputit ćemo vas na relativno pristupačne restorane.

Sigurnost: Molimo uvažite kako džepara ima svugdje i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. U Italiji je džeparenje primjetan problem i događa se u sredstvima javnog prijevoza, na ulici (posebno kada je gužva), u kavanama ako torbicu objesite na naslon svoje stolice, u trgovinama ako torbicu odložite dok kupujete, … Lopovi često stvaraju situacije odvlačenja pažnje (svađa dvoje ljudi i naguravanje ili prosjaci na ulici koji su vrlo vješti lopovi), a zapravo tada kradu. Najbolje je putni dokument i novac pohraniti u kofer koji se može zaključati, a sa sobom tijekom dnevnih šetnji imati tek dio novca koji vam je potreban taj dan.

Osiguranje: Putnici koji su prilikom prijave osobno zakupili policu zdravstvenog putnog osiguranja trebaju je imati kod sebe tijekom cijelog putovanja. U slučaju potrebe korištenja police pomoći će vam pratitelju / vodiču.

Mobilna telefonija: Kod pozivanja mobilnih ili fiksnih brojeva koristite ovakvo biranje: +385913334444 („+“ ili „00“ je izlaz iz zemlje, „385“ je pozivni za Hrvatsku, brojevi 098, 091, 095 i drugi biraju se bez početne nule). Cijene poziva istovjetne su onoj u domaćoj mreži. Internetski promet može biti limitiran.

Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici

  • ADRESA: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija
  • Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10:00-13:00 sati
  • KONTAKTI: Tel. 003906 3630 4630 & e-mail: crocons.roma@mvep.hr
  • Dežurni telefon: 0039 334 6436906 (samo za hitne slučajeve izvan radnog vremena)

Ukrcaj i iskrcaj: prilikom ukrcaja u autobus vodič će kod sebe imati RASPORED SJEDENJA kojeg radimo po uplati rezervacije. Vaše sjedalo je rezervirano za vas tijekom čitavog putovanja. Iskrcaj u Splitu se vrši na autobusnoj postaji Sukoišanska ulica. Usputni izlasci osim uz rutu putovanja (npr naplatne kučice na autocesti i sl.) su mogući isključivo uz prethodni dogovor s agencijom. Iskrcaj na stajalištima lokalnih autobusnih linija u Splitu nije moguć zbog visokih kazni.

Točnost: Molimo uvažite kako je dolazak na vrijeme preduvjet neometane realizacije programa. Dolazak na vrijeme je iskaz poštovanja prema ostalim putnicima u skupini – stoga osobe koje kasne na sebe preuzimaju odgovornost ponovnog pripajanja skupini. Polazimo od toga da su svi putnici platili ovo putovanje, i nitko nije platio da sjedi i čeka nekog tko kasni. Naš je zadatak realizirati program i ne trošiti vrijeme putnicima koji poštuju satnicu – nema čekanja osoba koje kasne.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

Napomene za putovanje Toskana i Cinque Terre iz Splita:

Molimo vodite računa kako se boravišna pristojba plaća u talijanskim hotelima isključivo na recepciji. Očekivani dodatni troškovi tijekom putovanja Toskana iz Splita (pristojbe, vlakovi, ulaznice) su oko 45 € po osobi.

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika, a najviše za 65 prijavljenih putnika po autobusu.

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Okapi d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska

(4) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(5) raspored sjedenja u autobusu vrši se prema datumu uplate rezervacije

(6) datum objave paket aranžmana 20.01.2023.

Cijena i način plaćanja

Cijena Toskana i Cinque Terre iz Splita:

  • 375,00 EUR /2825,44HRK (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji uplatu vrše u cijelosti na žiro-račun agencije najkasnije 30 dana prije polaska
  • 401,00 EUR /3021,33HRK (redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja Toskana i Cinque Terre iz Splita:

Prilikom prijave za putovanje u Toskanu i Cinque Terre iz Splita uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od minimalno 40,00 EUR /301,38HRK. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana / Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

 

Cijena putovanja u Toskana i Cinque Terre iz Splita uključuje:

Prijevoz brodom na relaciji Split-Ancona (unutrašnje dvokrevetne i četverokrevetne kabine s umivaonikom uključene u cijenu), smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom (Montecatini Terme i Reggio Emilia), pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Toskanu i Cinque Terre ne uključuje:

Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi i kabini (doplata iznosi 135,00EUR /1017,16HRK), osobne troškove, ulaznice za Nacionalne parkove, javni prijevoz i boravišne pristojbe u hotelima (očekujte oko 45,00 EUR /339,05HRK po osobi, davatelji usluga ne prihvaćaju zakup unaprijed već uplatu po dolasku: kupujemo / plaćamo na licu mjesta). Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr).

 

X