+385 (0)21 671 348 / +385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje PRAG iz Splita

Mistični i prelijepi Prag uz pogodnost ukrcaja Šibenik, Zadar

Prag nosi brojne nadimke, Zlatni grad, Grad stotinu zvonika, Mjesto čija slava seže u nebo, ... Ovaj bajkoviti velegrad u samom srcu Europe krije nevjerojatnu ljepotu i šarm, najveći dvorac svijeta, bučne pivnice, šarene i ljupke fasade, dok u okolici pronalazimo gradiće i dvorce vrijedne posjeta.

Cijena putovanja od: 1.390,00 HRK

Odredište: Prag - Češka

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:
13.05.2021.
U prodaji

Prijavite se za Prag

Detaljno o putovanju

1) dan SPLIT – PRAG

Sastanak putnika na autobusnoj stanici SUKOIŠANSKA ulica, Split u 18:00 sati. Ukrcaj u autobus, upoznavanje s vodičem putovanja i polazak autocestom prema Sloveniji, Austriji … Noćna vožnja uz redovne stanke za odmor.

2) dan PRAG Stare Mesto

Po dolasku u Prag obilazimo Stare Mesto: Trg sv. Vaclava, Mustek, Prašna brana (gradska vrata), Celetna ulica, Voćni trg, Karolinum, Staleško kazalište, Kip Don Giovanni, Starogradski trg s Vijećnicom, Tinskom crkvom i crkvom sv. Mikulaša (Nikole), Židovsku četvrt, Karlov most. Ovaj dio grada vrvi životom, uličnim događanjima, istinsko je trgovačko središte cijele zemlje, a tu su i restorani, barovi, kavane, noćni klubovi i pivnice – u Starom praškom gradu nikada nije dosadno. Oko 15 sati odlazimo do hotela i smještamo se u sobe. Kraći odmor. Navečer je moguće organizirati odlazak u legendarnu pivnicu U Fleku. Noćenje 1.

3) dan PRAG Hradčani

Doručak. Odlazimo do Stahovskog samostana. Krećemo u šetnju gornjim gradom (Hrad, Hradčani). Obilazimo palaču Černin, Loretu, Hradčanski trg s brojnim palačama, Nadbiskupsku palaču, Kraljevski dvorac, Katedralu sv. Vida, Južne vrtove. Spuštamo se u četvrt Mala Strana, slikovitu, šarmantnu i zamrznutu u vremenu. Nakon obilaska predlažemo zajednički ručak tijekom krstarenja na Vltavi. Ostatak dana slobodno vrijeme za kupnju, šetnju i individualne programe. Noćenje 2.

4) dan PRAG Višehrad  KUTNA HORA …

Odjava iz hotelskih soba i ukrcaj prtljage u autobus. Odlazimo do Višehrada i obilazimo Rotundu sv. Martina, Baziliku svetih Petra i Pavla, legendarno groblje na kojemu leže Dvorak, Smetana i drugi velikani, uživamo u prekrasnom vidiku na grad. Nakon obilaska vožnja prema Kutnoj Hori, čije je povijesno središte pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazimo središte grada s impresivnom Crkvom svete Barbare. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne odlazimo do Kosturnice u Sedlecu, arhitektonskog rariteta – više od 40.000 kostiju korišteno je za unutrašnju dekoraciju, svijećnjake, lustere, i sl. Nakon obilaska ovog bizarnog mjesta nastavljamo autobusom prema Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj uz redovne stanke za odmor.

5) dan … SPLIT

Dolazak u Split očekujemo tijekom jutra. Putovanje Prag iz Splita završava.

Dodatne informacije:

Maska za lice i propisno deklarirano sredstvo za dezinfekciju ruku obvezni su tijekom vožnje autobusom. Važno je da se putnici pridržavaju pravila udaljenosti od 1,5 m.

Tijekom dužih vožnji autobus će biti redovno čišćen / dezinficiran tijekom stanki za odmor. 

Napomene za putovanje u Prag:

(1) putovanje se organizira za najmanje 30 plaćenih mjesta, a najviše za 55 plaćenih mjesta.

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o. Explora Travel

(3) agencija obaviještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska

(4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(5) kod realizacije fakultativnih izleta uplata se vrši tijekom prvog dana putovanja (agenciji u zemlji realizacije programa), izvršene prijave i uplate se ne mogu tijekom izvedbe programa otkazati, a naknadne prijave su moguće isključivo ukoliko bude raspoloživih kapaciteta

(6) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Prag iz Splita’ je 06.10.2020.

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja u Prag:

  • 1.390,00 kn – cijena s popustom za one koji cjelokupnu uplatu izvrše 21 dan prije polaska uplatom na račun agencije
  • 1.490,00 kn – redovna cijena programa za one koji min. 60% uplate izvrše do 21 dan prije polaska, a preostalih max. 40% uplate vrše terećenjem CC na 1-6 mjesečnih obroka
  • POPUST 200,00 kn po osobi za sve koji uplate rezervaciju do 13.10.2020. u 12:00 sati

Načini plaćanja putovanja u Prag:

Prilikom prijave za putovanje u Prag iz Splita uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije od 350,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Cijena putovanja u Prag uključuje:

Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama iz programa putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom u Pragu, pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Prag ne uključuje:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 190,00 kn), osobne troškove, fakultativne izlete: krstarenje Vltavom, večera U Fleka, ulaznica za muzeje, galerije i/ili znamenitosti koje se obilaze, (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza – raspitajte se u Agenciji prilikom prijave za putovanje). Kalkulacija je rađena za minimum 30 sudionika putovanja i za maksimum od 55 putnika.

 

Slična putovanja

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X