+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje BEČ, BRATISLAVA, BUDIMPEŠTA iz Splita

Velika Habsburška tura

Obilazimo tri velike metropole u srcu Srednje Europe. Sva tri grada povezuje moćni Dunav, legendarna rijeka koja je među najvažnijim prometnicama Starog kontinenta. Otkrijte čari carskog Beča, prisne Bratislave i raskošne Budimpešte. Tri naroda, tri države, tri metropole, a sve ih povezuje jedna obitelj, Habsburgovci koji su vladali više od šest stoljeća. Vjerujemo kako ćete uživati!

Cijena putovanja od: 220,00 EUR /1657,59HRK

Odredište: Beč, Bratislava, Budimpešta - Austrija, Slovačka, Mađarska

Trajanje: 4 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:

Prijavite se za Habsburška tura

Detaljno o putovanju

1) četvrtak SPLIT – BEČ

Okupljanje sudionika putovanja Beč, Bratislava, Budimpešta iz Splita na Sukoišanskoj ulici (Split, kružni tok – stanica za prigradske autobuse) u 21 sat. Ukrcaj prtljage u autobus, upoznavanje s vodičem i polazak autocestom prema Sloveniji i Austriji. Ukrcaj putnika moguć je na odmorištima uz autocestu Split-Zagreb. Noćna vožnja uz redovne stanke za odmor.

2) petak BEČ

Po dolasku u Beč obilazimo najposjećeniju znamenitost Austrije – dvorac Schonbrunn. Ovo je ljetna rezidencija velike carske obitelji Habsburg, raskošan i iznimno očuvan dvorac bogate povijesti. Obilazimo unutrašnjost (Imperial tour), uživamo u grandioznosti i predivnom namještaju, ogromnim plesnim dvoranama: ovdje je lako zamisliti kako je bilo živjeti u vrijeme kada su Habsburgovci dominirali Europom. Nakon obilaska šetamo do velebnim parkova, Neptunove fontane i šarmantne Gloriette. U blizini je Palm Haus i Zoološki vrt. Slijedi kraća vožnja do središta grada. Najprije ćemo voziti po legendarnom bečkom Ringu uz kojeg leži Opera, Veliki Muzeji, Carski dvor, Zavjetna crkva i Uranija. Prošetat ćemo preko Novog krila Hofburga, trga Sv. Mihovila do Stupa kuge. Obići ćemo Katedralu i imati slobodno vrijeme za šetnju, predah i ručak. Kasnije popodne odlazimo do hotela. Smještaj u sobe. Noćenje.

3) subota BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA

Doručak. Odjava iz hotela. Danas upoznajemo glavni grad Slovačke. Bratislava leži uz Dunav, veliku rijeku i glavnu prometnicu koja povezuje tri glavna grada koja obilazimo na ovom putovanju. Obilazimo Bratislavski hrad, Starogradska vijećnica, Rolandova fontana, Mihaelova vrata, Katedrala sv. Martina, Dvorac i Franjevačku crkvu. Slijedi slobodno vrijeme do 13 sati. Nastavljamo prema Budimpešti. Panoramski obilazak: Cidatela na vrhu brežuljka Gellert, Elizabetin most, Parlament, Stadion, Trg Heroja, Opera, Lančani most. Prošetat ćemo po Vaci utci – središnjoj ulici u gradu. Smještaj u hotel. Noćenje.

4) nedjelja BUDIMPEŠTA – SPLIT

Doručak i odjava iz hotelskih soba. Upotpunjujemo obilazak mađarskog glavnog grada posjetom Budimu: Ribarska utvrda, crkva Matijaša Korvina, Kraljevska palača. Ne propustite kušati najbolje mađarske krempite, prošetatjte, slikajte prepoznatljivu vizuru grada i arhitektonske dragulje Budima. Spuštamo se na peštansku stranu, na Vaci utcu gdje ćete dobiti slobodno vrijeme. Oko 14 sati polazimo prema autocesti, vozimo uz Balaton prema Hrvatskoj. Dolazak na polaznu postaju očekujemo oko 1 sat iza ponoći.

Dodatne informacije i upute za pakiranje / boravak

Poštovane putnice i putnici! Evo nekoliko korisnih informacija za Vaše putovanje. Nadamo se da će Vam ove informacije koristiti prilikom pripreme / pakiranja prtljage, kao i tijekom našeg putovanja.

Mjesto okupljanja: Parking za autobuse / autobusna postaja na Sukoišanskoj ulici. Autobus će imati logotip EXPLORA uz vjetrobransko staklo. Putnici koji ukrcaj vrše na ruti putovanja, a uz prethodni dogovor s agencijom, dobit će kontakt broj pratitelja i okvirno mjesto i vrijeme ukrcaja – važno je da budete spremni za ukrcaj 10 minuta ranije od predviđenog vremena dolaska autobusa.

Vrijeme okupljanja: 20:45 sati na polazišnoj postaji.

Autobus: Vaše mjesto je numerirano (popis imena putnika s pripadajućim brojem sjedala u autobusu bit će kod pratitelja skupine tijekom ukrcaja), a prema datumu izvršenja uplate. U autobusu je uputno imati bocu vode, jastuk i dekicu ako ćete spavati tijekom noćne vožnje, jaknu za izlaske na odmorišta, šal ili maramu ili kapuljaču zbog ventilacije / klima uređaja koje koristimo tijekom vožnje, higijenski pribor, hranu (molimo konzumirati izvan autobusa) i sve što mislite da vam je potrebno. Stvari možete ostaviti na sjedalu tijekom stanki na odmorištima i tijekom obilazaka.

Iskrcaj po završetku putovanja vrši se ISKLJUČIVO na polaznoj ukrcajnoj stanici, osim za putnike koji iskrcaj vrše na ruti autoceste.

Putni dokument Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom) i pohraniti ga odvojeno od ostalih dokumenata. Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja.    Prtljaga  Velika putna torba koju ćete odložiti u spremnik autobusa neće Vam biti dostupna tijekom vožnje do odredišta. Sve ono što vam je potrebno (npr. higijenski pribor, jakna, jastuk) ponesete u odvojenoj ručnoj prtljazi.

Novac U Austriji i Slovačkoj je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka. U Mađarskoj je platežno sredstvo FORINTA – razmjenu ćete napraviti prema savjetu pratitelja, nikako nemojte mijenjati kod privatnih osoba na ulici.    

Boravišna pristojba U nekim hotelima obvezna je uplata boravišne pristojbe i isključivo se može napraviti na licu mjesta. Radi se o manjim iznosima (1,5 – 3,0 € po osobi po noćenju).

Hrana Doručak u slovačkim i mađarskim hotelima je prosječan. Za obroke tijekom dana postoji određeni broj relativno pristupačnih restorana. Nećete imati problema s odabirom hrane i prevelikim troškovima.

Sigurnost  Molimo uvažite kako džepara ima svugdje i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. Džeparenje je primjetan problem i događa se u sredstvima javnog prijevoza, na ulici (posebno kada je gužva), u kavanama ako torbicu objesite na naslon svoje stolice, u trgovinama ako torbicu odložite dok kupujete, … Lopovi često stvaraju situacije odvlačenja pažnje (svađa dvoje ljudi i naguravanje ili prosjaci na ulici koji su vrlo vješti lopovi), a zapravo tada kradu. Najbolje je putni dokument i novac pohraniti u kofer koji se može zaključati, a sa sobom tijekom dnevnih šetnji imati tek dio novca koji vam je potreban taj dan.

Osiguranje  Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupili policu dopunskog putnog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču. Police se zaključuju 21 dan prije putovanja. Nakon navedenog roka nismo u mogućnosti izdati policu osiguranja od rizika otkaza.

Troškovi ulaznica i izleta: Informativne cijene ulaznica i prijevoza: Dvorac Schonbrunn 20 EUR (ulaznica + rezervacija, Imperial tour), brod po Dunavu u Budimpešti (cca 20 EUR ovisno o broju prijavljenih)

Mobilna telefonija  Kod pozivanja mobilnih ili fiksnih brojeva koristite ovakvo biranje: +385913334444 („+“ ili „00“ je izlaz iz zemlje, „385“ je pozivni za Hrvatsku, brojevi 098, 091, 095 i drugi biraju se bez početne nule). Cijene poziva istovjetne su onoj u domaćoj mreži. Internetski promet može biti limitiran.    Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.    

Sretan put, Siniša Viđak & Team Explora  

Opće napomene:

(1) putovanje se realizira za najmanje 35 i najviše 55 prijavljenih putnika – u slučaju manjeg broja vrijede obvezne doplate za prazna mjesta, (2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o., (3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska, (4) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene, (5) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Beč, Bratislavu, Budimpeštu’ je 03.01.2023.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja “Velika Habsburška tura” iz Splita:

  • 220,00 EUR /1657,59HRK (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 21 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 235,40 EUR /1773,62HRK (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja:

Prilikom prijave za putovanje Beč, Bratislava, Budimpešta uplaćuje se minimalni iznos nepovratne rezervacije od 40,00 EUR /301,38 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 60% cijene aranžmana.

Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena putovanja UKLJUČUJE:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom (1 noć u Bratislavi, 1 noć u Budimpešti), pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja NE UKLJUČUJE:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 70,00 EUR /527,42HRK), skretanja s rute, osobne troškove, ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, obroke osim doručka koji je uključen u pansionsku uslugu, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na milan.stanisic@grawe.hr). Cijena vrijedi za minimalno 35 putnika / u slučaju manjeg broja putnika prijavljeni putnicu su obvezni uplatiti doplate: za 30-34 putnika 10,00 EUR /75,35HRK, za 25-29 putnika 18,00 EUR /135,62HRK, a za manje od 24 putnika putovanje se ne realizira (izražene doplate su po osobi).

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Web Sources & Friends

 

X