+385 (0)21 671 348 / +385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje CINQUE TERRE & Dvorci Italije

Skrivene ljepote Italije

Cinque Terre i Dvorci Italije je program koji smo posebno osmislili za istinske ljubitelje kulturne i prirodne baštine, te gastronomije. U pet malih gradića na Cinque Terre ćete uživati, a ne sumnjamo da će vas posebno oduševiti skriveni dvorci koje obilaze samo lokalni žitelji ili jako dobro informirani stranci. Kada uz sve ovo nadodamo odličnu gastro-ponudu ovih mjesta, rezultat je uistinu nezaboravno putovanje u Italiju.

Cijena putovanja od: 1.990,00 HRK

Odredište: Italija

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:
05.11.2020.
U prodaji

Prijavite se za Cinque Terre

Detaljno o putovanju

1) četvrtak SPLIT – FERRARA

Sastanak putnika na autobusnoj postaji Sukoišanska (Split) u 5 sati ujutro. Ukrcaj u autobus, upoznavanje s pratiteljem skupine i polazak. Vožnja autocestom prema Italiji uz redovne stanke za odmor. Kasnije poslijepodne dolazimo u Ferraru. Grad moćne obitelji Este koji su mu podarili sjaj i raskoš arhitekture. Obilazimo prekrasno središte grada: Duomo, Castello Estense, Palazzo dei Diamanti. Slobodno vrijeme. Nastavljamo putovanje prema hotelu. Smještaj u sobe. Noćenje.

2) petak CINQUE TERRE

Doručak. Odlazak za Cinque Terre, nacionalni park koji sjedinjava prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu na Ligurskoj obali i pod zaštitom je UNESCO-a. Sastoji se od pet gradića na vrlo strmoj obali, zelenoj zbog obilja vlage i prirodnih izvora. Obilazak se organizira vlakom. Vožnje od mjesta do mjesta traju jako malo (oko 5 do 10 minuta). U svakom gradiću izlazimo, šetamo, fotografiramo, obilazimo. Riomaggiore je gradić sa zanimljivom kombinacijom antičke i srednjovjekovne baštine. Manarola je poznata po proizvodnji vina, a Corniglia je na fascinantnoj lokaciji (litica visine oko sto metara). Vernazza je ribarsko mjesto prekrasnih kučica u toplim i živim bojama u kojemu nailazimo na odlične restorane. Na kraju rute je Monterosso koji ima najljepše plaže od svih gradića Cinque Terre. Napuštamo Ligursku obalu. Povratak u hotel. Noćenje.

3) subota TRI DVORCA (dan iznenađenja)

Doručak. Obilazimo tri fascinantna dvorca za koje uglavnom znaju Talijani i prekaljeni svjetski putnici. Svaki je dvorac priča za sebe, smješteni su u manjim mjestima, a u njima vrijeme kao da je stalo. Ovaj dan za vas će biti izlet iznenađenja i svakako nećete vjerovati svojim očima kada otkrijete koliko skrivene ljepote ljubomorno čuva Bella Italia. Povratak u hotel. Noćenje.  

4) nedjelja PARMA & SKRIVENI DRAGULJ

Doručak. Kraća vožnja za obližnju Parmu. Žitelji grada jako su ponosni na svoju fantastičnu povijesnu baštinu, ali i na svoju tradicionalnu izravnost. Obilazak grada: Duomo, Battistero, S. Giovanni Evangelista, Palazzo della Pilotta, Teatro Regio. Slobodno vrijeme. Poslijepodne odlazimo do još jednog skrivenog dvorca koji će vas oduševiti. Smješten je na uzvisini iznad rijeke, dominira riječnom dolinom i uistinu je maštovite arhitekture. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.

5) ponedjeljak MANTOVA – SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do Mantove. Prilaz gradu nikada nećete zaboraviti jer vizura stare gradske jezgre spada u najljepše na svijetu. Gradsko središe okružuje rijeka Mincio koja se ovdje izljeva u tri jezera i tvori jedinstveni krajobraz. Obilazak: S. Andrea, Palazzo Ducale, Duomo, Castelo di S. Giorgio, Palazzo Te. Slobodno vrijeme i nastavak vožnje autocestom prema  Splitu. Uz prethodni dogovor moguće je iskrcavanje putnika na odmorištima ili izlazima s autoceste. Putovanje završava u kasnim večernjim satima.   

Napomene za putovanje Cinque Terre iz Splita:

Mjesto okupljanja: Autobusna postaja Sukoišanska / autobus s vidno istaknutim logotipom EXPLORA na vjetrobranskom staklu.

Vrijeme okupljanja: 04:50 sati; ukrcaj prtljage od 04:50h do 05:00h

Raspored po sjedalima: kod vodiča putovanja bit će popis putnika s brojevima sjedala. Broj sjedala radi se prema datumu uplate rezervacije. Prijavite svoj dolazak vodiču, saznajte broj svog sjedala, ukrcajte prtljagu i zauzmite svoje mjesto do 05:00h kako bismo krenuli na vrijeme.

Točnost: Molimo budite točni i nemojte se odvajati od skupine prije nego li saznate kada i gdje je ponovno okupljanje. Kašnjenje bez najave tekstualnom porukom vodiču poslanom najmanje 10 minuta prije okupljanja znači da ste odlučili odvojiti se od skupine i ponovo stupiti u kontakt sa skupinom o svom trošku. Dolazak na vrijeme okupljanja bez kašnjenja je odraz poštivanja svih drugih sudionika putovanja – stoga o tome vodimo računa i organiziramo polaske prema gore napisanom.

Putni dokument: Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom). Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja.

Prtljaga: Tijekom vožnje rijetko smo u mogućnosti pristupiti krupnoj prtljazi koja je u spremniku autobusa. Prilikom pakiranja prtljage sve ono što vam je potrebno tijekom dnevne vožnje deponirajte u ručnu prtljagu koja će biti uz vas.

Novac: U Italiji je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka.

Sigurnost: Molimo uvažite kako džepara ima svugdje u Italiji i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. Na vlaku kojim se vozimo od mjesta do mjesta (Cinque Terre) ima džepara prerušenih u turiste i važan je dodatni oprez.

Osiguranje Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupili policu dopunskog putnog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču.

Troškovi ulaznica i izleta Za troškove ulaznica pripremite 40 € po osobi (N.P: Cinque Terre i dnevna karta za vlak, ulaznice za tri dvorca).

Kupanje: na plaži gradića Monterosso al Mare (Cinque Terre) moguće je napraviti stanku za kupanje. Vjerujemo kako ćete uživati. Ponesite: ručnik, kupaći kostim, natikače, losion za zaštitu od sunca. 

OSTALO

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 i najviše 46 prijavljenih putnika,

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Okapi d.o.o.,

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska,

(4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene,

(5) raspored sjedenja u autobusu vrši se prema datumu uplate rezervacije,

(6) datum objave paket aranžmana 04.02.2019. 

 

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja Cinque Terre i Dvorci Italije:

  • 1.990,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji uplatu vrše u cijelosti na žiro-račun agencije najkasnije 30 dana prije polaska
  • 2.130,00 kn (redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

Načini plaćanja putovanja Cinque Terre i Dvorci Italije:

Prilikom prijave za putovanje u Cinque Terre iz Splita uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 300,- kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Cijena putovanja Cinque Terre iz Splita uključuje:

Prijevoz turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja uz sve troškove cestarina, check-pointa i parkinga, smještaj u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja Cinque Terre Plus iz Splita ne uključuje:

Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 605,00 kn), osobne troškove, ulaznice za muzeje i slične sadržaje, troškove degustacija, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 120,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje). 

 

Slična putovanja

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X