+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje Sarajevo TZD

Sarajevo Počitelj Jablanica Konjic Mostar

Putovanje za skupinu zatvorenog tipa. Prijave iz raspisa nisu moguće.

Cijena putovanja od: 149,00 EUR

Odredište: BIH

Trajanje: 3 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:
01.03.2024.
U prodaji

Prijavite se za Sarajevo TZD

Detaljno o putovanju

1) petak DRVENIK – POČITELJ – JABLANICA – SARAJEVO  

Okupljanje sudionika putovanja u Sarajevo na dogovorenom polazištu u Drveniku 7 sati ujutro. Ukrcaj prtljage u autobus, upoznavanje s vodičem i polazak prema Bosni i Hercegovini. Kraće zaustavljanje u Počitelju za razgled povijesnog središta koje je nacionalni spomenik BIH. Ova mala gradska jezgra iz 14.st. tipičan je osmanski varoš u kojemu se ističu orijentalni i zapadni utjecaji: Počiteljska utvrda, Šišman Ibrahin-pašina džamija s medresom i hanom, Sahat kula, Kuća Gavrankapetanovića sa selamlukom i haremlukom. Zastat ćemo u nekom od kafića za odmor i kavu. Nastavljamo putovanje prema Jablanici, gdje lokalno stanovništvo rado navraća zbog ukusne janjetine. Stanka za fotografiranje mosta na Neretvi i uz dogovor s grupom za ručak. Nastavak putovanja za Sarajevo. Po dolasku smještaj u hotel. Navečer je moguće otići na predstavu u Kamerni Teatar 55. Noćenje #1.

2) subota SARAJEVO

Doručak. Sarajevo je grad u plodnoj dolini rijeke Miljacke, a okružen s nekoliko važnih prapovijesnih lokaliteta (Butmir, Debelo brdo). Sjeme današnjeg Sarajeva je u mjestu Brdu kod Vrhbosne, gdje je podignuta katedrala Sv. Petra i Pavla. Snažan poticaj trgovini i srednjovjekovnom razvoju grada daje povoljan trgovački ugovor s Dubrovnikom. Nakon tri stoljeća mira i prosperiteta slijedi osmanska okupacija koja će trajati do Austro-ugarske dominacije od 1878. Obilazimo: Katedralu Srca Isusova, Latinski most (ćupriju), Sebilj, Muzički paviljon, Carsku džamiju, Sinagogu, Srpsku sabornu crkvu, Begovu džamiju i trgovačko središte grada – Baščaršiju. Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak, šetnju Baščaršijom, kupovinu i uživanje u atmosferi grada. Predlažemo zajedničku večeru uz tamburaše. Noćenje #2.

3) nedjelja  SARAJEVO – KONJIC – MOSTAR – DRVENIK  

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Konjicu. Ovdje ćemo napraviti stanku za obilazak Titovog bunkera (doplata za ulaznicu 20,- KM). Nakon obilaska nastavljamo putovanje prema Mostaru. Obilazimo stari dio grada koji je od 2005. pod zaštitom UNESCO-a: Karađozbegova džamija (najstarija i najljepša u Hercegovini), Bišćevića kuća u istoimenom sokaku, četvrt Brankovac sa starim osmanlijskim kućama i avlijama (dvorištima), Trg Musala, Kujundžiluk, Stari most, franjevačka crkva Svetih Petra i Pavla, Katedrala Marije Majke Crkve, pravoslavna Saborna crkva, Španjolski trg, Hrvatsko narodno kazalište, Trg hrvatskih velikana. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, fotografiranje i kupovinu suvenira. Sredinom poslijepodneva nastavljamo put prema Hrvatskoj. Dolazak u Drvenik očekujemo navečer.

  (1) putovanje se realizira za najmanje 40 prijavljenih putnika, (2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o., (3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska, (4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5 % u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene, (5) datum objave ovog paket aranžmana je 07.02.2024.

  Cijena i način plaćanja

  • 149,00 EUR (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 15 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 165,00 EUR (redovna cijena) za one koji 50% cijene uplaćuju 15 dana polaska na račun agencije, a 50% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

  Skupina zatvorenog tipa. Putnici se prijavljuju do 12.02.2024. i vrše uplate po dogovoru s predstavnikom agencije.

  Prijevoz udobnim turističkim autobusom od / do Drvenika, a prema ruti navedenoj u programu putovanja, smještaj u hotelu 3* u središtu Sarajeva u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče u Mostaru i Sarajevu, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

  Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 60,00 EUR), osobne troškove, troškove ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), dodatne obroke osim doručka (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza koju možete dogovoriti kontaktom na osigurajte.putovanje@gmail.com i koju obvezno uplaćujete isti dan kada vršite uplatu putovanja).

   

  X