+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje ANDALUZIJA iz Splita

Obilazimo Andaluziju, a zatim Madrid, Toledo i Escorial!

Temperamentna pokrajina na jugu Španjolske - Andaluzija se diči svojim prekrasnim gradovima: Granada, Sevilla i Cordoba. Vrijedi zastati u Gibraltaru ili kušati šeri u Jerez de la Fronteri. Osladite se bikovim repom ili odličnim pršutom, uživajte u plesu i strastvenoj flemenco glazbi. Okrunit ćemo ovo putovanje posjetom kraljevskim Madridom. Nadodati nezaboravni Toledom i Escorial. Ovo putovanje jednostavno oduševljava!

Cijena putovanja od: 1.190,00 EUR

Odredište: Madrid - Andaluzija - Španjolska

Trajanje: 8 dana

Prijevoz: Avion & Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Andaluzija

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) subota SPLIT – GRANADA

Sastanak putnika za putovanje u Andaluziju iz Splita u zračnoj luci Split u 12:45 sati. Upoznajete vodiča putovanja, predaja putne torbe, sigurnosne i granične formalnosti. Let za Granadu: Split-Barcelona 1415/1625 Barcelona-Granada 2030/2200. Slijedi vožnja do hotela, smještaj u hotelske sobe. Noćenje.

2) nedjelja GRANADA

Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Obilazimo mističnu i prelijepu Granadu. Smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se sjedinila s Rio Genil. Veličanstvena palača Nasrida, Alhambra, vjerojatno je razlog zašto žitelji grada vrlo ozbiljno i tiho kazuju: „Quien no ha vista Granada, no ha vista nada“ ili „Onaj koji nije vidio Granadu, nije vidio ništa“. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Potom se spuštamo do središta grada (10 min pješice), pokraj Katedrale i Kraljevske kapele (grobovi Fernanda i Isabelle). Slobodno vrijeme za uživanje u andaluzijskim specijalitetima u nekom gradskom restoranu, šetnju gradom, posjet nekoj od gradskih kavana tijekom slobodnog popodneva. Povratak u hotel. Navečer fakultativno, Zabra – temperamentna glazba koja je izvorište čuvenog flamenca. Noćenje.

3) ponedjeljak GRANADA – GIBRALTAR – JEREZ D.F. – SEVILLA

Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Vožnja autocestom do Gibraltara. Britanski teritorij okružen nepreglednim prostranstvima Španjolske! Visoka stijena koja se strmo obrušava u more označava kraj Sredozemnog mora i početak Atlantika. Sa svojom „sestrom“ u nasuprotnoj Africi (planina Abyla) nosila je u Antici naziv Herkulovi stupovi! Ovo je mjesto začudih dijalekata (npr. „Llanito“ je mješavina Španjolskog i Engleskog), bescarinske zone (brojni dućani) i stanište Makaki majmuna. Obilazak mini-busevima: pored zaustavljanja na vidikovcu s kojeg „puca“ pogled prema Africi, uspinjemo se uz uske ceste do špilje svetog Mihovila – jedne od 143 pećine koje se ovdje nalaze. Slobodno vrijeme u središtu za shopping, šetnju i ručak. Nastavljamo putovanje oko 15 sati kako bismo oko 16 sati posjetili Jerez de la Frontera. Središte je vinogorja koje proizvodi poznati šeri. U središtu grada ćemo obići staru Katedralu i crkvu sv. Jakova, samostan BDM, Alcazar, Vijećnicu i nekoliko trgova. Nastavljamo putovanje za obližnju Sevillu. Smještaj u hotel. Noćenje.

4) utorak SEVILLA

Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Obilazimo najveći grad u Andaluziji – Sevillu. S više od 700 tisuća stanovnika za mnoge je „prijestolnica“ Andaluzije. Jedan od najtoplijih dijelova Europe, mjesto je na kojem čovjek prepoznaje vrući duh juga Španjolske: flamenco, korida, ukusna hrana i prekrasna maorska i kršćanska arhitektura! Obilazak grada u pratnji vodiča: Reales Alcazar, Katedrala Santa Maria de la Sede, toranj La Giralda, arena La Maestranza – kultno mjesto koride, Torre del Oro, Barrio Santa Cruz, Samostan La Cartuja, Crkva Milosrđa, … Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti, ručak, šetnju i uživanje u atmosferi grada. Povratak u hotel. Navečer fakultativno Flamenco show. Noćenje.

5) srijeda SEVILLA – CORDOBA – MADRID

Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotelskih soba. Kraća vožnja do Cordobe. Putovanje u Andaluziju bilo bi nepotpuno bez obilaska nepregledne, drevne i mistične La Mezquite. U glavnom gradu nekadašnjeg Kordovskog kalifata, koji je u 10. stoljeću bio možda i najveći grad na svijetu, obilazak u pratnji lokalnog vodiča: La Mezquita, Židovska četvrt – La Juderia, ostaci rimskog hrama, tržnica (Souk), Sinagoga, Puerta del Romano … Slobodno vrijeme u gradskoj jezgri – uske kalete, slikovite kuće, trgovine, suvenirnice i restorani, obilje zanimljivih detalja na svakoj fasadi. Uživajte u ukusnoj hrani i opuštenoj atmosferi grada. Poslijepodne odlazimo do željezničke stanice i vlakom putujemo za Madrid. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

6) četvrtak MADRID

Doručak. Naše putovanje u Madrid i Andaluziju danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Jutarnja šetnja gradom: Paseo del Prado, jedna od značajnijih avenija u gradu s mnogim poznatim muzejima, poput muzeja Prado u kojem se nalaze djela Velasqueza i Goye; Puerta del Sol, na ovom središnjem trgu se tradicionalno održavaju dočeci Nove godine na otvorenom; Plaza Mayor, najelegantniji gradski trg; Plaza de Oriente, na kojem se nalazi Palacio Real, odnosno Kraljevska palača s pripadajućim Campo del Moro i Jardines Sabatini, Gran Vía, najvažnija shopping ulica u gradu oko koje se nalaze i mnogobrojne kinoteke i restorani. Popodne obilazimo Museo Nacional del Prado, najveću zbirku umjetnina u Španjolskoj i jedan od najpoznatijih muzeja svijeta. Slobodna večer. Noćenje.

7) petak TOLEDO – ESCORIAL

Doručak. Slobodan dan u Madridu za individualne programe ili fakultativni izlet Toledo & Escorial. Polazak do živopisnog gradića Toleda koji je ujedno i proglašen nacionalnim spomenikom. Razgledavanje povijesne jezgre: spektakularna Katedrala s djelima El Greca, Goye i Van Dycka; most sv. Martina na rijeci Tajo; Arco de la Sangre, kameni slavoluk iz Don Quijotea; Alcazar, utvrda na brdu iznad Toleda; crkva sv. Tome iz 14. st. u kojoj se nalazi El Grecov Sprovod grofa Orgaza; Židovska četvrt. U 13 sati polazak za Escorial kraljevski samostan – dvorac kralja Filipa II. Escorial je tlocrtna „rešetka“, s prekrasnom kraljevskom kapelom, sobama koje više nalikuju samostanskim nego sobama kraljevske palače, a ovdje je i kripta s grobovima poznatih španjolskih vladara. Povratak u Madrid. Noćenje.

8) subota MADRID – SPLIT

Naše putovanje Madrid Andaluzija privodimo kraju. Rani jutarnji transfer do zračne luke. Predaja prtljage, sigurnosne i granične formalnosti. Let Madrid-Barcelona 0700/0820 i let Barcelona-Split 1130/1335. Naše putovanje u Andaluziju iz Splita završava!

Prije prijave za putovanje i sklapanja “Ugovora o putovanju u paket-aranžmanu” pregledajte Upozorenja MVEP (poveznica) o odabranom odredištu. 

DODATNE INFORMACIJE

Mjesto i vrijeme okupljanja: biti će objavljeno

 • Obveza putnika je prijaviti se kod pratitelja skupine 
 • Kontakt mobitel SAMO za hitne slučajeve: +385994737131

PUTNI DOKUMENTI I GRANIČNA OGRANIČENJA 

 • Obvezni dokumenti: Putovnica ili osobna iskaznica
 • Vize nisu propisane

Covid-19 regulacije: Sva ograničenja su ukinuta

Carinska ograničenja: Možete unijeti najviše 200 cigareta, do jedne litre žestokog alkoholnog pića, do dvije litre vina, do 100 ml parfemskog proizvoda. Zabranjeno je unositi: (1) sve vrste oružja, replika oružja i streljiva; (2) sve vrste droga, narkotika i opojnih sredstava; (3) dronove; (4) sve vrste tla, sjemenki, biljaka i životinja, te sve vrsta prepariranih životinja; (5) sve vrste umjetnina, arheoloških nalaza, povijesnih dokumenata i kulturnih dobara; (6) pornografske sadržaje i/ili sadržaje koji promoviraju govor mržnje, rasizam i religijsku ne-toleranciju; (7) sve lažne dokumente, novčanice i predmete koji im nalikuju; (8) radioaktivne i biološko-kemijski opasne tvari.

PRTLJAGA

Definicije: Predana prtljaga (Hold luggage, Checked baggage) je ona koju predajete prilikom prijave na let. Ručna prtljaga (Carry-on luggage, Cabin baggage) je ona koju nosite sa sobom u zrakoplov.

Pravila pakiranja: U predanu prtljagu ide sve osim uređaja koji je spojen na baterije. U ručnu prtljagu NE IDU tekućine pakirane u spremnike veće od 100ML, oštri predmeti (turpijica za nokte, škarice i sl.), rezervne litij-ion baterije (vrijedi samo za Turkish Airlines), replike oružja. Predana prtljaga neće vam biti dostupna tijekom letova, pa sve što vam je potrebno do dolaska u hotel smjestite u ručnu prtljagu (npr. pribor za higijenu).

Ručnu prtljagu pakirajte racionalno da vam ranac ne bi bio previše težak tijekom putovanja:

 • (A)  nemojte nositi (1) oštre predmete (škarice, turpijice i sl); (2) zapaljive predmete ili one pakirane pod tlakom, upaljače; (3) napitke, tekućine, tekuće kozmetičke proizvode ako su pakirani u spremnike preko 100 ml.
 • (B) poželjno je nositi: (1) hranu (sendvič, grickalice, tvrde bonbone od đumbira i sl.); (2) punjač za mobitel; (3) okovratni jastuk da vam bude udobnije tijekom leta; (4) lijekove koji bi vam mogli zatrebati (protiv bolova, za umirenje želučanih tegoba i sl.).

Napomena: Putne dokumente držite u ručnoj prtljazi uvijek na istom mjestu i u plastičnom etuiu ili koverti s zip-zatvaračem, a manji dio papirnatog novca držite u džepu zbog lakog dohvata za sitne troškove.

PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM

(1) Prijava na let: Ako koristite LowCost kompaniju (EasyJet, Vueling, RyanAir, TransAvia, Volotea): vršite predaju prtljage ako ste je zakupili i pristupate sigurnosnoj provjeri (tisak ukrcajne karte obavlja agencija i pratitelj ih podijeli prilikom okupljanja u zračnoj luci. Nemojte izgubiti tiskanu ukrcajnu kartu jer ponovni tisak u zračnoj luci, ako je moguć, puno košta). Ako letite Nacionalnim prijevoznikom tada pristupite šalteru za prijavu na let s osobom / osobama s kojima dijelite sobu. Uručite putovnice osobi na šalteru i jasno navedite ime konačnog odredišta (primjer: ako letite za Osijek preko Zagreba, onda navedite „za Osijek“ ili „za Osijek, preko Zagreba“). Zamolite da na letovima sjedite svi zajedno (ne mora uvijek biti moguće). Pričekajte upit o postavljanju predane prtljage na traku za prtljagu i upitajte čiju prtljagu da postavite. Nikad ne postavljajte više torbi istovremeno. Kofer postavite uspravno po dužoj strani dolje. Kada predate cjelokupnu prtljagu (jedan komad po putniku) službena osoba će vam uručiti vaše (1) putne dokumente, (2) ukrcajne karte i (3) tagove vezane za prtljagu (male naljepnice s bar-kodom > obvezno ih čuvajte do preuzimanja prtljage na konačnom odredištu). Slijedi pristup sigurnosnoj kontroli, kontroli putnih dokumenata i izlazu prema zrakoplovu.

(2) Toaletne potrebe obavite u pogodno vrijeme! Toalete nalazimo posvuda u zračnim lukama i nije potrebno odvajati se od skupine preuranjeno, a zbog obavljanja toaletnih potreba. Primjer: prije okupljanja skupne i prije prijave na let (DA), prijava na let (NE), prolaz kroz sigurnosne i granične protokole (NE), čekanje u bescarinskoj zoni ili na vratima pred zrakoplov (DA), zrakoplov (DA), šetnja od dolaznih vrata do vrata našeg sljedećeg leta (NE), čekanje ukrcaja na let (DA). Zapravo se radi o vrlo korisnoj racionalizaciji da ne trošimo vrijeme bez razloga, da ne dođe do gubljenja putnika i/ili kašnjenja, a bez da narušimo osnovne potrebe putnika.

(3) Planirajte prolaz kroz sigurnosne kontrole! Dok ste u redu i čekate pristup sigurnosnoj kontroli napravite pripremne radnje i slijedite ove upute:

 1. skinite nakit, sat i kaiš (pojas)
 2. iz džepova uklonite sve metalne predmete i kovanice
 3. skinite jaknu i ako imate đemper ispod nje, ostanite u košulji/majici
 4. prilikom pristupa kontrolnom mjestu odložite ručnu prtljagu i višak odjeće
 5. po potrebi izujte cipele neposredno prije kontrole ako vidite da to rade putnici prije vas
 6. Elektroničke naprave i tekućine izvadite iz ranca / torbe i deponirajte samostalno na tacnu
 7. Prođite kroz rentgen

Po prolasku pokupite sve svoje stvari i udaljite se kako bi se u miru ponovo obuli, odjenuli i organizirali. PAZITE DA NEŠTO OD SVOJE PRTLJAGE NE ZABORAVITE. Posebnu pažnju obratite na putni dokment, zrakoplovnu kartu, novčanik i mobitel. Ako vas vodič upozori o uzastopnim kontrolama onda ostavite u prtljazi remen (kaiš), metalne predmete, sat i nakit i sl. 

PRAVILA PONAŠANJA 

 • U našim turističkim skupinama postoje jasna pravila ponašanja koja vrijede za sve sudionike putovanja.
 • Kašnjenje nije prihvatljivo i nemojte računati na susretljivost vodiča ako niste na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme. Polazimo od toga da ste uplatili putovanje kako biste ugodno, poučno i zabavno proveli svoje vrijeme, a ne da biste čekali nekog tko je odlučio kasniti. Putnici koji nisu u dogovoreno vrijeme na dogovorenom mjestu okupljanja će o svom trošku i samostalno stupiti u kontakt sa skupinom i pratiteljem skupine kako bi nastavili utvrđeni program. Moguće neugodnosti i dodatni troškovi uzrokovani kašnjenjem pojedinog putnika nisu odgovornost Agencije, pratitelja skupine niti ostalih putnika.
 • Uviđavnost je sastavni dio kulturnog ponašanja. (1) Ako imate neki od simptoma: kašalj, hunjavica, temperatura, curenje iz nosa, upala dišnih putova i sl. obvezni ste nositi masku dok ste u zatvorenim prostorima, posebno u prijevoznim sredstvima. (2) Dok traje obraćanje vodiča (tehničke informacije ili izlaganje o lokalitetu) molimo budite tihi kako ne biste ometali svoje suputnike koji žele čuti izlaganje.

INFORMACIJE O ODREDIŠTU 

Vremenska zona: Schengenski i europski prostor je u istoj vremenskoj zoni kao Hrvatska, osim ovih iznimki:

 • Kada je u Hrvatskoj 14 sati u ovim zemljama je 13 sati: Portugal, Velika Britanija, Irska, Island (-1h)
 • kada je u Hrvatskoj 14 sati u ovim zemljama je 15 sati: Finska, Estonija, Latvija, Litva, Rumunjska, Bugarska, Grčka, Ukrajina (+1h)
 • Obratite pažnju primjenjuje li zemlja odredišta ljetno skraćenje vremena

Električna energija: Istovjetno kao u Hrvatskoj: frekvencija 50Hz, napon 220V. Standard utičnice isti kao u RH; korisno je ponijeti višestruke utičnice (lupež)

Mobilne i internetske komunikacije: Pozivi prema Hrvatskoj moraju uključivati predbroj +385. Tekstualnu poruku s cijenama ćete dobiti po ulasku u državu. Za prostor EU vrijede iste cijene kao u RH. Cijene u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji, Kosovu i S. Makedoniji su jako visoke, pa je potreban oprez (isključite mobilne podatke). Za Wi-Fi mreže je važno znati da se priključivanjem na neku otvorenu WiFi mrežu otvara put hakerima da Vam ugrade spyware programe na vaš mobilni uređaj.

NOVAC: 

 • Službena valuta: Euro 
 • Džeparac ponesite u novčanicama EUR (manji apoeni od 5, 10, 20 i 50 EUR). U velikom broju slučajeva možete koristiti debit kartice i kreditne kartice.
 • Napojnice: Uobičajena praksa je na cijene u restoranima ili kavanama dodati 10% napojnice. Običaj je sakupiti napojnice našim vozačima i vodičima
 • Kupovina: Tijekom puta imat ćete vrijeme predviđeno za kupovinu suvenira, ali samo ako slobodno vrijeme ne narušava plan putovanja (što će procijeniti pratitelj skupine).
 • Boravišna pristojba: uplaćuje se na recepciji hotela 2-3 € po osobi po noćenju, jer hoteli odbijaju ovo unaprijed naplatiti.
 • Ulaznice: o troškovima eventualnih (neobaveznih) ulaznica i/ili karata će vas informirati pratitelj skupine. Provjerite u rubrici “Cijena ne uključuje”

PRAKTIČNE INFORMACIJE

Odjeća: Uputno je provjeriti vremenske prilike dan prije polaska na putovanje i sukladno tome pakirati odjeću: uvijek višeslojno i udobno. Zbog posjeta sakralnim objektima koristite odjeću koja pokriva koljena i ramena. Izazovno odijevanje valja izbjegavati (minice za žene, odjeća s razderanim otvorima, duboki dekolte i sl.). Bez obzira na vremensku prognozu, savjetujemo vam da ponesete topliju jaknu i pamučnu majicu s kapuljačom (zbog pada temperature navečer i zbog klima uređaja u zrakoplovu/autobusu). Provjerite s pratiteljem skupine je li prihvatljivo višak odjevnih predmeta ostavljati u autobusu, na svom sjedalu, dok vam ne trebaju!

Obuća: Tijekom obilazaka obujte već nošene tenisice ili cipele. Japanke i natikače nisu pogodne za obilaske, ali su odličan izbor za boravak u hotelu ili na plaži.

Hrana: Preporučeno je konzumirati kuhanu, prženu i pečenu hranu, a za osobe osjetljive probave izbjegavati sirovu i lako kvarljivu hranu. Kao dio pripreme za putovanje preporučeno je 7 dana prije polaska uzimati probiotike, multivitamine i dodatno vitamin C. U prtljazi je dobro imati lijekove protiv proljeva i aktivni ugljen u tabletama. Za obroke tijekom dana postoji određeni broj relativno pristupačnih restorana (dobit ćete preporuku od pratitelja skupine).

Piće: Konzumirajte pakiranu vodu iako je najčešće vodovodna voda higijenski prihvatljiva za piće. Pijanstvo ili konzumacija alkohola na ulici nije prihvatljivo, a ponegdje je kažnjivo. Prevenciju mogućih probavnih tegoba neki putnici rješavaju konzumacijom male količine pelinkovca, orahovca ili viskija prije obroka (piće možete ponijeti sa sobom iz kuće).

Hotele koje koristimo su kategorije navedene pod “Cijena uključuje”. S obzirom na to da standard hotela nije usporediv s Hrvatskom, ponekad skupine smještamo u hotele više kategorije od navedene. Uglavnom, radi se o urednim i čistim smještajnim objektima, bez posebnog luksuza, u kojima ionako provodimo malo vremena (tuširanje i noćenje). Molimo vodite računa kako se boravišna pristojba plaća u hotelima isključivo na recepciji.

Sigurnost: Moguće su sitne krađe i džeparenje, posebno u sredstvima javnog prijevoza ili na ulici. Najčešće se džepari koriste odvlačenjem pažnje (potpis peticije, neka scena, svađa, naguravanje i sl.). Novac i putni dokumenti trebaju biti pažljivo pohranjeni tijekom cijelog putovanja. Etui koji se ovjesi oko vrata, ispod odjeće, je preporučen. Dok sjedite u kavani ili restoranu ručnu prtljagu pohranite u krilo i nemojte je okačiti o naslonjač stolice. Nakit i skupu odjeću nemojte nositi na ovo putovanje. Preslik osobne iskaznice i putovnice obvezno pohranite odvojeno od putnih dokumenata i novca. Droga kod stranih državljana je veliki prekršaj koji se oštro sankcionira.

Zdravlje: Ponesite (1) tablete protiv bolova koje uobičajeno koristite, (2) sredstva protiv probavnih tegoba poput imodiuma (uz aktivni ugljen i probiotike), (3) sredstva protiv uboda insekata (tablete koje ublažavaju reakciju tijela na ubode); (4) ako patite od grčeva uzmite prije i tijekom putovanja (redovito) 375 mg magnezija u formi: Mg malate, Mg glycinate, Mg taurate (sva tri dostupna od tvrtke KAL) ili Mg klorid (ovo su preporučeni oblici magnezijevih dodataka prehrani koji imaju zaista veliku apsorpciju magnezija u tijelo, za razliku od Mg citrata i Mg oksida koji su često dio suplemenata).

Pušenje: Pušenje, uključivo s korištenjem električnih cigareta i parilica (vape) zabranjeno je u zatvorenim prostorima, uključivo u brodovima, autobusima, kombijima, automobilima, balonima i zrakoplovima (o parenju, vape/vaping, pogledajte pod “Poveznice” niže u tekstu). Zabrane su gotovo istovjetne onima u Hrvatskoj, a pratitelj skupine će vam dati više informacija.

Pregledajte sadržaj ovih važnih poveznica:

NAPOMENE 

 • Putovanje se realizira u skladu s Općim uvjetima Okapi d.o.o. i molimo sve sudionike da se detaljno upoznaju s uvjetima otkaza putovanja;
 • Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, brodskih i kopnenih prijevoznih sredstava (izvanredne okolnosti na prometnicama i sl.);
 • Putovanje se realizira za najmanje 20 i najviše 55 sudionika;
 • Putovanje nije preporučeno za slabije pokretne osobe iako točniju procjenu možete napraviti kroz razgovor s predstavnikom agencije;
 • Kalkulacija je rađena za minimalno 30 sudionika, a u slučaju da putuje 20-29 sudionika primjenjiva je obvezna doplata od ??,00 EUR po putniku;
 • Agencija obavještava putnike o otkazu putovanja uslijed nedovoljnog broja prijavljenih najkasnije 7 dana prije putovanja;
 • U slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu od 2,5% a od datuma objave putnog paket-aranžmana agencija zadržava pravo korekcije cijene;
 • Putnik je obvezan, uz konzultaciju s organizatorom putovanja (agencijom), biti informiran o putnim dokumentima, valjanosti istih i ishođenju dodatnih dokumenata (na primjer vize, police putnog osiguranja);
 • Točnost podataka vezanih za putni dokument isključiva je obveza putnika. U slučaju bilo kakvih poteškoća na graničnim prijelazima uzrokovanih netočnim podacima Agencija ne snosi nikakvu legalnu i financijsku odgovornost;
 • Odgovornost svakog putnika je prikupiti informacije o viznom režimu za državu u koju putuje, a od Ministarstva vanjskih poslova države koja je izdala vašu putovnicu (koristite gore priloženu mrežnu poveznicu).
 • DATUM OBJAVE PAKET-ARANŽMANA JE 10.01.2024.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja Madrid Andaluzija iz Splita:

 • 1.190,00 EUR (cijena s popustom) za uplate u cjelosti, na račun i najkasnije 30 dana prije polaska
 • 1.273,30 EUR (redovna cijena) za uplate s odgodom: 50% cijene na račun najkasnije 30 dana prije polaska i 50% cijene kreditnom karticom na 1-6 obroka s odgodom

Načini plaćanja putovanja Andaluzija iz Splita:

Prilikom prijave za putovanje u Madrid i Andaluziju iz Splita uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od minimalno 130,00 EUR. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, do najkasnije 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 50% cijene aranžmana.

Cijena putovanja Andaluzija iz Splita UKLJUČUJE:

Prijevoz brzim vlakom na relaciji Coroba-Madrid, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja s doručkom (2 noći Granada, 2 noći Sevilla, 3 noći Madrid), pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja Andaluzija iz Splita NE UKLJUČUJE:

Let zrakoplovom Split – Granada / Madrid – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg (cijena TBA), smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 280,00 EUR), osobne troškove, fakultativne izlete, paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na osigurajte.putovanje@gmail.com).

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Web Sources & Friends

 

X