+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje ANDALUZIJA iz Splita

Obilazimo Andaluziju, a zatim Madrid, Toledo i Escorial!

Temperamentna pokrajina na jugu Španjolske - Andaluzija se diči svojim prekrasnim gradovima: Granada, Sevilla i Cordoba. Vrijedi zastati u Gibraltaru ili kušati šeri u Jerez de la Fronteri. Osladite se bikovim repom ili odličnim pršutom, uživajte u plesu i strastvenoj flemenco glazbi. Okrunit ćemo ovo putovanje posjetom kraljevskim Madridom. Nadodati nezaboravni Toledom i Escorial. Ovo putovanje jednostavno oduševljava!

Cijena putovanja od: 1.190,00 EUR /8966,06HRK

Odredište: Madrid - Andaluzija - Španjolska

Trajanje: 8 dana

Prijevoz: Avion & Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Andaluzija

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) subota SPLIT – GRANADA

Sastanak putnika za putovanje u Andaluziju iz Splita u zračnoj luci Split u 12:45 sati. Upoznajete vodiča putovanja, predaja putne torbe, sigurnosne i granične formalnosti. Let za Granadu: Split-Barcelona 1415/1625 Barcelona-Granada 2030/2200. Slijedi vožnja do hotela, smještaj u hotelske sobe. Noćenje.

2) nedjelja GRANADA

Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Obilazimo mističnu i prelijepu Granadu. Smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se sjedinila s Rio Genil. Veličanstvena palača Nasrida, Alhambra, vjerojatno je razlog zašto žitelji grada vrlo ozbiljno i tiho kazuju: „Quien no ha vista Granada, no ha vista nada“ ili „Onaj koji nije vidio Granadu, nije vidio ništa“. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Potom se spuštamo do središta grada (10 min pješice), pokraj Katedrale i Kraljevske kapele (grobovi Fernanda i Isabelle). Slobodno vrijeme za uživanje u andaluzijskim specijalitetima u nekom gradskom restoranu, šetnju gradom, posjet nekoj od gradskih kavana tijekom slobodnog popodneva. Povratak u hotel. Navečer fakultativno, Zabra – temperamentna glazba koja je izvorište čuvenog flamenca. Noćenje.

3) ponedjeljak GRANADA – GIBRALTAR – JEREZ D.F. – SEVILLA

Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Vožnja autocestom do Gibraltara. Britanski teritorij okružen nepreglednim prostranstvima Španjolske! Visoka stijena koja se strmo obrušava u more označava kraj Sredozemnog mora i početak Atlantika. Sa svojom „sestrom“ u nasuprotnoj Africi (planina Abyla) nosila je u Antici naziv Herkulovi stupovi! Ovo je mjesto začudih dijalekata (npr. „Llanito“ je mješavina Španjolskog i Engleskog), bescarinske zone (brojni dućani) i stanište Makaki majmuna. Obilazak mini-busevima: pored zaustavljanja na vidikovcu s kojeg „puca“ pogled prema Africi, uspinjemo se uz uske ceste do špilje svetog Mihovila – jedne od 143 pećine koje se ovdje nalaze. Slobodno vrijeme u središtu za shopping, šetnju i ručak. Nastavljamo putovanje oko 15 sati kako bismo oko 16 sati posjetili Jerez de la Frontera. Središte je vinogorja koje proizvodi poznati šeri. U središtu grada ćemo obići staru Katedralu i crkvu sv. Jakova, samostan BDM, Alcazar, Vijećnicu i nekoliko trgova. Nastavljamo putovanje za obližnju Sevillu. Smještaj u hotel. Noćenje.

4) utorak SEVILLA

Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Obilazimo najveći grad u Andaluziji – Sevillu. S više od 700 tisuća stanovnika za mnoge je „prijestolnica“ Andaluzije. Jedan od najtoplijih dijelova Europe, mjesto je na kojem čovjek prepoznaje vrući duh juga Španjolske: flamenco, korida, ukusna hrana i prekrasna maorska i kršćanska arhitektura! Obilazak grada u pratnji vodiča: Reales Alcazar, Katedrala Santa Maria de la Sede, toranj La Giralda, arena La Maestranza – kultno mjesto koride, Torre del Oro, Barrio Santa Cruz, Samostan La Cartuja, Crkva Milosrđa, … Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti, ručak, šetnju i uživanje u atmosferi grada. Povratak u hotel. Navečer fakultativno Flamenco show. Noćenje.

5) srijeda SEVILLA – CORDOBA – MADRID

Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotelskih soba. Kraća vožnja do Cordobe. Putovanje u Andaluziju bilo bi nepotpuno bez obilaska nepregledne, drevne i mistične La Mezquite. U glavnom gradu nekadašnjeg Kordovskog kalifata, koji je u 10. stoljeću bio možda i najveći grad na svijetu, obilazak u pratnji lokalnog vodiča: La Mezquita, Židovska četvrt – La Juderia, ostaci rimskog hrama, tržnica (Souk), Sinagoga, Puerta del Romano … Slobodno vrijeme u gradskoj jezgri – uske kalete, slikovite kuće, trgovine, suvenirnice i restorani, obilje zanimljivih detalja na svakoj fasadi. Uživajte u ukusnoj hrani i opuštenoj atmosferi grada. Poslijepodne odlazimo do željezničke stanice i vlakom putujemo za Madrid. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

6) četvrtak MADRID

Doručak. Naše putovanje u Madrid i Andaluziju danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Jutarnja šetnja gradom: Paseo del Prado, jedna od značajnijih avenija u gradu s mnogim poznatim muzejima, poput muzeja Prado u kojem se nalaze djela Velasqueza i Goye; Puerta del Sol, na ovom središnjem trgu se tradicionalno održavaju dočeci Nove godine na otvorenom; Plaza Mayor, najelegantniji gradski trg; Plaza de Oriente, na kojem se nalazi Palacio Real, odnosno Kraljevska palača s pripadajućim Campo del Moro i Jardines Sabatini, Gran Vía, najvažnija shopping ulica u gradu oko koje se nalaze i mnogobrojne kinoteke i restorani. Popodne obilazimo Museo Nacional del Prado, najveću zbirku umjetnina u Španjolskoj i jedan od najpoznatijih muzeja svijeta. Slobodna večer. Noćenje.

7) petak TOLEDO – ESCORIAL

Doručak. Slobodan dan u Madridu za individualne programe ili fakultativni izlet Toledo & Escorial. Polazak do živopisnog gradića Toleda koji je ujedno i proglašen nacionalnim spomenikom. Razgledavanje povijesne jezgre: spektakularna Katedrala s djelima El Greca, Goye i Van Dycka; most sv. Martina na rijeci Tajo; Arco de la Sangre, kameni slavoluk iz Don Quijotea; Alcazar, utvrda na brdu iznad Toleda; crkva sv. Tome iz 14. st. u kojoj se nalazi El Grecov Sprovod grofa Orgaza; Židovska četvrt. U 13 sati polazak za Escorial kraljevski samostan – dvorac kralja Filipa II. Escorial je tlocrtna „rešetka“, s prekrasnom kraljevskom kapelom, sobama koje više nalikuju samostanskim nego sobama kraljevske palače, a ovdje je i kripta s grobovima poznatih španjolskih vladara. Povratak u Madrid. Noćenje.

8) subota MADRID – SPLIT

Naše putovanje Madrid Andaluzija privodimo kraju. Rani jutarnji transfer do zračne luke. Predaja prtljage, sigurnosne i granične formalnosti. Let Madrid-Barcelona 0700/0820 i let Barcelona-Split 1130/1335. Naše putovanje u Andaluziju iz Splita završava!

Napomene za putovanje Madrid i Andaluzija iz Splita:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova

(2) putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika i najviše 45 prijavljenih putnika

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 21 dan prije polaska

(5) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

(7) datum objave paket aranžmana ‘Putovanje Madrid i Andaluzija iz Splita’ je 20.01.2023.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja Madrid Andaluzija iz Splita:

  • 1.190,00 EUR /8966,06HRK (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 1.273,30 EUR /9593,68HRK (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja putovanja Andaluzija iz Splita:

Prilikom prijave za putovanje u Madrid i Andaluziju iz Splita uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od minimalno 130,00 EUR /979,49HRK. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, do najkasnije 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena putovanja Andaluzija iz Splita UKLJUČUJE:

Let zrakoplovom Split – Granada / Madrid – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg, prijevoz brzim vlakom na relaciji Coroba-Madrid, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja s doručkom (2 noći Granada, 2 noći Sevilla, 3 noći Madrid), pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja Andaluzija iz Splita NE UKLJUČUJE:

Pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja Andaluziju iznose 175,00 EUR /1318,54HRK, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 280,00 EUR /2109,66HRK), osobne troškove, fakultativne izlete, paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr).

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Web Sources & Friends

 

X