+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje ISTOČNA TOSKANA iz Splita

Skriveni dragulji Italije

Obilazimo istočnu Toskanu i Umbriju, gradove koji su skriveno blago Italije! Prekrasni krajolici, pitomi brežuljci i doline, slikoviti gradići zamrznuti u vremenu. Iznad svega, tradicionalni duh lokalnih stanovnika koji čuva dah nekih prošlih vremena.

Cijena putovanja od: 379,00 EUR /2855,58HRK

Odredište: Italija

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Bus & Brod

Termin:
Status:

Prijavite se za Istočna Toskana

Detaljno o putovanju

1) srijeda SPLIT – ANCONA

Sastanak putnika za putovanje u Italiju iz Splita pokraj istočnog pročelja zgrade trajektne luke Split u 18:00 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, i zatim obavljaju granične formalnosti, ukrcaj prtljage u autobus. Nakon ukrcaja na brod smještaj u kabine. Noćenje #1 tijekom plovidbe.

2) četvrtak ANCONA – PERUGIA – CORTONA

Po obavljanju graničnih formalnosti u luci Ancona nastavak putovanja prema Umbriji. Stižemo u grad Perugia, smještena na pet stotina metara nadmorske visine, glavni je grad regije. Razgledat ćete Piazza IV Novembre, Fontana Maggiore, Loggia di Braccio Fortebraccio, Palazzo dei Priori, Katedrala, Via dei Priori, crkva S. Pietro. Slobodno vrijeme. Nakon slobodnog vremena vožnja prema hotelu uz stanku u gradiću Cortona. Možemo ga nazvati i umjetničkim divom Italije iako ima 20-ak tisuća stanovnika. Strogo središte je pješačka zona i zadržat ćemo se unutar starih srednjovjekovnih zidina, obići Piazza della Republica, Palazzo Comunale, Palazzo Pretorio i Museo dell’Academia Etrusca. Nakon slobodnog vremena kraća vožnja do hotela. Smještaj u sobe i noćenje #2.

3) petak ORVIETO & MONTEPULCIANO

Doručak. Naše putovanje u Italiju iz Splita danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odlazak do gradića Orvieto. Gradić se smjestio na brežuljku i ponosi se kako svojom slikovitom lokacijom, tako i čarobnom Katedralom (Duomo). Piazza del Duomo trgić je neobičnog oblika, Palazzo Soliano grandiozna palača s vanjskim stubištem, Piazza della Republica srce je grada uz koji se uzdižu Palazzo Comunale i crkva S. Andrea, a u blizini je Palazzo del Popolo uz koju je rezidencija Capitano del Popolo. Slobodno vrijeme za individualne programe. Kraća vožnja do Montepulciana, gradića koji je slavu stekao zbog svojih vinara – smatra se središtem proizvodnje ponajboljih svjetskih vina. Šetnja središtem grada, a za one koji to žele moguće je organizirati kasniji ručak uz degustaciju vina. Povratak u hotel. Noćenje #3.

4) subota PIENZA – AREZZO – BOLOGNA

Doručak. Naše putovanje u Italiju iz Splita danas započinjemo odjavom iz hotela i kraćom vožnjom do gradića Pienza u kojem je renesansni arhitekt Bernardo Rossellino ostvario san humanista 15. stoljeća, idealni grad, a tijekom obnove rodnog grada pape Pija II. Obilazimo Piazza Pio II, Cattedrale, Palazzo Piccolomini. Slobodno vrijeme i nastavak vožnje. Obilazimo Arezzo, gradić na zapadnim obroncima Alpe di Poti. Razgledavamo gotičku crkvu S. Francesco, romanički dragulj Pieve di S. Maria, Piazza Grande, Duomo i Piazza Grande. U gradu ćete pronaći odlične muzeje, Museo d’Arte Medievale e Moderna, Museo Archeologico Mecenate. Nakon zajedničke šetnje slobodno vrijeme. Vožnja prema Bologni. Smještaj u hotel. Noćenje #4.

5) nedjelja FERRARA – SPLIT

Doručak. Naše putovanje u Italiju iz Splita danas započinjemo odjavom iz hotela i kraćom vožnjom za Ferraru. Grad moćne obitelji Este koji su mu podarili sjaj i raskoš arhitekture. Obilazimo prekrasno središte grada: Duomo, Castello Estense, Palazzo dei Diamanti. Slobodno vrijeme. Nastavljamo putovanje prema Splitu. Dolazak očekujemo kasno navečer. Naše putovanje Umbrija i istočna Toskana iz Splita završava. 

Napomene za putovanje:

Evo nekoliko korisnih informacija za Vaše putovanje u Italiju iz Splita. Nadamo se da će Vam ove informacije koristiti prilikom pripreme / pakiranja prtljage, kao i tijekom našeg putovanja.

REGULACIJE VEZANE ZA PANDEMIJU KORONA-VIRUSA: U Italiju se može ući s (1) valjanom potvrdom o cijepljenju (dvije doze) ILI s (2) potvrdom o preboljenju ILI s (3) PCR testom ne starijim od 48 sati, (4) BRZIM ANTIGENSKIM testom ne starijim od 48 sati – za putnike kojima je potreban test za ulazak i povratak u RH, agencija će pomoći organizirati izradu antigenskog testa.

O uvjetima ulaska u Italiju više informacija na pratećim poveznicama MVEP RH LINK 1 i I.A.T.A. LINK 2

Putnici su obvezni prije polaska ispuniti formular (EUPLF obrazac) na sljedećoj poveznici: LINK 3

Za lakšu popunu EUPLF obrasca kojeg ste obvezni popuniti osobno na priloženoj poveznici, dostavit ćemo vam precizne upute!

Za putnike koji nemaju potvrdu o cijepljenju ili preboljenju i dužni su obavljati testove, agencije će pomoći organizacijski i savjetodavno, ali ne snosi nikakvu financijsku odgovornost za dodatne troškove!

Mjesto okupljanja: Glavni terminal trajektne luke Split – pokraj kioska Tiska (istočni dio zgrade). Autobus će imati logotip EXPLORA uz vjetrobransko staklo.

Vrijeme okupljanja: 18 sati 15 minuta. Polazak je brodom do Ancone, povratak je autobusom.

Putni dokument: Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom) i pohraniti ga odvojeno od ostalih dokumenata. Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja.

Prtljaga: Velika putna torba koju ćete odložiti u spremnik autobusa neće Vam biti dostupna tijekom plovidbe do Ancone. Stoga sve ono što vam je potrebno za smještaj u kabinama broda (higijenski pribor i sl.) ponesete u odvojenoj ručnoj prtljazi.

Novac: U Italiji je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka. Boravišna pristojba: uplaćuje se na recepciji hotela 2-3 € po osobi po noćenju. Talijanski hoteli odbijaju naplatiti BP unaprijed i inzistiraju na ovakvom načinu plaćanja in situ.

Ulaznice: prosječni trošak po osobi za ulaznice i karte bit će naknadno objavljeni.

Hotel kojeg koristimo je 3*. S obzirom na to da u Italiji postoji jako duga turistička sezona i neprekidan veliki interes posjetitelja standard hotela nije usporediv s Hrvatskom. Ponekad skupine smještamo u hotele 4* i unatoč tome ne dostižemo razinu naših domaćih hotela 3*. Uglavnom, radi se o urednim smještajnim objektima, bez posebnog luksuza u kojima ionako provodimo malo vremena (tuširanje i noćenje). Molimo vodite računa kako se boravišna pristojba plaća u talijanskim hotelima isključivo na recepciji

Hrana: Doručak u talijanskim hotelima je skroman iako za sve naše skupine uplaćujemo „reinforced breakfast“ ili „pojačani doručak“. Ovo je navika od koje lokalni hotelijeri teško odustaju. Za obroke tijekom dana postoji određeni broj relativno pristupačnih restorana.

Sigurnost: Molimo uvažite kako džepara ima svugdje i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. U Italiji je džeparenje primjetan problem i događa se u sredstvima javnog prijevoza, na ulici (posebno kada je gužva), u kavanama ako torbicu objesite na naslon svoje stolice, u trgovinama ako torbicu odložite dok kupujete, … Lopovi često stvaraju situacije odvlačenja pažnje (svađa dvoje ljudi i naguravanje ili prosjaci na ulici koji su vrlo vješti lopovi), a zapravo tada kradu. Najbolje je putni dokument i novac pohraniti u kofer koji se može zaključati, a sa sobom tijekom dnevnih šetnji imati tek dio novca koji vam je potreban taj dan.

Osiguranje: Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupe policu putnog zdravstvenog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču. Police se zaključuju 21 dan prije putovanja i potrebno nam je javiti vaš OIB. Nakon navedenog roka nismo u mogućnosti izdati policu osiguranja od rizika otkaza.

Mobilna telefonija: Kod pozivanja mobilnih ili fiksnih brojeva koristite ovakvo biranje: +385913334444 („+“ ili „00“ je izlaz iz zemlje, „385“ je pozivni za Hrvatsku, brojevi 098, 091, 095 i drugi biraju se bez početne nule). Cijene poziva istovjetne su onoj u domaćoj mreži. Internetski promet može biti limitiran.

Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici ADRESA: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10:00-13:00 sati KONTAKTI: Tel. 003906 3630 4630 & e-mail: crocons.roma@mvep.hr Dežurni telefon: 0039 334 6436906 (samo za hitne slučajeve izvan radnog vremena) Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

Dodatne napomene: (1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika, a najviše za 65 prijavljenih putnika po autobusu. (2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Okapi d.o.o. (3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska (4) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene (5) raspored sjedenja u autobusu vrši se prema datumu uplate rezervacije (6) datum objave paket aranžmana 10.01.2023. (7) Agencija nije odgovorna za kašnjenja uzrokavana elementarnom nepogodom, prometnom gužvom, nepredviđenim okolnostima.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja:

  • 380,00 EUR /2863,11HRK (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 406,60 EUR /3063,53HRK (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja putovanja:

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije od 40,00 EUR /301,38HRK. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana / Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena uključuje:

Prijevoz turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, troškove check pointa u Italiji, smještaj u dvokrevetnim unutrašnjim KABINAMA na brodu Split-Ancona, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama s tuš/wc na bazi 3 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče gdje su propisani, troškove organizacije putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena ne uključuje:

Smještaj u jednokrevetnoj kabini i sobi (doplata iznosi 130,00 EUR /979,49HRK), osobne troškove, troškove ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr).

 

X