+385 (0)99 473 7131 / info@explora.hr

Putovanje CINQUE TERRE & Dvorci Italije

Skrivene ljepote Italije

Cinque Terre i Dvorci Italije je program koji smo posebno osmislili za istinske ljubitelje kulturne i prirodne baštine, te gastronomije. U pet malih gradića na Cinque Terre ćete uživati, a ne sumnjamo da će vas posebno oduševiti skriveni dvorci koje obilaze samo lokalni žitelji ili jako dobro informirani stranci. Kada uz sve ovo nadodamo odličnu gastro-ponudu ovih mjesta, rezultat je uistinu nezaboravno putovanje u Italiju.

Cijena putovanja od: 2.102,13 HRK / 279,00 EUR

Odredište: Italija

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Bus

Termin:
Status:

Prijavite se za Cinque Terre

Detaljno o putovanju

1) četvrtak SPLIT – FERRARA

Sastanak putnika na autobusnoj postaji Sukoišanska (Split) u 5 sati ujutro. Ukrcaj u autobus, upoznavanje s pratiteljem skupine i polazak. Vožnja autocestom prema Italiji uz redovne stanke za odmor. Kasnije poslijepodne dolazimo u Ferraru. Grad moćne obitelji Este koji su mu podarili sjaj i raskoš arhitekture. Obilazimo prekrasno središte grada: Duomo, Castello Estense, Palazzo dei Diamanti. Slobodno vrijeme. Nastavljamo putovanje prema hotelu. Smještaj u sobe. Noćenje.

2) petak CINQUE TERRE

Doručak. Odlazak za Cinque Terre, nacionalni park koji sjedinjava prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu na Ligurskoj obali i pod zaštitom je UNESCO-a. Sastoji se od pet gradića na vrlo strmoj obali, zelenoj zbog obilja vlage i prirodnih izvora. Obilazak se organizira vlakom. Vožnje od mjesta do mjesta traju jako malo (oko 5 do 10 minuta). U svakom gradiću izlazimo, šetamo, fotografiramo, obilazimo. Riomaggiore je gradić sa zanimljivom kombinacijom antičke i srednjovjekovne baštine. Manarola je poznata po proizvodnji vina, a Corniglia je na fascinantnoj lokaciji (litica visine oko sto metara). Vernazza je ribarsko mjesto prekrasnih kučica u toplim i živim bojama u kojemu nailazimo na odlične restorane. Na kraju rute je Monterosso koji ima najljepše plaže od svih gradića Cinque Terre. Napuštamo Ligursku obalu. Povratak u hotel. Noćenje.

3) subota TRI DVORCA (dan iznenađenja)

Doručak. Obilazimo tri fascinantna dvorca za koje uglavnom znaju Talijani i prekaljeni svjetski putnici. Svaki je dvorac priča za sebe, smješteni su u manjim mjestima, a u njima vrijeme kao da je stalo. Ovaj dan za vas će biti izlet iznenađenja i svakako nećete vjerovati svojim očima kada otkrijete koliko skrivene ljepote ljubomorno čuva Bella Italia. Povratak u hotel. Noćenje.  

4) nedjelja PARMA & SKRIVENI DRAGULJ

Doručak. Kraća vožnja za obližnju Parmu. Žitelji grada jako su ponosni na svoju fantastičnu povijesnu baštinu, ali i na svoju tradicionalnu izravnost. Obilazak grada: Duomo, Battistero, S. Giovanni Evangelista, Palazzo della Pilotta, Teatro Regio. Slobodno vrijeme. Poslijepodne odlazimo do još jednog skrivenog dvorca koji će vas oduševiti. Smješten je na uzvisini iznad rijeke, dominira riječnom dolinom i uistinu je maštovite arhitekture. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.

5) ponedjeljak MANTOVA – SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do Mantove. Prilaz gradu nikada nećete zaboraviti jer vizura stare gradske jezgre spada u najljepše na svijetu. Gradsko središe okružuje rijeka Mincio koja se ovdje izljeva u tri jezera i tvori jedinstveni krajobraz. Obilazak: S. Andrea, Palazzo Ducale, Duomo, Castelo di S. Giorgio, Palazzo Te. Slobodno vrijeme i nastavak vožnje autocestom prema  Splitu. Uz prethodni dogovor moguće je iskrcavanje putnika na odmorištima ili izlazima s autoceste. Putovanje završava u kasnim večernjim satima.   

Napomene za putovanje Cinque Terre iz Splita:

Mjesto okupljanja: Autobusna postaja Sukoišanska / autobus s vidno istaknutim logotipom EXPLORA na vjetrobranskom staklu.

Vrijeme okupljanja: 04:50 sati; ukrcaj prtljage od 04:50h do 05:00h

Raspored po sjedalima: kod vodiča putovanja bit će popis putnika s brojevima sjedala. Broj sjedala radi se prema datumu uplate rezervacije. Prijavite svoj dolazak vodiču, saznajte broj svog sjedala, ukrcajte prtljagu i zauzmite svoje mjesto do 05:00h kako bismo krenuli na vrijeme.

Točnost: Molimo budite točni i nemojte se odvajati od skupine prije nego li saznate kada i gdje je ponovno okupljanje. Kašnjenje bez najave tekstualnom porukom vodiču poslanom najmanje 10 minuta prije okupljanja znači da ste odlučili odvojiti se od skupine i ponovo stupiti u kontakt sa skupinom o svom trošku. Dolazak na vrijeme okupljanja bez kašnjenja je odraz poštivanja svih drugih sudionika putovanja – stoga o tome vodimo računa i organiziramo polaske prema gore napisanom.

Putni dokument: Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom). Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja.

Prtljaga: Tijekom vožnje rijetko smo u mogućnosti pristupiti krupnoj prtljazi koja je u spremniku autobusa. Prilikom pakiranja prtljage sve ono što vam je potrebno tijekom dnevne vožnje deponirajte u ručnu prtljagu koja će biti uz vas.

Novac: U Italiji je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka.

Sigurnost: Molimo uvažite kako džepara ima svugdje u Italiji i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. Na vlaku kojim se vozimo od mjesta do mjesta (Cinque Terre) ima džepara prerušenih u turiste i važan je dodatni oprez.

Osiguranje Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupili policu dopunskog putnog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču.

Troškovi ulaznica i izleta Za troškove ulaznica pripremite 40 € po osobi (N.P: Cinque Terre i dnevna karta za vlak, ulaznice za tri dvorca).

Kupanje: na plaži gradića Monterosso al Mare (Cinque Terre) moguće je napraviti stanku za kupanje. Vjerujemo kako ćete uživati. Ponesite: ručnik, kupaći kostim, natikače, losion za zaštitu od sunca. 

OSTALO

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 i najviše 46 prijavljenih putnika,

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Okapi d.o.o.,

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska,

(4) u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu većem od 2,5% od cijena na dan objave aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene,

(5) raspored sjedenja u autobusu vrši se prema datumu uplate rezervacije,

(6) datum objave paket aranžmana 20.01.2023. 

 

Cijena i način plaćanja

Cijena putovanja Cinque Terre i Dvorci Italije:

  • 2.102,13 kn (279,00 EUR: cijena s popustom) koja vrijedi za one koji uplatu vrše u cijelosti na žiro-račun agencije najkasnije 30 dana prije polaska
  • 2.249,27 kn (298,53 EUR: redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

/ Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja putovanja Cinque Terre i Dvorci Italije:

Prilikom prijave za putovanje u Cinque Terre iz Splita uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 300,- kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana / Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Cijena putovanja Cinque Terre iz Splita uključuje:

Prijevoz turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja uz sve troškove cestarina, check-pointa i parkinga, smještaj u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja Cinque Terre Plus iz Splita ne uključuje:

Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 605,00 kn), osobne troškove, ulaznice za muzeje i slične sadržaje, troškove degustacija, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 120,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje). 

 

Slike koje imaju oznaku "foto: Siniša Viđak" su vlasništvo Okapi d.o.o.

Copyright za ostale slike: 123RF Stock Photo

 

X