+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje VIJETNAM iz Splita

Posjetite najbolje od Indokine!

Vijetnam je predivna i velika zemlja u kojoj otkrivamo velike regionalne razlike: sjeverni i južni Vijetnam svaki za sebe kriju neobičnosti i poseban karakter. Kulturološke poslastice ovdje su stopljene s fantastičnim reljefom, a gastronomija, urednost i dobrodušnost stanovništva će vas oduševiti. Ne propustite ovaj posebni program u perjanicu turizma jugoistočne Azije.

Cijena putovanja od: 1.470,00 EUR

Odredište: Vijetnam

Trajanje: 10 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Vijetnam

Detaljno o putovanju

1) dan SPLIT / ZAGREB – DOHA – HO CHI MINH CITY

Okupljanje skupine u zračnoj luci Split (let: 06:45h/07:35h) ili Zagreb (ovisno o zakupljenoj zrakoplovnoj karti) dva sata prije leta. Prijava na let Qatar Airways-a za Ho Chi Minh City, Vijetnam. Na letovima se služi piće i hrana. Koristimo dva leta uz optimalnu stanku u fantastičnoj zračnoj luci Doha. Letovi: ZAG DOH 0910/1630 i DOH SGN 2005/0715 (+1).

2) dan HO CHI MINH CITY

Po dolasku u Vijetnam obavljamo carinske formalnosti (viza je obvezna, pregledajte rubriku „cijena ne uključuje“) i preuzimamo prtljagu. Najprije ćemo otići do Cu Chi tunela kako biste se upoznali s velikom tragedijom koja je zadesila ovaj narod, Vijetnamski rat. Upoznat ćete načine na koje se ova domišljata ali tehnologijom oskudna kultura borila vrlo uspješno protiv američkih vojnika. Štoviše, vidjet ćete tunele iz kojih su se pojavljivali i u koje su nestajali. Zatim vozimo za Ho Chi Minh City, ranije znan kao Saigon. Ručak. Obići ćemo Reunification palace, sjedište vlade i predsjednika Južnog Vijetnama do 1975. Slijedi pregled francuske kolonijalne baštine, zgrade Pošte i Katedrala Notre-Dame. Šetnja po Ben Thanh tržnici na kojoj možete pronaći sve i svašta. Smještaj u hotel. Slobodna večer i noćenje #1.

3) MEKONG DELTA

Nakon doručka vozimo prema delti ogromne rijeke Mekong, treće rijeke po dužini u Aziji, “vodene zmije” koja doseže skoro 5.000 km. Od njenog izvora na Tibetanskom platou Mekong teče kroz Kinu, Mijanmar, Laos, Tajland, Kambodžu i Vijetnam. Mi smo na samom kraju ovog puta, u mističnoj delti … brodom nastavljamo dalje dok nam zanimljivi prizori života rijeke prolaze pred očima. Zastat ćemo u ciglani, pogledati proizvodnju kokosovih bonbona, zalaziti sve dublje u sve uže kanale do skivenih sela. Jedan dio proći ćemo motornim vozilom da bismo stigli u naš restoran na ručak! Samo pričekajte da iznesu gastronomske dragocjenosti …Prije povratka ćemo se provozati tradicionalnim brodićima. Povratak u hotel. Slobodna večer i noćenje #2.

4) dan DANANG – HOI AN

Rano ustajanje uz transfer prema zračnoj luci. Let Ho Chi Minh City – Danang 0800h/0930h. Na putu prema slikovitom HoiAnu zastat ćemo za razgled na slavnoj plaži China Beach i Mramornim planinama. Kraća vožnja za Hoi An uz stanku za ručak. Ovaj slikoviti gradić ima niske kučice kineskog ugođaja, mostove koji nas podsjećaju na Japan, jarko obojane hramove i pagode. Obići ćemo drevnu trgovačku kuću, hram Phuc Khien, 400 godina stari Japanski natkriti most, zatim slikovite tržnice uz rijeku i radionice obrtnika. Šetnja i fotografiranje i zajednički ručak. Slijedi smještaj u hotel. Ostatak večeri slobodno vrijeme. Noćenje #3.  

5) dan TRA QUE & MY SON 

Doručak. Uzimamo bicikle i krećemo prema rižinim poljima i selu TraQue! Vidjet ćete lokalne vrtove i naučiti ponešto o tradicionalnoj prehrani i korištenju ljekovitih biljaka. Predah u selu, noge u toploj vodi i neizostavna masaža stopala, vjerujemo da ćete uživati. Odmorni krećemo u novi zadatak: sat kuhanja. Zajedno učimo, uvježbavamo nove tehnike i pripremamo hranu uz instrukcije naših domaćina. Naravno, ono što pripremimo to ćemo i ručati, ili možda uskoči gazdarica u spas! Vožnja za My Son. Ovaj hramski kompleks je u rangu svih najpoznatijih sličnih hramova, Angkor Wat u Kambođi, Bagan u Mijanmaru, Ayutthaya u Tajlandu. Posjetit ćemo ruševni toranj MySon Cham. Otkrivamo hinduistička svetišta podignuta od 7. do 13. stoljeća uglavnom posvećena bogu Šivi i uronjena u prekrasan okoliš. Lokalitet je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon obilaska povratak u Hoi An. Noćenje #4.

6) dan BA NA brežuljci – HUE

Doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema brežuljcima Ba Na. Do vrha stižemo žičarom, “lebdimo” iznad netaknute prašume, pogled puca na zeleni ocean, a mi prilazimo Vrtovima ljubavi (Jardin d’Amour), devet lijepih cjelina koje će vas oduševiti. Posjet ćemo Ling Ung Pagodu i nezaboravni Golden Bridge. Zatim nastavljamo do Francuskog sela, doslovno klasičnog i jako slikovitog francuskog naselja s jedinstvenom arhitekturom, vrhom Chua planine, hramom Linh Chu Linh, čajnom kavanom Tru Vu. Sredinom dana ručak. Slobodno vrijeme za one koji žele “ponovo postati djeca” u zabavnom parku Fantasy park. Sredinom poslijepodneva krećemo prema gradu Hue. Smještaj u hotel. Slobodna večer i noćenje #5. 

7) dan CARSKI GARD HUE – HANOI

Doručak. Odjava iz hotela. Danas obilazimo carski grad Hue, jedna od perjanica turizma i kulture u Vijetnamu. Nekadašnja feudalna prijestolnica, grad je nosio brojne nadimke: Carski grad, Zabranjeni ljubičasti grad, ili Unutarnji grad. Danas je pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo Thien Mu ili Pagodu nebeske dame i Mauzolej cara Tu Duca. Ručak. Šetnja prema središtu grada i obilazak: Carska citadela – Zabranjeni ljubičasti grad, nekadašnje sjedište careva kojeg možemo okružiti na biciklama! Transfer do zračne luke i let za Hanoi (HUI-HAN 1830h/1950h). Smještaj u hotel. Noćenje #6. 

8) dan HA LONG

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazimo prema obali (oko tri sata vožnje uz jednu stanku). Stižemo do spektakularnog zaljeva Ha Long. Smještaj na deluxe brod kako bismo krenuli u istraživanje najljepšeg kutka ove čarobne zemlje – Zaljeva Ha Long. Ručak (morski plodovi) i krstarenje, istraživanje krških pećina, kupanje, sunčanje. Teško je opisati kako besprijekornu urednost ovih ljudi tako i ljepotu krajolika na koju ovdje nailazimo. Ne sumnjamo da će ovo krstarenje biti možda i najljepši dio vašeg putovanja. Večera. Noćenje #7.

9) dan HA LONG

Doručak. Tijekom jutra još krstarimo, pronalazimo skrivene i teže dostupne dijelove ovog nevjerojatnog zaljeva, fotografiramo i upijamo ljepotu krajolika koja je uistinu nesvakidašnja. Sredinom dana završavamo naše krstarenje i ikrećemo nazad prema velikom gradu Hanoi. Po dolasku ćemo upoznati sreogo središte grada koristeći najčešći način prijevoza u Vijetnamu: bicikl. Vidjet ćete brojne poznate trgovačke ulice, ulicu svile, ulicu cipela i sl. Završavamo uz Hoam Kiem jezero koje je društveno središte grada: fotografiranje mosta Huc i obilazak hrama Ngoc Son. Odlazak do hotela. Smještaj u sobe. Noćenje #8.

10) dan HANOI … – DOHA

Doručak. Odjava iz hotela. Posjet kompleksu Ho Chi Minh. Ovdje se nalazi mauzolej oca nacije kojeg posjećuju i danas rijeke lokalnih stanovnika. U blizini je Predsjednička palača, nekadašnja kuća-rezidencija Ho Chi Minha (tadicionalno građena, na stupovima i bez temelja, jako skromna) i Pagoda jednog stupa koja ima povijest dugu koliko i sam grad. Slijedi obilazak: Hram književnosti poznat kao klica sveučilišnog života u Vijetnamu, a zatim zajednički ručak. Poslijepodne ćemo obići impresivni Etnološki muzej koji je posvećen čak 54 etničke skupine ove države! Transfer do zračne luke. Ukrcaj na let za Zagreb. Hanoi-Doha 19:10/23:20h. 

11) dan DOHA – ZAGREB

Let Doha-Zagreb 02:30/06:35h. Putnici za Split nastavljaju prema odredištu (kombijem), uz doplatu i prema dogovoru s Agencijom.

Naše putovanje u Vijetnam iz Splita završava.

Prije prijave za putovanje i sklapanja “Ugovora o putovanju u paket-aranžmanu” pregledajte Upozorenja MVEP (poveznica) o odabranom odredištu. 

DODATNE INFORMACIJE: 

Viza: za potrebe izdavanja vize bit će potrebno: (1) scan Vaše putovnice koja vrijedi najmanje 6 mjeseci nakon povratka s putovanja; (2) scan dvije fotografije za službene dokumente; (3) 25,00 USD. 

Vremenska zona Vijetnam i Kambodža pripadaju jednoj vremenskoj zoni – 6 sati ispred vremena u Hrvatskoj / 5 sati kada je na snazi ljetno skraćenje vremenea u Hrvatskoj. Kada je u Hrvatskoj 13 sati u Vijetnamu je 19 sati. Tijekom ljetnog skraćenja vremena u RH razlika je 5 sati.

Odjeća i obuća

Lagana pamučna, široka i udobna odjeća. S obzirom na to da dolazimo iz zimskog razdoblja u Hrvatskoj preporučeno je nositi odjeću dugih nogavica i rukava za zaštitu od „ljetnog“ sunca u Vijetnamu. Države pripadaju tropskom pojasu, i nalazi se južnije od Rakove obratnice. Sportska i udobna, već korištena obuća je preporučena radi vaše udobnosti, ali i sigurnosti. Preporučene su natikače ili japanke. T-shirt i kratke hlače preporučene su u južnom dijelu zemlje zbog vrućine. Višeslojno i PONEKAD TOPLO odijevanje na sjeveru Vijetnama. Svakako majica dugih rukava s kapuljačom ili jakna za jutro i večer (ako zatreba) i za let zrakoplovom. Uvažite kako idemo u tropsku zemlju pa je PRAKTIČNOST ispred ESTETIKE u odabiru odjeće svakako preporučena (ukratko: sportsko odijevanje).

Valuta i plaćanja

U Vijetnamu je valuta VIJETNAMSKI DONG (kratica VND).

1 USD = 23.000-24.000 VND.

Preporučeno je nositi USD (Američki dolar) iako EUR nije problem mijenjati u mjenjačnicama. 

Novac (eure ili dolare) možete mijenjati na mjenjačnicama ili ga podizati na bankomatima. Preporučano je izbjegavati plaćanje kreditnim karticama (ponekad vam obračunaju 3-4% višu cijenu). U bankama je provizija za zamjenu novca oko 2% ali ako donesete stare ili minimalno oštećene novčanice onda je dodatnih 2%. Ukratko: ponesite novije novčanice eura ili dolara i promijenit ćemo ih prema sugestijama lokalnog vodiča u pouzdanoj mjenjačnici ili banci. Promjene novca je iz praktičnih razloga potrebno raditi svakih par dana, ne sve odjednom (jer dobijemo veliko količinu novčanica za relativno mali iznos EUR ili USD).

Postotak prijevara prilikom korištenja kreditnih kartica je izuzetno visok. Prijevara na bankomatima se također ponekad događaju. Pripazite da vaš PIN ne vidi nitko dok podižete novac sa bankomata (radi ilegalnih kamera pokrijte rukom tipke dok unosite PIN). Odbijte pomoć prilikom korištenja bankomata koju bi vam mogli ponuditi „slučajni prolaznici“ (koji zapravo nisu tu slučajno i vrlo su vješti lopovi). Zaštitite sve dokumente koji sadrže detalje kreditne kartice ili bankovnog računa. Nemojte davati osobne podatke ili podatke o bankovnom računu nikome.

Hrana i piće

Tijekom putovanja imamo u cijenu uključena dva obroka (doručak i ručak). Vijetnam ima fantastičnu gastronomiju i nemojte se sustezati pojesti nešto na štandovima na ulici. Vodu sa slavine NEMOJTE PITI! Pakirana bezalkoholna i alkoholna pića su dostupna. Pivo je dostupno gotovo svugdje, kao i rižino vino. Izbjegavajte žestoka uvozna pića jer su uglavnom „lažnjaci“ – etikete su identične originalima, a piće je obojana vodica ili mješavina alkohola koja može biti opasna po zdravlje zbog metalnola.

Carinske regulacije o unosu alkoholnih pića u Vijetnam: moguće je unijeti 1,5L alkohola (20%-tnog i više) po osobi, ili 2,0L alkohola (do 20%-tnog) po osobi, ili druga lagana alkoholna pića (osim vina) 3,0L po osobi.

Napojnice

Napojnice su uobičajena praksa za vozače, vodiče, taksiste. Ekskluzivni restorani uključe 5% napojnice u cijenu. U ostalim slučajevima napojnice nisu obvezne, iako su dobrodošla gesta ako ste zadovoljni uslugom. Za osoblje s kojim ćemo provesti naše vrijeme u Vijetnamu očekujte oko 30 USD po osobi (napojnice). 

Sigurnost

Novac i putni dokumenti trebaju biti pažljivo pohranjeni tijekom cijelog putovanja. Ulične pljačke su rijetkost, ali je priličan broj sitnih lopova i džepara. Ulično nasilje je rijetko zastupljeno, no raste broj krađi ručnih torbi koje otimaju lopovi na motorima (posebno u velikim gradovima i turističkim zonama). Nakit i skupu odjeću ne treba nositi na ovo putovanje jer izazivaju pažnju eventualnih lopova. Novce i dokumente ne treba nigdje ostavljati (čak ni u hotelskoj sobi) već ili u sefu ili podijeljeno na barem dva mjesta u ručnoj prtljazi.

Prtljaga

Preporučeno je nositi kofer koji se može zaključati. Samo na letovima Qatar Airwaysa je ograničenje 30kg (interkontinentalni let) dok su letovi na domaćim linijama podložni pravilu 23 kg po torbi / koferu. Stoga možemo računati da je ograničenje 23kg po predanoj torbi. Na domaćim letovima postoji ograničenje dimenzija predane prtljage: dužina + širina + debljina = 158 cm!

Droga

Vijetnam je još uvijek jako konzervativna zemlja. Kazne za posjedovanje droga su jako oštre, a često ovo podrazumijeva smrtnu kaznu. Mi putujemo organizirano i s nama je prateće osoblje koje će nam davati potrebne sigurnosne informacije – treba pažljivo saslušati savjete i pridržavati se danih uputa i vjerujemo kako nećete osjetiti nikakvu nelagodu.

Fotografiranje

Nemojte fotografirati vojne objekte niti vojnike. Oni koji to čine izlažu se opasnosti uhićenja! U ovom slučaju Agencija ne snosi odgovornost za putnika.

Elektična energija

U Vijetnamu je napon 110 V – 220 V. Uglavnom ne treba koristiti transformatore, a adaptere vrlo rijetko. Večina hotela ima prilagođene utičnice. Iako standard utičnica NIJE isti kao kod nas (Hrvatska ima tipove C, E, F) a Vijetnam (A kao Amerika i Kina, C kao kod nas, D kao Šri Lanka). Kambodža ima standard A, C, G. Adapteri su prilično jeftini i dostupni u zračnim lukama i trgovinama, pa ćemo ih po potrebi pribaviti na licu mjesta. Ako imate adaptere onda ih ponesite kako ne biste imali nepotrebne troškove.

Pušenje

Pušenje je gotovo svugdje dopušteno. Uglavnom je zabranjeno u prosvjetnim i zdravstvenim ustanovama. U hotelima postoje nepušački katovi. U restoranima je čak moguće pušiti, a često je jedina neugodnost pogled stranaca koji nisu naviknuti da im upropastite obrok. Iako Lonely planet navodi kako je uvedena restrikcija korištenja elektronskih cigareta u obje zemlje, navod nismo potvrdili čak ni kod lokalnih vodiča u obje zemlje. Ipak, preporučamo oprez.

Kupanje

Vijetnam je obalna zemlja s brojnim pješčanim plažama. Rizici kupanja su mali ali postoje: meduze, morske zmije i raže.

Obvezni dokumenti

Obveza putnika je napraviti dva preslika putovnice. Jedan (rezervni) preslik i putovnicu pohranite u hotelu, a jedan preslik ste obvezni nositi sa sobom tijekom dana. Uz ovo obvezno ponesite i osobnu iskaznicu jer je zakonska obveza imati dokument sa slikom / fotografijom kod sebe stalno. OBVEZNA je ponijeti sa sobom dvije fotografije veličine propisane za izradu putovnice (4 cm x 6 cm).

Zdravstveno-putno osiguranje je OBVEZNO!

Cjepiva, insekti i sl.

Cjepivo za lokalitete koje posjećujemo u Vijetnamu nije obvezno. Preporučena cjepiva su za: (1) hepatitis A, (2) trbušni tifus. Rizik od zaraze je mali za obje bolesti. Vijetnam inzistira na cjepivu protiv žute groznice ako ste nedavno posjetili državu koja ima ugrozu od te bolesti. Kod insekata nema posebnih napomena, osim za turiste koji se bave aktivnostima u divljini i borave duže vremena, ili spavaju, u prirodi. Komaraca je malo. Prema službenim navodima ugroza od malarije je minimalna. Preporučeno je nositi veće količine repelenata protiv komaraca, a lijepove protiv malarije nije potrebno uzimati. 

Putovanja koja uključuju prijevoz zrakoplovom, vlakom, brodom

Uvažite sljedeće napomene i načine ponašanja koje su obveza putnika, a navodimo ih s namjerom uspješne realizacije SKUPNOG putovanja! Ovo je izravan rezultat naših iskustava tijekom putovanja po brojnim odredištima, prohodom kroz brojne procedure u zračnim lukama, postajama vlaka i brodskim lukama.

Ručnu prtljagu pakrajte racionalno: U ručnoj prtljazi nemojte nositi ono što vam NIJE potrebno do dolaska na odredište (oštre predmete: škarice, turpijice i sl; tekuće kozmetičke proizvode i one zapaljive i/ili pakirane pod tlakom, upaljače). Pića nemojte nositi, dok hranu i/ili grickalice nosite; putne dokumente držite u ručnoj prtljazi uvijek na istom mjestu i u plastičnom etuiu ili koverti s zip-zatvaračem; punjač za mobitel nosite u ručnoj prtljazi; manji dio papirnatog novca držite u džepu zbog lakog dohvata za sitne troškove; ponesite okovratni jastuk da vam bude udobnije tijekom leta; lijekove koji bi vam mogli zatrebati pohranite u ručnu prtljagu (protiv bolova, za umiranje želučanih tegoba i sl.);

Toaletne potrebe obavite u pogodno vrijeme: Toalete nalazimo posvuda u zračnim lukama i nije potrebno odvajati se od skupine preuranjeno, a zbog obavljanja toaletnih potreba. Primjer: prije okupljanja skupne i prije prijave na let (DA), prijava na let (NE), prolaz kroz sigurnosne i granične protokole (NE), čekanje u bescarinskoj zoni ili na vratima pred zrakoplov (DA), zrakoplov (DA), šetnja od dolaznih vrata do vrata našeg sljedećeg leta (NE), čekanje ukrcaja na let (DA). Zapravo se radi o vrlo korisnoj racionalizaciji da ne trošimo vrijeme bez razloga, da ne dođe do gubljenja putnika i/ili kašnjenja, a bez da narušimo osnovne potrebe putnika.

Planirajte prolaz kroz sigurnosne kontrole: Dok ste u redu i čekate pristup sigurnosnoj kontroli napravite pripremu: skinite nakit, sat i kaiš (pojas). Iz džepova uklonite sve metalne predmete i kovanice; prilikom pristupa kontrolnom mjestu odložite ručnu prtljagu, jaknu, a sve odjevne predmete koji su preko majice ili košulje također stavite na tacnu, po potrebi izujte cipele neposredno prije kontrole AKO vidite da to rade putnici prije vas. Po prolasku pokupite sve svoje stvari i udaljite se kako bi se u miru ponovo obuli, odjenuli i organizirali. Ako vas vodič upozori o uzastopnim kontrolama onda ostavite u prtljazi remen (kaiš), metalne predmete, sat i nakit i sl. Posebnu pažnju obratite na elektroničku opremu: mobitel, računalo i sl > izdvojite ih na posebnu tacnu. Posebno se fokusirajte nakon prolaska kroz sigurnosnu kontrolu kako ne biste zaboravili nešto što je vaše i nastavili dalje.

Važne informacije i poveznice:

OPĆE NAPOMENE za putovanje u Vijetnam iz Splita:

  1. Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
  2. Putovanje se realizira za najmanje 12 prijavljenih putnika
  3. Putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani “općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana” turističke agencije Okapi d.o.o.
  4. Agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 30 dana prije polaska
  5. U slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene,
  6. Cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
  7. Prije sklapanja Ugovora o putovanju u paket aranžmanu informirajte se o preporukama MVEP (poveznica) jer je individualna odgovornost svakog ugovaratelja/korisnika odabir odredišta
  8. Datum objave paket aranžmana “putovanje u Vijetnam iz Splita i Zagreba” je 03.01.2024.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja:

  • 1.470,00 EUR (cijena s popustom) za uplate u cjelosti, na račun i najkasnije 30 dana prije polaska
  • 1.570,00 EUR (redovna cijena) za uplate s odgodom: 50% cijene na račun najkasnije 30 dana prije polaska i 50% cijene kreditnom karticom na 1-6 obroka s odgodom

 

Načini plaćanja za putovanje u Vijetnam:

Prilikom prijave za “putovanje u Vijetnam iz Splita” vrši se uplata zrakoplovnih karata. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 30 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 50% ukupne cijene aranžmana.

Cijena putovanja u Vijetnam UKLJUČUJE:

Smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 8 polupansiona (dodatni ručak tijekom krstarenja), asistencija za izdavanja potrebne vize, lokalne vodiče na engleskom, prijevoz udobnim turističkim vozilom na relacijama prema programu putovanja i izleti kako je navedeno u programu, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Vijetnam NE UKLJUČUJE:

Let zrakoplovom (međunarodna zrakoplovna karta) na relaciji Split-Zagreb-Doha-Ho Chi Minh City, HCM City-Danang, Hue-Hanoi i Hanoi-Doha-Zagreb uz sve pripadajuće pristojbe i TSC (trenutna cijena je od 1.270,00 EUR), troškove izdavanja vijetnamske vize 25,00 USD (plaća se na licu mjesta) i obveznu fotografiju – kao za izradu dokumenta (4 x 6 cm), pića uz obroke, smještaj u jednokrevetnoj sobi (420,00 EUR), očekujte troškove napojnica od oko 5-8 USD po danu po putniku, osobne troškove, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na osigurajte.putovanje@gmail.com).

 

X