+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje RUSIJA iz Splita

Kopenhagen, Tallinn, Helsinki, Novgorod i Sankt Peterburg!

Vodimo Vas na sjever Europe - u Dansku, Estoniju, Finsku i Rusiju. Elegantno povezane metropole sjevera (zrakoplovom, gliserom i super-brzim vlakom) omogućuju nam da uz kratke vožnje posjetimo puno mjesta. Ova tura je nezaboravno iskustvo i dalje potpunu sliku o sjevernom kutku Europe. Veliko finale je Sankt Peterburg, ogroman grad neiscrpne ljepote i grandioznosti.

Cijena putovanja od: 1.350,00 EUR

Odredište: Kopenhagen, Tallinn, Helsinki, Novgorod, Sankt Peterburg

Trajanje: 9 dana

Prijevoz: Avion

Termin:
Status:

Prijavite se za Rusija iz Splita

Detaljno o putovanju

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) subota SPLIT – KOPENHAGEN

Sastanak putnika za putovanje u Sankt Peterburg & Baltik iz Splita u zračnoj luci Split u 06:45 sati. Prijava na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte i sigurnosne / granične formalnosti. Let Split-Kopenhagen 08:25/10:40. Odlazak do hotela i deponiranje prtljage (karte za vlak kupujemo na licu mjesta). Šetnja gradom u pratnji vodiča: Tivoli, Gradska vijećnica, otočić Slotsholmen, Palača Christiansborg, Kraljevska biblioteka, Kongens Nytorv s Palačom Charlottenborg i Kraljevskim kazalištem, Nyhavn, Opera, Frederiksstaden s Palačom Amalienborg, Frederiks Kirke. Slobodno vrijeme za ručak ili predah u nekoj od kavana. Zajednička šetnja niz najpoznatiju gradsku šetnicu, ulicu Stroget. Smještaj u sobe i odmor. Slobodna večer. Noćenje 1.

2) nedjelja KOPENHAGEN

Doručak. Šetnja do crkve Vor Frue Kirke, Sveučilišta, Katedrale i skrivenih kutaka Kopenhagena. Zatim odlazak do Rundetaar (kružnog tornja) i crkve Svetog Trojstva. Prošetat ćemo do velikih gradskih parkova u kojima su poznati muzeji. Zatim obilazimo bajkoviti dvorac Rosenborg okružen parkovima. Slijedi šetnja do Kastelleta, crkve svetog Pavla i slavne Male sirene. Uz obalu se vraćamo prema strogom središtu. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima predlažemo krstarenje po kanalima Kopenhagena i individualne programe. Navečer odlazimo do zračne luke. Prijava na let za Tallinn koji traje oko 1h30min. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje 2.

3) ponedjeljak TALLINN

Doručak. Danas obilazimo Tallinn: Dvorac Toompea na gornjem gradu, Sjedište Vlade u palači Stenbock, ruska pravoslavna Katedrala Aleksandra Nevskog, luteranska katedrala Blažene Djevice Marije. Spuštamo se u Donji grad (All-linn) očuvanu srednjovjekovnu četvrt s Trgom uz Gradsku vijećnicu, ostatke gradskih zidina, stare crkve, i nekoliko tornjeva (jednog nazivaju Debela Margareta). Smještaj u hotel. Slobodna večer za šetnju gradom i večeru u nekom od restorana. Noćenje 3.

4) utorak HELSINKI

Doručak. Zanimljiv dan je pred nama. Nakon doručka u Estoniji odlazimo brzim brodom preko Finskog zaljeva u Helsinki (plovidba traje oko dva sata). Po dolasku panoramska vožnja: Trg Senata, Predsjednička palača, Vjećnica, Opera, Finlandia, Uspenski katedrala, Sibeliusov spomenik. Slobodno vrijeme za kasniji ručak u glavnom gradu Finske. Ukrcaj na super-brzi vlak za Rusiju. Vlak vozi i do 230 km/h, vožnja je izuzetno ugodna i traje nešto više od tri sata. Po dolasku u Sankt Peterburg ukrcaj u autobus i transfer do hotela. Smještaj u hotelske sobe. Fakultativno – noćna panorama Sankt Peterburga uz spektakularno dizanje mostova. Noćenje 4.

5) srijeda SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramska vožnjom u pratnji lokalnog vodiča. Posjećujemo Utvrdu Petra i Pavla koja je izgubila svoju vojnu važnost, ali ostaje podsjetnik na osvajačke težnje Šveda prema ovom prostoru. Ovdje je Petropavlovska katedrala u kojoj su ukopani ruski carevi iz dinastije Romanovih, a počevši s Petrom Velikim. Vozimo uz Mešnikovu palaču na Vasilevskom otoku, te uz Zgradu Admiraliteta i Zimsku palaču. Nastavljamo prema Izakijevskoj katedrali (sv. Izak je svetac zaštitnika cara Petra Velikog): kolosalna kupola, ikone, mramorne ploče i granitni stupovi. Obilazimo Kazansku katedralu. Slijedi iskrcaj nedaleko Crkve Kristovog Uskrsnuća (Sveti Spas na Krvi). U blizini je Nevski prospekt. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje 5.

6) četvrtak ERMITAŽ

Doručak. Putovanje u Sankt Petersburg danas je jako zanimljivo jer obilazimo Muzejsku zbirku u Ermitažu. Izložbeni prostor nalazi se u nekoliko zgrada (Zimski dvorac, Mali, Stari i Novi Ermitaž). Brojne umjetnine (oko tri milijuna izložaka) i najveća zbirka slika na svijetu nisu nikada istovremeno izložene. Prostor muzeja je enorman: više od 400 dvorana. Naš posjet traje oko tri sata. Slijedi slobodno poslijepodne i večer tijekom koje preporučamo odlazak na folklorni program ili balet. Noćenje 6.

7) petak PETERHOF

Doručak. Slobodan dan u Sankt Peterburgu za individualne programe i obilaske ili fakultativni izlet Fakultativni posjet Dvorcu Peterhof kojeg je sagradio ruski car Petar Veliki. Dvorac je kompleks velebnih građevina, parkova, fontana, paviljona i vodenih kaskada i bio je ljetna rezidencija – ljetni dvorac carske obitelji. Ovo zdanje uistinu oduzima dah i predstavlja jedno od najraskošnijih mjesta cijele Rusije. Parkovi i vrtovi osmišljeni su po uzoru na najpoznatiji francuski dvorski park u Versaillesu. Krasi ga preko 150 fontana, brojne kaskade, pozlaćeni kipovi, vodeni kanali. Nakon obilaska povratak u hotel. Slobodno vrijeme i povratak u Sankt Peterburg. Noćenje 7.

8) subota SANKT PETERBURG

Doručak. Jutarnji obilazak posjet groblju manastira (Lavra) Aleksandar Nevsky. Ovdje leže: Čajkovski, Dostojevski, Šiškin, Glinka, Musorgski, Borodin i Rimski-Korsakov. Groblje nije preveliko poput Pere Lachaise u Parizu, već ima notu intimnosti. U blizini je crkva s manastorom (ulaznica se naplaćuje). Za one koji to hoće, odlazak do kuće-muzeja F.M. Dostojevskog (Muzej Dostojevskog) u blizini kojeg se nalazi Vladimirski sabor, crkva s ikonom Blažene Djevice Marije. Fakultativna plovidba kanalima i pod mostovima veličanstvene Venecije sjevera. Slobodno poslijepodne i večer. Noćenje. 8

9) nedjelja CARSKO SELO (PUŠKIN) – SPLIT

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Putovanje u Sankt Petersburg upotpunjujemo izletom u obližnje carsko selo Puškin. Obilazimo Dvorac Katarine Velike koja je za života slavne carice bila uz palaču Aleksandra I. carska rezidencija. Park palače pruža užitak šetanja pokraj jezera, kanala, paviljona, mostova i fontana. Unutrašnjost je tako grandiozna i raskošna da ostavlja bez daha! Slobodno vrijeme za ručak. Ako bude vremena odlazak u Pavlovsk – ruski Versailles. Carski okrug u kojemu doživljavamo snagu i raskoš Ruskog carstva. Velika palača, ljetna rezidencija okružena slikovitim parkom koju je podigao Petar Veliki. Šetnja pokraj brojnih fontana, kaskada, kipova i paviljona. Vožnja prema zračnoj luci. Prijava na let. Carinske, granične i sigurnosne provjere. Let Sankt Peterburg – Zagreb 19:40/21:30. Let Zagreb – Split 22:05/22:50. Naše putovanje u Rusiju i Baltik završava.

Prije prijave za putovanje i sklapanja “Ugovora o putovanju u paket-aranžmanu” pregledajte Upozorenja MVEP (poveznica) o odabranom odredištu. 

Napomene za putovanje BALTIK I RUSIJA:

Putovanja koja uključuju prijevoz zrakoplovom, vlakom, brodom

Uvažite sljedeće napomene i načine ponašanja koje su obveza putnika, a navodimo ih s namjerom uspješne realizacije SKUPNOG putovanja! Ovo je izravan rezultat naših iskustava tijekom putovanja po brojnim odredištima, prohodom kroz brojne procedure u zračnim lukama, postajama vlaka i brodskim lukama.

Ručnu prtljagu pakrajte racionalno: U ručnoj prtljazi nemojte nositi ono što vam NIJE potrebno do dolaska na odredište (oštre predmete: škarice, turpijice i sl; tekuće kozmetičke proizvode i one zapaljive i/ili pakirane pod tlakom, upaljače). Pića nemojte nositi, dok hranu i/ili grickalice nosite; putne dokumente držite u ručnoj prtljazi uvijek na istom mjestu i u plastičnom etuiu ili koverti s zip-zatvaračem; punjač za mobitel nosite u ručnoj prtljazi; manji dio papirnatog novca držite u džepu zbog lakog dohvata za sitne troškove; ponesite okovratni jastuk da vam bude udobnije tijekom leta; lijekove koji bi vam mogli zatrebati pohranite u ručnu prtljagu (protiv bolova, za umiranje želučanih tegoba i sl.);

Toaletne potrebe obavite u pogodno vrijeme: Toalete nalazimo posvuda u zračnim lukama i nije potrebno odvajati se od skupine preuranjeno, a zbog obavljanja toaletnih potreba. Primjer: prije okupljanja skupne i prije prijave na let (DA), prijava na let (NE), prolaz kroz sigurnosne i granične protokole (NE), čekanje u bescarinskoj zoni ili na vratima pred zrakoplov (DA), zrakoplov (DA), šetnja od dolaznih vrata do vrata našeg sljedećeg leta (NE), čekanje ukrcaja na let (DA). Zapravo se radi o vrlo korisnoj racionalizaciji da ne trošimo vrijeme bez razloga, da ne dođe do gubljenja putnika i/ili kašnjenja, a bez da narušimo osnovne potrebe putnika.

Planirajte prolaz kroz sigurnosne kontrole: Dok ste u redu i čekate pristup sigurnosnoj kontroli napravite pripremu: skinite nakit, sat i kaiš (pojas). Iz džepova uklonite sve metalne predmete i kovanice; prilikom pristupa kontrolnom mjestu odložite ručnu prtljagu, jaknu, a sve odjevne predmete koji su preko majice ili košulje također stavite na tacnu, po potrebi izujte cipele neposredno prije kontrole AKO vidite da to rade putnici prije vas. Po prolasku pokupite sve svoje stvari i udaljite se kako bi se u miru ponovo obuli, odjenuli i organizirali. Ako vas vodič upozori o uzastopnim kontrolama onda ostavite u prtljazi remen (kaiš), metalne predmete, sat i nakit i sl. Posebnu pažnju obratite na elektroničku opremu: mobitel, računalo i sl > izdvojite ih na posebnu tacnu. Posebno se fokusirajte nakon prolaska kroz sigurnosnu kontrolu kako ne biste zaboravili nešto što je vaše i nastavili dalje.

Važne informacije i poveznice: 

  1. Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
  2. Putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika i najviše 40 prijavljenih putnika po autobusu 
  3. Putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.
  4. Agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 21 dan prije polaska
  5. U slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene
  6. Cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
  7. Datum objave paket aranžmana ‘putovanje Baltik Rusija’ je 04.01.2024.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja BALTIK i RUSIJA:

  • 1.350,00 EUR (cijena s popustom) za uplate u cijelosti, na račun i najkasnije do 30 dana prije polaska
  • 1.445,00 EUR (redovna cijena) za uplatu s odgodom: 50% cijene na račun najkasnije 30 dana prije polaska i 50% cijene kreditnom karticom na 1-6 obroka s odgodom

Načini plaćanja putovanja BALTIK i RUSIJA:

Prilikom prijave za putovanje u Baltik Rusija uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije u visini troškova međunarodne zrakoplovne karte (pod “Cijena ne uključuje”). Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska, a na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka i za maksimalno 50% cijene aranžmana.

Cijena putovanja BALTIK i RUSIJA uključuje:

Prijevoz gliserom (katamaran) na relaciji Tallinn – Helsinki, prijevoz super-brzim vlakom na relaciji Helsinki – Sankt Peterburg, prijevoz autobusom na relacijama po programu putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 8 noćenja s doručkom (Kopenhagen 1BB, Tallinn 2BB, 5BB Sankt Peterburg, van strogog središta), izlet u Puškin / Pavlov s prijevozom i ulaznicama, izlet u Hermitaž s prijevozom ulaznicama, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče, trošak organizacij eputovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja BALTIK i RUSIJA ne uključuje:

Trošak međunarodne zrakoplovne karte (cijena TBA), vizu za Rusiju (65,00 EUR + 15,00 EUR obrada zahtjeva), smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 335,00 EUR), osobne troškove, fakultativne izlete, paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’. Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na osigurjate.putovanje@gmail.com).

 

X